The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Hacks Studio
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

Hacks Studio Hacks Studio is the go-to destination for browsing our curated collection of ROM hacks, all made by PokéCommunity members! Patch, play and enjoy!
(Made a bit of progress on a ROM hack already? Post your projects in the Progressing Hacks forum!)
ROM Hacks are to subject to moderator approval before they are displayed.


Closed Thread
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #6301    
Old March 10th, 2012, 01:34 AM
ablahblah987
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Quote:
Originally Posted by Stefke View Post
I don't think you catch it, but there's a way of getting it. You have to find a fossil and then revive it. It don't remember what fossil and which town you do this at, though.

Come to think of it, I think it is in the first Lauren city where there's a Gym. Sorry to be vague, but this game is so long --which is a good thing don't get me wrong-- it's difficult to remember all names and locations.

Hope this helps
Thanks, I'll look into that.
  #6302    
Old March 10th, 2012, 12:41 PM
Vartag
Shadow Overlord
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Hi,
i have a big problem, I searched on the net and didn't find the answer, I obtained the lauren's sixth badge and i go on the road 510, when i ask my aggron to use dig on the hole, it says "Can't use that here"
it's about 2 days i try to solve the problem, so please help!
  #6303    
Old March 10th, 2012, 02:37 PM
Stefke
Togepi
 
Join Date: Feb 2011
Location: Belgium
Age: 25
Gender: Male
Nature: Bashful
Quote:
Originally Posted by Vartag View Post
Hi,
i have a big problem, I searched on the net and didn't find the answer, I obtained the lauren's sixth badge and i go on the road 510, when i ask my aggron to use dig on the hole, it says "Can't use that here"
it's about 2 days i try to solve the problem, so please help!
Press the A button just beside the hole, not standing on it.
  #6304    
Old March 11th, 2012, 07:37 AM
Camulus's Avatar
Camulus
Trainer
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany
Age: 20
Gender: Male
Nature: Quiet
Send a message via Windows Live Messenger to Camulus
Hello Community,

Please Help me:
when I patch it with ips win(newest version) , then I had started the patched Ruby version with Visual Boy Advance emulator.
But the Game does not starts, there was a white screen, what can i do ?

Thanks for coming Posts
__________________

__________________________________________________
My Pokemon X FC: 1263 6118 0474
Name: Robert

Please Send me a PM when you adding me!

Last edited by Camulus; March 11th, 2012 at 08:31 AM.
  #6305    
Old March 11th, 2012, 10:35 AM
AceOfSpades's Avatar
AceOfSpades
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2008
Gender:
Quote:
Originally Posted by Camulus View Post
Hello Community,

Please Help me:
when I patch it with ips win(newest version) , then I had started the patched Ruby version with Visual Boy Advance emulator.
But the Game does not starts, there was a white screen, what can i do ?

Thanks for coming Posts
I am having the same problem. The hack looks great and I really want to try it. I have only heard good things about it. So hopefully we find out how to fix this! And I know my Ruby ROM is clean because I have used it before to patch some other hacks (not the same one obviously, I just copy and paste it and then patch the copied one).
  #6306    
Old March 11th, 2012, 03:11 PM
braviary628's Avatar
braviary628
Beginning Trainer
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
i dont know if anyone else has had this problem before, but when i my pokemon is ready to evolve, the screen goes black as if to change screens for evolution and then it freezes... i play it on my psp... everything else worked great before, so i have no idea what is going on.. can someone help me?
  #6307    
Old March 11th, 2012, 04:41 PM
Bibekdeep
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Instead try IPS wins 2.0 instead of the lunar IPS... I got it to work by that

Last edited by Bibekdeep; March 11th, 2012 at 04:56 PM.
  #6308    
Old March 11th, 2012, 06:25 PM
braviary628's Avatar
braviary628
Beginning Trainer
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
i just tried to evolve on my computer and it works, but it doesnt work on my psp... ive tried taking the rom off and putting it back on again, but nothing works
  #6309    
Old March 11th, 2012, 08:23 PM
Boxiom
Beginning Trainer
 
Join Date: Sep 2007
Is there a Town Map in this game? Where do you get one?
  #6310    
Old March 11th, 2012, 09:22 PM
Aruaruu
 
Join Date: Sep 2011
Gender: Male
So this is 100% English now?
  #6311    
Old March 11th, 2012, 11:49 PM
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 21
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
Originally Posted by Boxiom View Post
I have the same problem. Patched with Lunar IPS and when trying to play with VBA the screen just stays white.

Edit: Nevermind, fixed it. It was mentioned earlier in this thread: Make sure you use Ruby v1.0.
Finally someone who actually reads previous posts...
You have my gratitude.

Quote:
Originally Posted by Aruaruu View Post
So this is 100% English now?
Yes.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign
  #6312    
Old March 12th, 2012, 08:08 AM
Aakupu
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
HELP me in mt.lauren it freeze there in the cave of mt.lauren when i battle Lass in there -___-
can`t go to the 10th bagde :""< HELP

Im in Mt. Lauren and when i battle lass jaquline, as soon as she sends out her first pokemon the screen starts blinkin in colourful colours and then the game crashes... Please help me

Last edited by Aakupu; March 12th, 2012 at 10:25 AM. Reason: Your double post has been automatically merged.
  #6313    
Old March 12th, 2012, 04:13 PM
Bibekdeep
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
When I first played the same thing happened to me so I had to download the Portuguese version then beat her then switch back to the English (not sure if they fixed that).

Here is how to still keep your game while switch to a different rom (if you do not know how)

Note: You must have the original version in a separate folder before you do this:

All you have to do is rename that Portuguese version the same as your save file:

1) Right click the .sav file and choose "rename" then "copy" (this copy's the name of the .sav file without the extension)

2) Right click the Portuguese version and click rename

3) Hold down 'ctrl' and press 'v'

The rom should be renamed...next just:

4) open up the Poruguese version on your vba emulator

5) beat that trainer

6) delete the Portuguese Version and cut and paste back the English Version into the same folder as the .sav file

Last edited by Bibekdeep; March 12th, 2012 at 05:47 PM. Reason: Your double post has been automatically merged.
  #6314    
Old March 12th, 2012, 11:13 PM
Aakupu
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Thanx but i just tried it but when i load the portuguese rom the screen turns white and then nothing happenes

Hey i downloaded a different portuguese rom and it worked... Tjanx

Last edited by Aakupu; March 13th, 2012 at 06:16 AM. Reason: Your double post has been automatically merged.
  #6315    
Old March 13th, 2012, 01:54 PM
Pokej
Beginning Trainer
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Boxiom View Post
I have the same problem. Patched with Lunar IPS and when trying to play with VBA the screen just stays white.

Edit: Nevermind, fixed it. It was mentioned earlier in this thread: Make sure you use Ruby v1.0.
Tyvm for the fix, I was having the same problem.

Not to whine or sound lazy or anything but would you mind putting this in your first post Wesley? This thread has gotten kind of large and seems like its only gonna get larger so it seems best to have this info up front to help people out.

Great rom, I'm enjoying it a lot so far and cant wait to see everything in it.
  #6316    
Old March 13th, 2012, 02:41 PM
Impergator
Unhatched Egg
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Boxiom View Post
I have the same problem. Patched with Lunar IPS and when trying to play with VBA the screen just stays white.

Edit: Nevermind, fixed it. It was mentioned earlier in this thread: Make sure you use Ruby v1.0.
It's still not working for me!

Downloaded a Ruby ROM, which is clearly tagged as 'V1.0'.. downloaded this recommended patcher 'IPS Win 2.0'.. downloaded the IPS file from the original homepage of light platinum..

tried to patch it.. and I still got this white screen.. I really can't see it anymore.. How can this be ? I never got so much problems patching a game just like I do with Light Platinum.. it's just annoying.
  #6317    
Old March 13th, 2012, 07:52 PM
archonblood
Beginning Trainer
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Gykix View Post
After searching for many hours, trying to play this on my emulator phone *cough* droid og *cough* I have finally found a solution.

First, What causes the problem:

Either a bad Ruby rom to start
or a poor patching program.

Now to the solution!!

This is what i did:

1. Googled Ruby rom 1.0 .gba downloaded it.
2. Downloaded the patch from 1st page (english).
3. Downloaded Lunarips.
4. Patched the ruby rom with lunarips.
5. Downloaded RHEA (ROM HEADER EDITOR ADVANCE) Just google "RHEA romhacking" its the first link.
6. Now open RHEA and browse for the directory in which your newly patched rom is located. and it will display in the white box in RHEA click on it, and you will notice a the white boxes on the right filled with information.
Fill these boxes with this information:


Game Title: POKEMON EMER
Game Code: BPEE
Maker Code: Nintendo
Main Unit Code: 00
Device Type: 00
Rom Verison: 00

*make sure to delete everything in the game title box because Theres spaces before and after the name.*

7. Change save type to 128k.
8. Enjoy the game!



I hope that Wesley doesnt mind us changing a few things to be able to play his Awesome game! Ive been playing it for about 2 hours now no problems. ive tried it on VBA, No$gba, Gameboid and Gpsphone.

Good luck all, I hope ive solved your problems
FOR EVERYONE THAT GETS A WHITE SCREEN on Gameboid, VGBA, No$gba, do these exact things. This fixed the game for my Gameboid after so many frustrating hours.
  #6318    
Old March 14th, 2012, 12:24 AM
Aakupu
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
I defeated the 11th gym(kosaka city) and i got TM ice smash, but im not able to use it... Any help?
  #6319    
Old March 14th, 2012, 09:15 AM
Boxiom
Beginning Trainer
 
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by Impergator View Post
It's still not working for me!

Downloaded a Ruby ROM, which is clearly tagged as 'V1.0'.. downloaded this recommended patcher 'IPS Win 2.0'.. downloaded the IPS file from the original homepage of light platinum..

tried to patch it.. and I still got this white screen.. I really can't see it anymore.. How can this be ? I never got so much problems patching a game just like I do with Light Platinum.. it's just annoying.
Did you set your save settings to Flash 128k in your emulator?

Edit: Looks like the whole solution was posted earlier, read what Gykix said and it should work. It even worked on my gpsPhone too, playing this awesome hack on my iPhone ^_^
  #6320    
Old March 14th, 2012, 01:14 PM
Aakupu
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
On the path between Kosaka city and ricyan city there are 3 big rocks blocking my way... Can someone please tell me how to break those rocks...
  #6321    
Old March 14th, 2012, 10:09 PM
alienhunterx's Avatar
alienhunterx
 
Join Date: Jan 2011
Location: The World is a Happy Place ?
Age: 24
Gender: Male
Nature: Brave
Send a message via Windows Live Messenger to alienhunterx
Oh man everyone in this thread are keep on complaining about getting a white screen... Will you guys stop and post something else.. because your questions are already been answered a hundreds times in this thread...
  #6322    
Old March 15th, 2012, 08:24 AM
elomat
Beginning Trainer
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
hi guys, dont you have any solution to braviary628
problem??
I also tried to play pklp on my psp even with several different hacks, but this evlove - black screen was there everytime.

elomat
  #6323    
Old March 15th, 2012, 09:21 AM
Aakupu
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Can i get Rhyperior in this hack?
  #6324    
Old March 15th, 2012, 11:33 PM
Soartekz's Avatar
Soartekz
One Piece.
 
Join Date: Mar 2012
Location: California.
Gender: Male
Nature: Relaxed
I searched the thread and nobody answered the question & I need the answer as well;
Where can I find a Fire Stone?
  #6325    
Old March 16th, 2012, 12:26 AM
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 21
Gender: Male
Nature: Calm
@elomat: Use search thread feature to find your answer. I believe there was a tutorial how to make LP work on PSP. Still playing on your PC/NTB is much better.
@Aakupu: I do presume that it is not possible. I remember adding Rhyperior to SP's version so it means it is not in the original version.
@Soartekz: I think it's somewhere in Lauren...
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 08:05 PM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.