Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Reload this Page [Tutorial] Killing the "Killing Pokémon Center" Glitch

Notices
For all updates, view the main page.

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #26    
Old August 5th, 2010 (12:00 PM).
Steveice10 Steveice10 is offline
 
Join Date: Jun 2009
Gender:
Posts: 26
How do I access the second levelscript in Emerald for the Pokemon Center?
__________________

Reply With Quote
  #27    
Old August 6th, 2010 (07:47 PM). Edited August 7th, 2010 by 1-Up.
1-Up's Avatar
1-Up 1-Up is offline
 
Join Date: May 2009
Posts: 49
Hey, I'm hacking FR and used this patch
http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=194241

When I run out of usable pokemon I show up in a glitched room and the game freezes.
There are currently no healing spots yet and I'm working to set up mom, at home, to heal you. Is this enough for the game to send me there or to a pokemon center when out of pkmn? Or do I need to sethealingspot all of the PCs and home since the rom is wiped clean with that patch?


EDIT: Ok, so I tried adding sethealingspot 0x01 on moms script and when I run out of pkmn it loads me in the black border of a map, in which I can't move. (stuck there, but can face different directions) The text that appears when you white out and go home shows up as usual, but I'm in an area I can't ecape. Do I need to assign a person ID to mom to make me show up next to her? Same with the pokemon centers, do they need to be assigned something so thats where I go when I run out of pkmn? I know I need to sethealingspot 0xXX, but that wasn't enough with the patch I have I guess. Help please!!!!! Thank you.
Reply With Quote
  #28    
Old August 7th, 2010 (09:22 AM).
howieho's Avatar
howieho howieho is offline
Beginner Rom Hacker
 
Join Date: Apr 2009
Location: Confidential
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 22
What exactly do I apply this script to? And where do I find the P.C. map offset of 1bc05c?
Reply With Quote
  #29    
Old August 15th, 2010 (01:50 PM).
Octsia101's Avatar
Octsia101 Octsia101 is offline
--> Gardenia101's Alt
 
Join Date: Aug 2010
Location: Twinleaf Town
Nature: Hardy
Posts: 6
Send a message via Yahoo to Octsia101 Send a message via Skype™ to Octsia101
Ah, thanks- this will help me fix my hack.
__________________
This signature has been disabled.
105px too wide.
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
Reply With Quote
  #30    
Old March 7th, 2012 (07:24 PM).
heat012191 heat012191 is offline
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Posts: 1
this is really starting to piss me off. I try to set a healing place for my map. now the script for my first healing place is just (offset, first pointer) sethealingplace 0x01. that one works. my next town is sethealingplace 0x02. that one works as well. but i try to make one for my next town that is sethealingplace 0x03 and it doesn't work. i'm using emerald and it always warps me back to petalburg city. i've tried everything from changing the healing place i set to deleting all the sethealingplaces in the regular games, to getting rid of the flying position in petalburg city to redoing the script. in my custom pc i have the special 0x1A4 that is just there. i left it there and i tried the script 30 different ways and every time it still teleports me to petalburgh when i lose a fight.
Reply With Quote
  #31    
Old December 9th, 2014 (09:08 AM). Edited December 9th, 2014 by AriArk.
AriArk's Avatar
AriArk AriArk is offline
Survey Corps
 
Join Date: Aug 2010
Location: Somewhere.. Over the rainbow
Age: 14
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 136
I have something really weird happening.
Basically, I got the error that was happening and this fixed it, but for some reason, once I closed VBA and changed some sprites with Gen 3 hacking suite (I don't think that has anything to do with it but i'll put it here just in case) and also edited a map (not the PC), the error returned when I opened the game in VBA again. What could be happening?

Hold on, I think i've fixed it. If anyone else got this, it seemed the problem was because on the second levelscript, instead of having the levelscript "On entering map/on menu close [05]" I had "On entering map/on menu close [07]"
There must be some difference or something XD
__________________
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 03:29 PM.