View Single Post
  #6248    
Old November 15th, 2011, 12:57 PM
Nate VonGrimm's Avatar
Nate VonGrimm
Mime Jr.
 
Join Date: Oct 2011
Location: Uxbridge
Age: 22
Gender: Male
Nature: Relaxed
Quote:
Originally Posted by joshblevins View Post
Game: Fire Red
Type: Signpost
Editor: XSE
Script: Sisnpost
Spoiler:
#org #org 0x800000

#org @start
msgbox @sign 0x3
end

#org @sign
= my sign should work.



For some reason my signposts in my rom hack arn't working. I did the live update to XSE 1.1 and i can't think of anything else seeing as i followed diegosawesome tutorial correctly.
Replace '@' for '$'
Try this.
Spoiler:

#dynamic 0x800000

#org $start
lock
msgbox $sign 0x6 (don't use 0x3)
release
end

#org $sign
= My sign should work!


I think it's just the small errors like 'lock' and 'release'.
Also, for sign boxsets, always use 0x6.
I don't know what 0x3 is but when I tested it, it didn't work.
Hopefully, this should solve your problem.

Quote:
Originally Posted by Kaith View Post
I'm trying to make the hero move backwards, keeping him from continuing until you talk to the rival. Everything works perfectly, even the message not showing up after you talk to your rival. The problem is the movement doesn't work at all. It's the same with every other script I try and have the hero move. I can get other sprites to move, just not the hero. Is there something wrong with my script, or is the problem in Advance Map?

Game: FireRed
Type: GBA
Editor: XSE
Scrpit:
Spoiler:
#dynamic 0x2E4F00

#org @start
lock
checkflag 0x1000
if 0x0 goto @need
release
end

#org @need
msgbox @1 0x6
applymovement 0xFF @move
release
end

#org @1
= I'd better make sure \v\h06\nis awake first.\pHis room is right next to mine.

#org @move
#raw 0x12
#raw 0xEF
You need to add waitmovement 0x0 after any applymovement. For example:
Spoiler:
#org @need
msgbox @1 0x6
applymovement 0xFF @move
waitmovement 0x0
release
end


AND you've made a typo error in your script.

[qoute] #org @move
#raw 0x12
#raw 0xEF [/quote] It's #raw 0xFE. You've put 0xEF.

Hope this helps!

Quote:
Originally Posted by eratez View Post
It still does the same thing
Double check ALL yours flags. You may have made an error with previous flags.

Last edited by Nate VonGrimm; November 15th, 2011 at 02:38 PM. Reason: Your double post has been automatically merged.