< >
Hello, guest! Please log in or register.

The PokéCommunity

Go Back     The PokéCommunity Forums > Create & Discover > Game Development > Pokémon Essentials Question error when useing doors


Pokémon Essentials All questions and discussion about Pokémon Essentials, the Pokémon game kit for RPG Maker XP, go in here. Also contains links to the latest downloads and the Essentials Wiki.

Reply Post Reply
Thread Tools
Old January 8th, 2013 (6:19 AM).
Katyhja Katyhja is offline
Join Date: Jan 2013
Gender: Male
Posts: 7

Im all about to create my own Pokemon Game.
My main problem at the moment is :

I created an event to use doors, so i can go in a house.
But every time i run the game in test mode and walk to the door, i get an error instead of getting teleported to the selected House location.

Can anyone help me out :o

Im sorry for my bad english, i mainly speak german.

Error :

Pokemon Essentials
Exception: TypeError

Message: cannot convert Fixnum into String

Sprite_Character:95:in `+'

Sprite_Character:95:in `update_or'

PerspectiveTilemap:430:in `shadow_update'

Shadow:179:in `update'

Sprite_Character:37:in `perspectivetilemap_initialize'

PerspectiveTilemap:424:in `shadow_initialize'

Shadow:152:in `initialize'

Spriteset_Map:166:in `new'

Spriteset_Map:166:in `_animationSprite_initialize'

AnimationSprite:43:in `shadow_initialize'

This exception was logged in

C:\Users\Arthuro\Saved Games/Pokemon Essentials/errorlog.txt.

Press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
Reply With Quote
Old January 8th, 2013 (2:26 PM).
Faore's Avatar
Faore Faore is offline
Join Date: Aug 2012
Gender: Male
Posts: 24
I get that too when I replace my tiles.
Reply With Quote
Old January 15th, 2013 (4:59 PM).
FL's Avatar
FL FL is offline
Pokémon Island Creator
Join Date: Sep 2010
Gender: Male
Posts: 1,517
Your error reminds me of http://pokemonessentials.wikia.com/w..._with_0_failed

Faore, did you replaced a long tileset for a shorter one? If yes, I guess that you have selected a tile in a position that the new tileset doen't have, like the tile in row 48, column 3 when the new tileset only has 30 rows. Just a hint.
Reply With Quote
Old January 15th, 2013 (6:32 PM).
WinterKirby's Avatar
WinterKirby WinterKirby is offline
Join Date: Dec 2012
Age: 3
Gender: Male
Nature: Mild
Posts: 152
I've had an error similar to this, which was caused by a specific event. It was a modified PC, which was supposed to have the screen light up when you use it. However, when I copied it into a new map, since there were different tilesets, the graphics became (none).

Check all your events, and make sure there isn't anything wrong. Although, it's easier to delete your events one by one until the map works.
X/Y Friend Code: 1349-5852-1728 | Pinkie | Flying | Hoot-Hoot, Pidgey, and Tropius

Reply With Quote
Old January 16th, 2013 (7:22 AM).
Quilva's Avatar
Quilva Quilva is offline
Join Date: Jan 2013
Location: Ljubljana
Nature: Relaxed
Posts: 1,214
try copy pasting an already made door event and only edit the warp location near the end of the event. if it works you can change the graphic of event too(the problem could be because not all door tiles are the same) and change again
I'll put something here soon, i think...
Reply With Quote
Reply Post Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

  All times are GMT -8. The time now is 12:10 PM.

Contact Us Archive Privacy Statement Terms of Service Top