Go Back   The PokéCommunity Forums > Entertainment & Hobbies > Computers & Technology
Reload this Page Windows 7 Reboot?

Notices
For all updates, view the main page.

Computers & Technology The place to go for all things tech and internet. Share a funny YouTube video or meme, discover the latest useful apps, or just get some free tech support.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #1    
Old March 27th, 2010 (05:52 PM).
Cilerba Cilerba is offline
the hearts of lonely people
Silver Tier
 
Join Date: Feb 2010
Location: Massachusetts
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,161
Hi, I was wondering if Windows 7 had a built-in reboot function. I want to completely restore my laptop to its factory settings. I saw the "Backup and Restore" function, but I don't want to back any of my data up, since I already have it saved on a USB drive.

Any advice on what to do?
__________________
  #2    
Old March 27th, 2010 (06:16 PM).
Melody's Avatar
Melody Melody is offline
Travelling The Interconnected World
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cuddling those close to me
Age: 26
Gender: Female
Nature: Gentle
Posts: 4,789
No, Windows 7 itself does not have such a function. If you bought your computer with Windows 7 already on it, there may be a way to restore it to factory condition by pressing a certain key before Windows begins to load, OR booting from a Recovery CD/DVD that came with your Computer

Note that there may be a pre-installed program that came with your computer which enables you to BURN a recovery CD/DVD if none came with your computer.
__________________
Kin Island
------- Sevii Islands -------
"The Island of Family Bonding"
Supporter City Collab 2015


YamiNoBlade Twihiki Amias
Crystal Tier Supporter

+ S
  #3    
Old March 27th, 2010 (06:19 PM).
Cilerba Cilerba is offline
the hearts of lonely people
Silver Tier
 
Join Date: Feb 2010
Location: Massachusetts
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,161
Quote originally posted by Pachy:
No, Windows 7 itself does not have such a function. If you bought your computer with Windows 7 already on it, there may be a way to restore it to factory condition by pressing a certain key before Windows begins to load, OR booting from a Recovery CD/DVD that came with your Computer

Note that there may be a pre-installed program that came with your computer which enables you to BURN a recovery CD/DVD if none came with your computer.
Oh, alright, thanks.

I did create 3 seperate factory restore disks, using the Acer Reboot Function, I don't know how to use it...
__________________
  #4    
Old March 27th, 2010 (06:22 PM).
John-117's Avatar
John-117 John-117 is offline
Jirachi lover
 
Join Date: Mar 2010
Location: America from Hong Kong
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 134
What are you using, a laptop or a desktop?
Laptop: the company who made the laptop should tell you a way to reinstall your OS.
Desktop: when you turn on your computer, interrupt it and you can put your disc and reinstall it.
  #5    
Old March 27th, 2010 (06:25 PM).
Cilerba Cilerba is offline
the hearts of lonely people
Silver Tier
 
Join Date: Feb 2010
Location: Massachusetts
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,161
Quote originally posted by John-117:
What are you using, a laptop or a desktop?
Laptop: the company who made the laptop should tell you a way to reinstall your OS.
Desktop: when you turn on your computer, interrupt it and you can put your disc and reinstall it.
I am using a laptop, sorry I forgot to mention that.
__________________
  #6    
Old March 27th, 2010 (06:28 PM).
Melody's Avatar
Melody Melody is offline
Travelling The Interconnected World
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cuddling those close to me
Age: 26
Gender: Female
Nature: Gentle
Posts: 4,789
Please contact the manufacturer of your laptop or look on their website for instructions on how to restore your computer back to it's factory state.
__________________
Kin Island
------- Sevii Islands -------
"The Island of Family Bonding"
Supporter City Collab 2015


YamiNoBlade Twihiki Amias
Crystal Tier Supporter

+ S
  #7    
Old March 27th, 2010 (06:34 PM).
Cilerba Cilerba is offline
the hearts of lonely people
Silver Tier
 
Join Date: Feb 2010
Location: Massachusetts
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,161
If I do have a laptop, will it still work by pressing...F8?...during the reboot?
__________________
  #8    
Old March 27th, 2010 (06:45 PM).
Melody's Avatar
Melody Melody is offline
Travelling The Interconnected World
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cuddling those close to me
Age: 26
Gender: Female
Nature: Gentle
Posts: 4,789
um....I don't know. Consult the MANUAL that CAME WITH your LAPTOP!

Or look it up online and see if you can find an online manual at your laptop manufacturer's website.
__________________
Kin Island
------- Sevii Islands -------
"The Island of Family Bonding"
Supporter City Collab 2015


YamiNoBlade Twihiki Amias
Crystal Tier Supporter

+ S
  #9    
Old March 27th, 2010 (07:02 PM).
Cilerba Cilerba is offline
the hearts of lonely people
Silver Tier
 
Join Date: Feb 2010
Location: Massachusetts
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,161
Quote originally posted by Pachy:
um....I don't know. Consult the MANUAL that CAME WITH your LAPTOP!

Or look it up online and see if you can find an online manual at your laptop manufacturer's website.
Um. OK! I will DO that. No NEED for the RUDENESS!

gosh...
__________________
  #10    
Old March 27th, 2010 (11:53 PM).
Hovo's Avatar
Hovo Hovo is offline
We gotta stay together.
 
Join Date: Jun 2009
Location: Los Angeles
Gender: Male
Nature: Sassy
Posts: 54
Did your laptop come with a factory image drive?

Go to Start -> Computer. There should be the C: drive, and if your laptop came with it, a drive called Factory_image or something along those lines.
__________________

  #11    
Old March 28th, 2010 (12:32 PM).
twocows's Avatar
twocows twocows is offline
Pretentious Intellectual Jerk
Gold Tier
 
Join Date: Mar 2009
Location: Michigan
Age: 24
Gender: Male
Nature: Lax
Posts: 3,979
Quote originally posted by Cilerba:
Um. OK! I will DO that. No NEED for the RUDENESS!

gosh...
Pachy has a point. Always read the manual and Google before asking questions. First result on Google for acer factory reset gives me this.
__________________
Doctors Without Borders: one of the few charity groups you can rely on to actually do real good in the world.

"The trouble with fighting for human freedom is that one spends most of one's time defending scoundrels. For it is against scoundrels that oppressive laws are first aimed, and oppression must be stopped at the beginning if it is to be stopped at all." - H. L. Mencken, unsourced

"There is a cult of ignorance in the United States, and there always has been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"- Isaac Asimov, Column in Newsweek (21 January 1980) [source]
  #12    
Old March 29th, 2010 (07:27 AM).
Pazuzu's Avatar
Pazuzu Pazuzu is offline
Flushing Meadows
Silver Tier
 
Join Date: Sep 2004
Location: Room 1202
Nature: Bold
Posts: 5,453
Quote originally posted by Cilerba:
Um. OK! I will DO that. No NEED for the RUDENESS!

gosh...
You made my day with that you know? XD!

But in all seriousness, if you have a recovery CD/DVD, usually you can boot from it by pressing one of the F-Buttons on your keyboard.
But which you have to press differs from manufacturer to manufacturer.
Dell uses F12, others use F2, some use F8. You can find that out from your manual or the manufacturer website.
__________________
This signature has been disabled.
Height well exceeds 350px.
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
  #13    
Old March 29th, 2010 (11:10 AM).
Cilerba Cilerba is offline
the hearts of lonely people
Silver Tier
 
Join Date: Feb 2010
Location: Massachusetts
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 1,161
Well, I figured it out on my own. It was something completely different from what you guys had said, I forgot how I did it, but I got to some menu, and it had about 7 different reboot options.

Thanks for the help everyone, sorry for that post above, I was sort of in a bad mood because I couldn't figure out how to do the reboot.
__________________
  #14    
Old March 29th, 2010 (11:25 AM).
Heart's Soul's Avatar
Heart's Soul Heart's Soul is offline
Hey, look, I was gone.
 
Join Date: Nov 2007
Age: 19
Gender: Male
Posts: 2,532
Why can't you just format your HDD and insert a disc to reinstall Windows 7? Or... use GOOGLE!?
__________________
"No calendar today. Oh, that's a shame. What day is it today? It is no day. The calendar does not exist anymore. Today does not exist." - Professional Idiot
  #15    
Old March 29th, 2010 (03:37 PM).
donavannj's Avatar
donavannj donavannj is offline
KYON-KUN, DENWA
Moderator
CS
 
Join Date: Mar 2005
Location: KYON-KUN, DENWA
Age: 24
Posts: 16,048
Quote originally posted by Cilerba:
Um. OK! I will DO that. No NEED for the RUDENESS!

gosh...
Pachy had already essentially told you to that in his last post without explicitly saying, "check the manual". :\

Quote originally posted by Cilerba:
Well, I figured it out on my own. It was something completely different from what you guys had said, I forgot how I did it, but I got to some menu, and it had about 7 different reboot options.

Thanks for the help everyone, sorry for that post above, I was sort of in a bad mood because I couldn't figure out how to do the reboot.
Sounds like there was a hidden system restore partition on your computer. A fair few manufacturers do it this way now.

Quote originally posted by Heart's Soul:
Why can't you just format your HDD and insert a disc to reinstall Windows 7? Or... use GOOGLE!?
Because, it's a laptop... and some manufacturers don't include restore CDs with their computers (I know HP does, but Sony doesn't, and apparently, neither does Acer). They use hidden system restore/recovery partitions instead.
__________________

KYON-KUN, DENWA
  #16    
Old April 2nd, 2010 (01:52 AM).
Archer's Avatar
Archer Archer is offline
a.k.a: ethan.
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2006
Location: NSW, Australia
Nature: Modest
Posts: 3,955
Cilerba - I'm glad you worked it out. Keep in mind, a reboot is turning your computer off and then back on. You mean a restore or possibly a reinstall.

Heart's Soul - Because then they need to hunt down a plethora of drivers and have a Windows 7 disc in the first place. Given they've had trouble working out how to boot off a CD (don't take this the wrong way, OP.) a scratch reinstall is quite possibly beyond them. A restore is so much easier for a novice.

donnavannj - As far as I know, HP haven't provided restore CDs for a looooong time. They have an option in the Windows start menu that reboots into the recovery wizard, though.
  #17    
Old April 4th, 2010 (09:33 PM).
donavannj's Avatar
donavannj donavannj is offline
KYON-KUN, DENWA
Moderator
CS
 
Join Date: Mar 2005
Location: KYON-KUN, DENWA
Age: 24
Posts: 16,048
Quote originally posted by Archer:
donnavannj - As far as I know, HP haven't provided restore CDs for a looooong time. They have an option in the Windows start menu that reboots into the recovery wizard, though.
My workplace bought some last month... and they came with those RestorePlus! CDs, for both Windows 7 and Windows XP. Though that may be because it was a company buying.
  #18    
Old April 7th, 2010 (02:31 PM).
Archer's Avatar
Archer Archer is offline
a.k.a: ethan.
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2006
Location: NSW, Australia
Nature: Modest
Posts: 3,955
Quote originally posted by donavannj:
My workplace bought some last month... and they came with those RestorePlus! CDs, for both Windows 7 and Windows XP. Though that may be because it was a company buying.
The Business end of HP is completely different. Their products are actually good there, and they seem to last. Plus, I reckon the business end looks better.

The Pavilions haven't had restore CDs for ages.
  #19    
Old August 13th, 2014 (07:13 PM). Edited August 13th, 2014 by KDE King.
KDE King's Avatar
KDE King KDE King is offline
Linux is better than Windoze
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canada
Gender:
Posts: 31
Quote originally posted by Pazuzu:


You made my day with that you know? XD!

But in all seriousness, if you have a recovery CD/DVD, usually you can boot from it by pressing one of the F-Buttons on your keyboard.
But which you have to press differs from manufacturer to manufacturer.
Dell uses F12, others use F2, some use F8. You can find that out from your manual or the manufacturer website.
How ironic I find a post where someone else is telling Pazuzu no need for their rudeness.

A google search accidenally led me here:
http://www.pokecommunity.com/archive/index.php/t-13876.html


Quote:
Do not revive threads that are older than a month, please. Especially not completely pointless ones.
Regarding the one moth rule, dumb. If a thread's info is valid, then the date is irrelevant. Regardless of choices on forum management (you want a forum full of closed dupe threads instead of one thread per convo, your choice) , it was uncalled for to call my thread "completely pointless".

It was a video I found and wanted to share, that was the point, so therefore the thread is not pointless and the only thing completely pointless was that remark.


Anyway, you won't see me here as:
* I am too old for Pokemon
* The only reason I joined was for the ROM Hack "Pokemon Snow" but am not allowed to reply to it duo to the aforementioned completely useless rule.
__________________
Anyone know where I can get Pokemon Snow IPS [hack of gold..]

What about This rom?

PLEASE HELP!
I would appreciate if you could PM me with any info about old roms from when I first came here!
  #20    
Old August 13th, 2014 (07:17 PM).
KDE King's Avatar
KDE King KDE King is offline
Linux is better than Windoze
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canada
Gender:
Posts: 31
Just checked here:
http://pokecommunity.com/showthread.php?t=66687&page=10

Everything is poitnless to this guy, why are you here if it's pointless?
__________________
Anyone know where I can get Pokemon Snow IPS [hack of gold..]

What about This rom?

PLEASE HELP!
I would appreciate if you could PM me with any info about old roms from when I first came here!
  #21    
Old August 13th, 2014 (07:36 PM).
Tsutarja's Avatar
Tsutarja Tsutarja is offline
Moderator
CS
 
Join Date: Mar 2010
Location: Florida
Age: 20
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 12,652
Please do not revive threads that are older than 30 days, especially threads that are more than four years old. Thank you.

Locked.
__________________
c
a
r
t
o
o
n

n
e
t
w
o
r
k

staff collab
april 2o15
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 09:12 PM.