Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page Patching & Emulation Help Thread

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #151    
Old March 23rd, 2010 (10:58 AM).
Mewtrice's Avatar
Mewtrice Mewtrice is offline
 
Join Date: Mar 2010
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 8
your problem is either the emulator you downloaded doesent work or you cant play ROMs on mac I wouldn't know I dont know much about mac sorry

Well I hope I helped !
__________________
Mew going once! Mew going twice! Mew going trice! Mewtrice!
Reply With Quote
  #152    
Old March 24th, 2010 (07:00 AM).
RED BARON RED BARON is offline
 
Join Date: Aug 2009
Gender: Male
Posts: 93
damn, i still can't figure it out. Thanks anyways. Anyone else know?
Reply With Quote
  #153    
Old March 25th, 2010 (06:19 AM).
RED BARON RED BARON is offline
 
Join Date: Aug 2009
Gender: Male
Posts: 93
okay I got them to work but I can't save them, Can anyone help with that?
Reply With Quote
  #154    
Old March 31st, 2010 (07:55 PM).
carlolicup's Avatar
carlolicup carlolicup is offline
♀♪♫☼►◄↕‼ §☻♥♦♣♠•◘ ○
 
Join Date: Jun 2008
Gender:
Nature: Bashful
Posts: 8
Send a message via Yahoo to carlolicup
can someone give me a full AXVE.ini for advance text . I cant find one on google . and I am too lazy to search text parts .
__________________
Trainer cards created by myself :
Spoiler:








Reply With Quote
  #155    
Old April 2nd, 2010 (02:27 PM).
ogslim ogslim is offline
 
Join Date: Mar 2010
Gender: Male
Posts: 1
Can you play Pokemon Azure Horizons on the psp?
I patch azure horizons ips to fire red and I get a BAK file, I need a GBA file to play on the psp
Reply With Quote
  #156    
Old April 11th, 2010 (12:44 AM).
Darthatron's Avatar
Darthatron Darthatron is offline
巨大なトロール。
Silver Tier
 
Join Date: Jan 2006
Location: Melbourne, Australia
Age: 23
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,152
Is there any way I can turn on Action Replay cheats in the no$gba debugger? There is no option that I can see, and it makes it difficult to hack things... So, ideas, anyway?
__________________
あなた は しきしゃ です
わたし は ばか です
Reply With Quote
  #157    
Old April 11th, 2010 (02:00 AM).
smurph717 smurph717 is offline
Programmer
 
Join Date: Apr 2010
Location: Santa Clara
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 22
the no$gba debugger? or just the standard emulator? realize, the emulator itself is free, while the debugger costs thousands of dollars (which inherently means no one is gonna know much, if anything, about it).
Reply With Quote
  #158    
Old April 11th, 2010 (02:08 AM).
hashtag's Avatar
hashtag hashtag is offline
the man in black
Crystal Tier
 
Join Date: Nov 2008
Location: Salisbury, England
Age: 20
Gender: Male
Posts: 6,676
Uh, this shouldn't be here. (Shame on Spherical Ice. :<)

I'll be merging this with the Emulation SQ thread.
__________________
#
Reply With Quote
  #159    
Old April 11th, 2010 (02:32 AM).
Darthatron's Avatar
Darthatron Darthatron is offline
巨大なトロール。
Silver Tier
 
Join Date: Jan 2006
Location: Melbourne, Australia
Age: 23
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,152
Yes, smurph717, I am aware. I have the debugger for disassembling routines for the GBA/DS games and finding data, etc. But I can't really use it with the black screen issues that HG/SS have. :\
__________________
あなた は しきしゃ です
わたし は ばか です
Reply With Quote
  #160    
Old April 11th, 2010 (04:46 AM).
smurph717 smurph717 is offline
Programmer
 
Join Date: Apr 2010
Location: Santa Clara
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 22
quote the no$gba homepage:
Quote:
No$gba as a Programming Tool
For programmers, the no$gba debug version is a wonderful useful tool, making it easier to them to make better games in less time. If you are a programmer, be sure to have a look at,
no$gba debug version homepage
no$gba debug version screenshots
I hope it will be a valuable tool being worth every cent if you should decide to buy it.
If you are not a programmer, then the debugging functions are completely useless to you, the debug version doesn't even support cheats! Really, you don't want to use that! Don't worry, no problem, just go using the no$gba freeware version for gamers
however, to get around the black screen anti piracy code, there's an ips patch for the rom floating around on the internet somewhere (or you can drop me a pm and i can email it to you, that's probably easier).
Reply With Quote
  #161    
Old April 11th, 2010 (05:23 AM).
Darthatron's Avatar
Darthatron Darthatron is offline
巨大なトロール。
Silver Tier
 
Join Date: Jan 2006
Location: Melbourne, Australia
Age: 23
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,152
Quote originally posted by smurph717:
quote the no$gba homepage:


however, to get around the black screen anti piracy code, there's an ips patch for the rom floating around on the internet somewhere (or you can drop me a pm and i can email it to you, that's probably easier).
Yeah, I did see that actually, I was just hoping there was some command line prompt to use as a work-around. Apparently not.

That would be good, thanks. I'll PM you.
__________________
あなた は しきしゃ です
わたし は ばか です
Reply With Quote
  #162    
Old April 11th, 2010 (02:43 PM).
SCV's Avatar
SCV SCV is offline
DPP Game Researcher
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles
Gender:
Nature: Calm
Posts: 178
Send a message via AIM to SCV Send a message via Windows Live Messenger to SCV
Quote originally posted by Darthatron:
Yeah, I did see that actually, I was just hoping there was some command line prompt to use as a work-around. Apparently not.

That would be good, thanks. I'll PM you.
Just change the instruction causing the loop. That should get rid of the most critical one.
__________________
Visit PP Wiki's ROM Editing and Research Page

A new type of DPP Editor: PPRE (PPRE beta 0.05 now out, but there are newer releases)

Useful programs for DPP Hacking/Research: http://rapidshare.com/files/179900486/ROMHackingTools.zip
Reply With Quote
  #163    
Old April 12th, 2010 (05:10 AM).
Hermione Granger's Avatar
Hermione Granger Hermione Granger is offline
ModeratorBSCS
 
Join Date: Apr 2009
Location: pokecommunity.psim.us
Age: 18
Gender: Male
Posts: 5,840
I have a question. I'm using NO$GBA and playing Platinum. I don't encounter any errors whatsoever but the graphics is a mess. There's black lines everywhere? How do you fix that?
__________________
Reply With Quote
  #164    
Old April 13th, 2010 (02:05 AM).
payas0 payas0 is offline
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Posts: 19
What are The HEX ADDRESSES of the STARTER POKEMONS on POKEMON LEAFGREEN ? I wanted to change it by HEX EDITTING ..
Reply With Quote
  #165    
Old April 13th, 2010 (11:12 PM).
Destiny.'s Avatar
Destiny. Destiny. is offline
The Absol Master
 
Join Date: Feb 2010
Gender: Female
Nature: Adamant
Posts: 164
Zeffy- You can't. No$gba certainly sacrifices graphics for speed
__________________




http://www.mediafire.com/?zzn4ynwzned
Reply With Quote
  #166    
Old April 15th, 2010 (09:12 AM).
SKRoy SKRoy is offline
Pokémon Hacker
 
Join Date: Mar 2010
Gender: Male
Posts: 66
(sorry for my Englisch. I'm dutch and my Englisch is not very good.)

You now you are in the game for example Pokémon Emerald than you must battle against Rayquaza you see the icon of Rayquaza and as you talk to the icon than you come in the battle. My question is: How can I import such a icon as Rayquaza but than as a Deoxys? I can't find it in the tutorial topics, so thats why I asked it.

Please help me (or maby you can give me a link to a tutorial).

~SKRoy
Reply With Quote
  #167    
Old April 17th, 2010 (04:53 AM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon Konekodemon is offline
The Master of Pokemon Breeding
Crystal Tier
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,889
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
How do I get my GB/GBC/GBA Roms to have the default program to open them be VBA? I try to set it as default and it opens up the Roms with Adobe Reader instead of VBA when I click on them. How do I fix this? Also I set my GB files to .GBC and that made them play in color for awhile but now there playing in black and white again. How do I force the color back into them?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
Get a Free PS3, this is no joke: http://www.YourPS34free.com/index.php?ref=5580831
Reply With Quote
  #168    
Old April 18th, 2010 (09:35 AM).
Bluerang1's Avatar
Bluerang1 Bluerang1 is offline
pin pin
 
Join Date: May 2009
Location: Hiougi City
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 2,548
I can't help help any of you sorry

I want to know if I can move my MeBoy (Phone) game file to the PC?
__________________
3DS Friend Code: 1204-0601-9485
Pokémon X
Post on my wall if you add me so I can add you!
Reply With Quote
  #169    
Old April 21st, 2010 (09:40 AM).
TheShinyShinx TheShinyShinx is offline
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
What are all of the offsets for May's in battle sprites for Pokemon Ruby? (back sprites, rival battle/ trainer card ect)
Reply With Quote
  #170    
Old April 21st, 2010 (10:59 AM). Edited April 22nd, 2010 by pokemonfan1003.
pokemonfan1003 pokemonfan1003 is offline
 
Join Date: Apr 2007
Location: The Netherlands
Gender:
Nature: Jolly
Posts: 3
Is there a Pokédex editor for the RS/FRLG hacking roms? So you can change the Pokémon on the regional Pokédex?

edit: found ^^'
Reply With Quote
  #171    
Old April 21st, 2010 (12:16 PM).
DarkVhozon's Avatar
DarkVhozon DarkVhozon is offline
Steel/Dragon Master
 
Join Date: Mar 2010
Location: The Shadows
Gender: Male
Posts: 102
Every time i load Platinum on no$gba v2.6 it says POKEMON PLATINUM(E).sav(on the box this appears on it says no$gba-FATAL
The used to work fine(besides the slower walk speed but hey......) and i could save.This message just popped up one bad day.....
Please tell me their is a way to recover the save game and fix the game or whatever the problem is. Diamond and Pearl work fine too so I don't think it's the emulator but I'm not sure. If addional information is needed juts tell me

Thank you
__________________
White FC: 2451 4407 8213
Looking for friends I'm now on wifi
Currently: Breeding Zorua
Reply With Quote
  #172    
Old April 29th, 2010 (08:39 AM).
locoroco's Avatar
locoroco locoroco is offline
Ginga Densetsu Weed ANIME PWNS
 
Join Date: Oct 2009
Location: Manati, Puerto rico
Age: 19
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 251
Send a message via Windows Live Messenger to locoroco
Can you play Pokemon Azure Horizons on the psp?
I patch azure horizons ips to fire red and I get a BAK file, I need a GBA file to play on the psp

You just need to rename the file to .gba and it'll work.
__________________
This signature has been disabled.
Signature needs to be kept to a 600px x 400px area. Your long line of text pushes it over the limit. Put a few enters there and you will be able to get it inside the limits.
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
Reply With Quote
  #173    
Old April 29th, 2010 (07:07 PM).
blue4ever222's Avatar
blue4ever222 blue4ever222 is offline
=^.^=
 
Join Date: Nov 2009
Age: 20
Gender: Female
Nature: Naughty
Posts: 17
Send a message via Windows Live Messenger to blue4ever222
I have the "save states" foler in my vba folders, and i don't know how to save. For a while it popped up with an error every time I tried, (i forgot what it said) But like now I set it to full screen, and it doesn't have that little menu on the top so i can't try saving. And every time I exit out of full screen it crashes. I'm using a mac.
Reply With Quote
  #174    
Old May 2nd, 2010 (10:54 AM).
Down with the darkness's Avatar
Down with the darkness Down with the darkness is offline
Pretty freakin' awseome!
 
Join Date: May 2009
Location: 100 yards away, working on getting your head in my crosshairs.
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 129
What program do I use to combine APS files to my ROM.
__________________
^READ THE POSTS PEOPLE^
When you assume you make an ass out of you and me. Mostly you.
Platinum FC: 4425-7657-0399

Rising
Shadows:

Will "Motherboard" Sydney

Hall of quotes:

Spoiler:
Quote originally posted by Vociferocity:
just keep it PG-17! no sexytimes in this rp, okay?

Reply With Quote
  #175    
Old May 2nd, 2010 (05:52 PM).
Finnix's Avatar
Finnix Finnix is offline
The Dragon Elite
 
Join Date: May 2008
Location: Blackthorn City, Johto
Age: 22
Gender: Male
Nature: Naughty
Posts: 56
When ever I save in some roms, ( Saving the normal way, I want to do this because once i saved on the vba all the way through Shiny Gold and after i would beat the elite four i would, and couldnt get anywhere, because after you beat it, it restarts, and saves to the game* )

I get a "Save error", Please exchange the backup memory. Is there anyway to fix this?

Thank you
__________________


I don't calculate stat values, I don't breed my way to perfection, and I don't care about natures. I catch my Pokemon the way they are, and treat them like individuals instead of brainless drones. If you use this philosophy, copy & paste this into your signature.75% of Pokemon gamers use cheats and specially made codes to make their pokemon battle-worthy. If you are one of the 25% percent that level their Pokemon up legally, put this in your signature.
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 05:41 AM.