Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Hacks Studio > Sideshow Showcase
Reload this Page FireRed hack: Pokemon - Ultra Violet Version

Notices
For all updates, view the main page.

Sideshow Showcase The place to show side-projects that you're working on, for the small yet still big things you want to do, such as translation patches, "386" patches, and anything small like that.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #326    
Old November 17th, 2014 (07:15 PM).
keeper of the light keeper of the light is offline
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 5
so i feel extra stupid i got to mew saved so if i killed him i cooed restart the fight got him in the red parilized him...

than remember that i ran out of poke-balls in mt moon.

so i guess i'm screwed. unless their is an inventory editor were i can add poke-balls that supports ultra violet?
Reply With Quote
  #327    
Old November 17th, 2014 (10:40 PM).
LocksmithArmy's Avatar
LocksmithArmy LocksmithArmy is offline
Mew!
 
Join Date: Feb 2013
Age: 25
Gender: Male
Posts: 401
if you saved before the fight, just leave and come back... if you saved IN the fight... try running. some of the legendaries wont count as a lose if you run (i dont remember how I made mew)... if you run he may come back if you return to the area... maybe.
__________________
Reply With Quote
  #328    
Old January 1st, 2015 (02:43 AM).
Sanmari's Avatar
Sanmari Sanmari is offline
 
Join Date: Jul 2014
Location: *sits in a corner of the DCC with her Charmeleon, Risk*
Gender: Female
Nature: Careful
Posts: 14
Recently, I decided to replay (and actually finish) Ultra Violet, but right after the title screen, I get this box saying "The 1-m /conduit board?/ is not installed, and then when I play the game, I cannot save in game, and I keep getting error messages. Any idea what's causing this? As far as I know this has never happened to me before
__________________


"WHY, WHY, WHYYY?!?!" -me after killing Mew five times playing Pokemon Ultra Violet. It got better... eventually
Reply With Quote
  #329    
Old January 1st, 2015 (02:46 AM).
Fun Size's Avatar
Fun Size Fun Size is online now
Silver Tier
 
Join Date: Sep 2014
Location: America
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 392
Quote originally posted by Sanmari:
Recently, I decided to replay (and actually finish) Ultra Violet, but right after the title screen, I get this box saying "The 1-m /conduit board?/ is not installed, and then when I play the game, I cannot save in game, and I keep getting error messages. Any idea what's causing this? As far as I know this has never happened to me before
On your emulator, you must have switched you save type from 128KB to 64KB so just switch it back and it should work.
__________________


Reply With Quote
  #330    
Old January 5th, 2015 (12:00 PM).
face235 face235 is offline
 
Join Date: Dec 2008
Gender:
Posts: 1
I also got that same error message on my copy as well. I'm using VBA GX on my Wii. But, other games and hacks work just fine on it, so I'll try it again.
Reply With Quote
  #331    
Old January 8th, 2015 (06:42 AM).
Sanmari's Avatar
Sanmari Sanmari is offline
 
Join Date: Jul 2014
Location: *sits in a corner of the DCC with her Charmeleon, Risk*
Gender: Female
Nature: Careful
Posts: 14
It worked, thanks for the help! Now I can trade my shinies :D
__________________


"WHY, WHY, WHYYY?!?!" -me after killing Mew five times playing Pokemon Ultra Violet. It got better... eventually
Reply With Quote
  #332    
Old January 31st, 2015 (03:02 PM).
ultravioletboi27 ultravioletboi27 is offline
 
Join Date: Jan 2015
Gender: Male
Posts: 2
Enjoyed the game, and love how I can trade, mostly because my starter pokemon was gastly, but I accidentally cancelled its evolution to gengar (which I fixed by trading to fire red, oddly enough).
Absolutely loved catching my starter, and how easy it was to defeat charmander.
Also, HERP A DERP!
Reply With Quote
  #333    
Old February 6th, 2015 (04:46 PM).
Andrew Secrist Andrew Secrist is offline
 
Join Date: Feb 2015
Gender: Male
Posts: 2
I've owned this hack before, but I can't redownload it. I'm not sure where to go so maybe I can get some help?
Reply With Quote
  #334    
Old February 6th, 2015 (04:47 PM).
LocksmithArmy's Avatar
LocksmithArmy LocksmithArmy is offline
Mew!
 
Join Date: Feb 2013
Age: 25
Gender: Male
Posts: 401
Quote originally posted by Andrew Secrist:
I've owned this hack before, but I can't redownload it. I'm not sure where to go so maybe I can get some help?
The links in my signature should work...
__________________
Reply With Quote
  #335    
Old February 6th, 2015 (04:54 PM).
Andrew Secrist Andrew Secrist is offline
 
Join Date: Feb 2015
Gender: Male
Posts: 2
Quote originally posted by LocksmithArmy:
The links in my signature should work...
Thank you. I've always loved this game and it was a bummer I couldn't figure out how to redownload
Reply With Quote
  #336    
Old February 6th, 2015 (08:47 PM).
bigpimpen13 bigpimpen13 is offline
 
Join Date: Feb 2015
Gender: Male
Posts: 1
Hello what is the emulator used to play this game? Anybody, thank you.
Reply With Quote
  #337    
Old February 6th, 2015 (09:21 PM).
Fun Size's Avatar
Fun Size Fun Size is online now
Silver Tier
 
Join Date: Sep 2014
Location: America
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 392
Quote originally posted by bigpimpen13:
Hello what is the emulator used to play this game? Anybody, thank you.
VBA-M


Words to fill in the character limit.
__________________


Reply With Quote
  #338    
Old February 12th, 2015 (11:14 AM).
thehypersonic2338 thehypersonic2338 is offline
 
Join Date: Dec 2014
Gender: Male
Posts: 8
Do you know how to remove roaming legendary?
Reply With Quote
  #339    
Old February 21st, 2015 (09:22 AM).
terminator_puppy terminator_puppy is offline
 
Join Date: Feb 2015
Gender: Male
Posts: 2
What about Seadra? What do you have to do to evolve it to a Kingdra? Usually it's a trade with a Dragon Scale.
Reply With Quote
  #340    
Old February 21st, 2015 (01:59 PM).
Fun Size's Avatar
Fun Size Fun Size is online now
Silver Tier
 
Join Date: Sep 2014
Location: America
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 392
Quote originally posted by terminator_puppy:
What about Seadra? What do you have to do to evolve it to a Kingdra? Usually it's a trade with a Dragon Scale.

To get Kingdra now, you have to level up Seadra to level 52.
__________________


Reply With Quote
  #341    
Old February 27th, 2015 (10:40 AM).
terminator_puppy terminator_puppy is offline
 
Join Date: Feb 2015
Gender: Male
Posts: 2
Lol I just caught my roaming legendary dog (Entei) aaaand it was Shiny. The shinyrate isn't increased, right? Even though I have 7 shinies right now :D
Reply With Quote
  #342    
Old February 27th, 2015 (10:56 AM).
LocksmithArmy's Avatar
LocksmithArmy LocksmithArmy is offline
Mew!
 
Join Date: Feb 2013
Age: 25
Gender: Male
Posts: 401
Quote originally posted by terminator_puppy:
Lol I just caught my roaming legendary dog (Entei) aaaand it was Shiny. The shinyrate isn't increased, right? Even though I have 7 shinies right now :D
The shiny rate is altered if you step on a shiny spot. After stepping on a shiny tile you will see a shiny poke next... although the probability of seeing a shiny roaming is still slim, its nit as slim as a generic game
__________________
Reply With Quote
  #343    
Old March 7th, 2015 (11:48 PM).
lissilouu lissilouu is offline
 
Join Date: Mar 2015
Gender: Female
Posts: 1
I cant seem to download this game because I neex a .zip file & I really want yo play
Reply With Quote
  #344    
Old 2 Weeks Ago (08:51 AM).
Morpheas's Avatar
Morpheas Morpheas is offline
The Eternal Snoozer
 
Join Date: Mar 2015
Gender: Male
Posts: 3
I am pretty sure someone must have posted about this problem before, but i keep running into it time and again. What happens is that I would patch the game and it wouldn't load passed the title screen, and if it did then it would stop right at the name screen for the player. If I manage to make it passed that some how then after saving the game, and going back to play it I get a black screen after loading my saved data, and if I try to start a new game it does the black screen after the title screen. So does anyone know why it is doing this? Also has anyone tried to play this on a emulator in a r4 card like gbaemu4ds? I tried it and it keeps freezing at when you enter the player's name.
Reply With Quote
  #345    
Old 2 Weeks Ago (11:51 AM).
LocksmithArmy's Avatar
LocksmithArmy LocksmithArmy is offline
Mew!
 
Join Date: Feb 2013
Age: 25
Gender: Male
Posts: 401
Quote originally posted by Morpheas:
I am pretty sure someone must have posted about this problem before, but i keep running into it time and again. What happens is that I would patch the game and it wouldn't load passed the title screen, and if it did then it would stop right at the name screen for the player. If I manage to make it passed that some how then after saving the game, and going back to play it I get a black screen after loading my saved data, and if I try to start a new game it does the black screen after the title screen. So does anyone know why it is doing this? Also has anyone tried to play this on a emulator in a r4 card like gbaemu4ds? I tried it and it keeps freezing at when you enter the player's name.
I would try redownloading from a different source... and use vba... if you still have problems with vba and a verified good patch it may be the rom, but seeing as noone else has had this issue, i cant rightly consider it a rom problem
__________________
Reply With Quote
  #346    
Old 2 Weeks Ago (08:45 PM).
Morpheas's Avatar
Morpheas Morpheas is offline
The Eternal Snoozer
 
Join Date: Mar 2015
Gender: Male
Posts: 3
Quote:
I would try redownloading from a different source... and use vba... if you still have problems with vba and a verified good patch it may be the rom, but seeing as noone else has had this issue, i cant rightly consider it a rom problem
Well I redownloaded the patch from your first posting, and tried a number of other roms and I am still getting the same results. Could you point be me to were you got your rom at or to a good source?
I tried to use doperoms, emuparadise, pokemononlineroms, romhustler, nicoblog, and romulation but the roms all ended up with the same problems that I listed in my previous post.
Reply With Quote
  #347    
Old 2 Weeks Ago (12:06 AM).
Morpheas's Avatar
Morpheas Morpheas is offline
The Eternal Snoozer
 
Join Date: Mar 2015
Gender: Male
Posts: 3
I got it to finally work. The problem was the version of fire red that I had. It was 1.1 and not 1.0.
Reply With Quote
  #348    
Old 2 Weeks Ago (10:50 AM).
Sanmari's Avatar
Sanmari Sanmari is offline
 
Join Date: Jul 2014
Location: *sits in a corner of the DCC with her Charmeleon, Risk*
Gender: Female
Nature: Careful
Posts: 14
The link to the guide goes to a 403 Forbidden thingy. Is there any way to fix this?
__________________


"WHY, WHY, WHYYY?!?!" -me after killing Mew five times playing Pokemon Ultra Violet. It got better... eventually
Reply With Quote
  #349    
Old 1 Week Ago (09:39 PM).
Inferno54 Inferno54 is offline
 
Join Date: Apr 2015
Gender: Male
Posts: 1
Not sure if this has been brought up before, but I'm having issues evolving my pokemon.
I've just beaten the elite four on my emulator, I pressed the skip option because i can't use in game saves I don't think, now on the pc it says my hall of fae data is corrupt, On top of this, any time I try to evolve a pokemon (Well, the only two i've tried that I hadn't gotten around to evolving yet were polywag to polywirl and Chancey to Blissey) They evolve and then the screen stops when it reveals the new sprite. The music continues but i can't progress the text. The background remains black around the pokemon. My 100% completion run is gonna be ruined if I can't evolve pokemon anymore.
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 03:09 AM.