PDA

View Full Version : [REVISION] Tileset Editing


Alistair
November 28th, 2007, 07:33 PM
Okay, I thought that I might revise my tutorials a bit. So, here you go. (So far, I have only revised the A-Map way, but I am working on revising the rest of my tutorial)

http://img515.imageshack.us/img515/3007/tileseteditingtutorialdj7.png (http://imageshack.us)

Dan13x
December 2nd, 2007, 11:18 PM
I tried it but the tiles come in a different pallete, do you think I should edit the pallete?

Alright! First post.

Binary
December 3rd, 2007, 08:03 AM
I tried it but the tiles come in a different pallete, do you think I should edit the pallete?

There are specific palletes for a tile so don't go off the limited pals or the pals will come in another color

~Celebi

zel 2.0
December 3rd, 2007, 10:27 AM
Hey Don Patch, since I'm one of the guys who edit tiles using the AMap method, I wanted to know, what kind of errors have you seen using this method? (maybe other people could tell as well) 'Cause, either I'm extremely lucky, or I'm extremely careful, but I've never had any kind of problems so far...

What kind of problems could you face? (I guess some maybe due to a bad repointing, probably, am I right?)

axlefoley
December 3rd, 2007, 01:27 PM
neither have I maybe there are none?

Alistair
December 5th, 2007, 06:56 PM
Well, for one, Zel, this way can cause the map headers and footers to corrupt. It is also easier to misalign tiles, which can ruin other tiles in the set (Such as animated tiles). One last thing: If you import the tileset even 1 pixel too wide, you will messup the tileset (Pretty easy to fix, only reimport the tileset when at the correct size,which is 128 pixels wide). I experienced this a lot (The map footer errors) when I was making the second version of EmberOrange.

neosam1212
December 6th, 2007, 04:22 PM
Whenver I open Advance Map, and load a rom, it stops responding. I am working on a hack and I need to fix this so I can continue. Could someone help me?

Neti
March 24th, 2008, 05:52 AM
i changed the look of the gras in my rom but when i walk through it theres still the old style gras... can you help me with that?

Teh Baro
March 24th, 2008, 06:30 AM
i changed the look of the gras in my rom but when i walk through it theres still the old style gras... can you help me with that?

edit that in tilemolester/tlp

Neti
March 24th, 2008, 07:40 AM
can you give me a link to a turtorial for tilemolester? i dont get how it works

Hedgehogger
March 25th, 2008, 01:03 PM
Dunno if this has been asked before, but is there any way to make more Blocks? I used the function under Block Editor to change the number of blocks, and I got several extra blank tiles, but I could only change them by using A-Map to put in 4x4 parts of already-existing tiles into the blank blocks.

Is there any possible way to put new blocks in place of extra ones made, because when I re-save the tileset, no extra ones are present on the bitmap.

skeddles
April 24th, 2008, 07:56 PM
http://img176.imageshack.us/img176/8063/57588068ga4.png
Worked very well, I put mailboxes from FRLG into my Ruby Hack. :D
The only troubling thing is the palette, but I was lucky because there was already one that was almost identical.

Thanks for the tutorial! Keep it up.

Ripper
May 10th, 2008, 08:44 PM
I've got a problem with inserting certain tiles.

When I walk over them I go 'under' them so my OW disapeares.

How do I solve this?

Chimchar 9
May 13th, 2008, 07:13 AM
thanks for this iv done this a while ago i just wanted to say thank you for this

Platinum Lucario
May 13th, 2008, 11:20 PM
Thanks, that really helps! :) I've done this before and I've made really nice tiles.

Zaptinex
May 14th, 2008, 07:39 PM
What offset in tilemolester to find the grass animation?

alexk1995
July 30th, 2008, 09:20 AM
thanks don I have custom tiles now yayayaya