The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Research & Development
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

Research & Development Got a well-founded knack with ROM hacking? Love reverse-engineering the Pokémon games? Or perhaps you love your assembly language. This is the spot for polling and gathering your ideas, and then implementing them! Share your hypothesis, get ideas from others, and collaborate to create!
Research & Development programs in this forum are subject to moderator approval before they are displayed.


Advertise here

Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #51    
Old September 19th, 2013, 09:47 AM
Hound of Justice
Banned
 
Join Date: Aug 2012
Location: Stealing Ash's Pikachu with Meowth
Age: 21
Gender: Male
Nature: Naughty

Advertise here
I hope you make this for emerald

Last edited by Hound of Justice; September 21st, 2013 at 09:49 AM.
Reply With Quote
  #52    
Old November 24th, 2013, 01:40 PM
AlphaDrache's Avatar
AlphaDrache
 
Join Date: Dec 2009
Gender: Male
Hey,

I used the routine for my german emerald rom.
I works. The wild Pokémon change during night but sometimes the game freezes when the player walks through the grass (day and night time).
I have no idea why. I only changed the offsets in the routine to make it fit. I'm sure that they are correct because I found them by searching the bytes from the englisch version in the german version.
Can anyone help me please?

Furthermore I can say with the help of the disassembler of the VBA that the code loops endless between that part:

.check:
ldrb r3, [r1, #0x3]
cmp r3, #0xFF
beq .nodata
cmp r3, #0x8
bne .nextnormal
ldr r0, [r1, #0x0]

Maybe your code has a bug.
I don't know if it works perfectly for other ones in emerald?

Last edited by AlphaDrache; November 24th, 2013 at 01:48 PM.
Reply With Quote
  #53    
Old January 21st, 2014, 02:37 AM
Akumu Nigiyaka's Avatar
Akumu Nigiyaka
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg, France
Gender: Male
Send a message via Windows Live Messenger to Akumu Nigiyaka Send a message via Skype™ to Akumu Nigiyaka
Hi, I wanted to know if I can use it on a French ROM, or if i can't, did you know how I can make it ?


( Sorry if I do not write correctly English, I'm French, and I just learnd English on School =X )


PS: It's really a good job, hope its work on French ROM
Reply With Quote
  #54    
Old January 22nd, 2014, 07:53 AM
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech
アルファ近く
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 15
Gender: Male
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Akumu Nigiyaka View Post
Hi, I wanted to know if I can use it on a French ROM, or if i can't, did you know how I can make it ?


( Sorry if I do not write correctly English, I'm French, and I just learnd English on School =X )


PS: It's really a good job, hope its work on French ROM
To do it, you'd need to find the offsets in the French version then change them in the routine.
__________________
Reply With Quote
  #55    
Old January 22nd, 2014, 11:45 AM
~Ɓαitøt~'s Avatar
~Ɓαitøt~
 
Join Date: Aug 2013
Location: France
Gender: Male
Nature: Timid
Quote:
Originally Posted by Akumu Nigiyaka View Post
Hi, I wanted to know if I can use it on a French ROM, or if i can't, did you know how I can make it ?


( Sorry if I do not write correctly English, I'm French, and I just learnd English on School =X )
You're everywhere decidedly !
Otherwise, as I told you that I will look for French Version.
Reply With Quote
  #56    
Old January 31st, 2014, 08:15 PM
Shiny Quagsire's Avatar
Shiny Quagsire
どないやねん, ヤドン
 
Join Date: May 2009
Location: Hoenn Safari Zone
Age: 16
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote:
Originally Posted by ~Ɓαitøt~ View Post
You're everywhere decidedly !
Otherwise, as I told you that I will look for French Version.
Just as a rule of thumb in the hacking scene we prefer to work with one version to make things easier offset-wise, so if you're going to be doing a lot of ASM additions, small patches to the ROM at specific offsets, and maybe even graphics hacking it's generally best to work with the standard ROM, or in this case BPRE v1.0. You'll find a lot more support there, especially once I roll out built-in Day/Night pokemon into MEH.
__________________



Reply With Quote
  #57    
Old April 18th, 2014, 06:40 AM
pengoy's Avatar
pengoy
 
Join Date: Sep 2013
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Lonely
if i try to use this with prime-dialga's DNS, what offsets would be replaced in the ASM code given?
__________________

| Pokemon Dreaded Jewel | Dev: 4 Towns, 2 Gyms | 493 Pokemons, Some Gen4 moves |

Still in development hell.
Reply With Quote
  #58    
Old April 18th, 2014, 06:10 PM
itari's Avatar
itari
悪魔の妹
Community Supporter
 
Join Date: Mar 2010
Location: 紅魔館
Age: 17
Gender: Female
Nature: Relaxed
Quote:
Originally Posted by pengoy View Post
if i try to use this with prime-dialga's DNS, what offsets would be replaced in the ASM code given?
The only offsets that will change are the RAM offsets for the time, I believe.
__________________
Touhou Puppet Play: Sapphire

SubscriptAdvanced SongType Effectiveness EditorTilemap CreatorPython IPS Patcher
Reply With Quote
  #59    
Old April 19th, 2014, 12:44 AM
pengoy's Avatar
pengoy
 
Join Date: Sep 2013
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote:
Originally Posted by itari View Post
The only offsets that will change are the RAM offsets for the time, I believe.
thanks for answering me! :D

you mean this: "...hour: .word 0x03005542..."

using prime's DNS, thats the ram offset for the time... or am i into something else with this?
Reply With Quote
  #60    
Old April 19th, 2014, 08:49 AM
hackiosa
 
Join Date: Mar 2009
http://board.romresources.net/board6...the-nightmare/

Hi here you can find a tool / asm routine that is able to do the job with prime-dialgas DNS
Reply With Quote
  #61    
Old April 19th, 2014, 02:39 PM
itari's Avatar
itari
悪魔の妹
Community Supporter
 
Join Date: Mar 2010
Location: 紅魔館
Age: 17
Gender: Female
Nature: Relaxed
Quote:
Originally Posted by pengoy View Post
thanks for answering me! :D

you mean this: "...hour: .word 0x03005542..."

using prime's DNS, thats the ram offset for the time... or am i into something else with this?
Yeah, that is what I meant. Just change that to the appropriate RAM offset and it should work.
__________________
Touhou Puppet Play: Sapphire

SubscriptAdvanced SongType Effectiveness EditorTilemap CreatorPython IPS Patcher
Reply With Quote
  #62    
Old April 19th, 2014, 10:35 PM
pengoy's Avatar
pengoy
 
Join Date: Sep 2013
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote:
Originally Posted by itari View Post
Yeah, that is what I meant. Just change that to the appropriate RAM offset and it should work.
that, i shall do!
thank you!
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links


Advertise here
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 08:56 AM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.