< >
Hello, guest! Please log in or register.

The PokéCommunity

Go Back     The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > Tools, Tutorials & Resources Tool Tilemap Creator

Notices

Tools, Tutorials & Resources Various tools to help you develop your hacks can be found here.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.

Reply Post Reply
 
Thread Tools
  #51    
Old July 26th, 2014 (12:54 PM).
Youmu's Avatar
Youmu Youmu is offline
Till When?
Platinum Tier
 
Join Date: Mar 2010
Age: 19
Gender: Male
Nature: Lax
Posts: 3,078
@tenebr050: Thanks, pal. I can't believe I missed that.
聖人
Reply With Quote

Relevant Advertising!

  #52    
Old August 8th, 2014 (9:46 AM). Edited August 8th, 2014 by Danny0317.
Danny0317's Avatar
Danny0317 Danny0317 is offline
Fluorite's back, brah
Gold Tier
 
Join Date: Jun 2013
Location: Miami, FL
Age: 16
Gender: Male
Nature: Hasty
Posts: 1,053
Hi! I really like this tool, but sadly, it has an error that NTME also has (although not as bad, and actually makes things a bit easier).
Okay, so you know how in NTME, you can import your tileset and then the sphere file as the tilemap, and it loads everything perfectly so that all you have to do is save it as a .raw? However, that has an error when trying it with 8BPP, so I decided to try the tool, and see if that would fix it. However this happened. It's no biggie, I just think it could make stuff like this easier if it's fixed. (If I didn't explain myself correctly, I mean it doesn't build itself like in NTME, but again, no big deal, just think it would be better if it did ^__^)
Reply With Quote
  #53    
Old August 8th, 2014 (10:36 AM).
Youmu's Avatar
Youmu Youmu is offline
Till When?
Platinum Tier
 
Join Date: Mar 2010
Age: 19
Gender: Male
Nature: Lax
Posts: 3,078
Quote:
Originally Posted by Dark Sneasel View Post
Hi! I really like this tool, but sadly, it has an error that NTME also has (although not as bad, and actually makes things a bit easier).
Okay, so you know how in NTME, you can import your tileset and then the sphere file as the tilemap, and it loads everything perfectly so that all you have to do is save it as a .raw? However, that has an error when trying it with 8BPP, so I decided to try the tool, and see if that would fix it. However this happened. It's no biggie, I just think it could make stuff like this easier if it's fixed. (If I didn't explain myself correctly, I mean it doesn't build itself like in NTME, but again, no big deal, just think it would be better if it did ^__^)
Yeah, I'm not really understanding what your problem is, other than the obvious. What did you do that screws it up (you're not very clear)?
Every time I've loaded a .rmp with the tool, it's worked.
聖人
Reply With Quote
  #54    
Old August 8th, 2014 (10:49 AM).
Danny0317's Avatar
Danny0317 Danny0317 is offline
Fluorite's back, brah
Gold Tier
 
Join Date: Jun 2013
Location: Miami, FL
Age: 16
Gender: Male
Nature: Hasty
Posts: 1,053
Quote:
Originally Posted by itari View Post
Yeah, I'm not really understanding what your problem is, other than the obvious. What did you do that screws it up (you're not very clear)?
Every time I've loaded a .rmp with the tool, it's worked.
It's not much of a problem, really, just makes things more time consuming. When loading an .rmp (8BPP) it doesn't seem to do what happens with NTME in 4BPP (you don't have to build it tile by tile) since 8BPP doesn't work there. If you don't understand/I'm not explaining myself properly I can make a quick video
Reply With Quote
  #55    
Old August 8th, 2014 (10:54 AM).
Youmu's Avatar
Youmu Youmu is offline
Till When?
Platinum Tier
 
Join Date: Mar 2010
Age: 19
Gender: Male
Nature: Lax
Posts: 3,078
Quote:
Originally Posted by Dark Sneasel View Post
It's not much of a problem, really, just makes things more time consuming. When loading an .rmp (8BPP) it doesn't seem to do what happens with NTME in 4BPP (you don't have to build it tile by tile) since 8BPP doesn't work there. If you don't understand/I'm not explaining myself properly I can make a quick video
Actually, making a video would be great help. Do you mean the .rmp map is 8BPP, or my program?
聖人
Reply With Quote
  #56    
Old August 8th, 2014 (11:10 AM).
Danny0317's Avatar
Danny0317 Danny0317 is offline
Fluorite's back, brah
Gold Tier
 
Join Date: Jun 2013
Location: Miami, FL
Age: 16
Gender: Male
Nature: Hasty
Posts: 1,053
Quote:
Originally Posted by itari View Post
Actually, making a video would be great help. Do you mean the .rmp map is 8BPP, or my program?


There, sorry about the really bad quality. Anyways, what I did was the thing with the rmp file, this time 4BPP, opened the tileset, then the tilemap, and it loaded perfectly. Now I was wondering if you could make that for 8BPP, since trying that in NTME will give you an error.
Reply With Quote
Reply Post Reply
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


  All times are GMT -8. The time now is 8:10 PM.


Contact Us Archive Privacy Statement Terms of Service Top