< >
Hello, guest! Please log in or register.

The PokéCommunity

Go Back     The PokéCommunity Forums > Create & Discover > Game Development > Pokémon Essentials [Question] NeoMode07 in Essentials?

Notices

Pokémon Essentials All questions and discussion about Pokémon Essentials, the Pokémon game kit for RPG Maker XP, go in here. Also contains links to the latest downloads and the Essentials Wiki.

Reply Post Reply
 
Thread Tools
  #1    
Old October 11th, 2012 (6:09 AM).
Rayquaza.'s Avatar
Rayquaza. Rayquaza. is offline
Lead Dev in Pokémon Chaos
 
Join Date: Sep 2011
Location: United Kingdom
Age: 19
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 620
Is it at all possible to get MGCaladtogel's Neo Mode 7 script to work in pokemon essentials? Every time I try my game just won't boot.
Reply With Quote

Relevant Advertising!

  #2    
Old October 11th, 2012 (6:57 AM).
Umbra's Avatar
Umbra Umbra is offline
Platinum Tier
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nearby my feet.
Age: 19
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 1,689
Quote:
Originally Posted by Rayquaza. View Post
Is it at all possible to get MGCaladtogel's Neo Mode 7 script to work in pokemon essentials? Every time I try my game just won't boot.
I'm working on H-Mode7 : ) I just need to figure out connected maps and fix some VERY minor bugs.

In the end run yes it does work (with some heavy scripting), but it would mostly be pointless when I release my H-Mode 7 pokemon.
Reply With Quote
  #3    
Old October 11th, 2012 (7:03 AM).
Rayquaza.'s Avatar
Rayquaza. Rayquaza. is offline
Lead Dev in Pokémon Chaos
 
Join Date: Sep 2011
Location: United Kingdom
Age: 19
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 620
Isn't Neo mode 7 a bit different from H-Mode 7? Neo mode is more to do with cutscenes while H-mode is used for a complete 3d look.
Reply With Quote
  #4    
Old October 11th, 2012 (7:11 AM).
Umbra's Avatar
Umbra Umbra is offline
Platinum Tier
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nearby my feet.
Age: 19
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 1,689
Quote:
Originally Posted by Rayquaza. View Post
Isn't Neo mode 7 a bit different from H-Mode 7? Neo mode is more to do with cutscenes while H-mode is used for a complete 3d look.
true, but H-mode has everything Neo Mode has. In the end it's not my problem. But here is some tips: Try looking into the Game Map/Event/Player scripts and the Scene_Map script.
Reply With Quote
  #5    
Old October 11th, 2012 (9:30 AM).
Alexandre's Avatar
Alexandre Alexandre is offline
 
Join Date: Mar 2005
Age: 21
Nature: Lonely
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by hansiec View Post
I'm working on H-Mode7 : ) I just need to figure out connected maps and fix some VERY minor bugs.

In the end run yes it does work (with some heavy scripting), but it would mostly be pointless when I release my H-Mode 7 pokemon.
I'm afraid I can't tell you where but in Essentials: Online, there is some code that should help you with the connecting maps. It took me a very long time to figure out how to get them to redisplay after Netplay's code broke them so I don't suggest trying to figure it out from scratch.

In fact, check out lines 563 to 580 in Essentials: Online. Those are some (if not all) of the modifications I made. From what I can see, some of the definitions in Game_Map were replaced by Netplay functions - I assume it should be the same case in mode 7 (it was back when I tried to port it myself, never finished it though).
Reply With Quote
  #6    
Old October 11th, 2012 (10:18 AM).
Umbra's Avatar
Umbra Umbra is offline
Platinum Tier
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nearby my feet.
Age: 19
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 1,689
Quote:
Originally Posted by Alexandre View Post
I'm afraid I can't tell you where but in Essentials: Online, there is some code that should help you with the connecting maps. It took me a very long time to figure out how to get them to redisplay after Netplay's code broke them so I don't suggest trying to figure it out from scratch.

In fact, check out lines 563 to 580 in Essentials: Online. Those are some (if not all) of the modifications I made. From what I can see, some of the definitions in Game_Map were replaced by Netplay functions - I assume it should be the same case in mode 7 (it was back when I tried to port it myself, never finished it though).
Thanks a bunch, this will save me a massive amount time!
Reply With Quote
Reply Post Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


  All times are GMT -8. The time now is 5:27 PM.


Contact Us Archive Privacy Statement Terms of Service Top