The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.

Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #601    
Old January 17th, 2013 (01:21 PM).
minidonn
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
Is there any action replay/gameshark code in pokemon ruby (US) for x2 xp? I want to speed up training without feeling like.I have cheated too much.
Reply With Quote
  #602    
Old January 17th, 2013 (03:19 PM).
patter
 
Join Date: Jan 2013
Gender: Male
Does anyone know how to make the IPS or ups files to run on an android phone via gameboid
I have some that work but most do not. Was wondering if there is a way to make it work!

I have an old version of dark rising and flora that work if IRS zipped!

Thanks!
Reply With Quote
  #603    
Old January 18th, 2013 (04:52 AM).
minidonn
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
Patter, you either have to patch on your pc or get my boy, which automatically patches if the names match.
Reply With Quote
  #604    
Old January 18th, 2013 (01:44 PM).
patter
 
Join Date: Jan 2013
Gender: Male
Minidonn thanks for the quick response. I tried my boy but it just fails to load the game. I'm guessing the files are too compressed and the emulator can't run it. I have games that work but they are 15-30 megs! The IPA and ups files are like 2 megs. Any other ideas to make it work?!
Reply With Quote
  #605    
Old January 18th, 2013 (02:01 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail
See that, Aster?
Community Supporter
 
Join Date: May 2009
Age: 19
Gender: Male
Nature: Brave
Quote:
Originally Posted by patter View Post
Minidonn thanks for the quick response. I tried my boy but it just fails to load the game. I'm guessing the files are too compressed and the emulator can't run it. I have games that work but they are 15-30 megs! The IPA and ups files are like 2 megs. Any other ideas to make it work?!
The game needs to be patched. Be sure you're using a clean version of what the game is based on, then apply the hack using a patching utility. Then any GBA emulator should load your hacks just fine.
__________________

You are challenged by Lorekeeper Zinnia!
Pairs | Twitter | Alt | Alt II | PHO
Reply With Quote
  #606    
Old January 19th, 2013 (05:12 AM).
minidonn
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
I think MyBoy only supports IPS patches at the moment (Not to sure on this) but it seems to be working for me, make sure you are using the correct ROM base and both have the exact same name. Also if they are compressed they need to be in the .rar or .zip with the ROM, do this by getting a file manager . Also try the ROM before you patch it, it could just be a bad ROM. Also what phone have you got? It could just be it can't handle patching it, in which case you will need a PC to patch it.
Reply With Quote
  #607    
Old January 19th, 2013 (07:32 AM). Edited January 19th, 2013 by duskthedarkrai.
duskthedarkrai's Avatar
duskthedarkrai
Keeper of Nightmares
 
Join Date: Aug 2012
Location: Palm Coast, Florida
Gender: Male
Nature: Relaxed
ok, i can't save eplorers of sky on desmume. save states work, but i can't use wonder mail or continue after beating dialga....please help

(update) ok, i got it to work on no$gba
(edit2) However i would still like to know what's up with desmume in case i have any problems with no$gba in the future.....
__________________
Ready to Face your Fears?
Reply With Quote
  #608    
Old January 19th, 2013 (02:20 PM).
patter
 
Join Date: Jan 2013
Gender: Male
I'm using a galaxy s3. Gameboid and myboy . I will try to patch it sometime and see if that helps!
Reply With Quote
  #609    
Old January 19th, 2013 (05:12 PM).
Puppeteer Mask's Avatar
Puppeteer Mask
Hey-Chicka-Bump-Bump!
 
Join Date: Jan 2013
Location: Canada
Age: 24
Gender: Female
Nature: Sassy
Hello, I am trying to play Pokemon FireRed on the VisualBoyAdvance, but whenever I try to do so, the game tells me that the IBS Sub-Circuit Board is not installed or something to that effect. It's making it so I can't save my game. This wouldn't be an issue were it not for the fact that this means I can't do anything after beating the Elite Four. Is there any way to fix this?
__________________
Back after long, unwanted, unforseen Hiatus... Nothing worth noting in signature as of yet... : <
Reply With Quote
  #610    
Old January 20th, 2013 (12:39 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
Originally Posted by duskthedarkrai View Post
ok, i can't save eplorers of sky on desmume. save states work, but i can't use wonder mail or continue after beating dialga....please help

(update) ok, i got it to work on no$gba
(edit2) However i would still like to know what's up with desmume in case i have any problems with no$gba in the future.....
You must be using wrong version of DeSmuME...
What surprises me that No$GBA actually started saving...
Anyways, DeSmuME works with PMD Sky correctly so there must be something wrong with your emulator.

Quote:
Originally Posted by Puppeteer Mask View Post
Hello, I am trying to play Pokemon FireRed on the VisualBoyAdvance, but whenever I try to do so, the game tells me that the IBS Sub-Circuit Board is not installed or something to that effect. It's making it so I can't save my game. This wouldn't be an issue were it not for the fact that this means I can't do anything after beating the Elite Four. Is there any way to fix this?
Do you have 128k Flash as Save Type and Real Time Clock enabled?
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #611    
Old January 20th, 2013 (07:29 AM). Edited January 20th, 2013 by duskthedarkrai.
duskthedarkrai's Avatar
duskthedarkrai
Keeper of Nightmares
 
Join Date: Aug 2012
Location: Palm Coast, Florida
Gender: Male
Nature: Relaxed
Thanks, i'll try a different version and see what comes up

(edit) i just remembered, when i try to import a backup file it says that it can't determine a save size......figured i'd put this here in case it's part of the problem. Also, when i save it says it's completing the save, but when i look there's no save file.......again, just asking in case i have any problems from no$gba

(edit2) silly me....i should probably mention i'm using the newest version of desmume.....should i try with an older version?
__________________
Ready to Face your Fears?
Reply With Quote
  #612    
Old January 20th, 2013 (11:51 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
Originally Posted by duskthedarkrai View Post
(edit2) silly me....i should probably mention i'm using the newest version of desmume.....should i try with an older version?
0.9.8 has the best support for Sky... it's really weird it doesn't save...
Can you try different build of 0.9.8?
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #613    
Old January 21st, 2013 (06:28 AM).
Puppeteer Mask's Avatar
Puppeteer Mask
Hey-Chicka-Bump-Bump!
 
Join Date: Jan 2013
Location: Canada
Age: 24
Gender: Female
Nature: Sassy
Quote:
Originally Posted by Ash493 View Post
Do you have 128k Flash as Save Type and Real Time Clock enabled?
That worked! Thank you. I had a feeling it was something simple to that effect, but I couldn't for the life of me figure it out on my own.
Reply With Quote
  #614    
Old January 21st, 2013 (07:35 AM).
duskthedarkrai's Avatar
duskthedarkrai
Keeper of Nightmares
 
Join Date: Aug 2012
Location: Palm Coast, Florida
Gender: Male
Nature: Relaxed
I can try it if you think it'll help
__________________
Ready to Face your Fears?
Reply With Quote
  #615    
Old February 1st, 2013 (12:10 PM). Edited February 1st, 2013 by Jim Boob.
Jim Boob's Avatar
Jim Boob
Freelance Mapper
 
Join Date: Jan 2013
Gender: Male
Send a message via Skype™ to Jim Boob
Original post -
Spoiler:
I am having some issues moving tiles around. I have created a lot of maps on one tile set that I want to insert into a rom with a different tile set. So my logic is if i move the tiles in the second rom around so they are in the same places as there equivalent tiles were in the original rom I should be able to insert the map without distorting it to much.

However I think my method for doing this is wrong.
I go into A map >>> open the new rom >>> block editor >>> picture >>> save tile set 1.

Then I open tile set 1 in paint with the intention of moving the tiles around but when I open it up in paint half the tiles are just black.

Sorry I have always been awful with tiles
- Jim


I apologize for being a retard.
__________________
Happy to help mapping & scripting.
My Maps -
Deviant art
Reply With Quote
  #616    
Old February 2nd, 2013 (10:35 AM).
AnonygooseD's Avatar
AnonygooseD
Lametrainer
 
Join Date: Dec 2012
Location: Africa
Nature: Jolly
So I'm trying to link 2 visualboy advance windows together to trade from gold to silver, they are both open at the same time and active, online tutorials say that I should go to the menu bar and choose "options > link", well I don't have that "link" choice, it's not there. HELP?!
__________________
Reply With Quote
  #617    
Old February 2nd, 2013 (12:09 PM).
Jim Boob's Avatar
Jim Boob
Freelance Mapper
 
Join Date: Jan 2013
Gender: Male
Send a message via Skype™ to Jim Boob
I had a similar problem and it was because I was running the wrong version of the emulator. There is one specially made for that.

Try this -
http://www.vbalink.info/
__________________
Happy to help mapping & scripting.
My Maps -
Deviant art
Reply With Quote
  #618    
Old February 16th, 2013 (12:09 PM).
ISNorden's Avatar
ISNorden
Teddiursa
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madison, Wisconsin, USA
Gender: Female
Nature: Gentle
Send a message via Yahoo to ISNorden
After enjoying several Gen III games/hacks on Visual Boy Advance, I've decided to give Gen IV a shot. My poor coordination (due to medical problems) makes using a console impossible, so I depend on emulators and ROM downloads.

Is a simpler NDS emulator (similar to VBA) available for Windows XP? WiNDS Pro is very difficult to download and install (let alone configure); DeSMuME for Windows is not much easier. If an alternative exists for solo-playing beginners, please let me know!
__________________
Ingeborg S. Nordén

" Coming this fall to Jubilife TV: Lost Beyond Space!"
Reply With Quote
  #619    
Old February 19th, 2013 (12:37 PM).
demondismon's Avatar
demondismon
Booted out - don't be like me!
 
Join Date: Feb 2011
Location: e. wakfield
Gender: Male
Nature: Quiet
hey i was wondering is the a english version of the complete pokemon mystical version, if so where can i donwload the rom or ips for it?
__________________
Reply With Quote
  #620    
Old February 19th, 2013 (02:00 PM).
AnonygooseD's Avatar
AnonygooseD
Lametrainer
 
Join Date: Dec 2012
Location: Africa
Nature: Jolly
I just played Snakewood on my PC & it was fine but when I tried playing it on Gpsp (emulator for PSP) it won't open, all I get is a white screen when I open the file.
I made an entry for it in the configuration file to make sure the flash type is 128K but it still won't work.
I'm sure it's not a problem in my emulator as it played the base ruby file I used and many other hacks from this forum without problems...

Any ideas? Any help is appreciated
__________________
Reply With Quote
  #621    
Old February 23rd, 2013 (01:30 PM).
iDowngrade
Unhatched Egg
 
Join Date: Jan 2013
Gender: Male
Help!, do someone know any program that can edit the attack images?, i really need to do that for my rom hack, please help!
Reply With Quote
  #622    
Old February 27th, 2013 (10:59 PM). Edited February 27th, 2013 by dalekcaan1963.
dalekcaan1963
Unhatched Egg
 
Join Date: Sep 2011
How can I change the intro of the game? I want to make my own short animation to replace it (The game is Pokemon Emerald).
Reply With Quote
  #623    
Old March 3rd, 2013 (04:11 AM).
AmazingCharizard's Avatar
AmazingCharizard
Pokemon Rocket Strike creator
 
Join Date: Jul 2012
Location: High above you
Gender: Male
Nature: Brave
Hey, I got 2 questions concerning Advance Text(Rom is Firered BPRE):
1)Where do you find the beginning text with the Pikachu? I´ve looked everywhere but haven´t found it.
2)When I want to write longer dialogs than before it says something like I should repoint. Is this in any way dangerous/can I revert back or change it again then?
Thanks for any advice.
__________________
You, the unwashed masses: We, Team Rocket...ARE HERE! You better believe in the Shield of Injustice! Follow the Buzzard...

Check out my hack "Pokemon Rocket Strike" http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=319844
How to patch a rom:
1.Download the patch. If it is in a zip file then use a free tool named WinRar to unzip the file.
2.Use Google to find the rom you need.
3.PATCH THAT THING AND LIVE LONG AND PROSPER!
Reply With Quote
  #624    
Old March 3rd, 2013 (10:35 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Quote:
Originally Posted by AmazingCharizard View Post
Hey, I got 2 questions concerning Advance Text(Rom is Firered BPRE):
1)Where do you find the beginning text with the Pikachu? I´ve looked everywhere but haven´t found it.
2)When I want to write longer dialogs than before it says something like I should repoint. Is this in any way dangerous/can I revert back or change it again then?
Thanks for any advice.
1) This intro text must be done by hex editing. There were tutorials, I remember doing this according to one.
2) You can repoint if you only have the sentence in one script, then there will be no problems, if the sentence is mapped onto more scripts it may be tricky... but overally, repointing does not do a harm.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #625    
Old March 5th, 2013 (10:14 PM).
Tournoiement's Avatar
Tournoiement
 
Join Date: Dec 2012
Gender: Female
Nature: Careful
Hello, I'm playing Pokemon Heart Gold and everytime I fight and make my opponent's Pokemon faint, It freezes. It also freezes when I change my Shaymin to Sky Forme. I'm using No$Zoomer (This problem never happened when I used No$Gba but it Crashes randomly.
__________________

Moon Prism Power, Make up!
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 07:04 PM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.