Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources

Notices
For all updates, view the main page.

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #151    
Old June 28th, 2009 (10:45 AM).
ShinyBlaziken's Avatar
ShinyBlaziken
Dragon-Master
 
Join Date: May 2009
Location: Pokemon League :P
Age: 21
Gender: Male
Nature: Adamant
Send a message via ICQ to ShinyBlaziken
Hi,
I've got a problem

I made a map but the Randblock is not black.
But I wanted to have a Black Randblock

I don't know why there is such a randblock
Attached Images
File Type: jpg RandBlock-DELETE.jpg‎ (35.8 KB, 34 views) (Save to Dropbox)
File Type: jpg Blube-DELETE.jpg‎ (23.2 KB, 20 views) (Save to Dropbox)
__________________
Warm my Eggs, please!


Reply With Quote
  #152    
Old July 9th, 2009 (05:10 PM).
GM420
Beginning Trainer
 
Join Date: Feb 2009
Gender:
great guide, thank for showing us how to create people, i was really lost on that
Reply With Quote
  #153    
Old July 11th, 2009 (09:05 AM).
Powerflare's Avatar
Powerflare
Pokémon Trainer N
 
Join Date: May 2008
Location: Unova
Age: 18
Gender: Male
Nature: Rash
Thanks!!! I really needed this! I had already learned this stuff by practice, but you really helped me with the Person ID. My hack would be lost without this! Thank you!
__________________
I like that face! Like to battle, do you?"-Crasher Wake

"... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..." -Red

Pokémon Black Version || Pokémon White Version

I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this in your signature.
Reply With Quote
  #154    
Old July 11th, 2009 (09:45 AM).
130733
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
I'm working on a rom hack but I can't figure out how to make a warp to my cave that I've made. I made the entrance and the warp square, but I don't know how to make it warp inside the cave. Can someone help me out? It would be a HUGE help.
Reply With Quote
  #155    
Old July 12th, 2009 (07:57 AM). Edited March 6th, 2013 by Blue Nocturne.
Blue Nocturne's Avatar
Blue Nocturne
Not THAT one.
 
Join Date: Jun 2008
Age: 19
Gender: Male
Nature: Quirky
Quote originally posted by 130733:
I'm working on a rom hack but I can't figure out how to make a warp to my cave that I've made. I made the entrance and the warp square, but I don't know how to make it warp inside the cave. Can someone help me out? It would be a HUGE help.
What you probably haven't done is changed where the warp leads to. what you need to do is:
1. Highlight events, click on the warp
2. on the right, there is a box next to the text 'map bank', enter the first number next to your caves name (eg. Vermillion City is 3.5, the 3 is the map bank.)
3. Below, there is a box nect to the word 'Map', this is the second number next to your caves name (eg. Vermillion City is 3.5, the 5 is the Map)
4. The 'to warp no.' above refers to the warp you wish to connect to. To find out what this is, go to your cave and highlight your exit, at the top it will say 'No.', the number in the box next to this is the number you must enter in the 'to warp no.' in your entrance warp.
5. Do the same thing with the other warp, only finding the map and bank of the entrance location

hope that helped.


Now, my problem is that, when i changed the pokemon centre/mart tileset with paint, when i loaded it it turned into blank green. i tried it with the tree tiles and it done the same. Please tell me what caused it to happen and how i can fix it. In case my description wasn't clear, an image of what happened is below.

EDIT: I have solved the problem myself, it was related to the Pallete
__________________


"Lightning. It flashes bright, then fades away.
It can't protect. It only destroys."
Reply With Quote
  #156    
Old July 14th, 2009 (10:34 AM).
130733
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Hey thanks for the help on the caves! I'll try it out but I can't help you on your problem, sorry
Reply With Quote
  #157    
Old July 16th, 2009 (07:59 AM).
kickbuttplaya's Avatar
kickbuttplaya
has learned a give poke script
 
Join Date: Jul 2009
Location: Regina
Gender: Male
Nature: Relaxed
wow thx this helped alot and now to make more maps :D
__________________

I`ma nice person yay me!

Click here to feed me a candy!!
Get your own at Pokeplushies!
Reply With Quote
  #158    
Old July 24th, 2009 (12:05 AM).
gothboyz1992's Avatar
gothboyz1992
Beginning Trainer
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bay City, MI
Age: 22
Gender: Male
Nature: Relaxed
This tutorial helped me alot!!!
__________________
~B Was Here~
Reply With Quote
  #159    
Old July 27th, 2009 (07:45 AM).
An00bis
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2008
Location: Virginia
Gender:
Nature: Quiet
Embarassingly stupid question incoming...

I've finished creating my map in AdvanceMap1.92, but when I click the Wild Pokemon tab, I get ""no wild pokemon data was found for this map". I've searched the editor high and low, and can't seem to find a way to enable wild pokemon D:
Reply With Quote
  #160    
Old July 27th, 2009 (11:25 PM). Edited July 29th, 2009 by indohekrz.
indohekrz
Logged Out
 
Join Date: Jul 2009
Location: Logged Out
Hey Link12552! You forgot the Connection Manager tutorial. It is very important.
Please add the Connection Manager, I was confused with the offset in Connection Manager.
__________________
Sorry everyone. I logged out from PC because too busy...
Reply With Quote
  #161    
Old July 29th, 2009 (03:05 PM).
Talesplayer's Avatar
Talesplayer
Breeder in Training/Guardia
 
Join Date: Jun 2009
Location: Tucson, AZ
Age: 21
Gender: Male
Nature: Quiet
thanks for the tutorial. i was getting nowhere with the warps until i saw this.
__________________

^I lol'd cause it remindes me of me...wait a minuet... D:





Reply With Quote
  #162    
Old August 4th, 2009 (11:31 AM). Edited August 4th, 2009 by Rocket Grunt Kyle.
Rocket Grunt Kyle's Avatar
Rocket Grunt Kyle
Beginning Trainer
 
Join Date: Aug 2009
Location: Western New York
Age: 27
Gender: Male
Nature: Gentle
hey guys,


I am having a problem with getting an npc to move. I have him say something and then move out of the way. But I cant get it to work. Here is what I have, any help would be greatly appreciated.




#org 0x8740268
'-----------------------------------
msgbox 0x8740274 ' There are somtimes s...
callstd MSG_FACEPLAYER ' Builtin lock/faceplayer
m walk_down look_right endsetbyte2 0x3 0x2
end


#org 0x8740274
= There are somtimes secret areas[.]\nhidden in the trees.






-Kyle
__________________
Reply With Quote
  #163    
Old August 7th, 2009 (06:08 AM). Edited August 7th, 2009 by LightSlei.
LightSlei's Avatar
LightSlei
ExtremelyHyperNerdTestGam erGuy
 
Join Date: Jul 2009
Location: In a city
Gender: Male
Nature: Careful
Send a message via AIM to LightSlei Send a message via Skype™ to LightSlei
I'm having a problem with warps, you said when you click to increase the number of warps by one it should show up in the top left corner of the map, but I'm not getting anything, any ideas?

Also I can't seem to allow Pokemon to be wild events in the cave I created? This is what I see:

__________________
Reply With Quote
  #164    
Old August 10th, 2009 (06:51 AM).
Pokemaniac11's Avatar
Pokemaniac11
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
I can't get my room to house warp to work .. after i go down the stairs i enter a black room but the music is still playing.. can you help me?
Reply With Quote
  #165    
Old August 10th, 2009 (07:52 AM).
dragonface's Avatar
dragonface
Check out Elite version
 
Join Date: Jun 2009
Age: 19
Gender: Male
Send a message via AIM to dragonface
nice tutoril i still dont understand how to make a trainer disapeer after u fight him.
Reply With Quote
  #166    
Old August 10th, 2009 (07:56 AM).
ville!'s Avatar
ville!
Abbysus, abbysus invocat!
 
Join Date: Jan 2009
Location: Perú
Gender: Male
Nature: Rash
i have a question, when i insert a map over other map, the name in the map is pallet town, and if i change the name of the insert map, the name of pallet town map chage too, how can i do that?
Reply With Quote
  #167    
Old August 15th, 2009 (06:04 AM).
peter5566's Avatar
peter5566
Beginning Trainer
 
Join Date: Dec 2008
Gender:
I'm having a little problem with the trainer thing; i have created the trainer and did everything u said in the tutorial.. but, when i went on and tested it.. the trainer talked to me and the game froze.... do i need to do anything else?(like edit what pokemons he has or?) if so, how?
Thanks,
Reply With Quote
  #168    
Old August 17th, 2009 (08:37 AM).
Seriaza's Avatar
Seriaza
Prof. Elm's Aide
 
Join Date: Aug 2009
Location: New Bark Town
Gender: Male
Sorry to sound a bit noobish, but whenever I try to open AM a long message comes up saying something like something doesn't exist and I have to place some ini files in a directory file or something like that. Plz help!!
Reply With Quote
  #169    
Old August 22nd, 2009 (11:30 PM).
sceptile127's Avatar
sceptile127
loves sceptile......
 
Join Date: Apr 2009
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Gentle
how about the map connections???
Reply With Quote
  #170    
Old September 6th, 2009 (06:40 AM).
HackinJohn's Avatar
HackinJohn
FireRed ROM Hacker
 
Join Date: Mar 2007
Location: Olivine City, Johto
Gender:
Nature: Quirky
I have a quick question:

I added a new map to my Pallet Town bank, but whenever I try to go to the new house map in-game, the player can't get through. The rom just turns black and nothing happens so you have to turn off the game and turn it back on.

Any way of fixing this?
__________________
Spoiler:
Reply With Quote
  #171    
Old September 6th, 2009 (01:45 PM). Edited September 6th, 2009 by Integra Hellsing.
Integra Hellsing's Avatar
Integra Hellsing
The Convention of Twelve
 
Join Date: Sep 2009
Nature: Quiet
Quote originally posted by LightSlei:
I'm having a problem with warps, you said when you click to increase the number of warps by one it should show up in the top left corner of the map, but I'm not getting anything, any ideas?

Also I can't seem to allow Pokemon to be wild events in the cave I created? This is what I see:
Have you clicked to the button under the amount of warp points which says "Change Events"? Then are you sure if you have on or off the sprite showing, you must be not able to see the sprites, in order to place-move or anything else the signposts and warps.

About the Pokemon to be in the wild, I see that you're using an old AM, why won't you try with a newer one and see if it does work?

Quote originally posted by Pokemaniac11:
I can't get my room to house warp to work .. after i go down the stairs i enter a black room but the music is still playing.. can you help me?
This is probably because your warp point is pointing in the wrong place, check again the bank-map or if the pointed map has anything that would cause such error. You could try by re-creating the warp point.

Quote originally posted by ville!:
i have a question, when i insert a map over other map, the name in the map is pallet town, and if i change the name of the insert map, the name of pallet town map chage too, how can i do that?
When you do replace a MAP's name, I believe that Advance Map automatically finds another name in the ROM and replaces it. (basically address your new name to an already used address, causing all the maps that point at that address as their name to have the same - new name you have set)

Quote originally posted by HackinJohn:
I have a quick question:

I added a new map to my Pallet Town bank, but whenever I try to go to the new house map in-game, the player can't get through. The rom just turns black and nothing happens so you have to turn off the game and turn it back on.

Any way of fixing this?
Are you sure that you have inserted it in the right way? Also, are you sure that the eventual warp point is pointing at the right bank - map?

Quote originally posted by Rocket Grunt Kyle:
hey guys,

I am having a problem with getting an npc to move. I have him say something and then move out of the way. But I cant get it to work. Here is what I have, any help would be greatly appreciated.

Code:
#org 0x8740268
'-----------------------------------
msgbox 0x8740274 ' There are somtimes s...
callstd MSG_FACEPLAYER ' Builtin lock/faceplayer
m walk_down look_right endsetbyte2 0x3 0x2
end

#org 0x8740274
= There are somtimes secret areas[.]\nhidden in the trees.
-Kyle
Heres an example of the code your said above, in the ways I use to script.

Code:
'-----------------------
#org @main
Lock
FacePlayer
Release
applymovement 0x04 @move ' go down
applymovement 0x1B @move2 ' look left
Lock
Faceplayer
msgbox @msg "There are somtimes secret areas"
end


'---------
' Strings
'---------
#org @msg
= There are somtimes secret areas[.]\nhidden in the trees.
Also are you sure that your AM is pointing at the correct event address?

You just forgot to use the "release" command after lock.
Reply With Quote
  #172    
Old September 6th, 2009 (04:01 PM).
HackinJohn's Avatar
HackinJohn
FireRed ROM Hacker
 
Join Date: Mar 2007
Location: Olivine City, Johto
Gender:
Nature: Quirky
Okay, I figured out what I was doing. But now I have one last question.

I renamed Pallet Town "Cobalt Cove," but now every time I try to insert a new town/cave/room, it automatically becomes "COBALT COVE (xx.x)," no matter which map bank I put it under. And if I try to change it from Cobalt Cove, it changes the original one that I want to be named Cobalt Cove.

Any ideas?

I'm pretty sure that I'm creating & inserting the right way, maybe I'm just doing one little thing wrong? Let me know.
__________________
Spoiler:
Reply With Quote
  #173    
Old September 6th, 2009 (07:25 PM).
Integra Hellsing's Avatar
Integra Hellsing
The Convention of Twelve
 
Join Date: Sep 2009
Nature: Quiet
Quote originally posted by HackinJohn:
Okay, I figured out what I was doing. But now I have one last question.

I renamed Pallet Town "Cobalt Cove," but now every time I try to insert a new town/cave/room, it automatically becomes "COBALT COVE (xx.x)," no matter which map bank I put it under. And if I try to change it from Cobalt Cove, it changes the original one that I want to be named Cobalt Cove.

Any ideas?

I'm pretty sure that I'm creating & inserting the right way, maybe I'm just doing one little thing wrong? Let me know.
Please check the post before this one, I have answered the question. Basically AM replaces the name, and the game uses a certain number of Addresses to point into the map names. So if you change Pallet Town, all the maps that point at the address with that name, will change their name too, because the address is pointing at "Pallet Town" that you have changed. So you have always to use other zones names, unless you know how to add new addresses for the map name list.
Reply With Quote
  #174    
Old September 9th, 2009 (11:30 AM). Edited September 11th, 2009 by HackinJohn.
HackinJohn's Avatar
HackinJohn
FireRed ROM Hacker
 
Join Date: Mar 2007
Location: Olivine City, Johto
Gender:
Nature: Quirky
EDIT: I figured out my problem.
__________________
Spoiler:
Reply With Quote
  #175    
Old September 20th, 2009 (06:17 AM).
The Gambling Gallade's Avatar
The Gambling Gallade
Bored.
 
Join Date: Jul 2009
Location: USA
Age: 20
Gender: Male
Nature: Bold
Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

Does anyone know how to fix this problem?
__________________
I wish that I had something cool to put into my signature.
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 02:03 AM.