Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page Help Patching & Emulation Help Thread

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #826    
Old September 8th, 2013 (12:00 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,371
Quote originally posted by ISNorden:
Thanks for the encouragement! Could you please link me to those tutorials though?
I don't think I can here... just google DeSmuME wi-fi and you will find many tutorials.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #827    
Old September 8th, 2013 (04:54 PM).
Grimn Grimn is offline
Gri(m)nning :p
 
Join Date: Aug 2013
Location: Goldenrod (The Golden State)
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 7
Hey, does anyone want to try and link up via wifi? Just pm me, I'm available at 3 to 7 p.m.
Reply With Quote
  #828    
Old September 8th, 2013 (05:30 PM).
LCCoolJ95's Avatar
LCCoolJ95 LCCoolJ95 is offline
Limited Capacity
 
Join Date: May 2009
Location: The World That Never Was
Age: 20
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 272
DroidEmu, I don't know if that will work.
__________________
"The greatest obstacle in life is Yourself. Overcome it, and you will achieve the greatest accomplishment of all." -Art Beins, 1982

Pokémon Emerald 650 (Resource Patch): http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=346694
Pokémon Theta Emerald: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=349258
Reply With Quote
  #829    
Old September 9th, 2013 (03:55 PM). Edited September 10th, 2013 by Grimn.
Grimn Grimn is offline
Gri(m)nning :p
 
Join Date: Aug 2013
Location: Goldenrod (The Golden State)
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 7
I started a discussion in the Wifi Trading Corner about this emulator and how people can start Gen III trading through this app, but unfortunately, not too many people use android to play pokemon, and the it was denied posting because I was technically advertising
Reply With Quote
  #830    
Old September 9th, 2013 (08:39 PM).
ISNorden's Avatar
ISNorden ISNorden is offline
Teddiursa
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madison, Wisconsin, USA
Gender: Female
Nature: Gentle
Posts: 129
Send a message via Yahoo to ISNorden
So I've tried a few tutorials and installed the apps I need to hook up DeSmuME. The developers won't emulate or support wi-fi in the current version (their words!); and version 0.9.7 repeatedly crashed or gave connection errors (error 50xxx, dlfferent digits each time). Please let me know...

  1. Are there any Gen-Fivers here who've worked out a way to go online with the current version of DeSmuME (0.9.9)?
  2. Is it against forum rules to ask for help finding "spoofed" GTS alternatives? When I heard that a lot of the Global Link parts of B2/W2 would be unusable later this year, I hoped there would still be a fanmade way to link up, trade. and/or get into the Entralink.
__________________
Ingeborg S. Nordén

" Coming this fall to Jubilife TV: Lost Beyond Space!"
Reply With Quote
  #831    
Old September 9th, 2013 (11:31 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,371
I went online with 0.9.7... I had problems until I realized I need Ethernet and not Wi-Fi
It's weird it doesn't work for you...
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #832    
Old September 11th, 2013 (02:36 AM).
ISNorden's Avatar
ISNorden ISNorden is offline
Teddiursa
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madison, Wisconsin, USA
Gender: Female
Nature: Gentle
Posts: 129
Send a message via Yahoo to ISNorden
Quote originally posted by Ash493:
I went online with 0.9.7... I had problems until I realized I need Ethernet and not Wi-Fi
It's weird it doesn't work for you...

Which IP address should I enter under Wi-Fi Settings to reach the Global Link? I know that sounds clueless now. but... *facepalm*
__________________
Ingeborg S. Nordén

" Coming this fall to Jubilife TV: Lost Beyond Space!"
Reply With Quote
  #833    
Old September 11th, 2013 (11:46 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,371
Quote originally posted by ISNorden:
Which IP address should I enter under Wi-Fi Settings to reach the Global Link? I know that sounds clueless now. but... *facepalm*
IP address should be obtained not set...
I haven't set anything.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #834    
Old September 12th, 2013 (12:04 AM).
ISNorden's Avatar
ISNorden ISNorden is offline
Teddiursa
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madison, Wisconsin, USA
Gender: Female
Nature: Gentle
Posts: 129
Send a message via Yahoo to ISNorden
Tried to auto-obtain the address, kept getting error 50099 (no available address in range). How do I fix that if I'm running DeSmuME and WinPCAP together?
__________________
Ingeborg S. Nordén

" Coming this fall to Jubilife TV: Lost Beyond Space!"
Reply With Quote
  #835    
Old September 13th, 2013 (12:20 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,371
Quote originally posted by ISNorden:
Tried to auto-obtain the address, kept getting error 50099 (no available address in range). How do I fix that if I'm running DeSmuME and WinPCAP together?
That I can't answer as I don't use WinPCAP.
Do you follow the tutorials carefully?
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #836    
Old September 29th, 2013 (04:42 PM). Edited October 1st, 2013 by Manuel033.
Manuel033 Manuel033 is offline
 
Join Date: Sep 2013
Gender: Male
Posts: 1
i got a problem that when i run the rom and asks for my name i cant see what i am typing

Edit:Fixed just had to change LCD view to horizontal

Edit2: I dont seem to get xp when i fight
Reply With Quote
  #837    
Old November 8th, 2013 (04:01 AM).
noparlpf's Avatar
noparlpf noparlpf is offline
Pokémon Breeder
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 3
I've been playing White 2 on DeSmuME with no problems, and I wanted to trade some of my Pokémon (including a shiny Minccino) to my real games. I copied the rom and .sav file to my R4DS (it's a pretty old one) and it keeps loading at the very beginning in the second town, about an hour in. Any ideas how to get it to load my actual progress?
__________________
Jude P.
Reply With Quote
  #838    
Old November 10th, 2013 (02:30 AM).
morrison17 morrison17 is offline
 
Join Date: Nov 2013
Location: Ukraine
Gender: Male
Posts: 40
I'm currently playing Black 2 on DesMume
And for some reason have a lower FPS in battles (30-50) then I had in Pokemon White (40-60)

Anybody knows the reason? I mean games are made on same engine and I thought if B\W worked well for me, so B2\W2 would too.

Outside the battle FPS are a lower too, but the difference is like ~5 fps.
Reply With Quote
  #839    
Old December 25th, 2013 (06:55 PM).
Jiggly Jello's Avatar
Jiggly Jello Jiggly Jello is offline
DJ Squiggles
 
Join Date: Aug 2012
Location: The Null Void
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 45
Hi, I'm playing Black 2 on No$gba 2.6a. Whenever I use the PC to deposit/withdraw Pokemon, the game lags more and more the longer I am on that screen. I have to exit the PC every 30 seconds or so and return to keep the lag away. Is there any way to fix this?
__________________
Yes, it's very hard for you to believe isn't it, that there are still some people left who
can bring a son into this world without recourse to cannabis and government handouts?

Reply With Quote
  #840    
Old December 25th, 2013 (11:58 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,371
Quote originally posted by Jiggly_Jello:
Hi, I'm playing Black 2 on No$gba 2.6a. Whenever I use the PC to deposit/withdraw Pokemon, the game lags more and more the longer I am on that screen. I have to exit the PC every 30 seconds or so and return to keep the lag away. Is there any way to fix this?
Playing on DeSmuME...
No$ will always be lagging... you may find some Action Replay codes that fix it but I do not believe it's permanent fix.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #841    
Old January 14th, 2014 (05:56 AM).
Ulysses87 Ulysses87 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3
Hi.. i want to ask regarding my boy emulator. i already play 1vs1 colosseum with leafgreen & firered... how to play 4 players simultaneously? i mean multi battle... is it possible??
Reply With Quote
  #842    
Old March 23rd, 2014 (12:50 PM).
Bohars Bohars is offline
 
Join Date: Mar 2014
Gender: Male
Posts: 3
is it possible to get desmume to connect to a wireless network or does it have to be a direct connect? Every where I read for how to get it to connect ive tried but nothing has worked. ive tried virtual box but I guess the windows cd is needed to run it and im not sure where that is. When testing the connection it says unable to obtain ip address please move within range of access point when the router is right in front of me. any ideas or should I just do a direct connection?
Reply With Quote
  #843    
Old March 24th, 2014 (10:31 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,371
Quote originally posted by Bohars:
is it possible to get desmume to connect to a wireless network or does it have to be a direct connect? Every where I read for how to get it to connect ive tried but nothing has worked. ive tried virtual box but I guess the windows cd is needed to run it and im not sure where that is. When testing the connection it says unable to obtain ip address please move within range of access point when the router is right in front of me. any ideas or should I just do a direct connection?
You need Ethernet connection.
And you need special 0.9.7 DeSmuME build that supports Wi-Fi.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #844    
Old March 29th, 2014 (06:06 AM).
Bohars Bohars is offline
 
Join Date: Mar 2014
Gender: Male
Posts: 3
i connected the Ethernet cable to the laptop and disconnected the wireless connection but my emulator still won't connect. it gives error code 52000 move within range of access point. I am using a desmume .9.7 with wifi capabilities. do I have to change the ip and dns information?
Reply With Quote
  #845    
Old April 2nd, 2014 (04:27 AM).
TheCount TheCount is offline
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 2
Im sure this asked all the time, but IS it possibly to trade between say, platinum/pearl or platinum/soulsilver or soulsilver/heartgold, basically gen 4 to 4 using any DS emulator? Im using DeSmuMe atm and realize that you will mostly likly need to use the wifi enabled version, if so, is it possible to trade between yourself using 2 open emulators? If not how would i go about doing this?

I know you can trade between gren 3 to 4 using pal park and Desmume and then from gen 4 on to 5 so if i could figure this 4 to 4 bit out would be absolutely perfect

Any help would be much obliged!!
Reply With Quote
  #846    
Old April 3rd, 2014 (03:38 PM).
J- J- is offline
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
Okay, so I searched for this and couldn't find help. I need to know why this is happening:

I'm reworking the text on my hack using Advance Text and when I do, it will sometimes affect the texts of others. I mean this as in when I make one person say something it may change the text of what another person is saying.

Can someone help me fix it?
Reply With Quote
  #847    
Old April 3rd, 2014 (06:38 PM). Edited April 3rd, 2014 by Bohars.
Bohars Bohars is offline
 
Join Date: Mar 2014
Gender: Male
Posts: 3
I managed to get my emulator to connect the wifi, but my new issue is I wanted to trade a lvl 15 houndour in pokemon black for a lvl 9 purloin from pokemon white. I put houndour up as an offer and went onto my white version to finalize the trade but I can't seem to search for houndour since the block for GHI is grayed out. I don't need to finish pokemon white and get the national dex to make this trade do I?
Reply With Quote
  #848    
Old April 7th, 2014 (09:27 PM).
shadow_pokemon559 shadow_pokemon559 is offline
 
Join Date: Apr 2014
Gender: Male
Posts: 3
can anyone tell me what the exp patch is for pokemon black2
Reply With Quote
  #849    
Old April 7th, 2014 (11:36 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 23
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 13,371
Quote originally posted by shadow_pokemon559:
can anyone tell me what the exp patch is for pokemon black2
You must find it on Google.
Imo you can also find the patched ROMs as well.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #850    
Old April 8th, 2014 (09:07 AM).
Bangladeshi's Avatar
Bangladeshi Bangladeshi is offline
Green Pride of Red Blood!
 
Join Date: Jun 2013
Location: Sylhet,Bangladesh
Age: 19
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 60
I don't gain exp points after a battle in Pokemon Black 2 Rom on Desmume 0.9.9!
Is there any AR codes to remove that?and I only need AR Codes for B2,So please stop suggesting other things!!
__________________
Never forget what you are, for surely the
world will not. Make it your strength.
Then it can never be your weakness.
Armour yourself in it, and it will never
be used to hurt you.
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 01:48 AM.