The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.

Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #101    
Old November 7th, 2009, 08:55 AM
addam19's Avatar
addam19
Story Maker
 
Join Date: Mar 2009
Amazing Tutorial, Very hopefull *-*
__________________
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Reply With Quote
  #102    
Old November 12th, 2009, 12:12 AM
liuyanghejerry's Avatar
liuyanghejerry
Trainer
 
Join Date: Jan 2008
Location: China,Xi'an
Nature: Calm
Send a message via ICQ to liuyanghejerry Send a message via Windows Live Messenger to liuyanghejerry Send a message via Yahoo to liuyanghejerry
Well,in this example,we can auto fix the pointer.
But when changing the Battle Text Box,we can't.
Because autofix will change something not only the real pointer.(In my case,it fixed about 10 "pointers",and game crashed...)
I don't know if I'm the only case of this ,just a notice.
__________________
Zel,thethethethe,LU-HO,Darthatron,HackMew,ZodiacDaGreat,Juan,score_under,JPAN,Tamah-chan,I really appreciate your kindness and your help!:D


I did something that really bad.But made all Chinese can hack Pokemon, too.If you guys hate me, I totally understand,but cannot do anything but force to keep everything.
If there must be someone to undertake all spit and curse, it must be me.
Reply With Quote
  #103    
Old November 18th, 2009, 12:31 PM
onyx79's Avatar
onyx79
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
what?I'm stuck here because I can't replace the sprite,like dante did with replacing the fr hero into the r s e hero but he haven't said how to replace it look:
http://www.zigijloh.com/images/5zoygo8h5cmvmej.gif
I want to switch OAK with a new prof sprite but I don't know how to do this because dante haven't wrote,please help
__________________
my room base: http://www.pokecommunity.com/showpos...5&postcount=64
Reply With Quote
  #104    
Old November 24th, 2009, 04:10 AM
Mr's Avatar
Mr
Just call me Mister
 
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Gender: Male
Nature: Jolly
This is an awesome tutorial! The best I have seen on the forum so far! Thanks Dante!

Edit: I have the same problem as Taichi. How can we fix it?

Last edited by Mr; November 24th, 2009 at 05:12 PM.
Reply With Quote
  #105    
Old November 24th, 2009, 11:44 AM
007manyo's Avatar
007manyo
"The Name's Bond..."
 
Join Date: Aug 2009
Gender: Male
Nature: Modest
i am SO faving this page!
__________________

Click Mr. happy to go to my game, Questions With Holes!
d(^-^d)
Reply With Quote
  #106    
Old November 29th, 2009, 09:06 PM
-MéWtH2-'s Avatar
-MéWtH2-
MEWTH2 kicks butt . . .
 
Join Date: Nov 2009
Location: NEW BARK TOWN
Age: 19
Gender: Male
Nature: Mild
Thanks! It works but I wish you could help for those who don't have PHOTOSHOP, because it's so expensive ( well for me it is. ).

Well, overall its a great tut!

Oh, can GIMP do the samething as Photoshop?
__________________
SKY HIGH
Oh, the clear blue sky. It seems like an endless path. Reaching up Sky high . . .

Reply With Quote
  #107    
Old May 4th, 2010, 05:49 AM
_vince_04's Avatar
_vince_04
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2009
Location: Iloilo, Philippines
Gender: Male
Nature: Gentle
thanks!
you really helped me alot!
Reply With Quote
  #108    
Old May 9th, 2010, 03:11 PM
The_Talking_Shellder
Beginning Trainer
 
Join Date: May 2007
Nature: Adamant
Thank you! This is going to get some use.
Reply With Quote
  #109    
Old May 26th, 2010, 05:09 PM
slyViper's Avatar
slyViper
The Loving Wolf
 
Join Date: May 2010
Location: USA Roanoke, VA
Age: 28
Gender: Male
Nature: Relaxed
I've gotta say, and I'm sure this actually goes without saying, this is INCREDIBLY informative, it is definitely putting me one step closer to my goal of finishing a game =D
Reply With Quote
  #110    
Old June 16th, 2010, 02:25 PM
ChaosNinjat's Avatar
ChaosNinjat
Dragon Ranger
 
Join Date: Dec 2009
Location: Teh Pub
Age: 22
Gender: Male
Nature: Adamant
I'm having a problem when I'm saving the Palette. When I'm on the screen with the character sprite, I go on to palette viewer and save my palette as an .ACT, but then I go to import it in photoshop, and the saved palette isn't there, ie. it's not saved at all. Does anyone know why this is happening?
__________________
3DS friend code: 4699 - 5917 - 7953
Need a spriter? As long as I'm credited, I'm happy to help with what ever you need, just give me a PM
My Hacks:

Hacks I support:
Reply With Quote
  #111    
Old June 21st, 2010, 06:22 PM
Dylanmessina
Awesomely Awesome.
 
Join Date: May 2010
Location: Australia
Age: 18
Gender: Male
Nature: Brave
When I'm in palette view do I have to save them one by one, or can I do it a faster better way?
__________________
I bring peace in hell.
Reply With Quote
  #112    
Old June 21st, 2010, 08:42 PM
Binary's Avatar
Binary
え?
 
Join Date: Aug 2007
Age: 20
Quote:
Originally Posted by ChaosNinjat View Post
I'm having a problem when I'm saving the Palette. When I'm on the screen with the character sprite, I go on to palette viewer and save my palette as an .ACT, but then I go to import it in photoshop, and the saved palette isn't there, ie. it's not saved at all. Does anyone know why this is happening?
Did you click on the drop down box? It should be:
Files of Type: Color Table(*.ACT)
Either that, or you haven't saved properly.
Quote:
Originally Posted by Dylanmessina View Post
When I'm in palette view do I have to save them one by one, or can I do it a faster better way?
What? You only save once.
__________________
Reply With Quote
  #113    
Old June 21st, 2010, 09:29 PM
Dylanmessina
Awesomely Awesome.
 
Join Date: May 2010
Location: Australia
Age: 18
Gender: Male
Nature: Brave
Quote:
Originally Posted by Binary View Post
Did you click on the drop down box? It should be:
Files of Type: Color Table(*.ACT)
Either that, or you haven't saved properly.

What? You only save once.
Well, in the tutorial he has Made a box with about three rows of colours starting from green. So what your saying I only have to Do the green one and it saves them all?
__________________
I bring peace in hell.
Reply With Quote
  #114    
Old June 21st, 2010, 10:23 PM
Binary's Avatar
Binary
え?
 
Join Date: Aug 2007
Age: 20
You click on "save BG" and it saves that row of palettes.
__________________
Reply With Quote
  #115    
Old June 22nd, 2010, 12:51 PM
Shadow Dawn's Avatar
Shadow Dawn
A New Dawn
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Nature: Brave
Quote:
Originally Posted by ChaosNinjat View Post
I'm having a problem when I'm saving the Palette. When I'm on the screen with the character sprite, I go on to palette viewer and save my palette as an .ACT, but then I go to import it in Photoshop, and the saved palette isn't there, ie. it's not saved at all. Does anyone know why this is happening?
I'm having the same problem. I save it as a .atc, but it's not available in Photoshop. So i check the folder. It's there, but it's saved as a .pal file. So I try again. I make cure to choose .atc. Same thing happens. Try it in a different location. Same. I try opening it in IrfanView. It says the .pal File is invalid. Tried opening in in APE. Same...

So, not only does it refuse to save as a .act, but the .pal file is invalid as well.

EDIT: I managed to fix this by downloading an old version of VBA. Google "VisualBoy Advance version 1.6"

Last edited by Shadow Dawn; June 23rd, 2010 at 09:53 AM. Reason: I fixed my problem.
Reply With Quote
  #116    
Old June 23rd, 2010, 07:56 AM
ERROR
 
Join Date: Aug 2009
thnx for the tut cant wait to put it to use :D
Reply With Quote
  #117    
Old July 18th, 2010, 06:06 PM
PKMN Trainer Alison's Avatar
PKMN Trainer Alison
I'll follow you into the dark.
 
Join Date: Jul 2010
Location: Australia.
Gender: Female
Nature: Gentle
This tutorial is exactly what I needed! Every time I tried to edit a sprite it went blocky.

Also i just wanted to know, are Kyledove's sprite free to use? I'd love to use the may one in my hack.
__________________
[CENTER]
Reply With Quote
  #118    
Old September 10th, 2010, 04:41 PM
Kwajah's Avatar
Kwajah
i'm close to the edge
 
Join Date: Mar 2010
Location: Rotterdam [NL]
Gender: Male
Nature: Relaxed
Is this possible with no$gba? Because visualboy wont work on my pc, i've downloaded 3 different versions but they just don't work
Reply With Quote
  #119    
Old September 11th, 2010, 02:00 PM
stinger123's Avatar
stinger123
I wish to learn .!PKM HACKING!
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
Originally Posted by Kwajah View Post
Is this possible with no$gba? Because visualboy wont work on my pc, i've downloaded 3 different versions but they just don't work
Make sure to get the one of the official website and download one for windows (or the version that supports the OS you have) and not be debugging version or any other crap like that!
Hope it works
__________________

Reply With Quote
  #120    
Old October 10th, 2010, 07:53 PM
forestw785's Avatar
forestw785
I divide by 0.
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
I hate to post this, because I'm sure it's somewhere, but where is the sprite for the trainer cards? I've searched the forums and I even searched all over unlz, but I can't find them anywhere >:o

If someone can answer me, please let me know. That's the only part I can't get to match the rest of my sprites.


Quote:
Originally Posted by Shadow Dawn View Post
I'm having the same problem. I save it as a .atc, but it's not available in Photoshop. So i check the folder. It's there, but it's saved as a .pal file. So I try again. I make cure to choose .atc. Same thing happens. Try it in a different location. Same. I try opening it in IrfanView. It says the .pal File is invalid. Tried opening in in APE. Same...

So, not only does it refuse to save as a .act, but the .pal file is invalid as well.

EDIT: I managed to fix this by downloading an old version of VBA. Google "VisualBoy Advance version 1.6"
Simple fix. It is actually created as a .act file, but you're going to have to rename it to bg.act instead of bg.pal

This gba has an error with it where it ignores the variable title, and the variable extension, but it does create it as the right file type, but labels it incorrectly. That was a scripting error on their part.
__________________



Last edited by forestw785; October 10th, 2010 at 08:31 PM.
Reply With Quote
  #121    
Old November 4th, 2010, 12:27 PM
opeious's Avatar
opeious
Togepi
 
Join Date: Dec 2007
Location: India
Age: 20
Nature: Relaxed
Send a message via Yahoo to opeious
Thnx for the tut =)

Btw have you tried the same method to change the rival's sprite, because no matter what i do i always end up with
__________________

Rayqke the level 99 Rayquaza!

Reply With Quote
  #122    
Old November 11th, 2010, 05:49 PM
Slicer224's Avatar
Slicer224
Pokemon Amethyst-WIP
 
Join Date: Oct 2010
Location: In the Middle of Nowhere
Gender: Male
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Gamer2020 View Post
google "irfan view" It's boss.
Yeah, not really the import didnt work... in either .PAL form...soo yeah idk if I'm doing something wrong or the program is retarded. -.-;
__________________
Pokemon Amethyst
The hack I'm working on, thread coming soon!
Reply With Quote
  #123    
Old November 22nd, 2010, 10:31 AM
6ryan4's Avatar
6ryan4
"Watch the power of aura!!!"
 
Join Date: Feb 2010
Location: My bedroom with my face rooted to a screen
Gender: Male
Nature: Quirky
I thought that IrfanView would work instead of Photoshop because it allows palette importing, but for some reason or another it doesn't let me import the palette. Is there a way around this?
Reply With Quote
  #124    
Old November 23rd, 2010, 08:12 PM
shinyabsol1's Avatar
shinyabsol1
Pokemon DarkJasper!?
 
Join Date: Aug 2010
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
I thought that IrfanView would work instead of Photoshop because it allows palette importing, but for some reason or another it doesn't let me import the palette. Is there a way around this?
Hm. It seems that IrfanView doesn't accept palette files in .ACT format, only .PAL. I'm not sure if there is a solution for this problem but you can always get Gimp. It's free and it works fine with this tutorial!
Reply With Quote
  #125    
Old December 22nd, 2010, 08:01 PM
tehGDS's Avatar
tehGDS
Grape Soda wut?
 
Join Date: Jul 2008
Location: closet :(
Age: 19
Gender: Male
Nature: Naive
when I try saving it as .act and then try loading it keeps appearing as a .pal for some reason so I tried load ing a .pal tried it again it works :p
__________________
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 06:23 PM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.