Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Reload this Page [Tutorial] Advance Map Tutorial

Notices
For all updates, view the main page.

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #126    
Old December 9th, 2008 (01:42 PM).
HackingSkillz101's Avatar
HackingSkillz101 HackingSkillz101 is offline
Basic Hacker
 
Join Date: Nov 2008
Gender:
Nature: Relaxed
Posts: 4
Send a message via AIM to HackingSkillz101
I have made new maps and i have seen no tutorials over my problem,
and the only place that mentioned it. The part where the maps names link together
and if you change the name, another maps name is also changed!
I would highly appriciate it if someone found the solution to this
annoying problem. Also, does any1 know how to delete new custom maps?
__________________
Hey, just sit back and relax!From
HackingSkillz101
  #127    
Old January 3rd, 2009 (10:45 PM). Edited January 4th, 2009 by jadek061.
jadek061 jadek061 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Gender:
Posts: 1
i wnt 2 change the player sprite for in the Truck and litleroot but it just comes up with a new sprite and when u try 2 talk to it the game freezes plz help

can some one tell me if there is a DS version of Advance Map out that i can download
  #128    
Old January 11th, 2009 (12:37 PM).
LightBender's Avatar
LightBender LightBender is offline
Trainer of the PokerMans
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hackensack, NJ
Gender:
Nature: Brave
Posts: 17
I need help creating a new map from scratch as a new dungeon add-on for navel rock...but every time i insert the map, it goes to the Pallet Town folder in the header!
I want to change the name without changing Pallet Town's name...how do i do that?!?
  #129    
Old January 14th, 2009 (06:43 AM).
Goutye Goutye is offline
 
Join Date: Jan 2009
Gender:
Posts: 1
Hello, I would like to know if it was possible to add palettes to the tileset (to have more than 12 of it)?
I speak frensh and my english is bad...
Thanks!
  #130    
Old January 14th, 2009 (07:11 AM).
Tropical Sunlight's Avatar
Tropical Sunlight Tropical Sunlight is offline
The Faltine
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenia
Age: 19
Gender: Male
Posts: 3,578
Send a message via Windows Live Messenger to Tropical Sunlight
Quote originally posted by Goutye:
Hello, I would like to know if it was possible to add palettes to the tileset (to have more than 12 of it)?
I speak frensh and my english is bad...
Thanks!
Nope, but if you canculate, 12x12 is A LOT (144, if I can still calculate) so... It's hard to fill all those colors, why inserting more?
__________________
  #131    
Old March 7th, 2009 (11:43 AM).
diegoisawesome's Avatar
diegoisawesome diegoisawesome is offline
Please understand
Silver Tier
 
Join Date: Dec 2007
Location: Goldenrod City, Johto
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 974
Quote originally posted by LightBender:
I need help creating a new map from scratch as a new dungeon add-on for navel rock...but every time i insert the map, it goes to the Pallet Town folder in the header!
I want to change the name without changing Pallet Town's name...how do i do that?!?
In the header view, select a new name from the drop-down box. Then save and reload the ROM. Go to the name you saved it under and change the name from there.
__________________


My other resources:
My Website
diegoisawesome's MEGA-HUGE XSE Scripting Tutorial
diegoisawesome's Miscellaneous Finds
The Ruins of Alph Puzzles
Diego's Miscellaneous Patches
GBA Intro Manager
  #132    
Old March 13th, 2009 (10:53 AM).
diegoisawesome's Avatar
diegoisawesome diegoisawesome is offline
Please understand
Silver Tier
 
Join Date: Dec 2007
Location: Goldenrod City, Johto
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 974
For some reason, whenever I do somethings, a random I/O Error 32 pops up. When I try to exit out after getting that error, I get an I/O Error 103. I have to go into Task Manager, find the AdvanceMap.exe program in the processes, and close the program from there. Any help would be appreciated.
__________________


My other resources:
My Website
diegoisawesome's MEGA-HUGE XSE Scripting Tutorial
diegoisawesome's Miscellaneous Finds
The Ruins of Alph Puzzles
Diego's Miscellaneous Patches
GBA Intro Manager
  #133    
Old March 13th, 2009 (05:56 PM).
jonnO'brien jonnO'brien is offline
wont be back.
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 40
Here's what i need help with,
I want to know how to add new tilesets into my Pokemon ruby Rom.
I go to block editor then i get lost,
And when someone sends me some tiles, I dont know what to do, can anyone help? D:
  #134    
Old March 13th, 2009 (06:11 PM).
shippokirara shippokirara is offline
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
i dont kno if this was answerd already, but i am trying to install legendary events into a map i made (I.E. deoxys) in my fire red game. how do i do this and if i need certian numbers what are they. i need them for all legendarys including events from ruby and sapphire if possible (i want to be able to have the event battle with groudon and kyoger if possible)
  #135    
Old March 22nd, 2009 (11:53 AM).
nofamenogame's Avatar
nofamenogame nofamenogame is offline
POKEMON WRATH OF GREATNESS
 
Join Date: Mar 2009
Gender:
Posts: 39
Send a message via Windows Live Messenger to nofamenogame
can someone please answer this

say if someone posted a cool looking tile and it was in a attactchment and i downloaded it
how do i put it in advance map
  #136    
Old March 22nd, 2009 (03:34 PM).
kaspey's Avatar
kaspey kaspey is offline
A beginner that needs help!!!!
 
Join Date: Mar 2009
Location: North America
Gender:
Nature: Impish
Posts: 4
Help does anyone know how to make a script event
please I dont get the var number and the var value (
__________________
Im awesome
Im cool
im the begginer of hacking
but you still have to bow to me



seiriously im not trying to be mean i just need your help
  #137    
Old March 24th, 2009 (08:02 AM).
Live Update King Live Update King is offline
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 399
Send a message via Yahoo to Live Update King
The header view in firered looks weird
  #138    
Old March 29th, 2009 (01:07 PM). Edited March 29th, 2009 by Arcobaleno.
Arcobaleno Arcobaleno is offline
 
Join Date: Mar 2009
Gender:
Posts: 3
Yea, I'm having the same problem with adding a new map.
  #139    
Old April 1st, 2009 (10:20 PM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
At the wild pokemon's there is grass fishing water and tree,what tree means?
  #140    
Old April 22nd, 2009 (07:37 AM). Edited April 22nd, 2009 by Sophidius.
Sophidius's Avatar
Sophidius Sophidius is offline
Need a storyline? PM me!
 
Join Date: Mar 2009
Location: Farawaystan
Nature: Quiet
Posts: 153
What do I do if there is no big "create Pokemon" button? I haven't inserted the maps yet (maybe it helps)

Quote originally posted by onyx79:
At the wild pokemon's there is grass fishing water and tree,what tree means?
It's a headbutt tree, but it's only in Ruby/Sapphire/Emerald
__________________
Officially stopped hacking, but do check out my fanfic: The Legend of the Aquatus

Did you know that Mewtwo is actually a crossing between Marowak (Cubone's mother from Pokemon Tower) and Mew? O_o
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 02:19 PM.