Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page EMULATION Questions Thread

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #476    
Old May 24th, 2012 (08:19 AM).
Trainer Crimson's Avatar
Trainer Crimson Trainer Crimson is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 4
Ok whenever I try to wrap pokemon hacking tools to work for mac with winebottler (usually .exe) I get the same error "find log file" I am unsure what to do about this I am hoping other mac users have experienced a similar problem and can help me out.
Reply With Quote
  #477    
Old May 24th, 2012 (11:34 AM).
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice Spherical Ice is offline
Moderator
CS
 
Join Date: Nov 2007
Location: UK
Posts: 3,384
Send a message via Skype™ to Spherical Ice
I've tried both VBA-SDL, VBA-SDL-H, and JPAN's VBA-SDL-H2, but all of these have the same problem.

Upon entering Debugging mode, everything works fine until I return to the ROM, where the screen fades white, doesn't respond and essentially crashes, meaning I can't really do anything.

Does anyone know a fix, an alternative, or something to get around this..?
Reply With Quote
  #478    
Old May 26th, 2012 (06:13 PM).
jradams11 jradams11 is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 6
Hello everyone,

Ive been stuck on a technical problem with Pokemon Flora Sky for a couple days and hoping someone can help me out. I currently have my game saved right before I challenge Cynthia. Everytime I challenge her and win, the game goes through its normal your the champion log your Pokemon thing fine, and it shows the credits and all that, but when the game returns to the initial screen where you select "continue" to keep playing, I get a prompt saying my save has been deleted because of data corruption. How do I correct or get around this? I cant continue with the game until I can jump this hurdle. Help?
Reply With Quote
  #479    
Old May 26th, 2012 (10:18 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 12,842
Quote originally posted by jradams11:
Hello everyone,

Ive been stuck on a technical problem with Pokemon Flora Sky for a couple days and hoping someone can help me out. I currently have my game saved right before I challenge Cynthia. Everytime I challenge her and win, the game goes through its normal your the champion log your Pokemon thing fine, and it shows the credits and all that, but when the game returns to the initial screen where you select "continue" to keep playing, I get a prompt saying my save has been deleted because of data corruption. How do I correct or get around this? I cant continue with the game until I can jump this hurdle. Help?
Reptach the ROM and if it does not work, you would need to start anew because your save is corrupted from the moment you start playing.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #480    
Old May 27th, 2012 (10:31 AM).
jradams11 jradams11 is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 6
Quote originally posted by Ash493:

Reptach the ROM and if it does not work, you would need to start anew because your save is corrupted from the moment you start playing.
How do I go about re-patching the ROM? Never done that before. Also, how does one avoid corrupting saves in the first place? Was it something I did, or a file error outside my control?
I would like to thank you btw, your the same guy whose suggestions helped me get Light Platinum to work, and now your giving me a hand with Flora Sky. I hope your getting paid to do this, because your doing a phenomenal job. I really appreciate it.
Reply With Quote
  #481    
Old May 28th, 2012 (09:37 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 12,842
Quote originally posted by jradams11:
How do I go about re-patching the ROM? Never done that before. Also, how does one avoid corrupting saves in the first place? Was it something I did, or a file error outside my control?
I would like to thank you btw, your the same guy whose suggestions helped me get Light Platinum to work, and now your giving me a hand with Flora Sky. I hope your getting paid to do this, because your doing a phenomenal job. I really appreciate it.
Repatching means that you patch new ROM and use the save stat from the old one =) (Just have the same name it's all you need).
If it does not work then it means that your save is unfortunately corrupted...
To avoid corruption, it's best to try saving in the game. If it works, you should have no problems

And... no, I'm no paid for this :D
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #482    
Old May 29th, 2012 (02:59 PM).
Trainer Crimson's Avatar
Trainer Crimson Trainer Crimson is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 4
ok nobody has posted an answer to my problem these are all irrelivant to the thread
Reply With Quote
  #483    
Old May 30th, 2012 (11:27 PM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 12,842
Quote originally posted by Trainer Crimson:
ok nobody has posted an answer to my problem these are all irrelivant to the thread
Because there are very few Mac users here.
And if there's nothing that can emulate Windows interface you probably wouldn't be able to use *.exe tools...
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #484    
Old May 31st, 2012 (08:27 PM).
xxashxx's Avatar
xxashxx xxashxx is offline
Gotta Catch Em All
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington State
Age: 33
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 624
On my snes9x emulator how do I use the double cheat codes for Super Metroid? Meaning the ones with a plus (+) sign in the middle of both cheats?

For example: The code for 700 energy Tanks has 2 cheats. Enter cheat code here+ enter cheat code here. When I enter the first code and try to add the plus sign the bar for the code ends and I can't add any more numbers or letters etc. I tried doing the code separate but it erased my file completely. Hope you guys can help. Thanks XD.
__________________
Diamond FC:
Pearl FC:
Platinum FC:
HeartGold:
White: 0777 1176 4886 NEW
Black:
5072 5181 8171

Will update other FC's later.

My Player Thread.

http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=204732

My Full thread on Pokebeach

http://www.pokebeach.com/forums/thread-xxashxx-s-inumimi-s-my-player-thread-now-open
Reply With Quote
  #485    
Old June 17th, 2012 (08:01 PM).
SpiritWeasel SpiritWeasel is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 1
Hey guys! Im new here. I wanted to know if anyone knows where I can get a rom for pokemon crystal that allows me to change the time and day at will. I have heard there are some out there but I couldnt find one. I was hoping someone here knows where I could find one. Sorry if there is one here and I just didnt find it in the forums. Remember Im new. All help is appreciated.
Reply With Quote
  #486    
Old June 18th, 2012 (10:34 AM).
SpadeEdge16's Avatar
SpadeEdge16 SpadeEdge16 is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 154
Quick question, when I open Overworld Editor and try to load my fire red rom it says "Error loading INI settings for this game." What does that mean and how can I fix it?
Reply With Quote
  #487    
Old June 23rd, 2012 (01:36 PM).
SpadeEdge16's Avatar
SpadeEdge16 SpadeEdge16 is offline
 
Join Date: May 2012
Gender: Male
Posts: 154
Sorry if this is a bit off topic, but can someone tell me what ds emulator is good for playing heart gold? I got no$gba, but it keeps freezing after the character shrinks down and the game officially starts.
Reply With Quote
  #488    
Old June 23rd, 2012 (01:43 PM).
tajaros's Avatar
tajaros tajaros is offline
Hi I'm dawg
 
Join Date: Apr 2012
Location: Philippines
Age: 15
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 857
Send a message via Windows Live Messenger to tajaros
Quote originally posted by SpadeEdge16:
Sorry if this is a bit off topic, but can someone tell me what ds emulator is good for playing heart gold? I got no$gba, but it keeps freezing after the character shrinks down and the game officially starts.
You need cheat codes for the Black Screen Fix just search it off google...

But if you want something that doesnt freeze try using desmume...
__________________
Reply With Quote
  #489    
Old June 23rd, 2012 (06:34 PM). Edited June 23rd, 2012 by Rodriguezjames55.
Rodriguezjames55's Avatar
Rodriguezjames55 Rodriguezjames55 is offline
No Jokes #MegaCharizard
 
Join Date: Jan 2012
Location: United states, New York, New York City, Bronx
Age: 18
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 391
Send a message via Skype™ to Rodriguezjames55
I'm trying to play black2(I WILL NOT POST THE LINK sorry following rules) and desume to slow no$GBA i get a error and iDeS i have a black screen help/tell me a better emulator
@Sydian I tried no luck
__________________
Reply With Quote
  #490    
Old June 23rd, 2012 (06:40 PM).
Alli's Avatar
Alli Alli is offline
1000 forms of fear
Super Moderator
CS
 
Join Date: Feb 2008
Location: Alabama
Age: 22
Gender: Female
Nature: Timid
Posts: 28,452
I heard you can find a better emulator by asking Google.
__________________
i'm gonna fly like a bird from the night

feel my tears as they dry
Reply With Quote
  #491    
Old June 23rd, 2012 (07:43 PM). Edited June 23rd, 2012 by Mr. X.
Mr. X's Avatar
Mr. X Mr. X is offline
For Money
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2006
Location: London
Age: 22
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 2,369
You'd have better luck trying the emulation section.

I actually posted a fix for it to work on No$.

But, I'm feeling nicer then usual so I'll give you the fix/code right now, instead of telling you to stop being lazy, and to check the Emulation section.

52004EA0 E8BD01F0
02004EA0 EAFFF25C
E2001800 0000005C
E92D4008 E3A00000
E3A0150E E2811A06
E5810B44 EA5FE9F2
E59F4034 E59F5034
E5845000 E59F4020
E5945000 E59F601C
E1550006 03A05001
05C4500A 03A05000
E1445DB4 E8BD01F0
EA000D95 021809E0
28AAFF1F 037FBFE0
EAA01606 00000000
D0000000 00000000
input as AR, no RAW.

Don't bother with the english translation yet. From what I've read, that somehow screws with this fix and causes freezes.

Were using the B/W thread right now, although I'll proably make a thread for BW2 if no one else does by tommarow.

Edit - Really though, No$ and Deseume are the only DS emulators worth a damn. iDeaS, and NeonDS haven't been updated for a long time, and even then they never had very good comparability. No$ hasn't been updated for half a decade now, and has long since been surpassed by Deseume, but it still has good compability for newer games.
__________________
Follower of Carlinism since 2008.

Come play Runescape
Reply With Quote
  #492    
Old June 24th, 2012 (06:55 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami Satoshi Ookami is offline
Memento Mori
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 12,842
I don't know what people do with their DeSmuMEs but B2W2 works like a charm on DeSmuME 0.9.8 without any cheats needed.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Reply With Quote
  #493    
Old June 24th, 2012 (08:09 AM).
Rodriguezjames55's Avatar
Rodriguezjames55 Rodriguezjames55 is offline
No Jokes #MegaCharizard
 
Join Date: Jan 2012
Location: United states, New York, New York City, Bronx
Age: 18
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 391
Send a message via Skype™ to Rodriguezjames55
@ Mr. X #1 THANK YOU
#2 i did it was moved here
__________________
Reply With Quote
  #494    
Old June 24th, 2012 (10:18 AM).
Mr. X's Avatar
Mr. X Mr. X is offline
For Money
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2006
Location: London
Age: 22
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 2,369
Quote originally posted by Ash493:
I don't know what people do with their DeSmuMEs but B2W2 works like a charm on DeSmuME 0.9.8 without any cheats needed.
Cheat not for DeSmuMEs, for no$.

Anyway, the 1.3 translation doesn't autotrim the rom so you can use that and it shouldn't cause any other issues with No$.
__________________
Follower of Carlinism since 2008.

Come play Runescape
Reply With Quote
  #495    
Old June 24th, 2012 (07:54 PM).
CaptainSoap's Avatar
CaptainSoap CaptainSoap is offline
Awesome Trainer
 
Join Date: Jun 2012
Location: AMERICAAAA
Gender: Female
Nature: Quirky
Posts: 3
Anyone know if it's possible to play .isp roms on "GBA Emulator" for Android? And if so, how?
Reply With Quote
  #496    
Old June 26th, 2012 (10:43 AM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
Dragon at heart
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 19
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 9,520
Quote originally posted by CaptainSoap:
Anyone know if it's possible to play .isp roms on "GBA Emulator" for Android? And if so, how?
IPS files are not roms. They are patches that are supposed to be applied to a ROM.
__________________
ソウリュウシティ
過去と 未來が 絡みあう街
Supporter City Collab 2015


| | | |
PM | VM
Platinum Supporter

Reply With Quote
  #497    
Old July 3rd, 2012 (12:08 AM). Edited July 3rd, 2012 by spider095.
spider095 spider095 is offline
 
Join Date: Jul 2012
Gender: Female
Posts: 8
Hey I have a bit of an issue. I downloaded the VBA link version, so I could trade pokemon between Fr and Lg, and my computer is wicked fast, but when I go in and hit "Link" --> Wireless Adapter; it starts the thing, but it is ridiculously slow. I've been unable to get past "Waiting for repl" and it just kinda freezes there...is there a way to speed this up?

aaaaand it didnt reply to the specific message I tried to reply to :/ sorry, I did read thru the forum, i found someone that seemed to know how to fix this, and tried to reply specifically to that person...ig it didnt work.
Reply With Quote
  #498    
Old July 5th, 2012 (12:35 PM).
Freddy Fazbear's Avatar
Freddy Fazbear Freddy Fazbear is offline
Are you ready for Freddy?
Silver Tier
 
Join Date: Aug 2011
Location: Freddy Fazbear's Pizza
Age: 19
Gender: Male
Nature: Quiet
Posts: 307
Okay, well, I have Pokemon on an Emerald rom on my dstwo supercard, and I hear that there's a way to use a gba-ds linkage function on the supercard to transfer my Pokemon from Emerald to a ds Pokemon game, like in my case, SoulSilver. I've tried to follow the instructions of people throughtout the internet, but I still can't figure it out. Aidez-moi, s'il vous plait!
__________________
Reply With Quote
  #499    
Old July 5th, 2012 (08:52 PM).
PokePlayer101's Avatar
PokePlayer101 PokePlayer101 is offline
 
Join Date: Jun 2012
Location: Olivine City
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 43
vbalink help

i have dowladed two fire red roms so i can trade over a starter (i can be like ash) but when i do wireless adapter and the lady lets me into the room on the pokeecenter it just says connection error. both roms have the wireless adapter setting on so i dont know whats wrong. thanks!
__________________
4184-1909-6975
That's my friend code, don't wear it out

Flying type Friend Safari
Swanna Fletchinder and Spearow

OMEGA RUBY AND ALPHA SAPPHIRE CONFIRMED REMAKES
Reply With Quote
  #500    
Old July 7th, 2012 (09:18 PM).
spider095 spider095 is offline
 
Join Date: Jul 2012
Gender: Female
Posts: 8
Hmm...OK totally ignore my last post. Is there any version of DesMuMe that can allow WiFi?! I looked it up on YouTube, and all tutorials point to a 0.9.7 or 0.9.6 version, as they have a WiFi option under "Config" in the toolbar thing. Well...each time I download one of these versions...that option isn't there >.< Does ANY version of DesMuMe support WiFi? Or, are there other ways to get my FC and trade w/others?
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 03:48 AM.