Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page Patching & Emulation Help Thread

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #401    
Old October 6th, 2011 (08:48 AM).
AlfaTyrogue's Avatar
AlfaTyrogue AlfaTyrogue is offline
Swag.
 
Join Date: Oct 2011
Location: Denmark
Age: 17
Gender: Male
Posts: 31
Where am I supposed to reserve a name for a pokémon hack? I'm new here and the forum is so big...
__________________
SIGNATURE DELETED DUE TO SUPER EPICNESS AND AWESOMENESS CAUSING A BREAKDOWN OF THE SERVER
Reply With Quote
  #402    
Old October 7th, 2011 (03:26 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,295
Quote originally posted by AlfaTyrogue:
Where am I supposed to reserve a name for a pokémon hack? I'm new here and the forum is so big...
Well not exactly here... that's the first thing.
Second... you don't exactly need to "reserve" the name.
Just check whether hack that's already here has the same name and if it does not you can post it in Progressing Hacks if your hack is in progressing stage.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #403    
Old October 7th, 2011 (04:27 AM).
AlfaTyrogue's Avatar
AlfaTyrogue AlfaTyrogue is offline
Swag.
 
Join Date: Oct 2011
Location: Denmark
Age: 17
Gender: Male
Posts: 31
So as long as the name isn't used on this site I can use it?
Or shall it not exist at all?
__________________
SIGNATURE DELETED DUE TO SUPER EPICNESS AND AWESOMENESS CAUSING A BREAKDOWN OF THE SERVER
Reply With Quote
  #404    
Old October 9th, 2011 (04:50 AM).
Raitenau's Avatar
Raitenau Raitenau is offline
Story Writter
 
Join Date: Oct 2011
Location: In a bottle
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 10
Hello!
I think my doubt is appropriated to this topic, if not, i am sorry for that. Anyways, i was exploring the Tutorials section, because i want to learn how to insert tiles, but i got confused somehow when it speaks about coloring the tile for insertion or something. So, in order to insert the tile you need to color it O.o?
Reply With Quote
  #405    
Old October 9th, 2011 (06:50 AM).
Co500's Avatar
Co500 Co500 is offline
You think you're strong? You're not.
Silver Tier
 
Join Date: Jun 2008
Location: Far Awayyyyyyy
Gender: Male
Posts: 550
Quote originally posted by BigAron:
Hello.

Recently, I acquired the a GBA flashcard for the ds, the EZ-flash 3 in 1, I perfectly run normals games, but hacked games don't work, do you have a solution.


Thanks allready!
Have you patched the ips file to the correct rom?

Quote originally posted by sawen:
Hi!

Im working on a rom hack, i've made a lot progress, changing the sprites, map, starters, pokémons, trainers, and everything , when testing the game it works fine until route 8 where it suddenly becomes black so you can do anything! Anyone can help me out?
Hmm, I can't really suggest much on this but if you PM me I will be sure to try and help out more on your problem

Quote originally posted by AlfaTyrogue:
So as long as the name isn't used on this site I can use it?
Or shall it not exist at all?
Are you on about the name of Pokemon Hacks? Then yes there can only be one say "Pokemon Opal" but if that name is already taken you could just use something like "Pokemon ShiningOpal" or just come up with a new name but if you dont see the name in the progressing hacks then the name will be available

Quote originally posted by Raitenau:
Hello!
I think my doubt is appropriated to this topic, if not, i am sorry for that. Anyways, i was exploring the Tutorials section, because i want to learn how to insert tiles, but i got confused somehow when it speaks about coloring the tile for insertion or something. So, in order to insert the tile you need to color it O.o?
If need be as far as my knowledge goes you need to recolour it to the correct palette, there are some really useful tuts on here, try the ones with screenshots so you can see clearly what they're doing

--------------------------------------------------------------------------
My question now!

Does anyone know where I could find some Halloween esque tiles? or some dark graveyard/spooky house ones? Thanks :D
__________________
It can't end now. Not like this.


I hope you’ll remember, there is something good in goodbye.



Reply With Quote
  #406    
Old October 9th, 2011 (01:24 PM).
yeaokwali yeaokwali is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: NYC
Gender: Male
Posts: 3
Anyone know to get this thing (kpdavatar's pokemon maker) to work on vba with fire red?

www(dot)westfalen-challenge(dot)de/playground/pokemonmaker/PokemonMakerV4x(dot)html

Also there's two options for FireRed. v1.0 and v1.1 I'm not sure which version I'm supposed to pick in the code maker, but I downloaded my rom off coolrom. Then there's six other options to the right lol....One of which you have to pick and I have no idea which one I'm supposed to be using.
VBA
ARv1-2/GSv1-2
ARv3
CB/GSv3+Type8
CB/GSv3+Type5
and 80-Bytes
Reply With Quote
  #407    
Old October 9th, 2011 (11:24 PM).
AlfaTyrogue's Avatar
AlfaTyrogue AlfaTyrogue is offline
Swag.
 
Join Date: Oct 2011
Location: Denmark
Age: 17
Gender: Male
Posts: 31
@co500 thanks for the help, dude. I think Pokémon Agate Version would be a good name :o
And to your question, google is your friend
__________________
SIGNATURE DELETED DUE TO SUPER EPICNESS AND AWESOMENESS CAUSING A BREAKDOWN OF THE SERVER
Reply With Quote
  #408    
Old October 10th, 2011 (04:36 AM).
Raitenau's Avatar
Raitenau Raitenau is offline
Story Writter
 
Join Date: Oct 2011
Location: In a bottle
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 10
Quote originally posted by Co500:
If need be as far as my knowledge goes you need to recolour it to the correct palette, there are some really useful tuts on here, try the ones with screenshots so you can see clearly what they're doing
So i need to recoloring every tile before insertion? Wow...
Reply With Quote
  #409    
Old October 12th, 2011 (11:06 PM).
Co500's Avatar
Co500 Co500 is offline
You think you're strong? You're not.
Silver Tier
 
Join Date: Jun 2008
Location: Far Awayyyyyyy
Gender: Male
Posts: 550
Quote originally posted by Raitenau:
So i need to recoloring every tile before insertion? Wow...
It depends what tiles they are and what palettes they use, some tiles are suited to firered or ruby, it doesn't necessarily mean you have to recolour every tile
__________________
It can't end now. Not like this.


I hope you’ll remember, there is something good in goodbye.



Reply With Quote
  #410    
Old October 14th, 2011 (05:50 AM).
faospark's Avatar
faospark faospark is offline
web Developer
 
Join Date: May 2010
Location: some where in space
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 40
Quote originally posted by UltimaSilva:
Okay, here what McAfee says about it: In our tests this download contained programs some people would consider adware, spyware or other potentially unwanted programs


Some help?
after using desmume for a really long time, it is quite interesting That McAfee says such. I will vouch for Kaspersky, Malwarebytes and Eset which are far superior than mcafee. those three does antivirus/malware/Internet Security tools does not detect any problem/worm/virus on desmume
__________________

"Generating codes from Pokesav Does not earn you a title of a coder!!!
"
Action Replay Code Archive
Reply With Quote
  #411    
Old October 15th, 2011 (06:12 AM).
The_Master The_Master is offline
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Male
Posts: 1
Hello everybody!
I've recently been working on a ROM hack. I've changed a variety of sprites, added some new maps, edited some old maps, and changed some speech. The ROM works fine with Elite Map and Advance Editor.
However, when I try to open up the ROM with VisualBoyAdvance, all I get is a white screen and "Loaded Battery".
I've tried changing the save type to "Automatic" and "Flash 128k". I've also put "No Drugs Intro" "GBPlayer Intro" and "Edited in EliteMap" patches onto the ROM using LIPS.
But the problem still persists.
Could anybody help me out please?
Your attention is appreciated.
Reply With Quote
  #412    
Old October 15th, 2011 (10:36 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,295
You did something wrong... that's all there is to it. =)
If you don't have backup then you need to do all the changes again... :/

By the way, this would suit much more in the Simple Questions.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #413    
Old October 16th, 2011 (01:22 PM).
ZeeAnteater ZeeAnteater is offline
 
Join Date: Dec 2010
Gender: Male
Posts: 1
I'm trying to dl Pokemon ruby (u) and coolrom is down, what's a good site to get roms?
Reply With Quote
  #414    
Old October 19th, 2011 (12:57 AM).
AlfaTyrogue's Avatar
AlfaTyrogue AlfaTyrogue is offline
Swag.
 
Join Date: Oct 2011
Location: Denmark
Age: 17
Gender: Male
Posts: 31
I can't find an IPS patcher for mac and the other method with putting the two in the same folder doesn't work.
Am I doing something wrong? Or is it just impossible to use on a mac altogether?
__________________
SIGNATURE DELETED DUE TO SUPER EPICNESS AND AWESOMENESS CAUSING A BREAKDOWN OF THE SERVER
Reply With Quote
  #415    
Old October 20th, 2011 (10:05 AM).
darkklaw darkklaw is offline
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Posts: 5
Is there a way to rip sprites from DS games the way we could in the GBA games?

I want to rip sprites from MSD2 but all I can find are sheets, and I need individual sprites (and cutting them all to sprites is a lot of work for that many pokemon).

I know the printscreen method, but that takes hours
Reply With Quote
  #416    
Old October 23rd, 2011 (10:34 AM).
Bilaterus's Avatar
Bilaterus Bilaterus is offline
ToBe Best Spriter ;)
 
Join Date: Jul 2011
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 31
Hey hackers I was wondering if someone could show me a link to a tutorial of some sort which shows how to change Oak and the background bit. I mean the part at the beginning where he's making an epic speech but can't tell whether your'e a boy or girl :s

Thanks in advance :D
__________________
Please don't feed the Laxes!



My (small) site offers help on all things Advance Mapping!
http://advancedfreak.webs.com/

Visit my youtube channel too and check out my tutorials on all things (you guessed it!) Advance Mapping!
http://www.youtube.com/user/AdvancedMapFreak
Reply With Quote
  #417    
Old November 5th, 2011 (04:11 AM).
Glitch Kitty Glitch Kitty is offline
 
Join Date: Apr 2011
Gender: Female
Posts: 113
Is it possible to put gb, gbc and gba Roms on a R4 for DS ?
Reply With Quote
  #418    
Old November 12th, 2011 (02:45 PM). Edited November 12th, 2011 by Nate VonGrimm.
Nate VonGrimm's Avatar
Nate VonGrimm Nate VonGrimm is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: Uxbridge
Age: 23
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 124
Quote originally posted by ZeeAnteater:
I'm trying to dl Pokemon ruby (u) and coolrom is down, what's a good site to get roms?
First page, Rules. Can't request for ROM links.

I don't actually know where to go to ask this question so if I'm in the wrong place, Could you point me in the right direction? kthnx.

Can someone either PM me or reply here a list of fanfare/jingle/playsound commands for Pokemon Ruby?

I have been looking for a list for over 2-3 weeks now and getting very impatient =[
Reply With Quote
  #419    
Old November 12th, 2011 (03:01 PM).
JakeTheSancho JakeTheSancho is offline
 
Join Date: Nov 2011
Gender: Male
Posts: 16
How do I transfer my saved game of pokemon soul silver onto a new ROM on Desmume?
Reply With Quote
  #420    
Old November 12th, 2011 (03:35 PM).
Nate VonGrimm's Avatar
Nate VonGrimm Nate VonGrimm is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: Uxbridge
Age: 23
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 124
Quote originally posted by JakeTheSancho:
How do I transfer my saved game of pokemon soul silver onto a new ROM on Desmume?
Remove your old ROM and replace with the new ROM. Make sure the .sav file is in the same folder as the ROM
If that doesn't work, then I have no clue.
Reply With Quote
  #421    
Old November 12th, 2011 (08:25 PM).
JakeTheSancho JakeTheSancho is offline
 
Join Date: Nov 2011
Gender: Male
Posts: 16
Quote originally posted by Nate VonGrimm:
Remove your old ROM and replace with the new ROM. Make sure the .sav file is in the same folder as the ROM
If that doesn't work, then I have no clue.
Thanks! But, I gave up on playing Pokemon HG/SS with a ROM...
It just has too many problems... Can't even make it to the first Gym Leader. -.-
Reply With Quote
  #422    
Old November 12th, 2011 (09:07 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is online now
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,525
Quote originally posted by JakeTheSancho:
Thanks! But, I gave up on playing Pokemon HG/SS with a ROM...
It just has too many problems... Can't even make it to the first Gym Leader. -.-
That could be because you need to patch it.
__________________
Pair 1 Pair 2 Twitter Alt 1 Alt 2 PHO Image Source Avatar Source

"On my business card, I am a corporate president.
In my mind, I am a game developer.
But in my heart, I am a gamer."

- Satoru Iwata, 1959 - 2015
Reply With Quote
  #423    
Old November 13th, 2011 (06:01 AM).
aldarafael's Avatar
aldarafael aldarafael is offline
 
Join Date: Nov 2011
Location: Venezuela
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 6
idk if already done this question i want to migrate from a firered rom to a diamond rom patched with pokepatch using ezflash 3 in 1 but the diamond rom doesnt recognices the gba rom it has to be an original game for the migration to work?
Reply With Quote
  #424    
Old November 13th, 2011 (07:57 AM).
Nate VonGrimm's Avatar
Nate VonGrimm Nate VonGrimm is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: Uxbridge
Age: 23
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 124
Quote originally posted by JakeTheSancho:
Thanks! But, I gave up on playing Pokemon HG/SS with a ROM...
It just has too many problems... Can't even make it to the first Gym Leader. -.-
The game has random piracy checks throughout the entire game so you can do what I did and constantly save after every 5 minutes or you can patch the game if your using No$GBA. The patch doesn't work if you use DesMuMe which is what I was using.
Reply With Quote
  #425    
Old November 14th, 2011 (03:45 PM).
Nate VonGrimm's Avatar
Nate VonGrimm Nate VonGrimm is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: Uxbridge
Age: 23
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 124
Can someone show me a list of fanfare/jingle/playsound commands for Pokemon Ruby?

I have been looking for a list for over 2-3 weeks now and getting very impatient =[
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 08:05 PM.