Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #7826    
Old January 14th, 2009 (06:05 AM).
destinedjagold's Avatar
destinedjagold destinedjagold is offline
Oh Hai Thar~ 'ω'
Silver Tier
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 6,960
Quote originally posted by iPro.:
Alright, I has a little question for all you script junkies. Is there a movement command that makes the player jump back while looking up? And if so, what is it?
ya mean like Prof. Elm's movement after you gave him the PKMN EGG in the original Gold/Silver/Crystal, right?

well, I dunno. :\

Quote originally posted by Medo0:
Not Only Growlithe
Every Pokemon i use
if you want to see the rom i'll give it to you
er, no thanks~
but try once again with a clean ROM.

Quote originally posted by fish646:
are there any hacking tools for mystery dungeon?
yah, there is. sebbe, or Gabe_c has some PMD hacking tools located in the Toolbox section.
__________________

3DS FC: 0061-1111-6462
TSV: 1364(X), 0790(OR)


  #7827    
Old January 14th, 2009 (06:18 AM).
fish646's Avatar
fish646 fish646 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
ok, are there any hacking tools BESIDES starter editor???
  #7828    
Old January 14th, 2009 (06:22 AM).
DemonParia's Avatar
DemonParia DemonParia is offline
Gangsterfresh Swagmaster
 
Join Date: Nov 2008
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 104
Send a message via Windows Live Messenger to DemonParia
Hi, I'm not totally sure if this is a 'simple question', but when I was using a custom tileset (Kyledove's DS Gen-esque tileset) for FireRed I had loads of problems with it, and I've fixed all of them except one.

On the custom houses, when opening the door, it glitches the tiles of the house to the left and right of the door and makes them look like a door animation on the glitched tiles, one frame of the door animation per tile.


Walking out of house


Outside of house



It makes the line of tiles to the left and right of the door messed up. I talked with a friend about it and he suggested something about editing the animation manually, but he hasn't been online to explain that. I really need an explanation and a way to fix it, because there's no way I can release a hack with this...
__________________
  #7829    
Old January 14th, 2009 (01:39 PM).
Mortar Mortar is offline
 
Join Date: May 2007
Location: Europe
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 126
Whenever I battle someone and the Poké Balls appear, I get this error:


Instead of leaving a black trail, they leave a trail like this.
Does anyone know how I can fix this?
__________________



  #7830    
Old January 14th, 2009 (01:46 PM). Edited January 14th, 2009 by Thrace.
Liquid Shadow's Avatar
Liquid Shadow Liquid Shadow is offline
xD
 
Join Date: Mar 2008
Gender:
Posts: 224
Quote originally posted by demonparia:
Spoiler:
Hi, I'm not totally sure if this is a 'simple question', but when I was using a custom tileset (Kyledove's DS Gen-esque tileset) for FireRed I had loads of problems with it, and I've fixed all of them except one.

On the custom houses, when opening the door, it glitches the tiles of the house to the left and right of the door and makes them look like a door animation on the glitched tiles, one frame of the door animation per tile.


Walking out of house


Outside of house



It makes the line of tiles to the left and right of the door messed up. I talked with a friend about it and he suggested something about editing the animation manually, but he hasn't been online to explain that. I really need an explanation and a way to fix it, because there's no way I can release a hack with this...
I'm having the same problem, so I can't help on that. xD



Here's a question that is MUCH more simple than the questions I have been asking around here.

If someone lets me use a map of theirs from the map rating thread, how exactly do I use it if its just an image?
__________________

4 truths of life
1. You cannot touch all your teeth with your tongue.
2. All idiots, after reading the first truth, will try it.
3. And discover that the first truth is a lie.
4. You're smiling now because you're an idiot.
  #7831    
Old January 14th, 2009 (02:22 PM).
DemonParia's Avatar
DemonParia DemonParia is offline
Gangsterfresh Swagmaster
 
Join Date: Nov 2008
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 104
Send a message via Windows Live Messenger to DemonParia
Quote originally posted by NeoNemesis:
I'm having the same problem, so I can't help on that. xD



Here's a question that is MUCH more simple than the questions I have been asking around here.

If someone lets me use a map of theirs from the map rating thread, how exactly do I use it if its just an image?


You'd look at it and copy it. Oh, and thanks for getting my hopes up when I saw someone had replied, then crashing my hopes down.
__________________
  #7832    
Old January 14th, 2009 (04:13 PM).
Liquid Shadow's Avatar
Liquid Shadow Liquid Shadow is offline
xD
 
Join Date: Mar 2008
Gender:
Posts: 224
Quote originally posted by demonparia:
You'd look at it and copy it. Oh, and thanks for getting my hopes up when I saw someone had replied, then crashing my hopes down.
I think you have to edit the tiles. I don't know exactly how, I have to find the offsets and stuff. Look at thethethethe's tutorial on grass animation it might explain a little bit more on editing animations like flowers, doors, etc.

Sorry if I upped your hopes up again lol.
__________________

4 truths of life
1. You cannot touch all your teeth with your tongue.
2. All idiots, after reading the first truth, will try it.
3. And discover that the first truth is a lie.
4. You're smiling now because you're an idiot.
  #7833    
Old January 14th, 2009 (04:42 PM).
skandia4444 skandia4444 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Gender:
Posts: 2
how long does it usually take to get an answer in these forums just wondering what to expect not trying to rush anything
  #7834    
Old January 14th, 2009 (05:36 PM).
The Abyss The Abyss is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sydney, Australia
Age: 20
Nature: Jolly
Posts: 162
It depends on your question. If a lot of people know it's usually quick but if it's advanced you may have to wait a while.

Now how I keep a sprite hidden from a level script after it's occured? I can't remember how and I can find the Tut.
__________________

  #7835    
Old January 14th, 2009 (05:38 PM).
Thrace's Avatar
Thrace Thrace is offline
@tion
Gold Tier
 
Join Date: Jun 2007
Age: 24
Gender: Male
Posts: 1,048
Quote originally posted by iPro.:
Alright, I has a little question for all you script junkies. Is there a movement command that makes the player jump back while looking up? And if so, what is it?
0x47 I think.

Quote originally posted by demonparia:
Hi, I'm not totally sure if this is a 'simple question', but when I was using a custom tileset (Kyledove's DS Gen-esque tileset) for FireRed I had loads of problems with it, and I've fixed all of them except one.

On the custom houses, when opening the door, it glitches the tiles of the house to the left and right of the door and makes them look like a door animation on the glitched tiles, one frame of the door animation per tile.


Walking out of house


Outside of house



It makes the line of tiles to the left and right of the door messed up. I talked with a friend about it and he suggested something about editing the animation manually, but he hasn't been online to explain that. I really need an explanation and a way to fix it, because there's no way I can release a hack with this...
Using the last 12 8x8 blocks in a tileset will give you the above result. You need to move those tiles elsewhere in the tileset.

Quote originally posted by Conqueror179:
It depends on your question. If a lot of people know it's usually quick but if it's advanced you may have to wait a while.

Now how I keep a sprite hidden from a level script after it's occured? I can't remember how and I can find the Tut.
You need to set the Person ID of the sprite to a flag that is set in that level script.
__________________
  #7836    
Old January 14th, 2009 (05:44 PM).
The Abyss The Abyss is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sydney, Australia
Age: 20
Nature: Jolly
Posts: 162
Damn...If I could move 2000km in a second I would hug you right now
__________________

  #7837    
Old January 14th, 2009 (06:30 PM).
amassenburg's Avatar
amassenburg amassenburg is offline
 
Join Date: Aug 2008
Gender:
Posts: 34
are there any tilesets that are like free lke people wont mind if i use it cause i really dont like the emerald layout(mostley trees)
  #7838    
Old January 14th, 2009 (06:32 PM).
The Abyss The Abyss is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sydney, Australia
Age: 20
Nature: Jolly
Posts: 162
Go Here
These are for free but most are for FireRed or Ruby.
__________________

  #7839    
Old January 14th, 2009 (07:12 PM).
amassenburg's Avatar
amassenburg amassenburg is offline
 
Join Date: Aug 2008
Gender:
Posts: 34
am i allowed to post storylines for our games to see if people like it before i make a new thred for my game?
  #7840    
Old January 14th, 2009 (07:17 PM).
The Abyss The Abyss is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sydney, Australia
Age: 20
Nature: Jolly
Posts: 162
In the Scrapbox there is a Sticky for that.
__________________

  #7841    
Old January 14th, 2009 (09:51 PM). Edited January 14th, 2009 by Darthatron.
Darthatron's Avatar
Darthatron Darthatron is offline
巨大なトロール。
Silver Tier
 
Join Date: Jan 2006
Location: Melbourne, Australia
Age: 23
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,152
Quote originally posted by iPro.:
Alright, I has a little question for all you script junkies. Is there a movement command that makes the player jump back while looking up? And if so, what is it?
I'm not a junkie. I just need to script every day, otherwise I have withdrawal. :\

Anyway...

0x47 = Jump Facing Down (Up)

That's what you want, I think.

EDIT: This is for FireRed by the way.
__________________
あなた は しきしゃ です
わたし は ばか です
  #7842    
Old January 14th, 2009 (10:00 PM).
destinedjagold's Avatar
destinedjagold destinedjagold is offline
Oh Hai Thar~ 'ω'
Silver Tier
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 6,960
Quote originally posted by NeoNemesis:
Sorry if I upped your hopes up again lol.
that's not funny at any viewpoint whatsoever.

Quote originally posted by demonparia:
You'd look at it and copy it. Oh, and thanks for getting my hopes up when I saw someone had replied, then crashing my hopes down.
can you upload the tileset you are using?
probably, you inserted new tiles on the bottom part of the tileset.
usually, the bottom part of the tilesets are used by animations, such as doors and such.
__________________

3DS FC: 0061-1111-6462
TSV: 1364(X), 0790(OR)


  #7843    
Old January 15th, 2009 (12:26 AM).
Ark_Silvanos's Avatar
Ark_Silvanos Ark_Silvanos is offline
 
Join Date: Jan 2009
Location: Texas
Age: 23
Gender: Male
Posts: 150
aight....so i decided i wanted to hack....then decided to start with hacking ruby.....so then i started reading some tutorials on changing the region map.....only problem is.......the only tutorial i found for Ruby was only editing the existing map....not creating a new 1....

Then i found another tutorial for hacking the region in fr/lg(by haefele i think.....).....so anyway.......i was gonna follow a similar approach for ruby.....but then i reached the end part where u gotta change the pointer in a hex editor.....thing is......i dunno what the hex code for the region map pointer is.....i mean.....the author gave the pointers for the region maps in FR/LG......so after searching very hard.....i decided to ask here.......does any1 know what i'm supposed to be changing??????

[TUT]Hacking the worldmap in Fr/Lg(this is the tutorial i'm talking bout.....)(i would put a link....but apparently i'm 13 posts short..........)
  #7844    
Old January 15th, 2009 (01:52 AM).
12345's Avatar
12345 12345 is offline
Sky
 
Join Date: Aug 2007
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 408
Send a message via Windows Live Messenger to 12345
I change world map ruby with A-Map but it doesn't work in Fly Map.
Help me.
  #7845    
Old January 15th, 2009 (04:47 AM).
TB Pro's Avatar
TB Pro TB Pro is offline
Old-timer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Midwestern USA
Age: 20
Gender: Male
Posts: 2,739
Quote originally posted by Darthatron:
I'm not a junkie. I just need to script every day, otherwise I have withdrawal. :\

Anyway...

0x47 = Jump Facing Down (Up)

That's what you want, I think.

EDIT: This is for FireRed by the way.
I actually wanted the opposite of that. I want him to face up, then jump back. Thanks though.
__________________
--I'm a creepin'..
  #7846    
Old January 15th, 2009 (05:15 AM).
Ark_Silvanos's Avatar
Ark_Silvanos Ark_Silvanos is offline
 
Join Date: Jan 2009
Location: Texas
Age: 23
Gender: Male
Posts: 150
Quote originally posted by 12345:
I change world map ruby with A-Map but it doesn't work in Fly Map.
Help me.

huh? I thought A-Map couldn't change how the world map looked....just the data?
  #7847    
Old January 15th, 2009 (05:31 AM).
TB Pro's Avatar
TB Pro TB Pro is offline
Old-timer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Midwestern USA
Age: 20
Gender: Male
Posts: 2,739
Quote originally posted by Ark_Silvanos:
huh? I thought A-Map couldn't change how the world map looked....just the data?
That's right, you have to edit the World map appearance in a program like Cyclone, a tilemap editor.
__________________
--I'm a creepin'..
  #7848    
Old January 15th, 2009 (05:36 AM).
Andryandrew Andryandrew is offline
Italian Asm Hacker
 
Join Date: Mar 2007
Age: 21
Gender:
Nature: Timid
Posts: 117
Quote originally posted by Ark_Silvanos:
aight....so i decided i wanted to hack....then decided to start with hacking ruby.....so then i started reading some tutorials on changing the region map.....only problem is.......the only tutorial i found for Ruby was only editing the existing map....not creating a new 1....

Then i found another tutorial for hacking the region in fr/lg(by haefele i think.....).....so anyway.......i was gonna follow a similar approach for ruby.....but then i reached the end part where u gotta change the pointer in a hex editor.....thing is......i dunno what the hex code for the region map pointer is.....i mean.....the author gave the pointers for the region maps in FR/LG......so after searching very hard.....i decided to ask here.......does any1 know what i'm supposed to be changing??????

[TUT]Hacking the worldmap in Fr/Lg(this is the tutorial i'm talking bout.....)(i would put a link....but apparently i'm 13 posts short..........)
Ruby is completely different from Fire Red... and it's impossible to create a new map in ruby with traditionals method (I think with ASM it is "possible", but very very difficult). So you have to follow tutorials for Ruby.
__________________

Sorry for my bad English... I'm Italian
Anybody that is a GBA ASM hacker is cool!
I'm a GBA ASM hacker --> I'm cool :D

Made Day-Night Routine! You can find the thread HERE
  #7849    
Old January 15th, 2009 (05:44 AM).
0m3GA ARS3NAL's Avatar
0m3GA ARS3NAL 0m3GA ARS3NAL is offline
Im comin' home...
Silver Tier
 
Join Date: Jan 2008
Location: Superjail Penitentiary
Age: 22
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 1,816
Quote originally posted by Andryandrew:
Ruby is completely different from Fire Red... and it's impossible to create a new map in ruby with traditionals method (I think with ASM it is "possible", but very very difficult). So you have to follow tutorials for Ruby.
Actually, creating a worldmap in ruby is much easier than Fire Red, and simpler too.

Simply Draw out your new map. (Being sure the map is of the same width and height as the origonal)
Then make a tileset out of it conforming to the standard 4bpp format
then load them into NTME, Cyclone, or PTC and put the map together like a puzzle.

Then load the ROM into unLZgba and find the worldmap tles, and replace them with your own.
Then find the World Map TileMap and do the same.

That is to edit the appearance.
Then load your game into Advance Map and open the World Map Data Editor, and change your map data according to your map's image, and Vioal! Magnifico! You are done!
(Well, Aside from editing the pallet of colors that appear on your map... hehe.
__________________
>Boot Jailbot
>Pass *****
.
.
Jailbot OS Ver 1.1.2
Greetings Warden
of Superjail Penitentiary
Awaiting user input...

>Display User_Info
╠══User Info══╣
Username:
0m3GA ARS3NAL
Age: 18
Sex: Male ♂
Race: Caucasian
Quote:
"What is this
I don't even..."

M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
╠══End of File══╣
Awaiting user input...

>
  #7850    
Old January 15th, 2009 (06:01 AM).
Andryandrew Andryandrew is offline
Italian Asm Hacker
 
Join Date: Mar 2007
Age: 21
Gender:
Nature: Timid
Posts: 117
Quote originally posted by 0m3GA ARS3NAL:
Actually, creating a worldmap in ruby is much easier than Fire Red, and simpler too.

Simply Draw out your new map. (Being sure the map is of the same width and height as the origonal)
Then make a tileset out of it conforming to the standard 4bpp format
then load them into NTME, Cyclone, or PTC and put the map together like a puzzle.

Then load the ROM into unLZgba and find the worldmap tles, and replace them with your own.
Then find the World Map TileMap and do the same.

That is to edit the appearance.
Then load your game into Advance Map and open the World Map Data Editor, and change your map data according to your map's image, and Vioal! Magnifico! You are done!
(Well, Aside from editing the pallet of colors that appear on your map... hehe.
Yes, you can MODIFY the worldMap, but you cannot create a NEW ONE (like Ark_Silvanos wanted to do)
Quote:
the only tutorial i found for Ruby was only editing the existing map....not creating a new 1....
__________________

Sorry for my bad English... I'm Italian
Anybody that is a GBA ASM hacker is cool!
I'm a GBA ASM hacker --> I'm cool :D

Made Day-Night Routine! You can find the thread HERE
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 04:32 AM.