Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources
Reload this Page [Tool] [Release] AdvanceMap 1.95 Open Beta

Notices
For all updates, view the main page.

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #376    
Old May 9th, 2015 (02:35 PM).
Danny0317's Avatar
Danny0317 Danny0317 is offline
deez nuts!!!1!!!1!!!1!!
Gold Tier
 
Join Date: Jun 2013
Location: Miami, FL
Age: 15
Gender: Male
Nature: Hasty
Posts: 972
Quote originally posted by Splash:
cant you just redownload it? if the file is compromised just redownload it..

oh and another thing? Are you using 1.95? Cause dont man.. itll wreck your rom sooner or later
Incorrect. Don't modify the ini and let it find offsets for you, and then it will. I did not do that, and my ROM is in perfect state.
__________________
I've released four betas of two hacks.. click on my threads if you wanna download..


god damn it danny, another hack?
Reply With Quote
  #377    
Old May 10th, 2015 (12:28 AM).
Platinum Lucario's Avatar
Platinum Lucario Platinum Lucario is offline
The Legendary Master of Light!
Crystal Tier
 
Join Date: Jan 2008
Location: Warrnambool, Victoria, Australia.
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 1,526
Quote originally posted by FamiliaWerneck:
Bro, I already did that.
I tried stuff with the ini files, like the other guy's suggestion in the last post.
I have all the files, THAT is not the problem.
I guess something happened when I opened the program via WinRAR, while it was still compact the first time, when the program asks for a language.
Now I cannot change this "something" that happen. I believe this theory, 'cause when I open the file inside WinRAR, while it is still compact, the program is in English...
The .rar file or .zip file is basically the archive where you extract all the files from. When you do, they must be all within one folder. Also, before you extract the files, did you right click the .zip or .rar file and then click properties and then click "Unblock" where it says "This file has come from a different computer and might be blocked" or something like that?

But if you really have extracted all the files from the archive and are within a regular folder and done the unblocking and the problem still persists, then there's only one thing I can think of: AdvanceMap is designed to run on Windows XP. Which means any newer operating systems such as Vista, 7, 8, 8.1 ect. will have trouble running it. I'd suggest running it in compatibility mode for "Windows XP Service Pack 3", but I don't think that would fully fix the problem though.
__________________
[Platinum Lucario's Signature]
Researching the NDS ROMs...

sure does feel like a brand new adventure!

I'm gradually learning to use Microsoft Visual Studio!

Always focus on the present, best thing to do! Never look back into the past and never worry about anything bad of the future!
Reply With Quote
  #378    
Old May 10th, 2015 (03:55 AM).
FamiliaWerneck's Avatar
FamiliaWerneck FamiliaWerneck is offline
 
Join Date: May 2015
Location: São Paulo, Brasil
Gender: Male
Posts: 236
Guys,thanks for all the answers.
I've restored my computer to before I started hacking stuff.
I redownloaded Advance Map, I still got the "No language" to choose in that first box before Advance Map opens.
What changes from Advance Map 1.94 to Advance Map 1.95?
Because, I think what Platinum Lucario said is right, my Windows is 7. I'll try do what Splash said and download an older version of it. I think something went wrong with some ROM I was messing with, 'cause it wouldn't open in another hacking tools for compability issues, though it ran ok in VBA emulator.
I just feel like something is wrong, 'cause when I open the program as a extracted file, I can use it in English. Problem is only after I extract it.
Reply With Quote
  #379    
Old May 10th, 2015 (11:23 PM).
chrunch's Avatar
chrunch chrunch is offline
Silver Tier
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
Posts: 1,153
Quote originally posted by FamiliaWerneck:
Guys,thanks for all the answers.
I've restored my computer to before I started hacking stuff.
I redownloaded Advance Map, I still got the "No language" to choose in that first box before Advance Map opens.
What changes from Advance Map 1.94 to Advance Map 1.95?
Because, I think what Platinum Lucario said is right, my Windows is 7. I'll try do what Splash said and download an older version of it. I think something went wrong with some ROM I was messing with, 'cause it wouldn't open in another hacking tools for compability issues, though it ran ok in VBA emulator.
I just feel like something is wrong, 'cause when I open the program as a extracted file, I can use it in English. Problem is only after I extract it.
There is no 1.94. If you mean 1.92, basically the entire program was rewritten for 1.95, and there were several added features, most of which are documented on the first post. There's nothing wrong with 1.92 (infact it has a few features that are missing from 1.95, like the world map editor), and it's generally regarded as less buggy. I would recommend you give it a go, there's really no big negatives to using 1.92 as opposed to the latest version.
__________________
Reply With Quote
  #380    
Old May 11th, 2015 (11:35 AM).
FamiliaWerneck's Avatar
FamiliaWerneck FamiliaWerneck is offline
 
Join Date: May 2015
Location: São Paulo, Brasil
Gender: Male
Posts: 236
Quote originally posted by chrunch:
There is no 1.94. If you mean 1.92, basically the entire program was rewritten for 1.95, and there were several added features, most of which are documented on the first post. There's nothing wrong with 1.92 (infact it has a few features that are missing from 1.95, like the world map editor), and it's generally regarded as less buggy. I would recommend you give it a go, there's really no big negatives to using 1.92 as opposed to the latest version.
I didn't know what was the last version. I assumed it was 1.94. =P
Well, I've restored my PC, so now it asks for the first box, like if I have never used it.
Still, I'll try using 1.92. Let's se how it goes.
Thanks. Any more problems, I report back. =D
Reply With Quote
  #381    
Old May 14th, 2015 (06:06 AM).
FamiliaWerneck's Avatar
FamiliaWerneck FamiliaWerneck is offline
 
Join Date: May 2015
Location: São Paulo, Brasil
Gender: Male
Posts: 236
Advance Map 1.92 worked perfectly. But I miss stuff like the percentage of wild Pokémon that should appear.
For now it's ok, but I'll try getting 1.95 to work soon. =P
Reply With Quote
  #382    
Old May 16th, 2015 (01:32 PM).
Alib234 Alib234 is offline
 
Join Date: May 2015
Posts: 1
This links are viruses
Reply With Quote
  #383    
Old May 16th, 2015 (04:43 PM).
chrunch's Avatar
chrunch chrunch is offline
Silver Tier
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
Posts: 1,153
Quote originally posted by Alib234:
This links are viruses
They're not, it's a false positive
__________________
Reply With Quote
  #384    
Old May 25th, 2015 (08:13 AM).
Zenas's Avatar
Zenas Zenas is offline
Superpower Spam!
 
Join Date: Jan 2014
Location: England
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 23
Quote originally posted by Fun Size:
Hey even experienced mappers make mistakes at times. And just to let you know the post you quoted is from 2011.
I just realised...
__________________
Yanmega4Mega! No Mega-Flygon! MY ART
Reply With Quote
  #385    
Old 4 Weeks Ago (01:20 PM).
no and no no and no is offline
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Quote originally posted by Complans:
Try opening the program while it is in the .zip

Wait till it fully loads up, then close it. It should tell you that new files have been added/extracted etc, do you wish to save them? Select yes.

Then extract the files, it should work normally.
I cant open the program in the zip, it tells me i need to extract first. When I extract it still doesnt show any languages. How can i fix this?
Reply With Quote
  #386    
Old 4 Weeks Ago (03:35 PM).
Lost Heart's Avatar
Lost Heart Lost Heart is offline
the better journalist
Crystal Tier
 
Join Date: Mar 2010
Age: 18
Gender: Other
Nature: Impish
Posts: 2,099
Quote originally posted by no and no:
I cant open the program in the zip, it tells me i need to extract first. When I extract it still doesnt show any languages. How can i fix this?
I've actually had this same problem, so if anyone knows why this is happening it would be much appreciated.
__________________
Reply With Quote
  #387    
Old 4 Weeks Ago (12:30 AM).
Fun Size's Avatar
Fun Size Fun Size is offline
Silver Tier
 
Join Date: Sep 2014
Location: America
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 757
Quote originally posted by no and no:
I cant open the program in the zip, it tells me i need to extract first. When I extract it still doesnt show any languages. How can i fix this?
Quote originally posted by Lost Heart:
I've actually had this same problem, so if anyone knows why this is happening it would be much appreciated.
Well I don't know if this is the problem or not as it seems unlikely, but after you extract everything, if you go to the ini is there a folder titled "Sprachen"? As far as I know all the languages are stored in that folder.
__________________

"The heart may be weak. And sometimes it may even give in. But I've learned... that deep down, there's a light that never goes out!"

~Sora,
Kingdom Hearts



Reply With Quote
  #388    
Old 4 Weeks Ago (10:38 AM).
Lost Heart's Avatar
Lost Heart Lost Heart is offline
the better journalist
Crystal Tier
 
Join Date: Mar 2010
Age: 18
Gender: Other
Nature: Impish
Posts: 2,099
Quote originally posted by Fun Size:
Well I don't know if this is the problem or not as it seems unlikely, but after you extract everything, if you go to the ini is there a folder titled "Sprachen"? As far as I know all the languages are stored in that folder.
Oh, I definitely have the Sprachen folder (which is German for languages). I think it may be an issue with Windows 8.1/10...
__________________
Reply With Quote
  #389    
Old 4 Weeks Ago (11:58 AM).
Fun Size's Avatar
Fun Size Fun Size is offline
Silver Tier
 
Join Date: Sep 2014
Location: America
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 757
Quote originally posted by Lost Heart:
Oh, I definitely have the Sprachen folder (which is German for languages). I think it may be an issue with Windows 8.1/10...
Hmm I had 8.1 and now I have 10 and it worked fine for me with both versions. Since you have the folder with all the languages in it, I have no idea what's the problem. Sorry >.<
__________________

"The heart may be weak. And sometimes it may even give in. But I've learned... that deep down, there's a light that never goes out!"

~Sora,
Kingdom Hearts



Reply With Quote
  #390    
Old 2 Weeks Ago (12:52 PM).
onewingsrider onewingsrider is offline
 
Join Date: Dec 2013
Gender: Male
Posts: 2
Is this still the newest version? I can't be bothered to read the whole thread
Reply With Quote
  #391    
Old 2 Weeks Ago (05:05 PM).
jessluvstolaugh's Avatar
jessluvstolaugh jessluvstolaugh is offline
Video game maniac
 
Join Date: Jun 2015
Location: Hyrule
Gender: Female
Nature: Quirky
Posts: 160
Finally! I get to insert my own tilesets!!!!!

loading_lg_w.gif
__________________
Reply With Quote
  #392    
Old 1 Week Ago (02:17 PM).
ScytherTM's Avatar
ScytherTM ScytherTM is offline
Confused on what to put here.
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Age: 16
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 172
Quote originally posted by onewingsrider:
Is this still the newest version? I can't be bothered to read the whole thread
Yes, it is.
__________________
Red hack - http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=341988
Blue hack - http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=318622

Hacks I support:

Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 04:47 PM.