PDA

View Full Version : [Question] Pokedex won't show up on pause menu?


Prof Oakley
May 11th, 2012, 11:42 AM
So, yea. When I pick up my pokedex it doesn't show up on the pause menu even though I have the
$Trainer.pokedex=true
script on it. Do I not have the right script or is there something else I have to put with it?

Also how do I made a 'road block' so that I can't go downstairs until after I've picked up my pokedex and, later, my town map?

Derxwna Kapsyla
May 11th, 2012, 11:53 AM
For the Pokedex issue, What version of Essentials are you using?
As for the Road block, what I would do is have it to that, when you obtain the Pokedex, it activates or disables a switch of your naming. To create the roadblock itself, have there be an event that, when the player touched it, if said easily switch is enabled/disabled, it pushes them back.
I'm really bad at explaining, so hopefully someone can help elaborate.

Prof Oakley
May 11th, 2012, 11:57 AM
the April 23rd one, version 6 I think.

Nickalooose
May 13th, 2012, 09:28 AM
$Trainer.pokedex=true should work, unless you've played around with the script itself... Search for the line of code in scripts and see if you need a switch to activate as well...

As for your other problem, easier, less messy, way, I would put a conditional branch using game switch whatever of you choice, being on, in the first bit put nothing in the second bit put "can't go down here yet" then set move route and move the play away from the exit... This is activated VIA a player touch event... In saying this, there are loads of ways you can do this, this is just one of them.

Prof Oakley
May 13th, 2012, 10:09 AM
it worked I just didn't have a pokedex entry yet. I'll try that for a road block, all the ways I try seem to either stop me no matter what or don't stop the player at all.

Nickalooose
May 13th, 2012, 04:54 PM
The road block is one of the easiest things to do... As long as you have it as player touch and walk the player back to the same area it will be fine

Prof Oakley
May 13th, 2012, 05:15 PM
I don't really know what things mean yet or what they do. I'm working on it though and each question I ask gets me a teeny bit of knowledge I can share to future newbies.

Forestpelt
July 6th, 2012, 08:34 PM
I'm having this exact same problem, with the Pokedex not appearing. I'm using the newest version of Essentials, and I'm pretty sure I haven't changed anything about the Pokedex in the script..

Parismessios3
July 7th, 2012, 02:28 AM
Have you tried to receive a Pokemon?

Nickalooose
July 7th, 2012, 02:34 AM
I'm having this exact same problem, with the Pokedex not appearing. I'm using the newest version of Essentials, and I'm pretty sure I haven't changed anything about the Pokedex in the script..

You're pretty sure or are you sure?

Because if you have changed anything, then that's the problem...
if $Trainer.pokedex=true hasn't been used, use it.
if you're using $Trainer.pokedex==true, remove an "=".
Check spelling... That can also be a mistake, mistakes are even made by the most experienced person.

If none of the above worked, you changed something in the scripts reffering to it, probably this line:

commands[cmdPokedex=commands.length]=_INTL("Pokédex") if $Trainer.pokedexIn def pbStartPokemonMenu, around line 114.

Try owning a Pokémon too