Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #5001    
Old May 23rd, 2008 (01:03 AM).
Cartmic's Avatar
Cartmic Cartmic is offline
Veteran ROM Hacker
 
Join Date: Oct 2003
Location: Jaymore City, Crion
Gender: Male
Posts: 616
Quote originally posted by MASTER-SHIN:
ok dude i got it. BUT ITS SO SLOW can any1 help it get faster. its the same with my no$gba emulater.

when i use VBA i get GBA rom LAG

when i use no$gba i get NDS LAG. Can some1 plz help?
Try clicking on in VBA: Video>VSync, also Emulator>Syncronise.
  #5002    
Old May 23rd, 2008 (07:21 AM).
BigSteve's Avatar
BigSteve BigSteve is offline
Pokemon Bright Gold
 
Join Date: Feb 2008
Location: North Lincolnshire, UK
Age: 22
Gender:
Nature: Jolly
Posts: 490
Send a message via Windows Live Messenger to BigSteve
Quote originally posted by Gold Tom:
So, sorry to annoy but, does anyone know how to temporarily change the sprite of the player character?
was looking back here for new questions when i saw your post

when the player rides a bike they have a different sprite
so if you scrap the bike (no pun intended) you could have the disguise
but it would probably have to be a ninja or something because i dont know if you can remove the increased movement speed :D

the only problem then would be making wherever you wanna use it an area where the bike is allowed
  #5003    
Old May 23rd, 2008 (08:22 AM).
taka6's Avatar
taka6 taka6 is offline
wtf?
 
Join Date: Apr 2008
Location: here
Age: 26
Gender:
Nature: Relaxed
Posts: 11
Send a message via AIM to taka6
i got a prob and i was wondering if someone could help this is for ruby but when i go somewhere were its supposed to be foggy all i see is the fog no scenery but trainer sprites come up

attached is a pic of what it looks like


Attached Images
File Type: jpg untitled.JPG‎ (7.7 KB, 15 views) (Save to Dropbox)
  #5004    
Old May 23rd, 2008 (08:32 AM).
BigSteve's Avatar
BigSteve BigSteve is offline
Pokemon Bright Gold
 
Join Date: Feb 2008
Location: North Lincolnshire, UK
Age: 22
Gender:
Nature: Jolly
Posts: 490
Send a message via Windows Live Messenger to BigSteve
Quote originally posted by taka6:
i got a prob and i was wondering if someone could help this is for ruby but when i go somewhere were its supposed to be foggy all i see is the fog no scenery but trainer sprites come up

attached is a pic of what it looks like


im not sure because i havent tried hacking ruby but is the fog added using a script? if it is maybe the script doesnt load map tiles?

and what's the relevance of the sprite and pokemon pics at the bottom?
  #5005    
Old May 23rd, 2008 (11:02 AM).
theboss theboss is offline
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
I thought that the pokemon needed a size of 64X64 but even then some are to big
so probably they need a smaller size at least the pokemon itself right?
Can somone tell me the Exact size the pokemon can be in order to load them without trouble into fire red?
  #5006    
Old May 23rd, 2008 (11:22 AM).
One Winged Angel One Winged Angel is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Anchorage, Alaska
Age: 22
Gender:
Nature: Calm
Posts: 480
Send a message via AIM to One Winged Angel Send a message via Windows Live Messenger to One Winged Angel Send a message via Yahoo to One Winged Angel
You were right, its 64*64
  #5007    
Old May 23rd, 2008 (11:23 AM).
MASTER-SHIN MASTER-SHIN is offline
 
Join Date: May 2008
Gender:
Posts: 4
its still really slow. the highest i get is 70%
  #5008    
Old May 23rd, 2008 (11:23 AM).
BigSteve's Avatar
BigSteve BigSteve is offline
Pokemon Bright Gold
 
Join Date: Feb 2008
Location: North Lincolnshire, UK
Age: 22
Gender:
Nature: Jolly
Posts: 490
Send a message via Windows Live Messenger to BigSteve
Quote originally posted by theboss:
I thought that the pokemon needed a size of 64X64 but even then some are to big
so probably they need a smaller size at least the pokemon itself right?
Can somone tell me the Exact size the pokemon can be in order to load them without trouble into fire red?
Are you definetly within the right number of colours?
  #5009    
Old May 23rd, 2008 (11:39 AM).
theboss theboss is offline
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
i think so
so your saying that if u use the right amount of collors no pic is to big?
  #5010    
Old May 23rd, 2008 (11:55 AM).
BigSteve's Avatar
BigSteve BigSteve is offline
Pokemon Bright Gold
 
Join Date: Feb 2008
Location: North Lincolnshire, UK
Age: 22
Gender:
Nature: Jolly
Posts: 490
Send a message via Windows Live Messenger to BigSteve
Quote originally posted by theboss:
i think so
so your saying that if u use the right amount of collors no pic is to big?
im not sure because im not a hacker on GBA but i know you get errors sometimes when trying to insert things with too many colours
  #5011    
Old May 23rd, 2008 (11:59 AM).
Zeikku™'s Avatar
Zeikku™ Zeikku™ is offline
Johto remaker
Silver Tier
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, England
Age: 23
Gender: Male
Nature: Naughty
Posts: 1,116
Send a message via Windows Live Messenger to Zeikku™
Anyone know how to change a textbox in FR?
I need to know
__________________

Follow me on Twitter by clicking on my signature.
  #5012    
Old May 23rd, 2008 (12:06 PM).
theboss theboss is offline
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Quote originally posted by bigsteve:
im not sure because im not a hacker on GBA but i know you get errors sometimes when trying to insert things with too many colours
it sais that the pic is to big
  #5013    
Old May 23rd, 2008 (03:00 PM).
taka6's Avatar
taka6 taka6 is offline
wtf?
 
Join Date: Apr 2008
Location: here
Age: 26
Gender:
Nature: Relaxed
Posts: 11
Send a message via AIM to taka6
Quote originally posted by bigsteve:
im not sure because i havent tried hacking ruby but is the fog added using a script? if it is maybe the script doesnt load map tiles?

and what's the relevance of the sprite and pokemon pics at the bottom?
the sprite is me and the pokemon pics are my current team but it was the original non hacked game but after i posted i figured well ill try advanced maps and sure enough it helped me fix it all though there is no more fog in the game or underwater effects but ill live



  #5014    
Old May 23rd, 2008 (03:22 PM).
Yoshimi Yoshimi is offline
☆「GANG-STAR」☆
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,755
Under normal scripting(pokescript) circumstances, can it be possible to insert secret bases in fr/lg games?
It would be nice to see how the script is but this isn't a request thread.
also whenever i insert an aron revamp into a game with Unlz-GBA the aron always appears as a glitchy mess on the bottom part.
can anyone tell me why this happens because i check all 4 boxes and change the number.
Thanks to anyone who will help me with these questions.
  #5015    
Old May 23rd, 2008 (03:29 PM).
Diggeh's Avatar
Diggeh Diggeh is offline
A horoscope of ambitions.
 
Join Date: Jun 2007
Location: Somewhere.
Age: 23
Gender:
Nature: Modest
Posts: 194
Send a message via Windows Live Messenger to Diggeh
How can you edit a trainer sprite in Ruby (and insert its colors as well) in unLZ without screwing up every trainer sprite?

The problem is that every trainer sprite has the same palette offset: 00E59FD8

I realized that Free Space Finder wouldn't be of help because it just ruins all the trainer sprite palettes. >_<
__________________
  #5016    
Old May 23rd, 2008 (05:42 PM).
Gold Tom's Avatar
Gold Tom Gold Tom is offline
Krazier Than You
 
Join Date: Feb 2005
Location: A Trailer Full of Oz
Gender:
Nature: Quirky
Posts: 438
Quote originally posted by bigsteve:
when the player rides a bike they have a different sprite
so if you scrap the bike (no pun intended) you could have the disguise :)
but it would probably have to be a ninja or something because i dont know if you can remove the increased movement speed :D

the only problem then would be making wherever you wanna use it an area where the bike is allowed :)
Genius! Thanks for the idea.
__________________






  #5017    
Old May 23rd, 2008 (10:27 PM).
FinalEclipse's Avatar
FinalEclipse FinalEclipse is offline
Learning to be a Tile Artist
 
Join Date: Mar 2008
Location: Goldenrod City
Age: 21
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 301
how do i insert sprites i have but many many sprites (including overworlds trainer sprites and title sprites) into my rom? im hacking firered
__________________


i need everyone to click this.

i need to buy nx for combat arms

http://tinyurl.com/26kk9s7
  #5018    
Old May 23rd, 2008 (11:17 PM).
Gold Tom's Avatar
Gold Tom Gold Tom is offline
Krazier Than You
 
Join Date: Feb 2005
Location: A Trailer Full of Oz
Gender:
Nature: Quirky
Posts: 438
Have you got Unlz? And for overworlds Xeon's Overworld Editor.
__________________






  #5019    
Old May 24th, 2008 (12:14 AM).
Binary's Avatar
Binary Binary is offline
え?
 
Join Date: Aug 2007
Age: 20
Posts: 3,994
Quote originally posted by AuRiOnsX6:
how do i insert sprites i have but many many sprites (including overworlds trainer sprites and title sprites) into my rom? im hacking firered
You can use unLZ to import trainer sprites and other sprites in the game.
unLZ is foundhere
You should use Xeon's overworld editor to edit and insert Overworlds, as mentioned above.
__________________
  #5020    
Old May 24th, 2008 (12:55 AM).
Minun200's Avatar
Minun200 Minun200 is offline
 
Join Date: Dec 2007
Gender:
Posts: 145
Hello. :]
I got two questions:
1. Is there a working scrpting tool download here on Pokecommunity? I can't seem to find one... Mainly need either Pokescript or SciptEd.
2. How do I change 'Team Magma Grunt would like to battle' into 'Team Skylark Grunt would like to battle?

Thank you.
__________________


  #5021    
Old May 24th, 2008 (02:27 AM).
Blazichu's Avatar
Blazichu Blazichu is offline
Bahhhh?
 
Join Date: Mar 2006
Location: The ground?
Age: 24
Gender: Male
Posts: 1,390
Send a message via Windows Live Messenger to Blazichu
Quote originally posted by taka6:
i got a prob and i was wondering if someone could help this is for ruby but when i go somewhere were its supposed to be foggy all i see is the fog no scenery but trainer sprites come up

attached is a pic of what it looks like


What do you expect fog to look like?

Quote originally posted by theboss:
i think so
so your saying that if u use the right amount of collors no pic is to big?
Pictures are 64 x 64, but they need to have the 16 colours that the previous sprite had. Otherwise you need to edit the colours.

Quote originally posted by makunouchi:
Under normal scripting(pokescript) circumstances, can it be possible to insert secret bases in fr/lg games?
It would be nice to see how the script is but this isn't a request thread.
also whenever i insert an aron revamp into a game with Unlz-GBA the aron always appears as a glitchy mess on the bottom part.
can anyone tell me why this happens because i check all 4 boxes and change the number.
Thanks to anyone who will help me with these questions.
1. Refer to the scripting thread, please.
2. That means your colours are incorrect or that you are using too many.

Quote originally posted by Diggeh:
How can you edit a trainer sprite in Ruby (and insert its colors as well) in unLZ without screwing up every trainer sprite?

The problem is that every trainer sprite has the same palette offset: 00E59FD8

I realized that Free Space Finder wouldn't be of help because it just ruins all the trainer sprite palettes. >_<
Each trainer sprite has a different palette, maybe you have the wrong offset.

Quote originally posted by Minun200:
Hello. :]
I got two questions:
1. Is there a working scrpting tool download here on Pokecommunity? I can't seem to find one... Mainly need either Pokescript or SciptEd.
2. How do I change 'Team Magma Grunt would like to battle' into 'Team Skylark Grunt would like to battle?

Thank you.
1. Check the tool section.
2. You can do that using A-Text using the search feature or in a hex editor.
__________________

←(left) the online world for life(MSN, PC etc.)~
  #5022    
Old May 24th, 2008 (04:09 AM).
taka6's Avatar
taka6 taka6 is offline
wtf?
 
Join Date: Apr 2008
Location: here
Age: 26
Gender:
Nature: Relaxed
Posts: 11
Send a message via AIM to taka6
Quote originally posted by Blazichu:
What do you expect fog to look like?
Well Blazichu its supposed to be sorta transparent i didnt word my question right
but yah its not supposed to block out every thing




  #5023    
Old May 24th, 2008 (04:11 AM).
Blazichu's Avatar
Blazichu Blazichu is offline
Bahhhh?
 
Join Date: Mar 2006
Location: The ground?
Age: 24
Gender: Male
Posts: 1,390
Send a message via Windows Live Messenger to Blazichu
Quote originally posted by taka6:
Well Blazichu its supposed to be sorta transparent i didnt word my question right
but yah its not supposed to block out every thing




Maybe you should consider using the light fog, instead of the heavy one.
__________________

←(left) the online world for life(MSN, PC etc.)~
  #5024    
Old May 24th, 2008 (05:39 AM).
o0oBahamuto0o o0oBahamuto0o is offline
 
Join Date: Apr 2008
Gender:
Nature: Lonely
Posts: 38
Send a message via Yahoo to o0oBahamuto0o
This is my problem

I can't fix it, this is tile i learn forum Zel's topic
Can You Help Me , thank you so much
Any body can help me by Image , thank you so so much, I must fix that Error for my hack Game
  #5025    
Old May 24th, 2008 (12:57 PM).
fleek's Avatar
fleek fleek is offline
Fleekinator
 
Join Date: May 2008
Location: Over there
Age: 24
Gender:
Nature: Modest
Posts: 38
Hello there! I've been into this for about 3 days now, I guess you can say I learn fast, even though I still don't even have the basics down yet. I do know how to map edit, and do all of that, and I mindlessly downloaded a **** load of programs from this site, aswell as some from others. I stumbled on this site from google, after looking at youtube videos of some program called 'Advance Map'. I learned the maker of Advance Map came here, so I came here to check it out. I gotta say, this stuff is really impressive, but I can't say I'm exactly familiar with anything so! Enough about me, as if anyone here cares about my background and why I came here. I lurked around a little bit and I am good with forums usually, so I came to this thread after looking around abit.

1. How do you edit the actual Pokemon images, as well as names and things like that?
2. I was working with Trainer Edit, and then PET, and then I tried my hand at PokeScript through a tutorial on scripting by Thethethethe, where I just pasted an example script and edited it to fit my scenario, which was fighting Prof. Oak in a cave near pallet town after the league. I haven't figured out how to make the cave inaccessible until then, and I tried applying the Trainer ID to him, but to my dismay, the wild Pokemon just turned into '?' symbols, leveled 1. I pressed 'A' on Oak, and nothing happened. I checked trainer in Advance Map, I put in the Trainer ID, I don't know what I'm supposed to do. SO THE QUESTION IS, HOW DO YOU MAKE A CAVE INACCESSIBLE UNTIL AFTER YOU DEFEATED THE POKEMON LEAGUE, AND HOW DO YOU MAKE A NEW SPRITE A TRAINER?
3. How do you get those nice tiles I've seen in so many Hacks? I'm stuck with some basic ones from Fire Red, and I wanna make it look nicer.
4. I got Advance Text, and I made it the script program for Advance Map. I opened it, and it said that the game didn't have an INI file. Meaning I could not edit the text in the game, like I wanted. I don't know how to fix this.
5. Like number one, how can you edit the In Battle Trainer, I edited the out of battle sprites but in battle, they're different.

Thanks!
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 09:58 AM.