Go Back   The PokéCommunity Forums > Members List
Reload this Page northrone's Profile

Notices
For all updates, view the main page.



northrone northrone is offline

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 15 of 15
  1. Alexandre
    April 7th, 2014 11:16 PM
    Alexandre
    You have to do everything from the command line by ssh, unless you install a GUI which is not something particularly simple. Unfortunately I don't currently have the time to set it up (maybe in a month or so I will) for you but the process is simple enough. Go for an Ubuntu server. Once you have ssh'd into the server (on windows, get an app called winscp and do a search on how you can ssh with that app), make sure you're the root user ("root su", then type the root password provided by the company.

    To install ruby: "apt-get install ruby". For mysql, there are plenty of guides online on how to get a mysql running on command-line on ubuntu so search for one of those and follow that. Make sure you create a user and table on the mysql that matches the configuration files in PE:O.

    To run the server, navigate to the folder by command line and run "ruby main.rb".

    Again, if you can wait a month, I might be able to do it for you then.

    And don't worry about your 'cluelessness' lol. Everyone has to start somewhere, I definitely did. I'm more than willing to help, it's just the amount of time I can afford to dedicate is small.
  2. Alexandre
    April 5th, 2014 09:50 PM
    Alexandre
    Hi Suze,
    Sorry for being off the radar lately, I've been very busy with other commitments. With regards to the VPS, pretty much anything will do. Windows or Linux will work, you just need to install ruby and a MySQL server and you should be good to go, the instructions in the PE: O folder are pretty easy to follow so I don't think you'll have any problems with that. If you do, just give me a shout on here or reddit and I'll see if I can help.
  3. FangOfDrknss
    January 25th, 2014 10:12 PM
    FangOfDrknss
    Again thanks, I'll try.
  4. FangOfDrknss
    January 25th, 2014 09:30 PM
    FangOfDrknss
    Also, how exactly did you make that gif playable during the intro scene? Whenever I try putting gif, it moves, but there's a white background even though everything's transparent(Gimp changes it into index mode instead of rgb). Tried to also save it as png, but that stops it from moving period.
  5. FangOfDrknss
    January 25th, 2014 09:01 PM
    FangOfDrknss
    Ah, ok then, thanks.
  6. Rayd12smitty
    January 25th, 2014 08:43 PM
    Rayd12smitty
    For now let's see if we can get it working, and work out the kinks. At absolute worst case scenario we black list a lot of Pokemon.

    Only other issue our starters have boosted stats between our games. Not sure how that would change during the trade.
  7. Rayd12smitty
    January 25th, 2014 08:41 PM
    Rayd12smitty
    It's all up and running (As far as I can tell from single player...) I can upload Pokemon perfectly. Can't really check looking for one and trading yet though. If you want to you should download and install the latest version of the script then I'll give you the link to use for the URL.
  8. northrone
    January 25th, 2014 08:30 PM
    northrone
    That could work.

    Do you have any fakemon beyond the 649 added? If not, an alternative would be to add a "return false if pokemon.species > 649" or something similar.

    The other problem would be items. You've got Toxicrite and whatnot, I've got Cacturnite and other items.
  9. Rayd12smitty
    January 25th, 2014 08:25 PM
    Rayd12smitty
    I'm not sure how that would effect it. You're game should work fine, but if anyone puts up a delta pokemon and someone from my game trades for it it would be an issue. You could add the deltas and special Pokemon to the BLACKLIST array to fix that though. Once he get's back to me and it's set up I'll send you the link to put in the script and we can test it out.
  10. Rayd12smitty
    January 25th, 2014 08:22 PM
    Rayd12smitty
    Since I still have no mysql or online knowledge I wasn't going to, but hansiec is being an amazing person and setting me up a server so yes! Are you thinking of doing a shared server between our games?
  11. FangOfDrknss
    January 25th, 2014 07:43 PM
    FangOfDrknss
    What kind of hosting site do you use for your online trading?
  12. Maruno
    January 25th, 2014 11:01 AM
    Maruno
    Personally, I wouldn't waste a whole screenshot just showing off a new sprite, when you can instead just put the sprite into your post.
  13. Maruno
    January 24th, 2014 02:58 PM
    Maruno
    Hmm, half the screenshots are of the battle scene (which doesn't count as original to your game because you've not changed it from stock Essentials) or title screens (which I also don't count as screenshots because they're not of gameplay). Other information looks fine.

    Thread approved. Sorry for the delay.
  14. northrone
    November 2nd, 2013 01:26 PM
    northrone
    I have not been. The only part of tilesets I've ever touched is creating my own (distortion world) and adding an autotile of lava to the default cave and outside ones.

    I can think of two reasons this could be occuring, as these are really the two similarities between Melanite and this one.

    It could be becasue we are using .gifs for the battlers, though I find this unlikely. It is far more probably that the glitch is caused by the pokemon following the player, somehow. Perhaps there is a bug while loading the follower.

    Is it safe to have the tilesets refresh after every battle (which is when they seem to happen)? Or would that cause more problems then it solves?
  15. Maruno
    October 28th, 2013 04:49 AM
    Maruno
    I've never heard of this bug before. Certainly it's never happened to me.

    The tileset graphic is loaded in the def initialize of class Spriteset_Map, and is saved within an instance of class TilemapLoader (which also does the rendering of maps).

    I have no idea what could cause this to happen, unless you've been making some uninformed changes to certain parts of the code. The odd part is that just the tileset appears to have been disposed or set to nil, leaving the autotiles alone.

    Have you been trying to do anything fancy that would affect the tilesets at all? For example, using different tilesets based on season?

About Me

  • About northrone
    Gender
    Male ♂
    Olympics Region
    Hoenn

Statistics

Total Posts
Activity by Forum
Visitor Messages
Blog
General Information
  • Last Activity: December 31st, 2014 03:16 PM
  • Join Date: March 26th, 2012
  • Referrals: 0

All times are UTC -8. The time now is 12:30 AM.