The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.


Advertise here

Reply
 
Thread Tools
  #126    
Old September 4th, 2011, 05:58 AM
Pokemon Valo Team
Beginning Trainer
 
Join Date: Sep 2011
Gender: Male

Advertise here
I succeeded, but fly screen and player movement on map isnt working?
Reply With Quote
  #127    
Old September 24th, 2011, 02:34 PM
barkalar's Avatar
barkalar
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
I've never been able to open Cyclone because of this error. =/
Reply With Quote
  #128    
Old September 27th, 2011, 08:11 AM
barkalar's Avatar
barkalar
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
Yes! I got it to work. But I used NTME because Cyclone system error.
Reply With Quote
  #129    
Old October 2nd, 2011, 07:59 PM
AnonymousAgent
Beginning Trainer
 
Join Date: Sep 2011
Gender: Male
hey, great tutorial, but i just have one question:

i can't get the gnp image of the tileset to write to the rom, it just does nothing when i do everything the tutorial describes.

thanks!
Reply With Quote
  #130    
Old October 5th, 2011, 01:48 PM
neotornado
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2011
Gender: Male
Sorry if this question was repeated, but as stated, 8BPP mode won't accept the sphere files (effectively making the video provided worthless), is there any way I can get the tilemap into a RAW file? I really don't want to make the map tile-by-tile in NTME.
Reply With Quote
  #131    
Old November 14th, 2011, 12:18 AM
markis
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2011
Gender: Male
what tile molester you are using? i do all things but then i try to import .pal file i cant, cuz my tilemolester doesnt support .pal ? Here a screen.

Reply With Quote
  #132    
Old December 3rd, 2011, 04:21 PM
Alex's Avatar
Alex
Mmm, yeah
Community Supporter
 
Join Date: Nov 2009
Age: 16
Nature: Naive
Send a message via Skype™ to Alex
Look, I've got the tileset written into the ROM, but it won't take the tilemap in the default offset—it just keeps saying "Compressed size is 2C0. Which is too big. Aborting." When I try to repoint it allows it, but it doesn't give me the Ptr Changed message, and that's no matter if I have "Automatically fix pointers" checked or not. Any idea what my problem is? It's a normal 8BPP tilemap made in Cyclone.
Reply With Quote
  #133    
Old December 18th, 2011, 02:49 PM
vizarod's Avatar
vizarod
Beginning Trainer
 
Join Date: Dec 2011
but how do you make a world map to use???
I'm confused....
__________________
Solo quiero soñar
Reply With Quote
  #134    
Old December 25th, 2011, 12:16 AM
AustinWolff's Avatar
AustinWolff
has left
 
Join Date: Aug 2011
Location: LA, California
Age: 17
Gender: Male
Nature: Brave
Quote:
Originally Posted by vizarod View Post
but how do you make a world map to use???
I'm confused....
You have to litteraly draw/pixalate it on gimp or another paint program with a grid
__________________
I have left. Feel free to disable my account.
Reply With Quote
  #135    
Old January 2nd, 2012, 11:06 PM
AustinWolff's Avatar
AustinWolff
has left
 
Join Date: Aug 2011
Location: LA, California
Age: 17
Gender: Male
Nature: Brave
when on tilemolesteralternate, I'm stuck on the part where you edit>paste from> ... [then I choose my file I made with PTC but it says "Error loading bitmap: null"] any help?
__________________
I have left. Feel free to disable my account.
Reply With Quote
  #136    
Old January 7th, 2012, 04:41 PM
Jcool's Avatar
Jcool
Stellar
 
Join Date: Mar 2008
Gender: Male
Nature: Serious
Thanks! This will definitely help
Reply With Quote
  #137    
Old January 20th, 2012, 06:52 PM
The_Show
Banned
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carracosta Rock, Akmin Region
Gender: Male
Nature: Sassy
Quote:
Originally Posted by AustinWolff View Post
when on tilemolesteralternate, I'm stuck on the part where you edit>paste from> ... [then I choose my file I made with PTC but it says "Error loading bitmap: null"] any help?
I've had this problem before. Start over, but this time do not make a tileset. First, make your picture with GIMP and save it as a 16-color bitmap, then immediately open it up in Cyclone (8BP Mode). Make your tilemap there and you should have no problem opening it up in TMA.

Oh yah, usually 8BP mode would reject having that many tiles, but it worked for me. I just tried it out again and it worked perfectly. PM me if you have any more problems.
Reply With Quote
  #138    
Old March 6th, 2012, 01:03 PM
Aproydtix's Avatar
Aproydtix
Pokémon Breeder
 
Join Date: May 2009
Location: Oslo, Norway
Age: 19
Gender: Male
Nature: Calm
(Okay, since I haven't posted 15 posts, I can't give you any images, but I hope you can still make some sense out of this.)
I did this:
Should have shown Cyclone with a complete 16x16 tileset and a complete map.

Now, if I put my .raw from cyclone into 136 I get this:
Shows that the tiles are placed properly.
This should be the right placement for these tiles.

However, when I do this like the guide told me to do it (No, I didn't do it with the file that was already altered.) using 135 and 136 (I seem to be missing a file, as I have found out from past experiences.), I get this:
I can recognize a few tiles here and there, there seems to be no or little system in their placement. Some of the colours appear to be gone.
I used the offsets 0xFD0000 and 0xFD1000, but I only got one ptr found message for each file I saved.

It would be really helpful if you could tell me what's wrong.
And btw, the reason why I have those borders on my map is because I made a too detailed map, so I had twice as many tiles as I should have.

Last edited by Aproydtix; March 7th, 2012 at 12:54 PM. Reason: Grammatical error.
Reply With Quote
  #139    
Old June 20th, 2012, 02:50 AM
iPika's Avatar
iPika
Crytec
 
Join Date: May 2012
Location: Singapore
Gender: Male
Nature: Quiet
How did you create the Tileset, again?
__________________
*insert overly-dramatic and deep quote here*
Reply With Quote
  #140    
Old June 26th, 2012, 02:26 PM
RedDog
Unhatched Egg
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
I have almost got everything, but when i look at the map in game, its a mess of black with red lines and dots and other random things. I think its the tileset not correctly in the rom, but im not sure. What am i doing wrong? (Sorry, i cant post pictures because of the 15 post rule)
Reply With Quote
  #141    
Old July 25th, 2012, 04:54 AM
chi23's Avatar
chi23
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2012
Gender: Male
Nature: Gentle
I have hit a massive dilemma - I tried making the tileset but found out I don't have enough space for my map to fit on it, is there anything I can do so that I can fit the rest on. Can I use 2 tilesets to make up the world map?
Reply With Quote
  #142    
Old August 10th, 2012, 11:27 AM
The_Show
Banned
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carracosta Rock, Akmin Region
Gender: Male
Nature: Sassy
Quote:
Originally Posted by Zero Karma Loss View Post
You're right about NTME. I went ahead and redrew it in 8BPP and it loads just fine at the R/S World Map settings. I should note that I'm only getting one "Ptr found at 00XXXXXX. Changed." message per insertion in unLZ.

The map is still all over the place, but the colors are correct. For whatever reason it seems determined not to adjust to my Johto rendition and scatter itself across the original Hoenn outline instead.
Same exact problem here. I tried to do a "test" map with only 2 colors in the tileset. I inseted it into my Rom, and the map has the correct colors, but the image outlines the original Hoenn map. Is there any solutions to this problem?
-----------------------------------------------------------------------
Edit: I figured out how to do it! For those of you struggling, it's all about trial and error. If something didn't work, try something new. If you don't give up, you will eventually find it! Also to edit the "HOENN" that appears when observing the map, you simply type in HOENN in A-text, and I think it will be the last HOENN you see when searching.
Attached Images
File Type: png Problems.PNG‎ (56.6 KB, 21 views) (Save to Dropbox)

Last edited by The_Show; September 13th, 2012 at 05:01 PM.
Reply With Quote
  #143    
Old November 10th, 2012, 11:22 AM
Line3007's Avatar
Line3007
 
Join Date: Oct 2012
Location: Denmark
Gender: Female
Hey, nice tutorial. I just need a little help....
Can you send me or upload the .pal file you get from VBA? I think mine is very wrong, since it's all pink and purple and such O.o

Thank you
Reply With Quote
  #144    
Old November 24th, 2012, 08:01 PM
MacNCheeze210's Avatar
MacNCheeze210
 
Join Date: Nov 2012
Gender: Male
i read through this, and for once in my short ROM hacking career, I actually understood technical talk. Thank you i am on step 3 (Im New)
__________________
Reply With Quote
  #145    
Old January 27th, 2013, 12:53 PM
QuartierGenerale
 
Join Date: Oct 2012
Hello,

i've correctly inserted the world map, but when i see it with vba, i got this little error:



And then, when i return to my PokeNav (only when i return, before this problem don't appear)



What could be the problem? Probably a missing into my tileset?

Thanks a lot for your help
Reply With Quote
  #146    
Old February 9th, 2013, 02:03 PM
the-superior-one
hatched egg
 
Join Date: Feb 2013
Gender: Male
Nature: Jolly
hi.im failing to make a tileset of this. any help please?
Reply With Quote
  #147    
Old March 28th, 2013, 01:32 PM
Line3007's Avatar
Line3007
 
Join Date: Oct 2012
Location: Denmark
Gender: Female
Finally I got it right! Thank you so much for this tutorial! :D
Reply With Quote
  #148    
Old April 1st, 2013, 04:55 AM
ReoNeky's Avatar
ReoNeky
 
Join Date: Mar 2013
Gender: Male
Thanks for the tutorial! I served very helpful!

see ya!
__________________




Twitter of the Community de "Whack a Hack"

https://twitter.com/Whack_a_Hack
Reply With Quote
  #149    
Old June 23rd, 2013, 10:20 PM
Youngster1
Unhatched Egg
 
Join Date: Jun 2013
Gender: Male
Can't seem to make a tileset for my map, can anyone help? & since i couldn't i used your tutorial's map & tileset to see if I can still be successful meanwhile i don't have a tileset but i couldn't load the map into NTME because it wasn't a .raw file. please help?
Reply With Quote
  #150    
Old July 13th, 2013, 08:59 PM
miggy93
 
Join Date: Aug 2009
A little help please. I followed everything but once I check the map on VBA, it seems glitchy. Here's a link since I can't post images yet.

i872.photobucket.com/albums/ab289/miggy93/untitled.png
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links


Advertise here
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 02:03 AM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.