Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page Help Patching & Emulation Help Thread

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Reply
 
Thread Tools
  #176    
Old May 3rd, 2010 (02:04 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
I don't know if this is in the proper place, but recently, I got an AceKard 2. I want to play Warioware D.I.Y on it, but no matter what ROM I get, the game won't boot. It takes a minute to load, than it says LOADING in pretty colors, than gives me a black screen. What is wrong with it?
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #177    
Old May 4th, 2010 (02:12 PM).
The Original Darkwiz787's Avatar
The Original Darkwiz787 The Original Darkwiz787 is offline
Stuck with text below my name.
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 317
Can Pokemon ROMS Trade to eachother? E.G. Red trade to Blue? Or Firered to Emerald?
__________________

.:Youtube:Sprites:My Fanfic:My Brawl Card:.

|Tensai's Secret|Adamant Diamond|
I Support Those Hacks
Thanks Ryukun for amazing theme

2% of the population thinks Global Warming is a scam. If you're one of the 98% who actually feel the drastically changing temperature, place this in your sig.

Reply With Quote
  #178    
Old May 4th, 2010 (03:03 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by The Original Darkwiz787:
Can Pokemon ROMS Trade to eachother? E.G. Red trade to Blue? Or Firered to Emerald?
On a flashcard, or the roms? You can with both. You use the flash cards with a link cable, or you can use VBA-link to use them to trade on an emulator. I also think TGBdual can, as well, although I'm not 100% sure.
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #179    
Old May 5th, 2010 (07:46 AM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon Konekodemon is offline
The Master of Pokemon Breeding
Crystal Tier
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,895
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
How do I get game systems like the Wii to sense games I burn to a DVD and play it like it was the real game disk?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
Get a Free PS3, this is no joke: http://www.YourPS34free.com/index.php?ref=5580831
Reply With Quote
  #180    
Old May 5th, 2010 (03:37 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by Konekodemon:
How do I get game systems like the Wii to sense games I burn to a DVD and play it like it was the real game disk?
A: Homebrew Channel
B: Reverse-burn. A normal disc reads from outside to inside. Wii games do the opposite.
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #181    
Old May 7th, 2010 (10:28 AM).
WorseRookieTrainer's Avatar
WorseRookieTrainer WorseRookieTrainer is offline
40yr Old Virgin
 
Join Date: Apr 2010
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 7
I'm sorry if this is the wrong forum, hopefully someone can help me.

Is there anyway to link with Visual Boy Advance SDL? (sadly this is the only Emulator to work on my PC)

Is there a DS SDL version or one that is in the works?
Reply With Quote
  #182    
Old May 9th, 2010 (12:36 PM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon Konekodemon is offline
The Master of Pokemon Breeding
Crystal Tier
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,895
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
VBA 1.8.0 keeps on closing out on me while I'm playing Metroid Zero Mission. How do I get it to stop doing that?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
Get a Free PS3, this is no joke: http://www.YourPS34free.com/index.php?ref=5580831
Reply With Quote
  #183    
Old May 22nd, 2010 (01:44 AM).
rudi_skacel rudi_skacel is offline
 
Join Date: May 2010
Gender: Male
Posts: 11
When playing platinum on no$gba i get some 'microphone wave failure' error and it crashes. No where on the internet seems to help. Any ideas?
Reply With Quote
  #184    
Old May 26th, 2010 (06:20 PM). Edited May 31st, 2010 by Team Fail.
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by rudi_skacel:
When playing platinum on no$gba i get some 'microphone wave failure' error and it crashes. No where on the internet seems to help. Any ideas?
You have your Mic set up with a sample of sound. Disable it.

EDIT: If I can dump a .nds file with the flash card program and my modem, and it sends data to the computer, can I reverse the process, like sending data to the DS? (BTW, I'm dumping FFXII Revent Wings.)
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #185    
Old June 10th, 2010 (11:58 AM).
PokeWe's Avatar
PokeWe PokeWe is offline
Yo.
 
Join Date: May 2010
Gender: Male
Nature: Mild
Posts: 51
Is there any way to edit items like pokeballs on your rom? I'm sure there is I just haven't found out how.
Reply With Quote
  #186    
Old June 12th, 2010 (04:56 PM).
Aggressor's Avatar
Aggressor Aggressor is offline
Telepathic with the deceased
 
Join Date: Jun 2010
Location: Australia
Age: 19
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 103
Send a message via Windows Live Messenger to Aggressor
I am sick and tired of my videos having audio out-of-sync. good examples are on my YouTube account, after a minute or two, the audio becomes really out-of-sync. I'm wondering if it's the codec I'm using (Microsoft Video 1) or my sound card. If it's my codec, tell me a better one. If it's my sound card. Well, I'm out of luck. unless you can fork out $500 for me magically, tough luck for me.
__________________
Proud to have completed the solo challenges for Leaf Green (Lunatone) and Silver (Hypno)

Reply With Quote
  #187    
Old June 12th, 2010 (06:20 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by Aggressor:
I am sick and tired of my videos having audio out-of-sync. good examples are on my YouTube account, after a minute or two, the audio becomes really out-of-sync. I'm wondering if it's the codec I'm using (Microsoft Video 1) or my sound card. If it's my codec, tell me a better one. If it's my sound card. Well, I'm out of luck. unless you can fork out $500 for me magically, tough luck for me.
What are you using? No$GBA? VBA?

Quote originally posted by Team Fail:
EDIT: If I can dump a .nds file with the flash card program and my modem, and it sends data to the computer, can I reverse the process, like sending data to the DS? (BTW, I'm dumping FFXII Revent Wings.)
Need this answered!!!!!
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #188    
Old June 13th, 2010 (12:54 AM).
Aggressor's Avatar
Aggressor Aggressor is offline
Telepathic with the deceased
 
Join Date: Jun 2010
Location: Australia
Age: 19
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 103
Send a message via Windows Live Messenger to Aggressor
Quote originally posted by Team Fail:
What are you using? No$GBA? VBA?
VBA - The "Start AVI Recording.." Feature
__________________
Proud to have completed the solo challenges for Leaf Green (Lunatone) and Silver (Hypno)

Reply With Quote
  #189    
Old June 13th, 2010 (03:54 PM). Edited June 13th, 2010 by Not_an_S.
Not_an_S Not_an_S is offline
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
Posts: 12
You can just sync it up afterward.
Reply With Quote
  #190    
Old June 13th, 2010 (07:09 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by Aggressor:
VBA - The "Start AVI Recording.." Feature
Ok, what video codecs do you have?
Quote originally posted by Not_an_S:
You can just sync it up afterward.
No, not necessarily. If it matches up at the start, but not later, the sound would have gaps in it.
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #191    
Old June 13th, 2010 (07:33 PM).
U.Flame's Avatar
U.Flame U.Flame is offline
Brony Hacker
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sapphire City in future Hoenn
Age: 20
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 1,221
Are there any programs for the 3rd generation that can edit Pokeball effects? Like making certain types more likely to catch. (NetBall for example)
__________________
Hacks I'm currently working on:
Pokemon Sapphire Hoenn's Ruin - My own hack, actively making progress.
3rd Gen Multiplayer Project - Research and development, occasionally testing, sometimes with support.
Pokemon Ruby Destiny Broken Timeline - Mapping assigned maps, slow pace at the moment.
Pokemon Cursed/Creepy White - Group project, on hiatus for now with plans to return eventually.

Times I've been ninja'd: 18
Times I've ninja'd people: 3
Reply With Quote
  #192    
Old June 14th, 2010 (02:25 AM).
Not_an_S Not_an_S is offline
 
Join Date: Apr 2009
Gender:
Posts: 12
Quote originally posted by Team Fail:
No, not necessarily. If it matches up at the start, but not later, the sound would have gaps in it.
Well, more likely, the audio is going more slowly than the audio (or faster), and something needs to be sped up.
I don't know any good free video editors for doing so, but I'm sure there's some out there (If we're talking commercial, I'd recommend Sony Vegas).
Reply With Quote
  #193    
Old June 23rd, 2010 (11:30 AM).
Teh Blazer's Avatar
Teh Blazer Teh Blazer is offline
Divider of Zero
 
Join Date: Feb 2009
Location: 'MERICA
Age: 20
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 693
I am using an emulator "DeSmuMe" to, you know, play DS games. Well I accidentally hit the "Command + "R"" keys (Usually to reset the game back to the previous Save Point in VisualBoy Adv) and now my save file is gone! When I check where the Save File is, the actual File on my comp is there, but if I go to the game, the only option is to start over with "New Game" (the Continue button is gone). The only way I can play is save states, and I'm sure the game will make me save one way or another and I can't access the save file once it shuts down. How can I fix this (and switching emulators isn't the answer, I want to stick with DeSmuMe).
__________________
Coming soon...
Reply With Quote
  #194    
Old June 23rd, 2010 (11:37 AM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by Teh Blazer:
I am using an emulator "DeSmuMe" to, you know, play DS games. Well I accidentally hit the "Command + "R"" keys (Usually to reset the game back to the previous Save Point in VisualBoy Adv) and now my save file is gone! When I check where the Save File is, the actual File on my comp is there, but if I go to the game, the only option is to start over with "New Game" (the Continue button is gone). The only way I can play is save states, and I'm sure the game will make me save one way or another and I can't access the save file once it shuts down. How can I fix this (and switching emulators isn't the answer, I want to stick with DeSmuMe).
Try "Import Backup Memory..." from the FILE menu.

Quote originally posted by Team Fail:
EDIT: If I can dump a .nds file with the flash card program and my modem, and it sends data to the computer, can I reverse the process, like sending data to the DS? (BTW, I'm dumping FFXII Revent Wings.)
Still looking for an answer...
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #195    
Old June 23rd, 2010 (05:10 PM).
Teh Blazer's Avatar
Teh Blazer Teh Blazer is offline
Divider of Zero
 
Join Date: Feb 2009
Location: 'MERICA
Age: 20
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 693
Quote originally posted by Team Fail:
Try "Import Backup Memory..." from the FILE menu.



Still looking for an answer...
Umm... I am using a Mac (don't judge me!) so the only commands I have on FILE are:
1. Open ROM
2. Open Recent > (Insert ROM here)
3. ROM Info
4. Save State As...
5. Load State From...
6. Save State > (Insert Save States here)
7. Load State > (Insert Load States here)
8. Close ROM

Any more ideas?
__________________
Coming soon...
Reply With Quote
  #196    
Old June 23rd, 2010 (05:46 PM).
1jr65 1jr65 is offline
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Posts: 2
erm hi people i have this hack pokemon meboy game called pokemon legend and i was wondering where is the leaer whitney i can't seem to find her anywhere or how do i get past the wigly tree in the hack game
Reply With Quote
  #197    
Old June 23rd, 2010 (05:51 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by Teh Blazer:
Umm... I am using a Mac (don't judge me!) so the only commands I have on FILE are:
1. Open ROM
2. Open Recent > (Insert ROM here)
3. ROM Info
4. Save State As...
5. Load State From...
6. Save State > (Insert Save States here)
7. Load State > (Insert Load States here)
8. Close ROM

Any more ideas?
IDK if you're using a Mac, they're cool. Anyways, what's all the options under all of the other menus? That might draw me to a conclusion. Also, what version are you using?

Try going here if all else fails and get the latest version, that is unless you already do.

http://desmume.org/download/
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
  #198    
Old June 23rd, 2010 (09:55 PM).
Teh Blazer's Avatar
Teh Blazer Teh Blazer is offline
Divider of Zero
 
Join Date: Feb 2009
Location: 'MERICA
Age: 20
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 693
Okay, here's everything I got:
Emulation
[X]Excecute
Pause
Reset
Frame Skip > [X]Auto, Off, #1-9
Speed Limit > 1/4, 1/2, 3/4 Speed, [X]Normal Speed, Double Speed, Custom Speed
Backup Media Type > [X]Auto Detect, EEPROM 4kbit, EEPROM 64kbit, EEPROM 512 kbit, FRAM 256 knit, FLASH 2mbit, FLASH 4mbit
Set FAT Image File...

View
[X]Size 1x
Size 2x
Size 3x
Size 4x
[X]Constrain Proportions
[X]No Smaller Than DS
[X]Show Status Bar
Rotation > [X]0, 90, 180, 270
Layers > TOP BG 0-3, Sub BG 0-3 [X] (ALL OF THEM)

Sound
Volume > 10, 20, 30, 40, 50, 60, 7, 80, 90, [X]100
Mute

Help
Search


Anything with an [X] is already checked. Assume that if it's not checked, it's not checked in the emulator.
__________________
Coming soon...
Reply With Quote
  #199    
Old June 24th, 2010 (08:09 PM).
neosiotype neosiotype is offline
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Posts: 8
Alright, here's my question. Is it possible in some way to insert mp3s into a ROM and replace the MIDI files?

I saw a few posts that mentioned mp3s but I wasn't sure if they were talking about rpgmaker or an emulation.
Reply With Quote
  #200    
Old June 25th, 2010 (08:32 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,697
Quote originally posted by neosiotype:
Alright, here's my question. Is it possible in some way to insert mp3s into a ROM and replace the MIDI files?

I saw a few posts that mentioned mp3s but I wasn't sure if they were talking about rpgmaker or an emulation.
Ah, I can't help but answer this...

No, that's for rpgmaker. MIDI's are for all GBA roms. If you want to know more, visit my page on this: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=215852

Hey- this is better than midi-modding!!! :D
__________________


voler avec moi
Reply With Quote
Reply
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 06:49 AM.