Go Back   The PokéCommunity Forums > Pokémon Gaming > Trade Corner
Reload this Page Discussion heartgold/soulsilver issues?

For all updates, view the main page.

Trade Corner Having trouble completing your Pokédex? Looking for a certain Pokémon or have a rare one to offer? This is your forum. Everything related to wireless trades can be discussed here.

Thread Tools
Old November 3rd, 2013 (7:17 PM).
Kumo163's Avatar
Kumo163 Kumo163 is offline
Join Date: Nov 2013
Nature: Naughty
Posts: 12
So, I tried to access the global trade center on my heartgold so I could trade away my ho-oh. However, it had trouble connecting to the net. I'm wondering if it was just a temporary issue, or is it affecting others? I know HG/SS can't trade to X and Y yet. My wi-fi for my pokemon X game was working just fine, however.
Pokemon I want in X:
(totodile) (haxorus)
Friend Safari, X: Type-Grass; Combee, Venemoth, Illumise
Reply With Quote
Old November 3rd, 2013 (10:21 PM).
Absol Absol is offline
Crystal Tier
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,845
Do you know the connection setting on your router you're using? Is it WEP or WPA/WPA2? 4th Gen games can't trade on WPA/WPA2. They only work on WEP so that could be the problem.
Reply With Quote
Old November 4th, 2013 (9:11 AM).
Azpokeymom Azpokeymom is offline
Join Date: Oct 2013
Gender: Female
Posts: 14
I have having the same issue, so I went to the Game Stop and talked to one of the guys there, that plays the DS and pokemon. He suggested that it could be a problem with my router, not letting my ds on to the wifi, and that I should get a Wi Fi USB Connector for your Nintendo DS ( there is one just for Nintendo, or others that work for Nintendo and other games). I have my hubby looking for one in Appleton today, if he doesn't find one there I am ganna order one online. Once I get it and try it out I will let you know if I have any success.
Reply With Quote
Old November 4th, 2013 (11:30 AM).
Absol Absol is offline
Crystal Tier
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,845
You can change the settings on the router to enable WiFi to work on your DS. Also, the original DS and the DS lite cannot connect to WPA/WPA2. Everything else can connect to WEP and WPA/WPA2 settings.
Reply With Quote
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are UTC -8. The time now is 5:29 AM.