Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page Help Patching & Emulation Help Thread

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #376    
Old July 2nd, 2011 (11:52 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,384
Maybe stupid question but have you tried download it from different source?
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #377    
Old July 5th, 2011 (03:52 PM).
Forbidden1's Avatar
Forbidden1 Forbidden1 is offline
Combat Arms
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 106
Quote originally posted by Ash493:
Maybe stupid question but have you tried download it from different source?
the problem was fixed on my old computer.
now i got a new one, windows 7, and im trying to play blazeblack.
after the "pokemon company" logo, the game turns into a black screen.
help? :3
Reply With Quote
  #378    
Old July 5th, 2011 (03:56 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,724
Quote originally posted by Forbidden1:
the problem was fixed on my old computer.
now i got a new one, windows 7, and im trying to play blazeblack.
after the "pokemon company" logo, the game turns into a black screen.
help? :3
Never, never, never, NEVER use No$GBA for Gameboy Rom Hacks. It's never compatible. Use VisualBoy Advance instead. It will fix everything. Just remember to set the save type to Flash 128K.

Edit: If it's a DS game, you might have deleted those files and it cannot find them. It's a really buggy emulator. Try DesMume.
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #379    
Old July 5th, 2011 (04:04 PM).
Atomic Pirate's Avatar
Atomic Pirate Atomic Pirate is offline
I always win.
 
Join Date: May 2011
Location: Somewhere.
Gender: Male
Nature: Impish
Posts: 930
Quote originally posted by Team Fail:

Never, never, never, NEVER use No$GBA for Gameboy Rom Hacks. It's never compatible. Use VisualBoy Advance instead. It will fix everything. Just remember to set the save type to Flash 128K.

Edit: If it's a DS game, you might have deleted those files and it cannot find them. It's a really buggy emulator. Try DesMume.
Yeah, I've heard bad things about No$GBA. My emulator is kind of a mess. It's a VBA Mac version that's a few years old, yet it works completely on my WINDOWS VISTA computer. VBA is the best choice for players of hacks.
__________________
FC: 2148-8142-2372

PM me if you add me.

My Friend Safari is Water-type, with Gyarados, Azumarill, and Octillery.
Reply With Quote
  #380    
Old July 5th, 2011 (04:24 PM).
Forbidden1's Avatar
Forbidden1 Forbidden1 is offline
Combat Arms
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 106
oh, blazeblack is a sideshow hack for Pokemon Black. so yeah its a DS rom. i have the save file and the .nds for it, i just dont know why it doesnt work for windows 7 but works on xp.
i only use nosgba because i can go up to 150~800% speed/frame rate.
with desmume, its gonna go down drastically.
Reply With Quote
  #381    
Old July 5th, 2011 (08:31 PM).
Citizen51 Citizen51 is offline
 
Join Date: Jun 2011
Gender: Male
Posts: 3
Does anyone know of a way to convert save states between emulators? I've been playing Red and Silver on my Android phone using GBCoid. It works great except I tried transferring my files to my PC and use an emulator like VBA so that I can trade between games to get pokemon who evolve through trading. I've tried everything I can think of, but maybe there's a step I'm missing. It may be impossible, but if not, your help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #382    
Old July 7th, 2011 (09:46 AM).
RHIOneAlbum RHIOneAlbum is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2011
Location: Dark Maroon City
Nature: Serious
Posts: 214
Send a message via AIM to RHIOneAlbum
Quote originally posted by Forbidden1:
oh, blazeblack is a sideshow hack for Pokemon Black. so yeah its a DS rom. i have the save file and the .nds for it, i just dont know why it doesnt work for windows 7 but works on xp.
i only use nosgba because i can go up to 150~800% speed/frame rate.
with desmume, its gonna go down drastically.
Desmume is good for comps with around 1GB ddr5 VRAM, and 4 gb ddr3 ram iirc
Try running programs on 7 in XP compatability mode. It's in properties if you right click.
Reply With Quote
  #383    
Old July 8th, 2011 (03:48 PM).
Lukems Lukems is offline
 
Join Date: Jul 2011
Gender: Male
Posts: 1
Sorry if this has already been posted somewhere, i could find it with the search. I was playing through a Pokemon Ruby ROM hack and it froze while i was holding spacebar to speed up playing, which i probably should have been more cautious about since it happened with another hack too. anyway i saved while it was frozen and when i loaded it up again it was still frozen.
Can the save be unfrozen or is it unfixable?

Thanks in advance to anyone who can help.
Reply With Quote
  #384    
Old July 20th, 2011 (06:05 AM).
EdensElite's Avatar
EdensElite EdensElite is offline
No0b, but getting there.
 
Join Date: Jun 2011
Location: UK
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 190
How can I edit Trainers, I know how to do it in Unlz but of course the pallete is different so it looks messed up, so when I try and change the pallete in APE, It gives me a warning that it's 'Dangerous' to change the pallete, the reason is when I click ignore, the game freezes when I view my trainer card.... HELP!
__________________

ROM Hacking was getting frustrating for me. I've now stopped productions and writing the game from scratch in HTML 5.

That means it will be playable in the browser, and across multiple devices such as the iPod touch.
Reply With Quote
  #385    
Old July 24th, 2011 (11:15 AM).
Tyranee's Avatar
Tyranee Tyranee is offline
Can't read my Poke'-face!
 
Join Date: May 2011
Location: Las Vegas
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 347
I searched the threads and couldn't find a solution to this so here goes:

My desmume emulator won't let me save in-game anymore on Pokemon Volt White meaning it won't save after Ghetsis is defeated and I can't do aftergame. It keeps saying there's already a save file and it is impossible to save over it. I used save states most of the game and deleted my in-game save (which was very old) just in case it was blocking the new one but it still persists. I do have a previous playthrough I used in-game saves and savestates on in there that went to after-game just fine. What I think the problem is, is that I keep loading the save state that still thinks I have a save file on the menu screen I haven't erased. Does anyone know how to fix this? The fate of the after game portion of my walkthrough depends on it and I really hope I'm not screwed here. Another weird thing about this is that the in-game save I erased WAS part of this playthrough I'm having problems on so it DID save fine at one point.
__________________
Pokemon Quartz LP:

Voice Acted Apollo Justice LP:
Reply With Quote
  #386    
Old July 24th, 2011 (11:20 AM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,724
Quote originally posted by Tyranee:
I searched the threads and couldn't find a solution to this so here goes:

My desmume emulator won't let me save in-game anymore on Pokemon Volt White meaning it won't save after Ghetsis is defeated and I can't do aftergame. It keeps saying there's already a save file and it is impossible to save over it. I used save states most of the game and deleted my in-game save (which was very old) just in case it was blocking the new one but it still persists. I do have a previous playthrough I used in-game saves and savestates on in there that went to after-game just fine. What I think the problem is, is that I keep loading the save state that still thinks I have a save file on the menu screen I haven't erased. Does anyone know how to fix this? The fate of the after game portion of my walkthrough depends on it and I really hope I'm not screwed here. Another weird thing about this is that the in-game save I erased WAS part of this playthrough I'm having problems on so it DID save fine at one point.
You pretty much are screwed. When you use a savestate, it literally takes a virtual photo of the game at that point. Any flags activated will still exist, and since you never did delete your file before you started savestating, it's in that virtual photo, preventing you from finishing the game. Therefore, you will have to restart.
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #387    
Old July 24th, 2011 (11:25 AM).
Tyranee's Avatar
Tyranee Tyranee is offline
Can't read my Poke'-face!
 
Join Date: May 2011
Location: Las Vegas
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 347
Quote originally posted by Team Fail:
You pretty much are screwed. When you use a savestate, it literally takes a virtual photo of the game at that point. Any flags activated will still exist, and since you never did delete your file before you started savestating, it's in that virtual photo, preventing you from finishing the game. Therefore, you will have to restart.
Well, crap. So much for the aftergame walkthrough I suppose
__________________
Pokemon Quartz LP:

Voice Acted Apollo Justice LP:
Reply With Quote
  #388    
Old August 5th, 2011 (08:00 AM).
pokehearts's Avatar
pokehearts pokehearts is offline
I like trains.
 
Join Date: Jul 2010
Location: Somewhere on the earth
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 247
When I try to play pokemon shiny gold on my mac it gives me an error message, but it plays perfectly fine, when i try to save or save state it won't allow me and it'll give me an error message. can someone please help me fix it. I'm using visualboy advance version 1.7.4 on mac.
__________________
I'M BACK!!!!!!!!

Friend Codes:
White 2: 2538 1585 2551

The unofficial Train Master of the Pokecommunity
Reply With Quote
  #389    
Old August 5th, 2011 (08:09 AM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,724
Quote originally posted by pokehearts:
When I try to play pokemon shiny gold on my mac it gives me an error message, but it plays perfectly fine, when i try to save or save state it won't allow me and it'll give me an error message. can someone please help me fix it. I'm using visualboy advance version 1.7.4 on mac.
Have you changed your save type to Flash 128K? If FR/LG or any of their hacks aren't saving, try tinkering with that setting. Note that if you do have a savestate, ypu will have to restart to have it save correctly. Also, check to make sure important directories are there if VBA generates them.
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #390    
Old August 5th, 2011 (08:30 AM).
pokehearts's Avatar
pokehearts pokehearts is offline
I like trains.
 
Join Date: Jul 2010
Location: Somewhere on the earth
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 247
ummmm..... i dont have 128k save type in the menu. and when i try to save it it says can't save firered 1
__________________
I'M BACK!!!!!!!!

Friend Codes:
White 2: 2538 1585 2551

The unofficial Train Master of the Pokecommunity
Reply With Quote
  #391    
Old August 16th, 2011 (09:04 AM).
bla1 bla1 is offline
 
Join Date: Aug 2011
Gender: Male
Posts: 1
Hello
I hope it's the right place.

I'm interested in buying flash cartridge for my old Game Boy advance SP

What cartridge should i buy?
I want it to support all the games, and so I can copy games from the computer to the GBASP.

IMPORTANT - I want it to support ALL Pokemon games, and the in-game clock!! (I think it called real time clock)
I dont want to play pokemon in my SP and to see "internal battery run dry.. clock based events will not ocuur. (or something like that)

please direct me to a website where I can order it from.

BTW, I've heard about the Ez flash iv, but I saw it doesn't support RTC..(?)
I suppose that if there is no cart with RTC, I should buy the Ez flash IV which is the best?
and last thing. Does the cart make problem with saves? I mean, does it support all save types (Flash 64K, 128K, EEPROM, and all the stuff)?

Thanks
Reply With Quote
  #392    
Old August 16th, 2011 (09:37 AM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon Konekodemon is offline
The Master of Pokemon Breeding
Crystal Tier
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,895
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
How do I change the title screen picture on the original Red and Blue to be my own picture?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
Get a Free PS3, this is no joke: http://www.YourPS34free.com/index.php?ref=5580831
Reply With Quote
  #393    
Old August 25th, 2011 (02:50 PM).
klemniops klemniops is offline
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
I'm having an issue with my FireRed hack. I just started some basic scripts for it - more specifically, I made a signpost message - that only displays a message to the player. My script is simple:

Code:
'-----------------------
#org 0x162274
msgbox 0x816227C '"Alberon City Pokémon Gym\pThe Gym n..."
end


'---------
' Strings
'---------
#org 0x16227C
= Alberon City Pokémon Gym\pThe Gym no longer operates at this\nlocation.
But this doesn't work. When I talk to the sign it makes the clicking sound but no message displays. Does anyone know why this happens, and if yes could you help me out?
Reply With Quote
  #394    
Old August 25th, 2011 (11:25 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,384
Quote originally posted by klemniops:
I'm having an issue with my FireRed hack. I just started some basic scripts for it - more specifically, I made a signpost message - that only displays a message to the player. My script is simple:

Code:
'-----------------------
#org 0x162274
msgbox 0x816227C '"Alberon City Pokémon Gym\pThe Gym n..."
end


'---------
' Strings
'---------
#org 0x16227C
= Alberon City Pokémon Gym\pThe Gym no longer operates at this\nlocation.
But this doesn't work. When I talk to the sign it makes the clicking sound but no message displays. Does anyone know why this happens, and if yes could you help me out?
These questions don't belong here =)
They belong either in Simple Questions or Script help thread but since you asked, it's because you are using outdated version of XSE.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #395    
Old August 26th, 2011 (09:16 AM).
klemniops klemniops is offline
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
ah, my bad. wrong simple questions thread.

also thanks, I'll try to find the more recent version.
Reply With Quote
  #396    
Old September 1st, 2011 (09:42 AM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon Konekodemon is offline
The Master of Pokemon Breeding
Crystal Tier
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,895
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
Sorry, to be impatient here, but does anyone know the answer to my problem?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
Get a Free PS3, this is no joke: http://www.YourPS34free.com/index.php?ref=5580831
Reply With Quote
  #397    
Old September 5th, 2011 (05:19 AM).
Platinum Lucario's Avatar
Platinum Lucario Platinum Lucario is offline
The Legendary Master of Light!
Crystal Tier
 
Join Date: Jan 2008
Location: Warrnambool, Victoria, Australia.
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 1,526
This should be my first question here in the Emulation help thread. But it's not as easy as you'd think it is, because my DeSmuME lags much more than it ever did before. It even lags alot even when I have the frameskipping turned on, and doesn't matter whatever option I choose or whatever version I use... it won't make a difference. D:

I've tried to change every single option in the config menu on DeSmuME, but it hasn't made a single difference, I even turned off the Advanced Bus Timer, still lagged badly.

I'm pretty sure it's something to do with my laptop, I've tried:
- Closing down most programs
- uninstalling a program that I didn't need
- tried seeing if there were update, but there was no new updates
Please help me try to fix the problem, 'cause I aren't no expert at fixing GPU problems. DeSmuME lags an awful lot whenever there's 3D objects much more than it did before on my laptop. It never was like that before, and don't say that it is normal, because I can tell what is normal and what isn't. This is abnormal for this to happen.
__________________
[Platinum Lucario's Signature]
Researching the NDS ROMs...

sure does feel like a brand new adventure!

I'm gradually learning to use Microsoft Visual Studio!

Always focus on the present, best thing to do! Never look back into the past and never worry about anything bad of the future!
Reply With Quote
  #398    
Old September 15th, 2011 (05:53 AM).
BigAron BigAron is offline
 
Join Date: Sep 2011
Gender: Male
Posts: 1
Hello.

Recently, I acquired the a GBA flashcard for the ds, the EZ-flash 3 in 1, I perfectly run normals games, but hacked games don't work, do you have a solution.


Thanks allready!
Reply With Quote
  #399    
Old September 21st, 2011 (09:36 AM).
sir.dav sir.dav is offline
 
Join Date: Aug 2011
Gender: Male
Posts: 22
Hi,

I wanted to trade some of my pokémon from Red to Crystal, so i exported my save files of both games from VBA to TGB-Dual and back ...

The trading is not really a problem, but when i open my save file of crystal in TGB-Dual, the time settings have changed (for example, it's wednesday afternoon, but on the game it's 5.13 am on a thursday morning??). When I open my save file back in VBA after trading, the clock remains incorrect ..

Am I doing something wrong here? Or is there any way to change the clock in Crystal again?

Oh yeah, the vba-link option doesn't work either, everytime I load a second game, I have to start a new game and can't seem to go on from my save file ...
hope someone can help
Reply With Quote
  #400    
Old September 27th, 2011 (03:10 AM).
sawen's Avatar
sawen sawen is offline
 
Join Date: Sep 2011
Gender: Male
Posts: 2
Hi!

Im working on a rom hack, i've made a lot progress, changing the sprites, map, starters, pokémons, trainers, and everything , when testing the game it works fine until route 8 where it suddenly becomes black so you can do anything! Anyone can help me out?
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 03:13 AM.