Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Research & Development
Reload this Page Pokémon Fire Red Hacked Engine

Notices
For all updates, view the main page.

Research & Development Got a well-founded knack with ROM hacking? Love reverse-engineering the Pokémon games? Or perhaps you love your assembly language. This is the spot for polling and gathering your ideas, and then implementing them! Share your hypothesis, get ideas from others, and collaborate to create!
Research & Development programs in this forum are subject to moderator approval before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #451    
Old December 9th, 2013 (12:02 PM).
Gorrioncillo
 
Join Date: Nov 2013
Gender: Male
[QUOTE=rockmanmegaman;7976717]You need to goto HEX, to do that.

Anyway, here's an example of the script

#org @Start
lock
faceplayer
checkflag 0x200
compare LASTRESULT 0x1
if 0x1 goto @AlreadyLearnt
msgbox @WantToLearn
boxset 0x5
compare LASTRESULT 0x0
if 0x1 goto @DontWant
setvar 0x8005 0x1 (Setvar 0x8005 0x1 is reserved for Mega Punch I think, you'll need to goto into HEX to change it).
special 0x18D
setflag 0x200
release
end


thank you, but what i want is to keep those moves (maybe change to pay version and infinite relearned). I want to make a new ones, those from emerald and do the same thing, is this possible????
Reply With Quote
  #452    
Old May 11th, 2014 (05:39 AM).
BIGFLASHER98
 
Join Date: Aug 2013
Gender: Male
hello

i have a big problem with this patch,there are some tiles are bugged,and i cant solve how to change them,i tried with a lot of fire red versions but nothing....

i verified and the tile that is bugged is the black tile,how can i change them to black?

ah,also A-map is not working well because the pallet town map in fire red,in the rom is bugged,but in A-map it seems normal..

how can i solve those two problems?
Reply With Quote
  #453    
Old May 14th, 2014 (02:37 AM).
anonyboy's Avatar
anonyboy
Pokemon Aerial Emerald Creator&Pokemon Hybrid Co-Creator
 
Join Date: Sep 2013
Location: Israel
Gender: Male
Nature: Adamant
Quote originally posted by BIGFLASHER98:
hello

i have a big problem with this patch,there are some tiles are bugged,and i cant solve how to change them,i tried with a lot of fire red versions but nothing....

i verified and the tile that is bugged is the black tile,how can i change them to black?

ah,also A-map is not working well because the pallet town map in fire red,in the rom is bugged,but in A-map it seems normal..

how can i solve those two problems?
for the first change with the block editor.
for the second make sure you have a warp outside of the player's house and that he's connected to the one in the player's house. because if you get out of the house without a defined place to go to, you'll be stuck in border
Reply With Quote
  #454    
Old May 16th, 2014 (09:51 PM).
Darma_48
 
Join Date: May 2014
Location: Bogor, Indonesia exactly
Gender: Male
Nature: Relaxed
how to use that? sorry i' newbie
Reply With Quote
  #455    
Old June 3rd, 2014 (11:51 AM).
BLACKOUT's Avatar
BLACKOUT
 
Join Date: Dec 2011
Location: Florida, USA
Gender: Male
Nature: Bold
Quote originally posted by JPAN:
Features
Support for over sixty thousand different OWs, as well as access to fourty-six hundred different palettes
JPAN, by this do you mean the pallets in Advance Map that you use to make new tilesets?
__________________
I Stream Pokemon Mystery Dungeon Explorers of Sky Destiny Tower Runs on Twitch! Follow XXXBlackoutxxxx! Message me when you do!
Reply With Quote
  #456    
Old June 3rd, 2014 (12:15 PM).
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice
 
Join Date: Nov 2007
Location: UK
Send a message via Skype™ to Spherical Ice
No, the palettes for overworld sprites, like the sprite for the Hiker or the Bug Catcher, and so on.
__________________
Reply With Quote
  #457    
Old June 21st, 2014 (12:35 AM).
KillerKrabs's Avatar
KillerKrabs
 
Join Date: Nov 2013
Location: Arizona
Age: 21
Gender: Male
Nature: Lonely
Send a message via Skype™ to KillerKrabs
I'm intrigued, but how do you change the deathpoint?
Reply With Quote
  #458    
Old July 15th, 2014 (01:46 PM).
A Sunny Moo's Avatar
A Sunny Moo
 
Join Date: Jun 2013
Gender: Male
JPAN, if you ever come back to this patch, PLEASE make a cancel button for the patcher. I am tired of being met with unexpected dialogue boxes that I can't close.
Reply With Quote
  #459    
Old July 15th, 2014 (11:34 PM). Edited July 16th, 2014 by Cloudfury.
Cloudfury's Avatar
Cloudfury
 
Join Date: Jul 2012
Location: wtf no u stalker
Age: 16
Gender: Female
Nature: Quiet
This is so awesome, good thing I haven't really started much on my hack. I can still patch it :D

Edit: Nope, nevermind. My rom died on me after I applied it.. This patch seemed so awesome though. Oh well.
__________________
Useful hack tutorials I use
-Voicegroups for Inserting Music (Firered)
-Custom Battle Backgrounds(Firered)
-Custom 256/240 color Titlescreen (Firered)
-Animated Tiles
-Overworld insert/size change
Reply With Quote
  #460    
Old July 16th, 2014 (05:09 PM).
Shiny Quagsire's Avatar
Shiny Quagsire
Working on KARL3DS
 
Join Date: May 2009
Location: Hoenn Safari Zone
Age: 17
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote originally posted by Cloudfury:
This is so awesome, good thing I haven't really started much on my hack. I can still patch it :D

Edit: Nope, nevermind. My rom died on me after I applied it.. This patch seemed so awesome though. Oh well.
That's because the patch version clears all existing scripts and events. It's meant for clean ROMs. If you wanted to apply some of the stuff in the engine, use the program.
__________________



Reply With Quote
  #461    
Old July 21st, 2014 (06:35 PM).
Cloudfury's Avatar
Cloudfury
 
Join Date: Jul 2012
Location: wtf no u stalker
Age: 16
Gender: Female
Nature: Quiet
Quote originally posted by Shiny Quagsire:
That's because the patch version clears all existing scripts and events. It's meant for clean ROMs. If you wanted to apply some of the stuff in the engine, use the program.
I patched it on a clean rom then tried to insert some music with sappy. The game started up as a white screen. Am I just inserting the music wrong? Or is it because the engine doesn't support music? I swear it plays correctly in sappy.
__________________
Useful hack tutorials I use
-Voicegroups for Inserting Music (Firered)
-Custom Battle Backgrounds(Firered)
-Custom 256/240 color Titlescreen (Firered)
-Animated Tiles
-Overworld insert/size change
Reply With Quote
  #462    
Old July 21st, 2014 (08:57 PM).
Shiny Quagsire's Avatar
Shiny Quagsire
Working on KARL3DS
 
Join Date: May 2009
Location: Hoenn Safari Zone
Age: 17
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote originally posted by Cloudfury:
I patched it on a clean rom then tried to insert some music with sappy. The game started up as a white screen. Am I just inserting the music wrong? Or is it because the engine doesn't support music? I swear it plays correctly in sappy.
You probably inserted the song wrong. I've used the patch quite a few times and the music works fine. I can't say I know much about inserting music though so I can't be certain what you did right or wrong.
__________________



Reply With Quote
  #463    
Old July 23rd, 2014 (04:41 PM). Edited July 23rd, 2014 by Cloudfury.
Cloudfury's Avatar
Cloudfury
 
Join Date: Jul 2012
Location: wtf no u stalker
Age: 16
Gender: Female
Nature: Quiet
Quote originally posted by Shiny Quagsire:
You probably inserted the song wrong. I've used the patch quite a few times and the music works fine. I can't say I know much about inserting music though so I can't be certain what you did right or wrong.
Huh. Tried inserting again and it worked. The problem was that I used free space finder to find new offsets for the songs. Don't know why that would crash my rom, but yeah, that's what happened. Ironic, trying to do something right makes it end up wrong XD

Edit: Figured out why it crashed. Since the old scripts and stuff are gone, creating free space, nothing will repoint properly. I'm pretty sure I'll run into more problems later on, I'm pretty much a hacking noob, so I'll just stick with regular ol Firered.
__________________
Useful hack tutorials I use
-Voicegroups for Inserting Music (Firered)
-Custom Battle Backgrounds(Firered)
-Custom 256/240 color Titlescreen (Firered)
-Animated Tiles
-Overworld insert/size change
Reply With Quote
  #464    
Old August 3rd, 2014 (04:03 AM). Edited August 3rd, 2014 by urzzz.
urzzz
 
Join Date: May 2006
Gender:
Nature: Naughty
Does anyone know whether the EV/IV read values have been changed/relocated in this tool?

I'm trying to insert the Trainers with EVs ASM by Doesntknowhowtoplay (link -> pokecommunity.com/showthread.php?t=307117) but its refusing to work. I've tried the method on a clean fire rom and it works flawlessly. I'm pretty sure the Hacked engine is the cause.

Does anyone know if the EV/IV values have changed? and if so, what are the new offset locations so i can amend the Trainers with EVs routine?
Reply With Quote
  #465    
Old August 7th, 2014 (04:57 PM).
Eden's Zealot
 
Join Date: Aug 2014
Location: United Kingdom
Gender: Male
Nature: Lax
So what variables do I use in all the prompts that pop-up when I attempt to use the program?
Reply With Quote
  #466    
Old November 4th, 2014 (09:50 AM).
divinemamgai
 
Join Date: Dec 2012
Gender: Male
Quote originally posted by Eden's Zealot:
So what variables do I use in all the prompts that pop-up when I attempt to use the program?
4100 - 40FF are safe I guess. Just turn a few pages backwards, someone named karatekid or something (the one who gave guide about add more OWs) suggested but I already have that one figured out.
Reply With Quote
  #467    
Old November 4th, 2014 (09:54 AM). Edited December 6th, 2014 by divinemamgai.
divinemamgai
 
Join Date: Dec 2012
Gender: Male
I want to know what is the new OW table pointer? The one with more no. of OW Sprites? I'm confused that it is not mentioned or is it not required? Sorry being a noob, cuz i am..... When it comes to this particular thing...

Never Mind...
Reply With Quote
  #468    
Old December 7th, 2014 (07:53 AM). Edited December 7th, 2014 by AriArk.
AriArk's Avatar
AriArk
Survey Corps
 
Join Date: Aug 2010
Location: Somewhere.. Over the rainbow
Age: 14
Gender: Male
Nature: Lonely
I have a problem
I have directly copied a pokemoncenter nurse script from a clean rom to a rom with JPAN's engine on it but when I talk to the girl, she does everything right, she puts the pokeball in the machine, it glows and she gives it back but then it just messes up, it freezes then goes black then the music freezes too.
PS
This is what it goes like (not my video, but exactly same problem):
https://www.youtube.com/watch?v=qXsFkRcncEA
__________________
Reply With Quote
  #469    
Old December 7th, 2014 (03:57 PM).
FBI agent's Avatar
FBI agent
If my PM box is full, VM instead :x
 
Join Date: Jan 2013
Location: Unknown Island
Gender: Male
Quote originally posted by AriArk:
I have a problem
I have directly copied a pokemoncenter nurse script from a clean rom to a rom with JPAN's engine on it but when I talk to the girl, she does everything right, she puts the pokeball in the machine, it glows and she gives it back but then it just messes up, it freezes then goes black then the music freezes too.
PS
This is what it goes like (not my video, but exactly same problem):
https://www.youtube.com/watch?v=qXsFkRcncEA
Hi, I would just redo the whole script for her rather than re-using the old one.

From the looks of the video, JPAN hasn't overwritten or modified the PC specials. Which means the specials are still working as intended, however parts of the original script seems to be overwritten. So your best bet is just to write your own PC script, it's quite simple (ask in the script help thread if you're having troubles).
__________________
...

My name forum name is FBI Agent, though you can call me FBI because it's shorter.

Some of my stuff:
ASM request/resource thread
ASM tutorials thread
ASM Workshop
Reply With Quote
  #470    
Old December 7th, 2014 (07:41 PM).
MrDollSteak's Avatar
MrDollSteak
Formerly known as 11bayerf1
 
Join Date: Dec 2008
Location: Hong Kong
Age: 20
Gender: Male
Quote originally posted by AriArk:
I have a problem
I have directly copied a pokemoncenter nurse script from a clean rom to a rom with JPAN's engine on it but when I talk to the girl, she does everything right, she puts the pokeball in the machine, it glows and she gives it back but then it just messes up, it freezes then goes black then the music freezes too.
PS
This is what it goes like (not my video, but exactly same problem):
https://www.youtube.com/watch?v=qXsFkRcncEA
The issue is the level scripts. You need to make set healing place scripts.
__________________
Reply With Quote
  #471    
Old January 31st, 2015 (09:29 PM). Edited January 31st, 2015 by jiangzhengwenjzw.
jiangzhengwenjzw's Avatar
jiangzhengwenjzw
 
Join Date: Sep 2012
Gender: Male
I applied your firered clean patch and then applied this patch.
However, the map of pallet town messed up. Did this mean that I didn't apply the patches correctly?
This is my pallet town in the game

But in A-map it's all right.
__________________



Reply With Quote
  #472    
Old January 31st, 2015 (10:42 PM).
DarkShedinja's Avatar
DarkShedinja
Progressing Rom Developer
 
Join Date: Apr 2014
Location: Philippines
Age: 17
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote originally posted by jiangzhengwenjzw:
I applied your firered clean patch and then applied this patch.
However, the map of pallet town messed up. Did this mean that I didn't apply the patches correctly?
This is my pallet town in the game

But in A-map it's all right.
That's because the Warps are removed from Pallet town.
__________________
Reply With Quote
  #473    
Old February 1st, 2015 (12:01 AM).
jiangzhengwenjzw's Avatar
jiangzhengwenjzw
 
Join Date: Sep 2012
Gender: Male
Quote originally posted by DarkShedinja:
That's because the Warps are removed from Pallet town.
Then that is to say that I applied the patch correctly?
__________________



Reply With Quote
  #474    
Old February 1st, 2015 (07:09 PM).
DarkShedinja's Avatar
DarkShedinja
Progressing Rom Developer
 
Join Date: Apr 2014
Location: Philippines
Age: 17
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote originally posted by jiangzhengwenjzw:
Then that is to say that I applied the patch correctly?
yeah, you just need to add a new warp to Pallet Town, and input that warp to the Door which you step out from your House
__________________
Reply With Quote
  #475    
Old February 1st, 2015 (07:15 PM).
jiangzhengwenjzw's Avatar
jiangzhengwenjzw
 
Join Date: Sep 2012
Gender: Male
Quote originally posted by DarkShedinja:
yeah, you just need to add a new warp to Pallet Town, and input that warp to the Door which you step out from your House
OK, I see. Thank you for your help!
__________________



Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 06:24 PM.