Community

The PokéCommunity

We are still working on a better slogan!

Visit Index



Advertise here

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Notices

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.

Closed Thread
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #27426    
Old November 12th, 2013, 06:30 PM
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech
http://GoGoJJTech.com
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 15
Gender: Male
Nature: Quiet

Advertise here
Quote:
Originally Posted by rockmanmegaman View Post
Okay, well, I find out the problem. I was using Jpan hack, and used the sprite change for the hero, and apparently that was what caused the arrow to be buggy.
Oh pfft lol

Now I have a question (not so simple, not exactly expecting a quick answer).
As you may or may not know or care, I'm in dev of 493 on Fire Red.
I have everything under control as of now except for pokedex loading new pokemon, and cries. Now, I'm focusing on cries. I know that pokemon over 0xfb (251 celebi) Have another order in which they read cries which is why Kecleon's cry is after celebi's in the cry table. Now, I repointed the cry conversion table at 0x82539D4. Since the routine strictly reads cries over 0xfb, I didn't bother putting in numbers under it. However, the cries refuse to read correctly, and most share Turtwig's cry or just play a cry backwards (which is known why). Anyone know anything on this cry conversion thing?
  #27427    
Old November 14th, 2013, 03:26 PM
Aethestode's Avatar
Aethestode
Hacker
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Gender: Male
Nature: Serious
Hello, I'm trying to add pokemon music to my Pokemon FireRed hack. So I have a Music, and I've converted it into a MIDI file. The MIDI sounded so different but still okay, as it resembles the old file a bit. Then when I use Mid2Agb to convert it to an "S" file, and assemble it into the game with SAPPY, the music is beyond recognition.

What can I do?
I have moved to Pokemon Hacker Online
  #27428    
Old November 14th, 2013, 03:27 PM
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech
http://GoGoJJTech.com
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 15
Gender: Male
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by rockmanmegaman View Post
Hello, I'm trying to add pokemon music to my Pokemon FireRed hack. So I have a Music, and I've converted it into a MIDI file. The MIDI sounded so different but still okay, as it resembles the old file a bit. Then when I use Mid2Agb to convert it to an "S" file, and assemble it into the game with SAPPY, the music is beyond recognition.

What can I do?
This is because gamefreak's voicegroups don't have all the instruments, only what they use. You must import instruments. It's not going to just know what to do man! XD
My mega-huge sappy tutorial covers this.
  #27429    
Old November 14th, 2013, 03:39 PM
Aethestode's Avatar
Aethestode
Hacker
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Gender: Male
Nature: Serious
Quote:
Originally Posted by gogojjtech View Post
This is because gamefreak's voicegroups don't have all the instruments, only what they use. You must import instruments. It's not going to just know what to do man! XD
My mega-huge sappy tutorial covers this.
I see! Okay, I'll look at the tut, thanks.
I have moved to Pokemon Hacker Online
  #27430    
Old November 14th, 2013, 04:55 PM
Superjub's Avatar
Superjub
Pokémon Aureolin
Community Supporter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hoenn
Age: 19
Gender: Male
Nature: Timid
Quote:
Originally Posted by Retribution View Post
Uh, I'm still having some trouble with this. :s

Some more screenshots to highlight the problem:
Spoiler:


* When I interact with the sprite from below (frame 0), the bottom majority of the sprite is invisible.
* When I interact with the sprite from above (frame 1), the sprite appears on top of the player and the top is cut off instead.

The only thing I can think of is it's a problem to do with Free Space, more-so with the latter off-sets? Having said that,despite the ROM not being initially un-used (I did a good bit of scripting etc.), I don't think I got to the 900000s. Idk. :s

I've tried some things so far but nothing seems to have solved it (changing some of the bytes which i felt might be inaccurate. You can see this above or by clicking here.

Thank you. Sorry it's not the typical problems but it's been driving me a bit insane. xD
Fixed it. I inserted a new palette too. The only problem now is that the sprite doesn't move/some of the frames aren't working however I've encountered this problem before and hopefully I can fix it again. ^.^ If anyone has any comments I'd appreciate it though.


Pokémon Aureolin



  #27431    
Old November 16th, 2013, 12:00 AM
Flower's Avatar
Flower
ワイルドフラワー
 
Join Date: Nov 2013
Location: Void
Gender: Male
Nature: Quiet
Send a message via Skype™ to Flower
Is there a way to control the battle critical hit?
PM | Flower | VM
  #27432    
Old November 16th, 2013, 12:17 AM
Aethestode's Avatar
Aethestode
Hacker
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Gender: Male
Nature: Serious
I have problem with DNS. Okay, so I made a level script cutscene. After the trainerbattle, the day and night system doesn't work, and it reverts to original. After warping away (through the level script action), the Day and Night system works again (I'm using JPAN engine btw).


In addition, how do I edit the animation of the Waterfall?
I have moved to Pokemon Hacker Online
  #27433    
Old November 16th, 2013, 01:53 AM
chrunch's Avatar
chrunch
 
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
Send a message via Windows Live Messenger to chrunch
There are two maps for Saffron City. What's the difference between them, and which one should I use (if it matters)?
  #27434    
Old November 16th, 2013, 01:56 AM
ep!c
Banned
 
Join Date: Mar 2013
Gender: Male
Send a message via Skype™ to ep!c
Quote:
Originally Posted by rockmanmegaman View Post
I have problem with DNS. Okay, so I made a level script cutscene. After the trainerbattle, the day and night system doesn't work, and it reverts to original. After warping away (through the level script action), the Day and Night system works again (I'm using JPAN engine btw).


In addition, how do I edit the animation of the Waterfall?
If you have disabled the DAN in battles, it will bug afterwards...

You must research the Waterfall tiles via logging in VBA-Development.
  #27435    
Old November 16th, 2013, 02:26 AM
Aethestode's Avatar
Aethestode
Hacker
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Gender: Male
Nature: Serious
Quote:
Originally Posted by ep!c View Post
If you have disabled the DAN in battles, it will bug afterwards...

You must research the Waterfall tiles via logging in VBA-Development.
I tried enabling DAN in battle as well, and it's still like that.
I have moved to Pokemon Hacker Online
  #27436    
Old November 16th, 2013, 02:36 AM
GreyVirgo's Avatar
GreyVirgo
•=ØInfinityØ=•
 
Join Date: Oct 2013
Location: With Miley...... Twerking!
Gender: Male
Nature: Serious
I'm trying to do an Experiment hack or maybe a Hack I'll be working on so I can share it with you guys but I need one thing.....

1.De-Capitalization Patch for Firered

If you can give me links that will be better.
Pair: Saturnus

Other Forums Im In:

EGC Account: Grey
PHO Account: XLR8
LV Account: Grey

Contact: PM or VM

"I love making out with lamps!" - Nigahiga
  #27437    
Old November 16th, 2013, 03:15 AM
destinedjagold's Avatar
destinedjagold
Oh Hai Thar~ 'ω'
Community Supporter
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
Quote:
Originally Posted by Maxedoutfreaky View Post
I'm trying to do an Experiment hack or maybe a Hack I'll be working on so I can share it with you guys but I need one thing.....

1.De-Capitalization Patch for Firered

If you can give me links that will be better.
I believe Kurapika's G3T's Anti-Exploud can help you with that.
Quote:
Originally Posted by Kurapika View Post
I also added a 2nd tool, Anti-Exploud, it is meant to help hackers easily replace some pieces of text, mainly for decapitalisation
Though I haven't tried that yet however.
Just remember to save some back-ups of your ROM.
  #27438    
Old November 16th, 2013, 03:21 AM
DrFuji's Avatar
DrFuji
Helfen, Wehren, Heilen
 
Join Date: Sep 2009
Location: Upside-downia
Age: 21
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote:
Originally Posted by chrunch View Post
There are two maps for Saffron City. What's the difference between them, and which one should I use (if it matters)?
The first Saffron City map (3.10) is the one which you use in game while the second one (3.11) has no scripts attached and is used to make the connecting routes (5, 6, 7 and 8) appear connected to the city from their perspective. If you stand as close as you can to Saffron City while on those routes you might be able to see one or two tiles from 3.11, but other than that it doesn't have any purpose. I have no idea why GameFreak thought making a replica Saffron City was better than extending the routes one or two tiles in width/ height.

And no, there no real need to use one over the other unless you want to save 3.10's scripts and events :P
  #27439    
Old November 16th, 2013, 05:13 AM
GreyVirgo's Avatar
GreyVirgo
•=ØInfinityØ=•
 
Join Date: Oct 2013
Location: With Miley...... Twerking!
Gender: Male
Nature: Serious
Quote:
Originally Posted by destinedjagold View Post
I believe Kurapika's G3T's Anti-Exploud can help you with that.
Thank you so much DestinedJagold. :D

EDIT: My FireRed ROM is not supported but it's BPRE........ I still need a Decap. patch.......
Pair: Saturnus

Other Forums Im In:

EGC Account: Grey
PHO Account: XLR8
LV Account: Grey

Contact: PM or VM

"I love making out with lamps!" - Nigahiga

Last edited by GreyVirgo; November 16th, 2013 at 05:20 AM.
  #27440    
Old November 16th, 2013, 08:04 AM
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech
http://GoGoJJTech.com
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 15
Gender: Male
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Sagittarius View Post
Is there a way to control the battle critical hit?
Well each move has a script attached. So you will need to go to EVERY move and remove the criticalhit routine from it using BSP.
  #27441    
Old November 16th, 2013, 08:34 AM
awipe1's Avatar
awipe1
 
Join Date: Aug 2012
Gender: Male
Anyone know why my advanced map connection isn't working? They are both lined up on both sides of the connection (from the town to the route and from the route to the town the connections are fine).

When I walk from the town to the route there is no problem, but when I walk from the route to the town there is an invisable wall. Any reason why this is happening? I checked the connection from the route to the town and there is a connection there so I have no idea why this is happening.
Check out my Pokemon Rom! Click the Image Below!


Also I'm currently looking for a spriter for my ROM. Someone who can make OWs and possibly trainer sprites (I might make those myself). Message me if you would like to be a part of Pokemon Battle Brown!
NOTE: You wouldn't be designing your own sprites, I would be telling you what I needed, and you would make it for me ... as appealing as that sounds. I know it doesn't sound like a fun task, but if you want to be a part of this ROM, then that's what will happen. Also I would like to see some stuff you have made before I accept your offer.
  #27442    
Old November 16th, 2013, 08:36 AM
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech
http://GoGoJJTech.com
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 15
Gender: Male
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by awipe1 View Post
Anyone know why my advanced map connection isn't working? They are both lined up on both sides of the connection (from the town to the route and from the route to the town the connections are fine).

When I walk from the town to the route there is no problem, but when I walk from the route to the town there is an invisable wall. Any reason why this is happening? I checked the connection from the route to the town and there is a connection there so I have no idea why this is happening.
Using a-map 1.95 you get errors. I explain this everyday: http://www.pokecommunity.com/showpos...&postcount=304
So open in a-map 1.92, go to the header tab, and where it says map connections write 00000000. Then go to another map and back to this one. Then edit the connections to what they previously were, and it will repoint for you. test
  #27443    
Old November 16th, 2013, 08:39 AM
destinedjagold's Avatar
destinedjagold
Oh Hai Thar~ 'ω'
Community Supporter
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
Quote:
Originally Posted by awipe1 View Post
Anyone know why my advanced map connection isn't working? They are both lined up on both sides of the connection (from the town to the route and from the route to the town the connections are fine).

When I walk from the town to the route there is no problem, but when I walk from the route to the town there is an invisable wall. Any reason why this is happening? I checked the connection from the route to the town and there is a connection there so I have no idea why this is happening.
Check your connections and see if there are "offset" values on the offset field.

Quote:
Originally Posted by Maxedoutfreaky View Post
Thank you so much DestinedJagold. :D

EDIT: My FireRed ROM is not supported but it's BPRE........ I still need a Decap. patch.......
Oh, well, if you're just starting a hack, you might as well use 11bayerf1's FR ROM Base.
  #27444    
Old November 16th, 2013, 02:58 PM
Pikachu™'s Avatar
Pikachu™
Pika Pika!
 
Join Date: Jan 2008
Nature: Brave
Whenever I try to insert overworlds in nse, the palette seems to change between the frames, messing up all the other frames. Does anyone know how to retain the same palette for each frame?
  #27445    
Old November 16th, 2013, 03:05 PM
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech
http://GoGoJJTech.com
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 15
Gender: Male
Nature: Quiet
Quote:
Originally Posted by Pikachu™ View Post
Whenever I try to insert overworlds in nse, the palette seems to change between the frames, messing up all the other frames. Does anyone know how to retain the same palette for each frame?
You have to keep the palette the same for each sprite. So go in irfanview and check each palette. if they are different just export 1 and import to the rest.
  #27446    
Old November 16th, 2013, 08:25 PM
karatekid552's Avatar
karatekid552
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote:
Originally Posted by gogojjtech View Post
You have to keep the palette the same for each sprite. So go in irfanview and check each palette. if they are different just export 1 and import to the rest.
If your working with 16x32s, you can actually make sheets and directly insert them into the rom uncompressed, and then just do some quick table editing. Then you only have to deal with one palette.

Paired with Simba
  #27447    
Old November 16th, 2013, 11:02 PM
Aethestode's Avatar
Aethestode
Hacker
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Gender: Male
Nature: Serious
I'm still having problem with DNS. Even when I set DAN in battle, the day and night system still won't work after a trainerbattle (during a script).

Without DAN in battle.


With DAN in battle
I have moved to Pokemon Hacker Online
  #27448    
Old November 17th, 2013, 01:10 AM
jatomlinson
 
Join Date: Nov 2011
Gender: Female
I was making new maps and connections in Advance Map (hacking Fire Red) and the connections were working fine when I tested them in game. Then I tried to add a new map (accidentally added it to the starter town... not sure how to add to a different map bank or delete that new map now). Anyhow, now when I test in game (even though I've triple checked all map connections) I can't leave the starter town. I try to walk out to the next map and it freezes and I have to exit the VBA. Not sure what happened. Can anyone help?

Also, when trying to go to the events tabs on one of my maps, I got this error code: "Pokemon Advance Map "Index of the scanning line exceeded the range. (384)" I can still go to the events tabs of other maps I have. Can anyone tell me what this code is, and how I can fix it please?

Thanks!

Last edited by jatomlinson; November 17th, 2013 at 01:31 AM.
  #27449    
Old November 17th, 2013, 01:42 AM
Rezordaxx's Avatar
Rezordaxx
Asks many questions!
 
Join Date: Aug 2013
Location: The Netherlands
Age: 15
Gender: Male
Nature: Relaxed
How to delete maps in A Map

My hack
  #27450    
Old November 17th, 2013, 01:47 AM
Flower's Avatar
Flower
ワイルドフラワー
 
Join Date: Nov 2013
Location: Void
Gender: Male
Nature: Quiet
Send a message via Skype™ to Flower
Hi, can anyone answer me question?
Why do I always get this glitchy tile even though I followed the tutorials.


I don't get it. I've tried to delete some parts of it to make it smaller.
PM | Flower | VM
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links


Advertise here
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 01:00 AM.

About Us
© 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com. Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.

Copyright
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com. PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator. Header artwork by Jordanice of deviantART.

Social Media
If you would like to stay up-to-date with us on the go, when we're down, or other such things, follow us on social media sites--most notibly Twitter, Facebook, and Google Plus--by clicking on the links provided.

Design presented by Peitharchia. Special thanks to Hiroshi Sotomura and Ausaudriel.