The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Hacks Studio
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

Hacks Studio Hacks Studio is the go-to destination for browsing our curated collection of ROM hacks, all made by PokéCommunity members! Patch, play and enjoy!
(Made a bit of progress on a ROM hack already? Post your projects in the Progressing Hacks forum!)
ROM Hacks are to subject to moderator approval before they are displayed.


Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #2376    
Old April 22nd, 2012, 08:50 AM
Gold011
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Kirby39 View Post
Sneasels are found on Low Point Path and White Path.
Look at my spoiler "Pokemon with alternate evolution methods"
Gallade isn't in this game.
okay, thanks, and too bad, that means that i have to relieve on espeon once again, i'm not saying that i don't like espeon, but, i wanted to have a different team, if that's the case, anyone knows where to get eevee?
Reply With Quote
  #2377    
Old April 22nd, 2012, 09:46 AM
Eriah's Avatar
Eriah
A lost past, hidden in shadow.
 
Join Date: May 2010
Location: Soul Island
Age: 21
Gender: Male
Nature: Serious
Quote:
Originally Posted by garjora View Post
Question. Why do we need this "Sappy" to listen to the music from the game? Can't you just upload the music into a folder or a rar and just upload it to mediafire? I see no point in installing a program I know nothing about and I really like the music from the game. What a dilemma.


Here's the thing about that. To record all the music, since the midis themselves don't play the same as they do in the game, then upload it all, would be far more work than it would be to have others simply download Sappy to listen to it in the game. If you want to listen to it bad enough, get the program. It's simple and doesn't even need any kind of install (plus it'd be faster to download than a huge zip/rar file with all the tracks). That, and you can listen to the music on a loop as it plays. Can't do that when they're mp3s.

Quote:
Originally Posted by Damned View Post
Well that sucks, those are some of my favorite pokemon .
Re-Worked my team here we go

Charmander (Charizard)
Snorunt(Froslass)
Scyther (Scizor)
Evee (Espeon)
Larvitar (Tyrannitar)
Horsea (Kingdra)

How long will I have to wait in the game until I get all these pokemon I want? I really do not want to have to wait until 95% of the game is done to get these guys...

EDIT: I just realized that froslass is a 4th gen pokemon....so will it not have moves that were introduced in that gen?
I don't think Froslass is obtainable via evolution in the game.
And how did you get Eevee? I've wanted it and never found one...

My team consists of:
Vulpix♀ lv56 with Drought
Charizard♂ lv39
Floatzel♂ lv34
Pidgeotto♀ lv31
Zangoose♀ lv28
Solrock lv47

I know, I don't train for crap. <.<'
__________________
The Legacy of Sylver
~- ξriah §ylverstone -~

Last edited by Eriah; April 22nd, 2012 at 09:56 AM.
Reply With Quote
  #2378    
Old April 22nd, 2012, 10:11 AM
Kirby39
 
Join Date: Jun 2010
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Damned View Post
Well that sucks, those are some of my favorite pokemon .
Re-Worked my team here we go

Charmander (Charizard)
Snorunt(Froslass)
Scyther (Scizor)
Evee (Espeon)
Larvitar (Tyrannitar)
Horsea (Kingdra)

How long will I have to wait in the game until I get all these pokemon I want? I really do not want to have to wait until 95% of the game is done to get these guys...

EDIT: I just realized that froslass is a 4th gen pokemon....so will it not have moves that were introduced in that gen?
Not many Gen 4 moves were put into LoG.
Okay, I've listed the earliest possible ways to get your team.
You can get Charmander as a starter.
Snorunt is available at Low Point Path. (A bit before the 3rd Gym.)
Scyther is found in the Safari Zone in Rainleaf Town. (Before the 3rd Gym, but slightly earlier.)
Eevee is also in the Safari Zone.
Larvitar is found in a cave east of Rintah Town (A while after getting the 5th Symbol)
Horsea is found by fishing, when the Rods are put into the game again, or the Water Contest in Oceanshine City. (Requires Surf, after 5th Badge)

...And before anyone says anything, I'm not addicted to this game. I just have a memory that's way too good...
Reply With Quote
  #2379    
Old April 22nd, 2012, 10:52 AM
Damned
 
Join Date: Jul 2011
Is the 5th symbol supposed to be a badge gotten from the fifth gym, or is it at the end of the game with Battle Frontier? I do not think anyone minds you helping with them though, although I wonder how you managed to find so much of this stuff out, maybe write a guide to put all these questions to rest?

I hope Destinjagold fixes snorunt's growth rates and puts the fishing rods back in version 14.
__________________
Create your patch for your hack with the .UPS file format. It is far superior to the .IPS file format. Why? Read this. http://byuu.org/bsnes/legacy-formats
It may be talking about SNES games, but the same limitations apply to GBA games as well.
Reply With Quote
  #2380    
Old April 22nd, 2012, 11:05 AM
Kirby39
 
Join Date: Jun 2010
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Damned View Post
Is the 5th symbol supposed to be a badge gotten from the fifth gym, or is it at the end of the game with Battle Frontier? I do not think anyone minds you helping with them though, although I wonder how you managed to find so much of this stuff out, maybe write a guide to put all these questions to rest?

I hope Destinjagold fixes snorunt's growth rates and puts the fishing rods back in version 14.
Symbols are the Badges in this game.
Reply With Quote
  #2381    
Old April 22nd, 2012, 01:20 PM
playplayj's Avatar
playplayj
TheArchangle
 
Join Date: Feb 2012
Location: Under your bed
Gender: Male
I can't play this hack because when I download it it's a .rar file, any help?
Reply With Quote
  #2382    
Old April 22nd, 2012, 01:26 PM
Monolito
Beginning Trainer
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
I know Kirby39 posted the 0 catch rate pokemon but does this mean all the others are catchable? What about Vessel? Is he catchable? 0_0
How can I get all them big dragons and Giratina? I'm after the Giratina boss fight so far...
Reply With Quote
  #2383    
Old April 22nd, 2012, 03:32 PM
Kirby39
 
Join Date: Jun 2010
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Monolito View Post
I know Kirby39 posted the 0 catch rate pokemon but does this mean all the others are catchable? What about Vessel? Is he catchable? 0_0
How can I get all them big dragons and Giratina? I'm after the Giratina boss fight so far...
The three variations of the Vessel are not capturable as you only see them in Trainer Battles (Gaia)
Firstly, you have to beat the Hevah League.

Spoiler:
Next, you get Giratina/Shaymin by returning to Lost Shadow Valley.
You can pick if you choose Normal Mode. If you touched all 18 sprouts in Lost Shadow (Or the green tile) You get Shaymin...Otherwise, Giratina.
Next, Go to Breeze Island, do the event there.
Then, Twilight Path.
After you did that event, go to Krystal Mountain.
And finally, Mt. Leon.
That's how you get all of the Legendary Dragons.
If I'm correct, enclosed in the folder with your IPS/UPS, there should be information on things you can do as well, Titled "FAQ"...


Quote:
Originally Posted by playplayj View Post
I can't play this hack because when I download it it's a .rar file, any help?
Right click it and select "Extract Files..."
Reply With Quote
  #2384    
Old April 22nd, 2012, 04:12 PM
playplayj's Avatar
playplayj
TheArchangle
 
Join Date: Feb 2012
Location: Under your bed
Gender: Male
^ I right click and Extract Files doesn't come up, I guess I should've pointed out how I'm on mac if that makes any difference, when I right click all I get is,

Open
Open With
Move To Trash
Get Info
Compress Life of Guardians v13.rar
Burn Life of Guardians v13.rar to disk
Duplicate
Make Alias
Quick Look Life of Guardians v13.rar
Copy Life of Guardians v13.rar
Clean up selection
Show View Options
Label

Any help? Should I just re-download it and try again?
Reply With Quote
  #2385    
Old April 22nd, 2012, 07:09 PM
Projectwolfie's Avatar
Projectwolfie
I play for keeps!
 
Join Date: Jan 2011
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by playplayj View Post
^ I right click and Extract Files doesn't come up, I guess I should've pointed out how I'm on mac if that makes any difference, when I right click all I get is,

Open
Open With
Move To Trash
Get Info
Compress Life of Guardians v13.rar
Burn Life of Guardians v13.rar to disk
Duplicate
Make Alias
Quick Look Life of Guardians v13.rar
Copy Life of Guardians v13.rar
Clean up selection
Show View Options
Label

Any help? Should I just re-download it and try again?
I sense that you're using a mac from the option list, so I'm going on a limb here. Macs don't open RAR archives out of the box last I checked, it's best to get something like The Unarchiver. After getting that, it's basically just doubleclick and it automatically extracts. http://wakaba.c3.cx/s/apps/unarchiver.html

Also for patching this ROM, I would suggest that you pick up MultiPatch (remember to patch a clean Ruby ROM)... http://projects.sappharad.com/tools/multipatch.html
And for an actual emulator, google MacBoyAdvance or VBA-M 0.1 for Mac. They run faster than vanilla VBA due to being Intel only, and work on Lion.

Last edited by Projectwolfie; April 22nd, 2012 at 07:22 PM.
Reply With Quote
  #2386    
Old April 22nd, 2012, 08:48 PM
Monolito
Beginning Trainer
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
Seems like I've got an another bug. After beating the Vessel and Giratina the dragons talk for a while. After that I see the "You got into the Hall of Fame" screen. Then some credits and after that I go back to the main menu. I can either choose New Game or Options. Like WTF? I know this is NOT the end and I should be able to continue
I've read the added faq and it doesn't cover answers to my problems...

Last edited by Monolito; April 22nd, 2012 at 08:54 PM.
Reply With Quote
  #2387    
Old April 22nd, 2012, 11:24 PM
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 21
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
Originally Posted by Monolito View Post
Seems like I've got an another bug. After beating the Vessel and Giratina the dragons talk for a while. After that I see the "You got into the Hall of Fame" screen. Then some credits and after that I go back to the main menu. I can either choose New Game or Options. Like WTF? I know this is NOT the end and I should be able to continue
I've read the added faq and it doesn't cover answers to my problems...
I regret to inform you but it must be the wrong ROM or emulator you were using...
From the post, I can see that you did not use Save option in menu, am I right?
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign
Reply With Quote
  #2388    
Old April 22nd, 2012, 11:39 PM
Frozen's Avatar
Frozen
Frosty
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Ash493 View Post
Well since Gento is supposed to be destroyed and is supposed to recover from the Shadow Accident I don't think DJG has so much possibilities to add something from there =D
All it needs a small event or two to make Gento actually worthwhile to visit, otherwise there's no point in even adding them. :/
Reply With Quote
  #2389    
Old April 23rd, 2012, 06:12 AM
Monolito
Beginning Trainer
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Ash493 View Post

I regret to inform you but it must be the wrong ROM or emulator you were using...
From the post, I can see that you did not use Save option in menu, am I right?
Yep, I didn't use it. I saved before I started the whole Giratina event. Guess I'll just save before. I'm using the Mugs ROM with vbag as emulator. What's wrong with that?

Edit
I've saved before the giratina event using the ROM's save. After Zah it shows credits and after credits it throws me out to the ROM list (I'm playing on my Nokia N95).

Last edited by Monolito; April 23rd, 2012 at 09:10 AM.
Reply With Quote
  #2390    
Old April 23rd, 2012, 08:35 AM
garjora's Avatar
garjora
Ambassador of the Cosmos
 
Join Date: Mar 2012
Location: Distortion World
Age: 23
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote:
Originally Posted by Eriah View Post
Here's the thing about that. To record all the music, since the midis themselves don't play the same as they do in the game, then upload it all, would be far more work than it would be to have others simply download Sappy to listen to it in the game. If you want to listen to it bad enough, get the program. It's simple and doesn't even need any kind of install (plus it'd be faster to download than a huge zip/rar file with all the tracks). That, and you can listen to the music on a loop as it plays. Can't do that when they're mp3s.
Funny, because I downloaded Sappy and looked into the folder and it was an .exe; so you're telling me you don't have to install it? (Unless it's one of those exe's that don't require installing then fair enough) but I don't want to run an exe everytime I want to listen to this music, I'd rather have them on my winamp playlist (Which can loop by the way)

I just want to see what Jagold says on the subject.
__________________


"Living in a Distorted World"

Reply With Quote
  #2391    
Old April 23rd, 2012, 12:38 PM
Gold011
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
hey guys, i'm having some problems, well, when i started playing the game, i set the clock to my country time (chile), but now, it's not well sync, i mean, now in chile, it's like 17:40, and in my game it's like after 9:00, can i fix this with a cheat code, or it's some bug?
EDIT: if some didn't understood, i mean, that, when i set my clock at the begining it was morning, now, when it's suposed to be day/afternoon, now it's night, then again, i can fix it with some cheat code?
Reply With Quote
  #2392    
Old April 23rd, 2012, 01:01 PM
Kirby39
 
Join Date: Jun 2010
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Gold011 View Post
hey guys, i'm having some problems, well, when i started playing the game, i set the clock to my country time (chile), but now, it's not well sync, i mean, now in chile, it's like 17:40, and in my game it's like after 9:00, can i fix this with a cheat code, or it's some bug?
EDIT: if some didn't understood, i mean, that, when i set my clock at the begining it was morning, now, when it's suposed to be day/afternoon, now it's night, then again, i can fix it with some cheat code?

Uh, have you held down the spacebar at points during the game? It speeds everything up. That may have caused it. Or you set it wrong. Why does the time of day matter, anyway? It's a game.
Reply With Quote
  #2393    
Old April 23rd, 2012, 01:29 PM
Gold011
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Kirby39 View Post

Uh, have you held down the spacebar at points during the game? It speeds everything up. That may have caused it. Or you set it wrong. Why does the time of day matter, anyway? It's a game.
i know it's just a game, but, it's kind of annoying, since, i have budew and riolu, wich evolve by leveling up with very high hapiness at day, i supose, and i'm playing it on a psp by gba emulator, sorry if i forgot to say that...
Reply With Quote
  #2394    
Old April 23rd, 2012, 04:49 PM
destinedjagold's Avatar
destinedjagold
Oh Hai Thar~ 'ω'
Community Supporter
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
Thanks for all the bug reports.
I'll be squishing them now.

---

Quote:
Originally Posted by Gold011 View Post
i know it's just a game, but, it's kind of annoying, since, i have budew and riolu, wich evolve by leveling up with very high hapiness at day, i supose, and i'm playing it on a psp by gba emulator, sorry if i forgot to say that...
Both Riolu and Budew evolve when their happiness is maxed, disregarding the time of the day, meaning, they'll evolve whether it's daytime or night.

Quote:
Originally Posted by Gold011 View Post
hey guys, i'm having some problems, well, when i started playing the game, i set the clock to my country time (chile), but now, it's not well sync, i mean, now in chile, it's like 17:40, and in my game it's like after 9:00, can i fix this with a cheat code, or it's some bug?
EDIT: if some didn't understood, i mean, that, when i set my clock at the begining it was morning, now, when it's suposed to be day/afternoon, now it's night, then again, i can fix it with some cheat code?
The game has it's own clock system. It doesn't go with the real-time flow of the time.
I don't know any methods of changing the clock. Maybe I'll add that as a feature in the next version.

Quote:
Originally Posted by garjora View Post
Funny, because I downloaded Sappy and looked into the folder and it was an .exe; so you're telling me you don't have to install it? (Unless it's one of those exe's that don't require installing then fair enough) but I don't want to run an exe everytime I want to listen to this music, I'd rather have them on my winamp playlist (Which can loop by the way)

I just want to see what Jagold says on the subject.
My very reason why I am making you guys use Sappy has been said by Eriah.
Code:
Here's the thing about that. 
To record all the music, since the midis themselves don't play the same as they do in the game, 
then upload it all, would be far more work than it would be to have others simply download Sappy to listen to it in the game. 
If you want to listen to it bad enough, get the program. 
It's simple and doesn't even need any kind of install (plus it'd be faster to download than a huge zip/rar file with all the tracks). 
That, and you can listen to the music on a loop as it plays. Can't do that when they're mp3s.
Quote:
Originally Posted by Monolito View Post
Yep, I didn't use it. I saved before I started the whole Giratina event. Guess I'll just save before. I'm using the Mugs ROM with vbag as emulator. What's wrong with that?
I am no longer using the Ruby ROM with MUGS intro, 'cause I theorized that the MUGS-intro'ed Ruby ROM is glitchy. No solid proof though, just a theory.

Quote:
Originally Posted by Cryogonal View Post
All it needs a small event or two to make Gento actually worthwhile to visit, otherwise there's no point in even adding them. :/
Well, I'll just make it a visit only region. I don't think I have more to add there. =/

Quote:
Originally Posted by Damned View Post
I hope Destinjagold fixes snorunt's growth rates and puts the fishing rods back in version 14.
I'll fix the growth rates in the next version release, and try to put back the rods.

Quote:
Originally Posted by Kirby39 View Post
...And before anyone says anything, I'm not addicted to this game. I just have a memory that's way too good...
Can I have your memory?

Quote:
Originally Posted by Eriah View Post
I don't think Froslass is obtainable via evolution in the game.
And how did you get Eevee?
Froslass is in the game. Just use a Sun Stone on Snorunt.
Eevee's in the Safari Zone.

Quote:
Originally Posted by Gold011 View Post
anyone knows where to get eevee?
Eevee's in the Safari Zone.

Quote:
Originally Posted by Damned View Post
I just realized that froslass is a 4th gen pokemon....so will it not have moves that were introduced in that gen?
Yep.

Quote:
Originally Posted by mavy42 View Post
This is a cool game!!!
It deserves its place being HoTY!!
Congrats!!!!
Thankies~

Quote:
Originally Posted by Monolito View Post
He changes all the trainers? How? After the whole Giratina-Leon Empire incident all the NPCs "in the wild" disappeared :/ I've double checked it - the TM NPC ain't there. I don't see any of the other trainers. I hope it's all because of Giratina's actions because if the game glitched big on me again, I'll scream!
It's because of the storm Giratina caused.
It's called the "negative storm" that many believe that it can drive anyone insane, so the people fled to safety.
They'll be back when the storm is over.

Quote:
Originally Posted by Kirby39 View Post


None of these machines heal your Pokemon.
They're not suppose to.
__________________
3DS FC: 0061-1111-6462
SV: 1364 | Rock Safari: Dwebble, Corsola and Barbaracle

Last edited by destinedjagold; April 23rd, 2012 at 05:00 PM.
Reply With Quote
  #2395    
Old April 23rd, 2012, 08:56 PM
Monolito
Beginning Trainer
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
Destine and all the other guys who don't have ROM problems - could you point me to the ROM you're using now? Mugs ain't supported anymore...
Reply With Quote
  #2396    
Old April 23rd, 2012, 11:13 PM
rakireid's Avatar
rakireid
UlforceVeedramon Master
 
Join Date: Apr 2012
Location: Sheffield, United Kingdom
Gender: Male
Nature: Adamant
Send a message via Skype™ to rakireid
Love the rom its so cool thank you
Reply With Quote
  #2397    
Old April 24th, 2012, 01:06 AM
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 21
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
Originally Posted by Monolito View Post
Destine and all the other guys who don't have ROM problems - could you point me to the ROM you're using now? Mugs ain't supported anymore...
As always I am using Ruby v1.0.
It's kinda standart ROM since it works everytime.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign
Reply With Quote
  #2398    
Old April 24th, 2012, 04:39 AM
miksy91's Avatar
miksy91
A GB/C Rom Hacker since 2010
 
Join Date: Oct 2008
Location: A small country in the North
Gender: Male
Nature: Relaxed
Kinda off-topic stuff but thought of quoting to Ash493's message here.

Quote:
Originally Posted by Ash493 View Post
As always I am using Ruby v1.0.
It's kinda standart ROM since it works everytime.
Not really, you should only patch over Ruby 1.0 if the creator of the hack decided to create the patch using Ruby 1.0 rom as "Unmodified rom file".

But as Ruby 1.0 is the original release, a smart hacker knows to create the patch file over a rom of that kind so that's why it often works.
__________________
My Rom Hack



Hacks I support





Learn how to hack GB/C games:

Check my GameBoy/Color hacking videos in Youtube
-The video set uses Pokemon Silver (U) rom for demonstrations
Reply With Quote
  #2399    
Old April 24th, 2012, 04:58 AM
ThomasDias
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
My team consists of:
Ramackin♀ lv 27
Charizard♂ lv 36
Zoroark♂ lv 30
Kirlia♂ lv 24
Skarmory♂ lv 31
Lucario♂ lv 31

And I have only 3 symbols.
What do you think? Should I change any of my pokemon on my team?
Reply With Quote
  #2400    
Old April 24th, 2012, 11:28 AM
Damned
 
Join Date: Jul 2011
Wow it is great to know this hack is actively developed. Oh and btw I made a mistake I did not mean snorunt's growth rates need fixing I meant his two evolutions needed them as Kirby said here...

Also, Snorunt's evolutions have different Growth Rates than Snorunt. It makes them decrease in level upon evolution.
__________________
Create your patch for your hack with the .UPS file format. It is far superior to the .IPS file format. Why? Read this. http://byuu.org/bsnes/legacy-formats
It may be talking about SNES games, but the same limitations apply to GBA games as well.
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 09:42 PM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.