The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.


Advertise here

Reply
 
Thread Tools
  #26    
Old August 18th, 2009, 08:19 PM
Curt_09's Avatar
Curt_09
Also known as Chozo
 
Join Date: Feb 2009
Location: Oklahoma
Age: 23
Gender: Male

Advertise here
Quote:
Originally Posted by DawnRyder View Post
OK. When I insert the image at a new offset, and open my rom in VBA the map is all screwy, but the palette is fine...

I used PTC for tilemap/tileset editing.

What did I do wrong?
Did you change the pointer of the tilemap? Just so you know it can't be done in unLZ. You usually have to do it by hex, although someone around here made a tool for repointing the world map tilemaps. I used it. Check around the toolbox.
__________________
Old hacks I liked back in the day:



Reply With Quote
  #27    
Old August 18th, 2009, 08:22 PM
DawnRyder
I cannot believe I'm back -.-
 
Join Date: Aug 2009
Thanks Curt_09, looking now!
__________________
I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this in your signature.

Sorry guys, but I'm leaving Pokécommunity. I just don't have time for it. As of right now you will no longer be able to contact me.
Reply With Quote
  #28    
Old September 11th, 2009, 12:56 PM
SiegHart's Avatar
SiegHart
Guardian of Time
 
Join Date: Aug 2009
Location: oklahoma
Age: 23
Gender: Male
Nature: Hasty
Send a message via AIM to SiegHart Send a message via Windows Live Messenger to SiegHart
hmm so i have a question, i followed the guide exactly as i should have, i made new offsets when needed and stuff, and repointed the map at the end, but my question is, when i open up the rom and view the world map it just goes to a black screen, but when i show the world map in advanced map it shows the correct map... why wont it show up in the rom
__________________

Spoiler:




Warm my eggs please and ill return the favor
and of course friends are great to have so add me plzz

Click here to feed me a DigiTreat!

Click here to feed me a Rare Candy!

Reply With Quote
  #29    
Old September 11th, 2009, 08:40 PM
Pokepal17's Avatar
Pokepal17
More cowbell~
 
Join Date: Oct 2008
Location: Steeltown
Age: 19
Gender: Male
Nature: Modest
Quote:
Originally Posted by SiegHart View Post
hmm so i have a question, i followed the guide exactly as i should have, i made new offsets when needed and stuff, and repointed the map at the end, but my question is, when i open up the rom and view the world map it just goes to a black screen, but when i show the world map in advanced map it shows the correct map... why wont it show up in the rom
The offsets you should have inserted the map at should have either ended with 0,4,8 or C. I'm guessing yours didn't. Please tell me if yours did or not so we can solve your problem.
__________________
Pokémon Stardrop
Reply With Quote
  #30    
Old September 12th, 2009, 12:46 AM
OM3GA Umbr30n's Avatar
OM3GA Umbr30n
Was Mazot2
 
Join Date: Jun 2009
Location: UK
Age: 16
Gender: Male
Nature: Relaxed
I understood everything perfectly fine nice tutorial but the only thing i didnt really understand was the ending.
EDIT:nvm...
__________________

Flareon's are Red,
Vaporeon's Blue,
Espeon is my concious,
Umbreon is my life-style

~Umbreon
Reply With Quote
  #31    
Old September 16th, 2009, 06:41 AM
psychicboy's Avatar
psychicboy
Hacking is all that matters...
 
Join Date: Aug 2009
Location: Twilight Town
Age: 20
Gender: Male
Nature: Hasty
Can this be done from advance map?
Reply With Quote
  #32    
Old February 2nd, 2010, 03:29 AM
wikus 123's Avatar
wikus 123
Beginning Trainer
 
Join Date: Jan 2010
Gender: Male
does this change how you control the world map like giving information on town and routes or just changes the look?
because i want to change the flying positions aswell. Can someone give me a link to where i want to go?
Thanks alot in advance.
__________________
The eyes of the world are upon you
Reply With Quote
  #33    
Old February 2nd, 2010, 03:39 AM
Tropical Sunlight's Avatar
Tropical Sunlight
The Faltine
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenia
Age: 18
Gender: Male
Send a message via Windows Live Messenger to Tropical Sunlight
Quote:
Originally Posted by wikus 123 View Post
does this change how you control the world map like giving information on town and routes or just changes the look?
because i want to change the flying positions aswell. Can someone give me a link to where i want to go?
Thanks alot in advance.
This only changes the graphics. In you want to change other things, you can do it in Advance-Map.
Reply With Quote
  #34    
Old February 2nd, 2010, 03:45 AM
wikus 123's Avatar
wikus 123
Beginning Trainer
 
Join Date: Jan 2010
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by H2O Turquoise View Post
This only changes the graphics. In you want to change other things, you can do it in Advance-Map.
Thanks for the reply
umm does AM really edit those parts of the map like if you want to fly for example to another area and choose where to fly in the map.
just making sure okay.
again thanks in advance
__________________
The eyes of the world are upon you
Reply With Quote
  #35    
Old February 18th, 2010, 04:59 PM
sir.euge's Avatar
sir.euge
Bunchies Back!
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Nature: Naughty
Send a message via Yahoo to sir.euge
Quote:
Originally Posted by wikus 123 View Post
Thanks for the reply
umm does AM really edit those parts of the map like if you want to fly for example to another area and choose where to fly in the map.
just making sure okay.
again thanks in advance
Yes, in advance map u can choose your fly positions and u have to apply every city to the map
__________________
Reply With Quote
  #36    
Old May 6th, 2010, 11:32 AM
MikeMatt15
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2010
Age: 19
Gender: Male
I can't seem to get this working. I tried many times, all I get is a funky colored screen with one tile over the entire world map.
Reply With Quote
  #37    
Old May 7th, 2010, 06:50 AM
TheChroniclesofLance's Avatar
TheChroniclesofLance
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2010
Gender: Male
the number is wrong. It isn't 195.
I can't find it
Reply With Quote
  #38    
Old May 12th, 2010, 11:57 AM
NeoS's Avatar
NeoS
Mexican Hacker
 
Join Date: May 2008
Gender:
Hey guys, I need your help.

I followed all the steps of the tutorial, but when I finish, there are a blue line should not be there. Since I can remove, and not the RAW. I have reviewed hundreds of times with NTME.

Check it:
The blue line is at the bottom of both maps.





Can you help me?

Note: Do not steal the WorldMap, are my hack. Hoenn is the modification of "The Corpse Devils" credits to him.
__________________
I'm Mexicool!

Click in the Tittlescreen and go to the thread.

Reply With Quote
  #39    
Old May 16th, 2010, 02:32 PM
TheChroniclesofLance's Avatar
TheChroniclesofLance
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2010
Gender: Male
why not just use a combination of VS trainer and Atext
__________________
http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=220574
My Main Hack: Pokemon: World Tour



Reply With Quote
  #40    
Old May 16th, 2010, 07:13 PM
Mr. Banana Peel's Avatar
Mr. Banana Peel
beginnig hacker (needs help)
 
Join Date: May 2010
Location: somewhere
Gender: Male
Nature: Impish
help people i cant get it to work i think theres something wrong i do with the hex editor and ive tried 6 times now and it still wont work please help me
__________________
Please i need help on a hack that i havent started but im thinking about its gonna be made from pokemon ruby so please just anyone tell me if you can help.
Reply With Quote
  #41    
Old May 27th, 2010, 06:34 AM
locoroco's Avatar
locoroco
Ginga Densetsu Weed ANIME PWNS
 
Join Date: Oct 2009
Location: Manati, Puerto rico
Age: 18
Gender: Male
Nature: Relaxed
Send a message via Windows Live Messenger to locoroco
does any1 know the offsets to the 1-9 islands world map cant seem to find them i need the really badly any1 knows them please post them thyx in advanced !!!!
__________________
This signature has been disabled.
Signature needs to be kept to a 600px x 400px area. Your long line of text pushes it over the limit. Put a few enters there and you will be able to get it inside the limits.
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
Reply With Quote
  #42    
Old May 27th, 2010, 07:05 AM
X-Buster
Advanced Trainer
 
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by NeoS View Post
Hey guys, I need your help.

I followed all the steps of the tutorial, but when I finish, there are a blue line should not be there. Since I can remove, and not the RAW. I have reviewed hundreds of times with NTME.

Check it:
The blue line is at the bottom of both maps.





Can you help me?

Note: Do not steal the WorldMap, are my hack. Hoenn is the modification of "The Corpse Devils" credits to him.
open your .raw file in hex editor then add 16 bytes in the end.
the total bytes should be 1216 not 1200.

__________________
Reply With Quote
  #43    
Old June 3rd, 2010, 12:16 AM
gl3500's Avatar
gl3500
Glcelebi The Rom Hacker
 
Join Date: May 2009
Location: South Africa
Gender: Male
Nature: Calm
I am having a problem, can somebody please explain what i did wrong when i followed the tutorial, this is what i ended up with.
Map Error.PNG
__________________
[SIGPIC]
Click here to level up my license!


Waaaaaaaah! I used to be special as i was the only one that could travel through time, and then along comes dialga...
Reply With Quote
  #44    
Old June 3rd, 2010, 12:55 AM
Maho Minami's Avatar
Maho Minami
Beginning Trainer
 
Join Date: Feb 2010
Location: In your side
Gender: Male
Nature: Calm
one of the confusing tutorials i ever saw O.O
__________________
Spoiler:
Reply With Quote
  #45    
Old June 17th, 2010, 02:52 PM
Zehed
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2010
I gave up on this long ago... No amount of instruction could teach me the right way to do this...
Reply With Quote
  #46    
Old June 23rd, 2010, 08:03 AM
ERROR
 
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by Zehed View Post
I gave up on this long ago... No amount of instruction could teach me the right way to do this...
lol i wa sjust about to say the same thing
i cant think of a new design for the map at all
Reply With Quote
  #47    
Old July 11th, 2010, 12:48 PM
bigboi's Avatar
bigboi
Hacker of the 3rd Generation
 
Join Date: Jun 2010
Location: Canada
Gender: Male
Nature: Bold
Question! I tried hacking the other FR/LG maps (The island ones) and they all replaced the first map. How do you hack the other ones?
Reply With Quote
  #48    
Old July 11th, 2010, 10:00 PM
Mr's Avatar
Mr
Just call me Mister
 
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Gender: Male
Nature: Jolly
In step 3 you have a new map to insert. Did you make that from scratch in paint or is there a program that can help with this?
Reply With Quote
  #49    
Old July 17th, 2010, 09:42 AM
sisonoio's Avatar
sisonoio
Beginning Trainer
 
Join Date: Aug 2007
After i insert my new map following this tutorial i get some blue tiles in the right-bottom angle of the map instead of the "sea" tiles that i have put in the tilemap.
__________________
YESITSME
Reply With Quote
  #50    
Old July 17th, 2010, 05:19 PM
Shiny Quagsire's Avatar
Shiny Quagsire
Actually gone until Aug 20th .-.
 
Join Date: May 2009
Location: Hoenn Safari Zone
Age: 16
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote:
Originally Posted by gl3500 View Post
I am having a problem, can somebody please explain what i did wrong when i followed the tutorial, this is what i ended up with.
Attachment 54482
It looks like you replaced the tilemap with the raw, and the raw with the tilemap, or your raw isn't the right format (8bpp or 4bpp)

Quote:
Originally Posted by Maho Minami View Post
one of the confusing tutorials i ever saw O.O
You should see Mastermind_X's site's tutorials. Now that's confusing. This ain't nothing.

Quote:
Originally Posted by sisonoio View Post
After i insert my new map following this tutorial i get some blue tiles in the right-bottom angle of the map instead of the "sea" tiles that i have put in the tilemap.
Read through the thread.

Quote:
Originally Posted by X-Buster View Post
open your .raw file in hex editor then add 16 bytes in the end.
the total bytes should be 1216 not 1200.

__________________



Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links


Advertise here
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 04:15 AM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.