The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Reload this Page Tool Pokémon Gen III Rom Hacking Suite
Sign Up Rules/FAQ Daily Battle Blogs Mark Forums Read


Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.

Reply
 
Thread Tools
  #376    
Old May 10th, 2014 (11:32 AM).
DaisukE's Avatar
DaisukE DaisukE is offline
God is busy...May i help you
 
Join Date: May 2013
Location: India
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 123
The expand pokemon doesn't works.......it expands the pokemon correctly but as I changed the number of pokes to 649....it created it....and in the game as we move on to a battle with the pokemon that we expanded is with us....the game frezzes.....why is it so?
__________________
Búrñiñg Émøtiøn§
Reply With Quote

Relevant Advertising!

  #377    
Old May 10th, 2014 (11:51 AM).
joshass123 joshass123 is offline
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Dark Sneasel View Post
I think you did. When you expand the dex in G3HS it asks you for an offset to repoint it to, get it and put it in your ini.
ok so im one step closer so this is the offeset it gave me (manual offset when i expanded one pokemon): 72846c so i replaced PokemonNames=0x245EE0 with PokemonNames=72846c and now it shows me that i have pokemon however their names are corrupted, i see symbols instead of seeing BULBASAUR. Now, for this ROM (since im testing first), im using only 1 expanded pokemon, so i replaced the Pokemonnumbers=411 with 412,413 and it didnt work, i also replaced with 387 to no avail. Probably im getting the pokemon numbers wrong or probably there problem is another.
Reply With Quote
  #378    
Old May 10th, 2014 (2:11 PM).
Danny0317's Avatar
Danny0317 Danny0317 is offline
Fluorite's back, brah
Gold Tier
 
Join Date: Jun 2013
Location: Miami, FL
Age: 16
Gender: Male
Nature: Hasty
Posts: 1,061
Quote:
Originally Posted by joshass123 View Post
ok so im one step closer so this is the offeset it gave me (manual offset when i expanded one pokemon): 72846c so i replaced PokemonNames=0x245EE0 with PokemonNames=72846c and now it shows me that i have pokemon however their names are corrupted, i see symbols instead of seeing BULBASAUR. Now, for this ROM (since im testing first), im using only 1 expanded pokemon, so i replaced the Pokemonnumbers=411 with 412,413 and it didnt work, i also replaced with 387 to no avail. Probably im getting the pokemon numbers wrong or probably there problem is another.
Try this: PokemonNames=0x72846c
__________________
Reply With Quote
  #379    
Old May 10th, 2014 (2:17 PM).
joshass123 joshass123 is offline
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Dark Sneasel View Post
Try this: PokemonNames=0x72846c
lol my bad i said it wrong yes i have it like PokemonNames=0x72846c XD
Reply With Quote
  #380    
Old May 10th, 2014 (4:45 PM).
pengoy pengoy is offline
 
Join Date: Sep 2013
Location: no
Gender: Other
Nature: Lonely
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by joshass123 View Post
http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=324867 here you go, follow this tutorial my friend

thanks! :DDD


another question... so i managed to put my extended pokemons in the wild. tried to catch one and this happened...
Spoiler:


is there way to edit this? if not, BYPASS it so each time i caught a pokemon, it skips this screen?

EDIT: also, i have already edited the POKEDEX tab on g3hs and repointed the stuff there. it works on the pokedex menu... its just that screen thats giving me that problem.
Reply With Quote
  #381    
Old May 10th, 2014 (6:58 PM).
Silver371 Silver371 is offline
 
Join Date: Oct 2013
Gender: Male
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by pengoy View Post
thanks! :DDD


another question... so i managed to put my extended pokemons in the wild. tried to catch one and this happened...

is there way to edit this? if not, BYPASS it so each time i caught a pokemon, it skips this screen?

EDIT: also, i have already edited the POKEDEX tab on g3hs and repointed the stuff there. it works on the pokedex menu... its just that screen thats giving me that problem.
Do you have a national dex.
Reply With Quote
  #382    
Old May 10th, 2014 (8:13 PM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,766
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote:
Originally Posted by pengoy View Post
thanks! :DDD


another question... so i managed to put my extended pokemons in the wild. tried to catch one and this happened...
Spoiler:


is there way to edit this? if not, BYPASS it so each time i caught a pokemon, it skips this screen?

EDIT: also, i have already edited the POKEDEX tab on g3hs and repointed the stuff there. it works on the pokedex menu... its just that screen thats giving me that problem.
You need to give them a habitat! That will be in the next version of G3HS, which I am releasing as soon as I finish the last feature.
__________________

Paired with Simba
Reply With Quote
  #383    
Old May 10th, 2014 (8:18 PM).
pengoy pengoy is offline
 
Join Date: Sep 2013
Location: no
Gender: Other
Nature: Lonely
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by karatekid552 View Post
You need to give them a habitat! That will be in the next version of G3HS, which I am releasing as soon as I finish the last feature.

ahhh! i see, i guess i'll have to wait then. looking forward on the next release!

PS: sometimes, when i catch an extended pokemon and went to that menu... the screen freezes. thats why i was looking for a way to fix it.
Reply With Quote
  #384    
Old May 10th, 2014 (9:24 PM).
Erkin's Avatar
Erkin Erkin is offline
 
Join Date: Apr 2014
Age: 16
Gender: Male
Posts: 12
Umm..no one seemed to answer my question so ill just ask again.
I am using Mr.Dollsteak's patch and I hex edited "BPRE" to "MrDS" but then when I open the rom on the tool an error occurs. What am I doing wrong?
__________________
Reply With Quote
  #385    
Old May 11th, 2014 (6:23 AM). Edited May 12th, 2014 by Stormzy.
Silver371 Silver371 is offline
 
Join Date: Oct 2013
Gender: Male
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by Erkin View Post
Umm..no one seemed to answer my question so ill just ask again.
I am using Mr.Dollsteak's patch and I hex edited "BPRE" to "MrDS" but then when I open the rom on the tool an error occurs. What am I doing wrong?
Get a clean Fire Red patch and apply the patch. Change BPRE to MrDS and open it up. If it tells you that the Rom is BPRE but it's changed to MrDS or something along those lines click no. Then change it back to BPRE and the same window appears. This time click yes.

BTW Karatekid I don't know if this will help with the sprite aborting problem but I somehow fixed it but it happened to me again when I saved a Pokemon Sprite I added twice accidentally. Nothing was checked including the Fill Sprites with 0xFF.
Reply With Quote
  #386    
Old May 12th, 2014 (7:43 AM). Edited May 14th, 2014 by anonyboy.
anonyboy's Avatar
anonyboy anonyboy is offline
Pokemon Aerial Emerald Creator&Pokemon Hybrid Co-Creator
 
Join Date: Sep 2013
Location: Israel
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 273
Idk if it was already asked here but how do I make the tool work after iv'e added Jambo51's DN evolutions since it shows me an error about evolutions list when i launch the suite, what should i edit in the ini to make the rom work with the suite again?
__________________
Pokemon....

A new Dawn of ROM Hacking.....
Reply With Quote
  #387    
Old May 12th, 2014 (2:00 PM). Edited May 12th, 2014 by Ewery1.
Ewery1's Avatar
Ewery1 Ewery1 is offline
Local Red Panda
 
Join Date: Feb 2013
Location: A place
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 354

__________________
Reply With Quote
  #388    
Old May 12th, 2014 (4:31 PM).
Danny0317's Avatar
Danny0317 Danny0317 is offline
Fluorite's back, brah
Gold Tier
 
Join Date: Jun 2013
Location: Miami, FL
Age: 16
Gender: Male
Nature: Hasty
Posts: 1,061
Quote:
Originally Posted by Ewery1 View Post

Go to the Pokemon that has that error in Advanced Series, add the sprite again, save.
__________________
Reply With Quote
  #389    
Old May 13th, 2014 (2:47 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,766
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote:
Originally Posted by Ewery1 View Post

The next time this happens, send me the rom, the ini, and a picture of the error. Just send it man, and I will look and try and figure out what went wrong.

Quote:
Originally Posted by Silver371 View Post
Get a clean Fire Red patch and apply the patch. Change BPRE to MrDS and open it up. If it tells you that the Rom is BPRE but it's changed to MrDS or something along those lines click no. Then change it back to BPRE and the same window appears. This time click yes.

BTW Karatekid I don't know if this will help with the sprite aborting problem but I somehow fixed it but it happened to me again when I saved a Pokemon Sprite I added twice accidentally. Nothing was checked including the Fill Sprites with 0xFF.
So it happened when you clicked save twice.... I don't think I've ever tried that!
__________________

Paired with Simba
Reply With Quote
  #390    
Old May 13th, 2014 (3:17 AM).
Ewery1's Avatar
Ewery1 Ewery1 is offline
Local Red Panda
 
Join Date: Feb 2013
Location: A place
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 354
Quote:
Originally Posted by karatekid552 View Post
The next time this happens, send me the rom, the ini, and a picture of the error. Just send it man, and I will look and try and figure out what went wrong.



So it happened when you clicked save twice.... I don't think I've ever tried that!
Happened again, it has now spread to every Pokemon, not just the ones i added :L. Okay, I'll send it.
__________________
Reply With Quote
  #391    
Old May 13th, 2014 (6:33 AM).
Akiak's Avatar
Akiak Akiak is offline
dreamin'
 
Join Date: Apr 2014
Location: Napoli
Gender: Male
Posts: 14
A quick question: do you think it would be possible to export all my modifications and apply them to another rom? Or would I have to enter them manually again?

Perhaps this feature could be implemented in the future?

btw keep up the awesome work!
Reply With Quote
  #392    
Old May 13th, 2014 (9:50 AM).
AmazingCharizard's Avatar
AmazingCharizard AmazingCharizard is offline
Pokemon Rocket Strike creator
 
Join Date: Jul 2012
Location: High above you
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 298
Am I doing something wrong? I want to change the color of a Pokemon icon. When I try to change the number and save, the changes don't get properly saved.
__________________
Professional Alpha Dragon Slayer & the Greatest in the Universe(at least in XenoVerse)

Check out my hack "Pokemon Rocket Strike" http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=319844
How to patch a rom:
1.Download the patch. If it is in a .zip file then use a free tool named WinRar to unzip the file.
2.Use Google to find the rom you need.
3.PATCH THAT THING AND LIVE LONG AND PROSPER!
Reply With Quote
  #393    
Old May 13th, 2014 (1:15 PM).
DarkDown DarkDown is offline
 
Join Date: Apr 2014
Gender: Male
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by AmazingCharizard View Post
Am I doing something wrong? I want to change the color of a Pokemon icon. When I try to change the number and save, the changes don't get properly saved.
This happens to me as well.
Reply With Quote
  #394    
Old May 13th, 2014 (6:21 PM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,766
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote:
Originally Posted by Akiak View Post
A quick question: do you think it would be possible to export all my modifications and apply them to another rom? Or would I have to enter them manually again?

Perhaps this feature could be implemented in the future?

btw keep up the awesome work!
Being able to save and load pokemon is planned, just not yet.

Quote:
Originally Posted by AmazingCharizard View Post
Am I doing something wrong? I want to change the color of a Pokemon icon. When I try to change the number and save, the changes don't get properly saved.
Quote:
Originally Posted by DarkDown View Post
This happens to me as well.
Umm, like change the palette? Can you be a little bit more clear.
__________________

Paired with Simba
Reply With Quote
  #395    
Old May 14th, 2014 (4:48 AM).
Akiak's Avatar
Akiak Akiak is offline
dreamin'
 
Join Date: Apr 2014
Location: Napoli
Gender: Male
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by karatekid552 View Post
Being able to save and load pokemon is planned, just not yet.
Sounds good! Would this be cross-compatible (i.e. from emerald to fire red)?
Reply With Quote
  #396    
Old May 14th, 2014 (9:39 AM).
AmazingCharizard's Avatar
AmazingCharizard AmazingCharizard is offline
Pokemon Rocket Strike creator
 
Join Date: Jul 2012
Location: High above you
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 298
Quote:
Originally Posted by karatekid552 View Post
Umm, like change the palette? Can you be a little bit more clear.
This is what I meant:
Spoiler:

I want to change to 2 so it should show up the correct colors. But the changes don't get saved. Is it even possible with this tool(which is quite good, good job)?

BTW: I think what needs to be improved is the speed. Generally, it is good, but especially when you save it gets slow. Once again, still a nice tool
__________________
Professional Alpha Dragon Slayer & the Greatest in the Universe(at least in XenoVerse)

Check out my hack "Pokemon Rocket Strike" http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=319844
How to patch a rom:
1.Download the patch. If it is in a .zip file then use a free tool named WinRar to unzip the file.
2.Use Google to find the rom you need.
3.PATCH THAT THING AND LIVE LONG AND PROSPER!
Reply With Quote
  #397    
Old May 14th, 2014 (12:31 PM).
Ewery1's Avatar
Ewery1 Ewery1 is offline
Local Red Panda
 
Join Date: Feb 2013
Location: A place
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 354
Hi, any luck karate? I sent it to you a while ago.
__________________
Reply With Quote
  #398    
Old May 14th, 2014 (6:51 PM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,766
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote:
Originally Posted by AmazingCharizard View Post
This is what I meant:
Spoiler:

I want to change to 2 so it should show up the correct colors. But the changes don't get saved. Is it even possible with this tool(which is quite good, good job)?

BTW: I think what needs to be improved is the speed. Generally, it is good, but especially when you save it gets slow. Once again, still a nice tool
So you change the palette index, then save and it just reverts back to 1?


Functionality > speed
I promise to work on optimizations, but I want to get stuff working much more.

Quote:
Originally Posted by Akiak View Post
Sounds good! Would this be cross-compatible (i.e. from emerald to fire red)?
I think it might, haven't laid down the specifics yet.

Quote:
Originally Posted by Ewery1 View Post
Hi, any luck karate? I sent it to you a while ago.
I found that the tables have been filled with crap.... That means something is up. Did you happen to click save twice in a row without making changes? I was able to force replicate the LZDecompression error on a single sprite by doing that, but not on all of them at once like this is.
__________________

Paired with Simba
Reply With Quote
  #399    
Old May 15th, 2014 (5:28 AM).
AmazingCharizard's Avatar
AmazingCharizard AmazingCharizard is offline
Pokemon Rocket Strike creator
 
Join Date: Jul 2012
Location: High above you
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 298
Quote:
Originally Posted by karatekid552 View Post
So you change the palette index, then save and it just reverts back to 1?


Functionality > speed
I promise to work on optimizations, but I want to get stuff working much more.
Exactly. It is not the biggest deal but if you have a tool that already has lot's of features these nice little things are pretty nice lol. Since I don't think I've seen a tool that can DO that.
Don't worry with the speed, excited to see more features like that exporting, that would be mind-blowing :D
__________________
Professional Alpha Dragon Slayer & the Greatest in the Universe(at least in XenoVerse)

Check out my hack "Pokemon Rocket Strike" http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=319844
How to patch a rom:
1.Download the patch. If it is in a .zip file then use a free tool named WinRar to unzip the file.
2.Use Google to find the rom you need.
3.PATCH THAT THING AND LIVE LONG AND PROSPER!
Reply With Quote
  #400    
Old May 15th, 2014 (5:39 PM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,766
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote:
Originally Posted by AmazingCharizard View Post
Exactly. It is not the biggest deal but if you have a tool that already has lot's of features these nice little things are pretty nice lol. Since I don't think I've seen a tool that can DO that.
Don't worry with the speed, excited to see more features like that exporting, that would be mind-blowing :D
To be honest, I could whip up a JSON exporter for Pokemon pretty easily. I just think my rom recovery feature is more needed right now.
__________________

Paired with Simba
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:35 PM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2016 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2016 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.

Acknowledgements
Use of PokéCommunity Assets
vB Optimise by DragonByte Technologies Ltd © 2016.