Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Hacks Studio
Reload this Page FireRed hack: Pokémon: Liquid Crystal [3.3.xxxxx Live Beta]

Notices
For all updates, view the main page.

Hacks Studio Hacks Studio is the go-to destination for browsing our curated collection of ROM hacks, all made by PokéCommunity members! Patch, play and enjoy!
(Made a bit of progress on a ROM hack already? Post your projects in the Progressing Hacks forum!)
ROM Hacks are to subject to moderator approval before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #2476    
Old May 24th, 2012 (07:16 PM).
manutdrule's Avatar
manutdrule manutdrule is offline
Not your cup of tea.
 
Join Date: Jan 2008
Nature: Calm
Posts: 475
btw a new version of the beta has been released which fixed the harden bug, among other things. Just in case u all didnt know already...
__________________

Reply With Quote
  #2477    
Old May 25th, 2012 (01:17 AM).
alienhunterx's Avatar
alienhunterx alienhunterx is offline
 
Join Date: Jan 2011
Location: Finding new Challenges !!
Age: 25
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 3,000
Quote originally posted by HongKongBinLaden:
crash yourself down the route 27, not diving in, you will see the freaking route 100, and go east and then you would see the train station, prepare yourself with tons of sprays, a hypno (or other sleeping inducing pokemon, not those grass types...) , and tons of pokeball/ hyperball. then, enjoy the trip and do the impossible....
Thanx anyways bro because i Already passed this thing ages ago.. And I was thinking why you advised me to stock with sprays and pokeballs?????
Reply With Quote
  #2478    
Old May 25th, 2012 (03:37 AM). Edited May 25th, 2012 by jRpopopop.
jRpopopop jRpopopop is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 12
HELP ME.IM IN KANTO NOW.ROUTE 25 GOING TO POWER PLANT.BUT IM STUCK AT THE 5TH GUY.WHEN IM GOING TO BATTLE HIM.MY SCREEN TURNS BLACK.I DONT SEE NOTHING BUT PURE BLACK SCREEN.CAN YOU PLEASE UPDATE THE PATCH?FIX IT PLEASE.HELP ME.THANKYOU..

THATS MY ONLY PROBLEM AT ALL.IM ENJOYING YOUR HACK BRO.THANKS ANYWAY.I WANNA FINISH IT BUT I CANT BECAUSE OF THE BUG THAT I FOUND,FIX IT AS SOON AS YOU SEE MY MESSAGE.THANKS BRO..

WHERE IS THE LINK OF THE NEW PATCH?
Reply With Quote
  #2479    
Old May 25th, 2012 (03:51 AM).
Jambo51's Avatar
Jambo51 Jambo51 is offline
Glory To Arstotzka
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 730
Quick update:
This morning I fixed:
As many of the Could/Would/Should of's that I could find by simple find & replace. They have been replaced by Could/Would/Should've.

I fixed some other minor errors - such as moment having 3 M's instead of 2 in the teleporter script and a guy in Leaf Bay City's Pokécom centre incorrectly referring to Leaf Bay City as "LEAFBAY CITY".

I fixed the notorious Exp. Share bug. It now awards the correct amount! (This was surprisingly easy to do!).

That about covers it for the fixes I've done today. Repatch to see the benefits!

Quote originally posted by jRpopopop:
HELP ME.IM IN KANTO NOW.ROUTE 25 GOING TO POWER PLANT.BUT IM STUCK AT THE 5TH GUY.WHEN IM GOING TO BATTLE HIM.MY SCREEN TURNS BLACK.I DONT SEE NOTHING BUT PURE BLACK SCREEN.CAN YOU PLEASE UPDATE THE PATCH?FIX IT PLEASE.HELP ME.THANKYOU..

THATS MY ONLY PROBLEM AT ALL.IM ENJOYING YOUR HACK BRO.THANKS ANYWAY.I WANNA FINISH IT BUT I CANT BECAUSE OF THE BUG THAT I FOUND,FIX IT AS SOON AS YOU SEE MY MESSAGE.THANKS BRO..

WHERE IS THE LINK OF THE NEW PATCH?
First of all. Turn. Off. The. Caps. Lock.

We have been told of this bug many times, but simply cannot replicate it on our emulators. It seems to be specific to certain emulators, none of which we have, so we can't even make it happen, let alone fix it.

The link to the patch never changes. We simply update the actual patch that you download and apply. Clever, huh? It's available in the first post in this thread. There are 2 mirrors as well, just in case the main host goes down.

Hope this helps.
__________________
Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
Reply With Quote
  #2480    
Old May 25th, 2012 (04:39 AM).
jRpopopop jRpopopop is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 12
Thanks bro.but here is the tricky part.im not playing on my computer and im not using Visual Boy Advance as my emulator.im using Vbagx emulator for s60v3 nokia phones.in short im playing your hack in my nokia phone.thats the only bug that i found,as of now,i tried to use my save files from my phone to pc.but it did not work for me cause of the save file type is different from vbagx to visual boy advance.is there anything that i could do to get rid of that bug?help me bro please.im enjoying your hack so much.help me.thankyou..
Reply With Quote
  #2481    
Old May 25th, 2012 (04:54 AM).
Jambo51's Avatar
Jambo51 Jambo51 is offline
Glory To Arstotzka
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 730
Do you have to use the BIOS (the real GBA bios, I mean) for your emulator or not? This could be the difference. I checked the script, and I can't see any possible reason for the crash in all honesty.

If it happens on the real BIOS but not on the emulator (sans BIOS), then I may be able to track down what causes it. Otherwise, there's not a lot I can do to help. It does seem to be a bug which only occurs on Phone emulators - which is rather interesting in itself.
__________________
Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
Reply With Quote
  #2482    
Old May 25th, 2012 (05:04 AM).
jRpopopop jRpopopop is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 12
Yeah,im using it,and wait bro,before i forget,um..where can i find the .gba file of the 3.1 beta?i mean can you give me a link for the .gba file of the 3.1 beta?cause i cant find it here in the forum or on the links that you posted.maybe it just because of the GBA bios that you are saying that causes the crash.can you give me a link bro?and can you also patch that .gba file that you will give me?please?
Reply With Quote
  #2483    
Old May 25th, 2012 (05:27 AM).
Jambo51's Avatar
Jambo51 Jambo51 is offline
Glory To Arstotzka
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 730
The 3.1 beta link was taken down because it was horrendously buggy. It actually got to the stage where the live beta was the ONLY way to go.

I'll try to get there in my playthrough and see if it crashes as well.
__________________
Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
Reply With Quote
  #2484    
Old May 25th, 2012 (05:31 AM). Edited May 25th, 2012 by jRpopopop.
jRpopopop jRpopopop is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 12
Thanks bro.update me if that thing also happened to you.imma catch entei and raiku for now while waiting for your reply bro.gonna get back to johto again.haha

is it possible to convert my .gba save file type to .sgm save file type?
Reply With Quote
  #2485    
Old May 25th, 2012 (07:17 AM).
KaneTheFlesheater KaneTheFlesheater is offline
 
Join Date: Jul 2010
Gender: Male
Posts: 30
Quote originally posted by Jambo51:
The 3.1 beta link was taken down because it was horrendously buggy. It actually got to the stage where the live beta was the ONLY way to go.

I'll try to get there in my playthrough and see if it crashes as well.


>mfw 3.1 is called buggy

I didn't even get ONE gamebreaking bug guys, only an "additonal content" one (absence of Zapdos). Maybe just RNG was on my side.
Reply With Quote
  #2486    
Old May 25th, 2012 (08:12 AM). Edited May 25th, 2012 by jRpopopop.
jRpopopop jRpopopop is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 12
I tried the new patch but still same crashing thing happeneds.omfg.whats wrong with my emulator.huhuhu

That guy in route 25 in kanto dont wanna battle me.always crashing when im about to battle him.black screen thingy always shows.ugh
Reply With Quote
  #2487    
Old May 25th, 2012 (01:25 PM).
xXxLugia's Avatar
xXxLugia xXxLugia is offline
 
Join Date: May 2011
Location: Croatia
Age: 21
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 62
There is no way to convert .sgm to another save file.
Reply With Quote
  #2488    
Old May 26th, 2012 (02:36 AM).
pabioxxx pabioxxx is offline
 
Join Date: Aug 2010
Gender: Male
Posts: 32
Hmm grotle, luxio, bibarel I have meet them in cave of wisdom, but grotle appear with charmander sprite, and two others with ?? marks, what it means ? There will be some new pokes or what ?
Reply With Quote
  #2489    
Old May 26th, 2012 (08:54 AM).
nicoleb's Avatar
nicoleb nicoleb is offline
Whannell's hot.
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia, Western Australia
Age: 24
Nature: Adamant
Posts: 617
Send a message via AIM to nicoleb Send a message via Skype™ to nicoleb
Hey, guys, awesome hack, but I'm stuck on the Ruins of Alph. Morty and Eusine told me to go to the Ruins of Alph to find the Clear Bell, and in a lot of LPs of the game, I've seen people who go into the Omanyte puzzle room be taken to
Spoiler:
this place where you go to the past, or something like that,
but all it's taken me to is the regular Omanyte puzzle. I've completed that puzzle, along with the Aerodactyl and Kabuto ones (whenever I try to do the Ho-Oh one, it tells me it's already been done), and nothing has happened. What am I supposed to do?
__________________


* Married to Jeremy.
* "In love" with Leigh Whannell and Costas Mandylor. <3
* でも、ボクはこのヤロウがキライんだ。あいつはボクに恐喝(きょうかつ)しようとしたから。
Reply With Quote
  #2490    
Old May 26th, 2012 (09:26 AM). Edited May 26th, 2012 by DrFuji.
Volcanix769's Avatar
Volcanix769 Volcanix769 is offline
Known as the Quilava Guy!
 
Join Date: Nov 2011
Location: NJ in the U.S
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 613
I found a bug when I was going to the Battle Tower in Olivine City, yes I beat the Elite 4, but once I entered there and accepted the challenge, the lady took me to the room where I am supposed to battle, and it froze there. And when am I supposed to return to Kanto, because I went to Kanto and returned to Johto, and it's been hours since I returned to Johto and the Sailor won't let me go, he says http://www.pokecommunity.com/attachment.php?attachmentid=64611&stc=1&d=1338053153

Quote originally posted by nicoleb:
Hey, guys, awesome hack, but I'm stuck on the Ruins of Alph. Morty and Eusine told me to go to the Ruins of Alph to find the Clear Bell, and in a lot of LPs of the game, I've seen people who go into the Omanyte puzzle room be taken to
Spoiler:
this place where you go to the past, or something like that,
but all it's taken me to is the regular Omanyte puzzle. I've completed that puzzle, along with the Aerodactyl and Kabuto ones (whenever I try to do the Ho-Oh one, it tells me it's already been done), and nothing has happened. What am I supposed to do?
Go to Union Cave, then go to where you found that Baby Doll, then surf north to where the Hiker is. There is 2 different paths, go to the one where it requires you to use Strength, then go to a path behind that other one(with the steel stairs), then go to that grayish spot where "Ho-Oh" tells you to go to the past. Hope this is easy to understand.
Attached Images
File Type: png Pokemon Liquid Crystal.png‎ (4.5 KB, 35 views) (Save to Dropbox)
__________________
Reply With Quote
  #2491    
Old May 26th, 2012 (09:50 AM).
nicoleb's Avatar
nicoleb nicoleb is offline
Whannell's hot.
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia, Western Australia
Age: 24
Nature: Adamant
Posts: 617
Send a message via AIM to nicoleb Send a message via Skype™ to nicoleb
Quote originally posted by Volcanix769:
Go to Union Cave, then go to where you found that Baby Doll, then surf north to where the Hiker is. There is 2 different paths, go to the one where it requires you to use Strength, then go to a path behind that other one(with the steel stairs), then go to that grayish spot where "Ho-Oh" tells you to go to the past. Hope this is easy to understand.
OMG! I'm such an idiot! I can't believe I didn't notice that! I feel so dumb now. >_< Thanks for your help, Volcanix769!
__________________


* Married to Jeremy.
* "In love" with Leigh Whannell and Costas Mandylor. <3
* でも、ボクはこのヤロウがキライんだ。あいつはボクに恐喝(きょうかつ)しようとしたから。
Reply With Quote
  #2492    
Old May 26th, 2012 (10:18 AM).
Strikes's Avatar
Strikes Strikes is offline
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
Posts: 59
Quote originally posted by Volcanix769:
I found a bug when I was going to the Battle Tower in Olivine City, yes I beat the Elite 4, but once I entered there and accepted the challenge, the lady took me to the room where I am supposed to battle, and it froze there. And when am I supposed to return to Kanto, because I went to Kanto and returned to Johto, and it's been hours since I returned to Johto and the Sailor won't let me go, he says
For the first bit, it not finished yet. Don't forget that this is a hack of Firered and not Crystal . So no battle tower yet. But there is a berry tower you can go to in the mean time! Tough battles there too, it is in between blackthorn and the ice cave.

As for your second you have to keep entering and re-entering the area until it rains. Then he should let you get on board. If it still wont work just use the rain . The one at Saffron.
Reply With Quote
  #2493    
Old May 26th, 2012 (10:22 AM). Edited May 26th, 2012 by DrFuji.
Volcanix769's Avatar
Volcanix769 Volcanix769 is offline
Known as the Quilava Guy!
 
Join Date: Nov 2011
Location: NJ in the U.S
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 613
Quote originally posted by Strikes:
For the first bit, it not finished yet. Don't forget that this is a hack of Firered and not Crystal :). So no battle tower yet. But there is a berry tower you can go to in the mean time! Tough battles there too, it is in between blackthorn and the ice cave.

As for your second you have to keep entering and re-entering the area until it rains. Then he should let you get on board. If it still wont work just use the rain :P. The one at Saffron.
Thanks for the help. Plus, do you know on where to get a bike, because I need it to pass the Cycling Road.


Quote originally posted by nicoleb:
OMG! I'm such an idiot! I can't believe I didn't notice that! I feel so dumb now. >_< Thanks for your help, Volcanix769! ^_^
I had that same problem as well when I first did this months ago, so I used references from Youtube to find it. It was really hard.

http://www.pokecommunity.com/attachment.php?attachmentid=64612&stc=1&d=1338056814 I have 11 badges. And this is my current team:

Coco the Exeggutor LV. 63
Moves: Psychic, SolarBeam, Sleep Powder, Leech Seed

Hypnos the Poliwrath LV. 65
Moves: Waterfall, Submission, Ice Punch, Hypnosis

Quil the Typhlosion LV. 61
Moves: Flamethrower, ThunderPunch, Swift, Dig

Puffy the Gengar LV. 63
Moves: Hypnosis, Shadow Ball, Destiny Bond, Dream Eater

Ryuu the Dragonitw LV. 65
Moves: Outrage, Fly, Icy Wind, Surf

Trunks the Donphan LV. 64
Moves: Rollout, Strength, Earthquake, Defense Curl

And where do I get the TMs Earthquake and Ice Beam/Blizzard?
Attached Images
File Type: png Pokemon Liquid Crystal Team.PNG‎ (7.2 KB, 20 views) (Save to Dropbox)
__________________
Reply With Quote
  #2494    
Old May 26th, 2012 (10:47 AM).
Strikes's Avatar
Strikes Strikes is offline
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
Posts: 59
Quote originally posted by Volcanix769:
Thanks for the help. Plus, do you know on where to get a bike, because I need it to pass the Cycling Road.
Aw dude lol. Been to long. Just check around in each city in Johto and read ever sign that is near a building. You will find it.
Reply With Quote
  #2495    
Old May 27th, 2012 (07:22 AM).
Karmarsi's Avatar
Karmarsi Karmarsi is offline
The Blue Ice fox
 
Join Date: Sep 2008
Location: Meteora Town ( Custom I made XD )
Age: 23
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 12
forgive me for probably asking another silly question, but when you check the Pokedex and a pokemon, there's an option to see what area it is in. Now I'm early on, only in Goldenrod, which means I'm in Johto. But when I check the are for a Pokemon instead of showing a Johto map with the Pokemon's location it shows the Kanto map. It does this with every Pokemon I check and it confuses me. Is this intentional, a glitch, or is there something I need to do? Thank you in advance!
Reply With Quote
  #2496    
Old May 27th, 2012 (08:48 AM).
Jambo51's Avatar
Jambo51 Jambo51 is offline
Glory To Arstotzka
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 730
Quote originally posted by Strikes:
Aw dude lol. Been to long. Just check around in each city in Johto and read ever sign that is near a building. You will find it.
Goldenrod City. Turn right at the train tracks, then go down until you can't go any further. The house with the bike should be right there. It's basically right beside the Department Store.

Quote originally posted by Karmarsi:
forgive me for probably asking another silly question, but when you check the Pokedex and a pokemon, there's an option to see what area it is in. Now I'm early on, only in Goldenrod, which means I'm in Johto. But when I check the are for a Pokemon instead of showing a Johto map with the Pokemon's location it shows the Kanto map. It does this with every Pokemon I check and it confuses me. Is this intentional, a glitch, or is there something I need to do? Thank you in advance!
We just haven't changed the way it works yet. This is how it works in vanilla Fire Red. We're working on this just now though.
__________________
Hey guys, please check out my recreations of the gen 1 and 2 music on my custom engine at my SoundCloud! - Here!
Reply With Quote
  #2497    
Old May 27th, 2012 (09:11 AM). Edited May 27th, 2012 by MegaKuriboh.
MegaKuriboh's Avatar
MegaKuriboh MegaKuriboh is offline
 
Join Date: Jan 2009
Location: ROM Hacking world
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 437
When I entered Kurt's house, I ended up randomly in the middle of his house with nobody in it and I couldn't exit :/

Edit: Decided to skip the TR event using Walk Through Walls, I just hope it doesn't affect any future events.
Reply With Quote
  #2498    
Old May 27th, 2012 (10:23 AM).
Karmarsi's Avatar
Karmarsi Karmarsi is offline
The Blue Ice fox
 
Join Date: Sep 2008
Location: Meteora Town ( Custom I made XD )
Age: 23
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 12
Quote originally posted by Jambo51:
We just haven't changed the way it works yet. This is how it works in vanilla Fire Red. We're working on this just now though.
Oh! thank you! :D Much appreciate for the response <3
Reply With Quote
  #2499    
Old May 27th, 2012 (10:35 AM).
shuvax shuvax is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 2
Help! Im in goldenrod city and after i got off route 34, no other trainer wants to battle not even the Gym leader Whitney. Can this be fixed? Also trainers on route 35 wont battle.
Reply With Quote
  #2500    
Old May 27th, 2012 (12:55 PM). Edited May 27th, 2012 by Volcanix769.
Volcanix769's Avatar
Volcanix769 Volcanix769 is offline
Known as the Quilava Guy!
 
Join Date: Nov 2011
Location: NJ in the U.S
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 613
Quote originally posted by shuvax:
Help! Im in goldenrod city and after i got off route 34, no other trainer wants to battle not even the Gym leader Whitney. Can this be fixed? Also trainers on route 35 wont battle.
I really don't think that it's a bug, since you're probably using the Pokegear as a VS Seeker. And have you battled Whitney yet? If so and if you won, that must be why.
__________________
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 05:18 AM.