PDA

View Full Version : Exactly how many items were given in the 12 Days of Christmas song? (trivia)


Rukario
December 24th, 2008, 04:53 PM
so..
Exactly how many items were given in the 12 Days of Christmas song?

Gerri Shin
December 24th, 2008, 05:03 PM
I'm going to guess 78 items were given, including people as there were 8 maids a-milkin'!

Thomas
December 24th, 2008, 05:19 PM
I'm gonna guess 364....yeah 364

GKS
December 24th, 2008, 05:25 PM
EDIT:

This is only one the last day.

I think it's 78, seeing it's what 12 + 11 + 10 + 9 + 8 + 7 + 6 + 5 + 4 + 3 + 2 + 1 equals.

In total it would be 364

Spinor
December 24th, 2008, 05:33 PM
Umm...

1=1
1+2=3
1+2+3=6
1+2+3+4=10
1+2+3+4+5=15
1+2+3+4+5+6=21
1+2+3+4+5+6+7=28
1+2+3+4+5+6+7+8=36
1+2+3+4+5+6+7+8+9=45
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11=66
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12=78

1+3+6+10+15+21+28+36+45+55+66+78= 364

Mmmm... Does that mean you get one gift for every day of the year?

I wonder what else you get in Leap Years... Chuck Norris?

GKS
December 24th, 2008, 05:39 PM
You are right, I only stated the amount of gifts for the last day, my mistake.

Sublime
December 24th, 2008, 06:24 PM
Umm...

1=1
1+2=3
1+2+3=6
1+2+3+4=10
1+2+3+4+5=15
1+2+3+4+5+6=21
1+2+3+4+5+6+7=28
1+2+3+4+5+6+7+8=36
1+2+3+4+5+6+7+8+9=45
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11=66
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12=78

1+3+6+10+15+21+28+36+45+55+66+78= 364

Mmmm... Does that mean you get one gift for every day of the year?

I wonder what else you get in Leap Years... Chuck Norris?

Holy...
I wonder if that was purely accidental?

Cause that's pretty awesome...

Angela
December 24th, 2008, 06:31 PM
I'm gonna say 364, since he gave 1 item the first day 2 items the next plus the item he gave the day before, 3 the 3rd plus the items he gave on the 1st and second day, and so on................
But this is a bit tricky, so I'm not sure:D,
Ruka do you know the answer?




So Rukario what will you be giving me for Christmas?

processr
December 24th, 2008, 11:41 PM
Yup, it's 364. I know it already as we actually did this in an A-Level Maths class the other day. ^_^; I'm also able to tell you how many gifts were given on the n days of Christmas (i.e. a general term wherein any number can be put in the place of n).

So, on the nth day of Christmas, my true love gave to me:

n³/6 + n²/2 + n/3

This factorises to:

n/6(n+1)(n+2)

Ninja Caterpie
December 25th, 2008, 12:08 AM
Nah, nah, nah. Did you guys factor in the partridge and the pear tree separately?

Cassino
December 25th, 2008, 04:27 AM
Lolthisisinthewrongforum.


78+66+55+45+36+28+21+15+10+6+3+1=364
BUT THERE ARE 365.24 DAYS IN A YEAR, YOU ALL FAIL.

Nah, nah, nah. Did you guys factor in the partridge and the pear tree separately?
376.

Eon-Rider
December 25th, 2008, 07:02 AM
Nah, nah, nah. Did you guys factor in the partridge and the pear tree separately?

It isn't known whether the tree was already possessed by the receiver of all of the gifts before the 12 days of Christmas or not.

Also, like someone else I don't count people as items either so my final answer is 224 if I added everything up correctly. I may not be correct however.

Cid
December 25th, 2008, 07:06 AM
A source says 364...haha...

I tried to count it once, though I fell asleep after awhile..

Avey
December 25th, 2008, 08:17 AM
I'm going to say 364 because I believe in going with the flow.

Forci Stikane
December 25th, 2008, 08:21 AM
42.

I am going to be different and guess 416, counting the maids and each bucket/bottle/whatever-those-people-were-milking-into of milk separately.

Tré
December 25th, 2008, 08:25 AM
that 364 thingy makes me think..it interests meh...or maybe it was just a coince or it was really made for it...i admire the composer...

Azzurra
December 25th, 2008, 08:30 AM
I'm going to have to say 364, because after a long count that's what I got.

dragpyre
December 25th, 2008, 08:57 AM
well, total items are 78

but in total, including all times said is: 1+3+6+10+15+21+28+36+45+55+66+78 = 364

so thats one present for each day of the year, aside from christmas day :D

BeachBoy
December 25th, 2008, 09:37 AM
Too many items, that's how many. >:(

364 gifts were given in the twelve days of Christmas? |D

Lolthisisinthewrongforum.Shhh, we all know Steve got drunk on Egg Nog. ;O

Eon-Rider
December 26th, 2008, 05:52 AM
I'd like the actual answer to be revealed soon. =\

ANARCHit3cht
December 26th, 2008, 04:03 PM
Pfft. 364. I had to do this in math and make a poster..

Visible Light
December 26th, 2008, 04:06 PM
That's a pretty neat idea that it equals 364.