The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Hacks Studio
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

Hacks Studio Hacks Studio is the go-to destination for browsing our curated collection of ROM hacks, all made by PokéCommunity members! Patch, play and enjoy!
(Made a bit of progress on a ROM hack already? Post your projects in the Progressing Hacks forum!)
ROM Hacks are to subject to moderator approval before they are displayed.


Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #101    
Old April 12th, 2009, 10:28 PM
Coolboyman's Avatar
Coolboyman
Veteran Hacker
 
Join Date: Sep 2003
Location: The East Bay
Age: 26
Gender: Male
Nature: Bold
Quote:
Originally Posted by manrae View Post
So.......ok I'll ask again

Do I have to finish 1.0 BEFORE I patch this update and do I patch the same red rom file I already patched for 1.0??? Or do I have to patch a clean version?

Will my save file be affected?
Patch a clean rom, and remake the sav file the same name as the new ROM name except with a .sav extension. You can switch over no matter how far you are through the game.
__________________
Check out my Youtube channel. All about ROM Hacks, Indie Games and more!

Brown:


Prism : - Four Gym Summer 2010 Beta available now!

Twitter
Reply With Quote
  #102    
Old April 12th, 2009, 10:52 PM
manrae
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
Quote:
Originally Posted by Coolboyman View Post
Patch a clean rom, and remake the sav file the same name as the new ROM name except with a .sav extension. You can switch over no matter how far you are through the game.
so...ok, I patched the red room with 2.0

I get an error, cannot load save file, you are playing pokemon brown

My saved files are .sgm not .sav

I'm also using visual boy

What am I doing wrong?
Reply With Quote
  #103    
Old April 12th, 2009, 11:00 PM
~Undefined~'s Avatar
~Undefined~
Aspiring Pokémon Master...
 
Join Date: Oct 2008
Location: Johto
Age: 20
Gender:
Nature: Impish
Send a message via Windows Live Messenger to ~Undefined~
Quote:
Originally Posted by manrae View Post
so...ok, I patched the red room with 2.0

I get an error, cannot load save file, you are playing pokemon brown

My saved files are .sgm not .sav

I'm also using visual boy

What am I doing wrong?
If your save files are .sgm, does't that mean you're using savestates? Don't use them, use the in-game save on the start menu

EDIT: I've stumbled across another glitch. I was fighting the second trainer on Cycling Road and I got my Alakazam to use Noise Pulse on his Kingler. Alakazam and Kingler's sprites got all messed up. It didn't effect gameplay at all though.
Attached Images
File Type: jpg messed up sprites.jpg‎ (163.0 KB, 76 views) (Save to Dropbox)
__________________


Last edited by ~Undefined~; April 12th, 2009 at 11:13 PM.
Reply With Quote
  #104    
Old April 12th, 2009, 11:34 PM
manrae
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
ok, on my 1.0 patched rom i saved in-game......and?

I load up the 2.0 patched rom, it just says New Game and Options......

There's no option to continue...

I don't see any type of .sav file anywhere, although I can continue in-game on the 1.0 patched rom from the title screen
Reply With Quote
  #105    
Old April 12th, 2009, 11:37 PM
~Undefined~'s Avatar
~Undefined~
Aspiring Pokémon Master...
 
Join Date: Oct 2008
Location: Johto
Age: 20
Gender:
Nature: Impish
Send a message via Windows Live Messenger to ~Undefined~
Quote:
Originally Posted by manrae View Post
ok, on my 1.0 patched rom i saved in-game......and?

I load up the 2.0 patched rom, it just says New Game and Options......

There's no option to continue...

I don't see any type of .sav file anywhere, although I can continue in-game on the 1.0 patched rom from the title screen
Well, I don't know. Just start a new game or something.
__________________

Reply With Quote
  #106    
Old April 13th, 2009, 12:15 AM
manrae
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
I got it to work, imported battery files, etc...

But uh........my pokedex says I've seen 60+, own 0??????????

lol, even pokemon I own aren't in the pokedex as pokemon I've at least seen

I like the new look though, looks real good
Reply With Quote
  #107    
Old April 13th, 2009, 12:23 AM
zlayer200's Avatar
zlayer200
Sw3den H4ck3r ;d
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sweden
Gender:
Nature: Brave
Send a message via Windows Live Messenger to zlayer200
I have played it now, nice job CBM.
One question how did you make crystal pokemon into red & blue?
__________________
I whant HeavyMetal-Pokemons xD
The Best Band Ever: Linkin Park


Reply With Quote
  #108    
Old April 13th, 2009, 01:10 AM
flygonbreloom's Avatar
flygonbreloom
Beginning Trainer
 
Join Date: Aug 2006
Location: Victoria, Australia
Gender: Male
Nature: Adamant
Send a message via AIM to flygonbreloom Send a message via Windows Live Messenger to flygonbreloom Send a message via Yahoo to flygonbreloom Send a message via Skype™ to flygonbreloom
I'm making guesswork here, but I'm guessing he simply (Used loosly) added them to the table of Pokemon already existing, Red/Blue have room for 256 Pokemon, but 105 are not used and effectivly create what are 'glitch' Pokemon due to garbage data, same thing happens with moves (Don't gurantee me on the 256 number, it COULD be 255, cannot really be bothered finding out the value of FF right now).

The other games in the series use much of a similar method, except post-3rd gen uses tables with the capacity of over 65000 Pokemon.

Anyway, like I said, it is guesswork but I would guess it is how he did it.
__________________

This signature is at least 6 years old now. Wow.

Last edited by flygonbreloom; April 13th, 2009 at 01:22 AM. Reason: Added information.
Reply With Quote
  #109    
Old April 13th, 2009, 04:03 AM
~Undefined~'s Avatar
~Undefined~
Aspiring Pokémon Master...
 
Join Date: Oct 2008
Location: Johto
Age: 20
Gender:
Nature: Impish
Send a message via Windows Live Messenger to ~Undefined~
Another glitch. This swimmer turned into Prof. Oak/Tim when i talked to him after battling him. Didn't effect gameplay.
EDIT: other people on this route do this too, although they turn into diferent sprites.
Attached Images
File Type: jpg SWIMMER OAK.jpg‎ (211.8 KB, 58 views) (Save to Dropbox)
__________________

Reply With Quote
  #110    
Old April 13th, 2009, 07:06 AM
QuilavaKing's Avatar
QuilavaKing
(>^.(>0.0)>
Community Supporter
 
Join Date: Mar 2009
Location: Oregon
Age: 22
Gender: Male
Nature: Careful
Send a message via Skype™ to QuilavaKing
Quote:
Originally Posted by ~Undefined~ View Post
If your save files are .sgm, does't that mean you're using savestates? Don't use them, use the in-game save on the start menu

EDIT: I've stumbled across another glitch. I was fighting the second trainer on Cycling Road and I got my Alakazam to use Noise Pulse on his Kingler. Alakazam and Kingler's sprites got all messed up. It didn't effect gameplay at all though.
I've always used savestates without any problems... the in game save never worked on other games for me... should I switch over to it for brown?
__________________
#156 :: Quilava

The Volcano Pokemon


Reply With Quote
  #111    
Old April 13th, 2009, 07:09 AM
Coolboyman's Avatar
Coolboyman
Veteran Hacker
 
Join Date: Sep 2003
Location: The East Bay
Age: 26
Gender: Male
Nature: Bold
Quote:
Originally Posted by manrae View Post
I got it to work, imported battery files, etc...

But uh........my pokedex says I've seen 60+, own 0??????????

lol, even pokemon I own aren't in the pokedex as pokemon I've at least seen

I like the new look though, looks real good
Read the notes, it explains your problem that I couldn't avoid.

Quote:
Originally Posted by Coolboyman View Post
- If you have a save file from the original brown, you can also start where you started off. However, due to memory shifting, your current progress in the Pokedex will be different. This was kind of unavoidable.
__________________
Check out my Youtube channel. All about ROM Hacks, Indie Games and more!

Brown:


Prism : - Four Gym Summer 2010 Beta available now!

Twitter
Reply With Quote
  #112    
Old April 13th, 2009, 08:43 AM
manrae
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
So, if the pokedex is messed up, and I'm in the middle of trying to finish this game...

Doesn't that render problems when Prof. Oak checks my pokedex???

I mean, I'm not sure which pokemon are missing in either 1.0 or 2.0 version, I'm not sure if it's (owning all 151) required for anything special...is it? If so, then there's a major problem wouldn't you say?

If capturing them all gains nothing special (kinda like the US version where all you got was a certificate) then it's not too bad of a problem, although prof. oak/timmy probably won't recognize your hard work and give you rewards (HMs/Itemfinder/etc)
Reply With Quote
  #113    
Old April 13th, 2009, 08:56 AM
Chrona's Avatar
Chrona
Trainer
 
Join Date: Nov 2007
Gender:
Hey Manrae, mind doing me a bit of a check?

While you still have 0 caught, try using the Professor's PC, see what pokedex rating he gives? Just curious as to what would happen
__________________
Reply With Quote
  #114    
Old April 13th, 2009, 09:22 AM
~Red's Avatar
~Red
Meh. Hate me if you will.
 
Join Date: Aug 2005
Location: Pallet Town
Age: 19
Nature: Relaxed
One cool thing to note:

Brown is 100% compatible with Red, Blue, Yellow (except if you try and trade or battle with the new pokemon it crashes but what do you expect?!)
Reply With Quote
  #115    
Old April 13th, 2009, 09:28 AM
manrae
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
I did that and Prof Timmy told me that I have a lot of work to do and to start looking for pokemon

This pokedex thing is a problem for sure

However, if owning all 151 is not required for anything special, then I can just finish up 1.0, then switch up to 2.0 after getting all the items from prof aides...for me (as long as Kool didn't change anything from red/blue) I only need the Exp all (50 pokemon) since I already have flash and the itemfinder

HOWEVER, if Kool has added a special bonus for capturing all 151 (or 230 for that matter) then there's a big big problem
Reply With Quote
  #116    
Old April 13th, 2009, 10:15 AM
latios117's Avatar
latios117
Beginning Trainer
 
Join Date: Dec 2008
Gender:
Nature: Timid
Great game you did a really good job.
How do evolve my eevee into a glaceon?
Reply With Quote
  #117    
Old April 13th, 2009, 11:15 AM
FUZE1337's Avatar
FUZE1337
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2009
Location: Milwaukee, Wisconsin
Gender:
Nature: Brave
VERY NICE GAME
good job!
I have always been a fan of pokemon brown
EDIT: don't hold the speed up button while exiting a house.
PS: If you happen to catch a ? train it and see what happens (no it wont crash you)
__________________

Click here to feed me a Rare Candy!
Get your own at Pokeplushies!

Last edited by FUZE1337; April 13th, 2009 at 11:52 AM.
Reply With Quote
  #118    
Old April 13th, 2009, 11:29 AM
Bunneth
Beginning Trainer
 
Join Date: Feb 2009
The game continues to be awesome. I did notice some things, though. There's an item in the basement of the Castro Valley mansion place that is behind some rocks, is it actually supposed to be unobtainable?

And I've noticed Metal Claw has a high critical hit ratio, not sure if that is intentional or not.
Reply With Quote
  #119    
Old April 13th, 2009, 11:46 AM
Poko's Avatar
Poko
Beginning Trainer
 
Join Date: Jan 2008
Gender:
Hello, I'm not sure if this is the right place to put this but I tried trading some Pokemon over with TGB Dual 7 but the new brown ROM doesn't seem to load at all...

is there another way to trade or a fix to this ?
Reply With Quote
  #120    
Old April 13th, 2009, 11:47 AM
PokeGlitch's Avatar
PokeGlitch
 
Join Date: Feb 2004
Gender:
great job, i updated the javaboy thing so you can play it online,
http://javaboy.07x.net/
Reply With Quote
  #121    
Old April 13th, 2009, 11:52 AM
Flaps's Avatar
Flaps
<Insert awsome line here>
 
Join Date: Mar 2008
Location: Mt. Ember
Nature: Naughty
Im having trouble trading between brown (2.0) and Crystal. Ive applied the patch to Crystal so it should be compatable with brown.

1. Should I go to the counter where you trade as if it was between gold and crystal for example?
2. Or do you go to the "time machine" where you would trade if it was from Crystal to yellow?

Ive tried both and neither work so could anybody shed some light for me?
__________________
Click me!

Click me for sex!

Eli, AJ, Thunder, T.O.P, Teddy, Dujoon, Minho, Park Bom <3 <3 <3 <3
Reply With Quote
  #122    
Old April 13th, 2009, 01:57 PM
manrae
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
Quote:
Originally Posted by manrae View Post
I did that and Prof Timmy told me that I have a lot of work to do and to start looking for pokemon

This pokedex thing is a problem for sure

However, if owning all 151 is not required for anything special, then I can just finish up 1.0, then switch up to 2.0 after getting all the items from prof aides...for me (as long as Kool didn't change anything from red/blue) I only need the Exp all (50 pokemon) since I already have flash and the itemfinder

HOWEVER, if Kool has added a special bonus for capturing all 151 (or 230 for that matter) then there's a big big problem
Anybody???????????????????
Reply With Quote
  #123    
Old April 13th, 2009, 04:21 PM
~Undefined~'s Avatar
~Undefined~
Aspiring Pokémon Master...
 
Join Date: Oct 2008
Location: Johto
Age: 20
Gender:
Nature: Impish
Send a message via Windows Live Messenger to ~Undefined~
Quote:
Originally Posted by ExDarkrai View Post
Im having trouble trading between brown (2.0) and Crystal. Ive applied the patch to Crystal so it should be compatable with brown.

1. Should I go to the counter where you trade as if it was between gold and crystal for example?
2. Or do you go to the "time machine" where you would trade if it was from Crystal to yellow?

Ive tried both and neither work so could anybody shed some light for me?
Are you using TGB Dual? VBA Link doesn't work with GB and GBC games.
__________________

Reply With Quote
  #124    
Old April 13th, 2009, 04:24 PM
Bunneth
Beginning Trainer
 
Join Date: Feb 2009
Hmm, turns out the unobtainable item wasn't unobtainable. I look like a silly nilly.

Whenever my Natty Dred (Xatu) uses Shadow Ball it comes out with some really messed up sound effects. Dunno why that is.
Reply With Quote
  #125    
Old April 13th, 2009, 04:28 PM
~Undefined~'s Avatar
~Undefined~
Aspiring Pokémon Master...
 
Join Date: Oct 2008
Location: Johto
Age: 20
Gender:
Nature: Impish
Send a message via Windows Live Messenger to ~Undefined~
Quote:
Originally Posted by Bunneth View Post
Hmm, turns out the unobtainable item wasn't unobtainable. I look like a silly nilly.

Whenever my Natty Dred (Xatu) uses Shadow Ball it comes out with some really messed up sound effects. Dunno why that is.
Do you mean the funny music after the Pokéball throwing sound? It does the same when Bree (my Alakazam) uses Shadow Ball.

EDIT: I've made a discovery! Bathilda (my Golbat) evolved to Crobat at Level 50. I would now assume that happiness evolving pokemon all evolve by level.
__________________


Last edited by ~Undefined~; April 13th, 2009 at 05:00 PM.
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 05:18 PM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.