Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub > Beginner’s Lounge
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

Beginner’s Lounge Where all good (and bad) ideas start. This is the Beginner’s Lounge, where if you need a helping hand or want to develop your small ideas, you bring it here. We won't bite.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #5351    
Old June 16th, 2008 (12:15 AM).
One Winged Angel One Winged Angel is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Anchorage, Alaska
Age: 23
Gender:
Nature: Calm
Posts: 480
Send a message via AIM to One Winged Angel Send a message via Windows Live Messenger to One Winged Angel Send a message via Yahoo to One Winged Angel
Hey guys, for some reason, when i go to VBA and play my hack, i go into a house, but it just stays a black screen... Any one know why?
  #5352    
Old June 16th, 2008 (02:00 AM).
Lollypop's Avatar
Lollypop Lollypop is offline
Member since '07 <300 posts
 
Join Date: Nov 2007
Location: Melbourne,Australia
Age: 18
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 248
Send a message via Windows Live Messenger to Lollypop
Could it be a patching problem? Anyways last time when I tried saving in Hackmews OW editor RB edition it couldn't save. Any solutions?
__________________
Send me random friend invites!!

Random Fact 1: i play maplestory. Global, that is.





I support DJG's hacks 100% as they are soooo good.

pokemon raptor!!

http://www.youtube.com/user/Salamance099?feature=mhee Subscribe please!
  #5353    
Old June 16th, 2008 (03:29 AM).
X-Buster X-Buster is offline
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 713
use the other OW Editor[the one with kyogre's icon]
__________________
  #5354    
Old June 16th, 2008 (07:49 AM).
Binary's Avatar
Binary Binary is offline
え?
 
Join Date: Aug 2007
Age: 20
Posts: 3,994
Quote originally posted by Salamance09:
Could it be a patching problem? Anyways last time when I tried saving in Hackmews OW editor RB edition it couldn't save. Any solutions?
Use Xeon's Overoworld editor...
Else there's no other solution....
__________________
  #5355    
Old June 16th, 2008 (09:18 AM).
Invertedki Invertedki is offline
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Rash
Posts: 2
Quote originally posted by Invertedki:
I've been trying to change the gym leader and elite four sprites in ruby using unlz.gba for a while now. Whenever I start at Roxanne and end at Drake, after I import and write the new sprite for Drake, for every gym leader and elite four up to Glacia, the first two palettes turn into a completely black box. When I replace the sprites in the correct palette slots, the Drake sprite becomes ripped apart and scrambled. Why does it do this? Is it because of it's size or something?
Quoting just because I was at the bottom of the last page.
__________________
I am I.K. I.K. is who I am. If I were not I.K. then I.K. would not be me. I.K. is me.
  #5356    
Old June 16th, 2008 (10:32 AM).
Melash's Avatar
Melash Melash is offline
Back for now.
 
Join Date: May 2008
Location: Idaho
Age: 21
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 427
I don't mean to spam, but no one answered any of my questions. Here the are again:
1. Okay, does anybody have a download link to the program, "Diamond Cutter?"
2. Download link for PokeScript?
3. I've used a lot of hex programs for GSC, but can someone give me the link to the best one?
4. How do I change what tileset I'm using in EliteMap?

Sorry if these have already been answered...
  #5357    
Old June 16th, 2008 (10:50 AM).
Minun200's Avatar
Minun200 Minun200 is offline
 
Join Date: Dec 2007
Gender:
Posts: 145
There is a tool I found before where you could edit the Attacks and Name of Pokemon. In Ruby/Sapphire/Fire Red and Leafgreen..
Does anyone remember which and give me a link to download it?
Thanks.
__________________


  #5358    
Old June 16th, 2008 (12:19 PM).
ℜªℳ's Avatar
ℜªℳ ℜªℳ is offline
RAM Corporation |\/| ][ |\/|
 
Join Date: Nov 2007
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 214
Quote originally posted by yunghove:
Hey guys, for some reason, when i go to VBA and play my hack, i go into a house, but it just stays a black screen... Any one know why?
The only thing that comes to mind is a glitch or a bug. Chk your warp and chk the house map in A-map to make sure you didn't do put the warp in wrong.
__________________
Let's play a requiem for reality, the most beautiful melody, for reality is dead like what you used to be...

Still spriting behind the curtains. I've tried splicing, I've tried scratching, I've tried pixel overs, I've tried revamps and am 90%+ awesome at it. Now its time for the devamps
  #5359    
Old June 16th, 2008 (03:20 PM).
IIMarckus's Avatar
IIMarckus IIMarckus is offline
J946@5488AA97464
 
Join Date: Oct 2007
Gender:
Posts: 402
Quote originally posted by Melash:
3. I've used a lot of hex programs for GSC, but can someone give me the link to the best one?
For the most part they're all adequate. So long as you have something with good searching capabilities and table support, you're generally fine. I use Windhex, which also has a built-in IPS patcher and file comparison.
  #5360    
Old June 16th, 2008 (03:30 PM). Edited June 16th, 2008 by colcolstyles.
colcolstyles's Avatar
colcolstyles colcolstyles is offline
Yours truly
Crystal Tier
 
Join Date: May 2008
Location: The Bay Area
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 1,592
Quote originally posted by Melash:
1. Okay, does anybody have a download link to the program, "Diamond Cutter?"
Google "birmin studios" and click on the first link. Then go to Hack Tools and it should be there.

Quote:
2. Download link for PokeScript?
It's in the toolbox under the thread name:"Your Scripted evolved into a Pokescipt"

Quote:
4. How do I change what tileset I'm using in EliteMap?
I use Advance Map but it should be under the "Header" tab.
__________________

Brother of Vrai
  #5361    
Old June 16th, 2008 (07:12 PM). Edited June 17th, 2008 by Blazichu.
Melash's Avatar
Melash Melash is offline
Back for now.
 
Join Date: May 2008
Location: Idaho
Age: 21
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 427
^Hey, thanks for the answers! But I have one problem: AdvanceMap doesn't work for 98, and that's what I'm using, so I need to know how to do it in EliteMap! Thanks in advance!

Quote originally posted by nothing:
I want some scripts for my hack game.

1-I want a man give a Charmander and run away map (Ever)

2-I want an another man give Pokedex and run away map (Ever)

3-I want a door close until catch a Mareep. (No level range needed)
Can you look my help? I am need much.
  #5362    
Old June 17th, 2008 (10:20 AM). Edited June 17th, 2008 by tImE.
tImE's Avatar
tImE tImE is offline
It's still me, 44tim44 ;)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Somewhere in Scandinavia...
Nature: Relaxed
Posts: 684
Hi, I'm trying to implent
some "special tickets" in a hack o mine
but There's something I dont understand:

Quote:
;SCRIPT ENTRY POINT
08276B03: 26 Level2CmdStore 800D 01F8 ; This mean Special2 0x800D(var) 0x01F8
08276B08: 21 cmp16 [ptr],I 800D 0001 ;Compare LastResult 0x1
08276B0D: 06 jmp_if 01 08276B23 ;if B_true goto 0x276B23
08276B13: 05 jmp 08276B19
08276B18: 02 quit
How do I make it possible to goto the pointer
after the B_true?

I think I need to set a var but... I don't know
which one.

Please Help me.


//44tim44

Hi, I'm trying to implent
some "special tickets" in a hack o mine
but There's something I dont understand:

Quote:
;SCRIPT ENTRY POINT
08276B03: 26 Level2CmdStore 800D 01F8 ; This mean Special2 0x800D(var) 0x01F8
08276B08: 21 cmp16 [ptr],I 800D 0001 ;Compare LastResult 0x1
08276B0D: 06 jmp_if 01 08276B23 ;if B_true goto 0x276B23
08276B13: 05 jmp 08276B19
08276B18: 02 quit
How do I make it possible to goto the pointer
after the B_true?

I think I need to set a var but... I don't know
which one.

Please, Help me.


//44tim44
__________________
  #5363    
Old June 17th, 2008 (11:56 AM).
MudMast's Avatar
MudMast MudMast is offline
Does not exist.
 
Join Date: Oct 2007
Location: Right here, Right now. (This tiny island called Great Britain)
Age: 21
Nature: Quiet
Posts: 231
Quote originally posted by yunghove:
Hey guys, for some reason, when i go to VBA and play my hack, i go into a house, but it just stays a black screen... Any one know why?
same happens with me, i just make the map size 1 extra tile wider lengthways, and its fixed. hope that helps.

Quote originally posted by 44tim44:
Hi, I'm trying to implent
some "special tickets" in a hack o mine
but There's something I dont understand:



How do I make it possible to goto the pointer
after the B_true?

I think I need to set a var but... I don't know
which one.

Please Help me.


//44tim44

Hi, I'm trying to implent
some "special tickets" in a hack o mine
but There's something I dont understand:



How do I make it possible to goto the pointer
after the B_true?

I think I need to set a var but... I don't know
which one.

Please, Help me.


//44tim44
go to script help for help with scripting...
  #5364    
Old June 17th, 2008 (12:35 PM).
ℜªℳ's Avatar
ℜªℳ ℜªℳ is offline
RAM Corporation |\/| ][ |\/|
 
Join Date: Nov 2007
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 214
I'm having problems finding the FR male hero sprite at the introduction when choosing the gender. Does any one know the Unlz number. I've checked through the whole thing to number 2070 something then it wouldn't let me scroll next any further (so that's probably the limit) and I didn't sse the introducion sprite once. Can anyone help?
__________________
Let's play a requiem for reality, the most beautiful melody, for reality is dead like what you used to be...

Still spriting behind the curtains. I've tried splicing, I've tried scratching, I've tried pixel overs, I've tried revamps and am 90%+ awesome at it. Now its time for the devamps
  #5365    
Old June 17th, 2008 (12:38 PM).
BlackRainbow*'s Avatar
BlackRainbow* BlackRainbow* is offline
Pokemon Coralo Version ?
 
Join Date: Oct 2006
Location: Yiushu
Gender:
Nature: Bold
Posts: 518
Quote originally posted by KanouKono:
I'm having problems finding the FR male hero sprite at the introduction when choosing the gender. Does any one know the Unlz number. I've checked through the whole thing to number 2070 something then it wouldn't let me scroll next any further (so that's probably the limit) and I didn't sse the introducion sprite once. Can anyone help?
its somewhere about 300-360. in 256 color mode.
__________________
Pokemon Coralo Version...New Pokemon Petal.
Shyrika Region
  #5366    
Old June 17th, 2008 (01:01 PM).
Tyrantrum's Avatar
Tyrantrum Tyrantrum is offline
ʕ´•ᴥ•`ʔ
Crystal Tier
 
Join Date: Oct 2007
Location: New Jersey
Age: 21
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 5,810
Send a message via Skype™ to Tyrantrum
Quote originally posted by nothing:
Can you look my help? I am need much.
This is not a script request thread.
This is a simple questions thread.
__________________




(x) Tumblr
(y) Twitter
Previously Eeveon
  #5367    
Old June 17th, 2008 (01:05 PM). Edited June 18th, 2008 by ℜªℳ.
ℜªℳ's Avatar
ℜªℳ ℜªℳ is offline
RAM Corporation |\/| ][ |\/|
 
Join Date: Nov 2007
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 214
Ok I found the sprite and imported a new one on top while it was in 256 mode with B/W and wrote it to the rom. It was ok. I don't really trust my Unlz so I opened up my FireRed and the sprite wasn't there. When I picked the male gender professor oak's sprite returned and when I gave the name the sprite didn't show at all. Just the circle platform. What's wrong? This never happened to me before.
__________________
Let's play a requiem for reality, the most beautiful melody, for reality is dead like what you used to be...

Still spriting behind the curtains. I've tried splicing, I've tried scratching, I've tried pixel overs, I've tried revamps and am 90%+ awesome at it. Now its time for the devamps
  #5368    
Old June 17th, 2008 (02:04 PM). Edited June 17th, 2008 by Christos.
Melash's Avatar
Melash Melash is offline
Back for now.
 
Join Date: May 2008
Location: Idaho
Age: 21
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 427
Okay, I really need to find out something: I'm using TLP (Tile Layerer Pro) for the graphics of my Gold hack. So I need the hex codes to find the graphics location. You get what I mean? Well here's an example:
Tileset 1: 18942
I need the hex numbers for each tilesets, the ingame Pokemon picutres, and the titlescreen number. For the titlescreen, I just need the number for where it says: "Gold Version" So I can change the name. Thanks!

Okay, I've got several more questions:
1. How do I add more maps with EliteMap
2. The Pokescript link is dead in the toolbox. I need a link for the program.
3. Whenever I try to open a script in DiamondCutter, I get the following error message:
Run time error '6'
Subcript out of range
or something like that.
4. Can someone give me some hex numbers for TLP for changing the graphics in Gold Version? I need the hex numbers for the titlescreen where it says: "Gold Version" and the numbers for each tileset.

Thanks!
  #5369    
Old June 17th, 2008 (02:12 PM).
nemesish's Avatar
nemesish nemesish is offline
Azure Trainer
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lima, Perú
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 243
How do I:
edit the map connections on Advance Map
(for example: i want to go directly from Pallet town to route 5) -> FRLG
  #5370    
Old June 17th, 2008 (06:06 PM).
IIMarckus's Avatar
IIMarckus IIMarckus is offline
J946@5488AA97464
 
Join Date: Oct 2007
Gender:
Posts: 402
Quote originally posted by Melash:
4. Can someone give me some hex numbers for TLP for changing the graphics in Gold Version? I need the hex numbers for the titlescreen where it says: "Gold Version" and the numbers for each tileset.
Tilesets and the title screen are both compressed, and can't be edited with Tile Layer Pro.
  #5371    
Old June 17th, 2008 (09:43 PM).
colcolstyles's Avatar
colcolstyles colcolstyles is offline
Yours truly
Crystal Tier
 
Join Date: May 2008
Location: The Bay Area
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 1,592
Quote originally posted by nemesish:
How do I:
edit the map connections on Advance Map
(for example: i want to go directly from Pallet town to route 5) -> FRLG
At the top of the window, there should be a button with four arrows pointing up, down, left and right. If you click on that, it should take you to the Connections Editor. Or you could go to Tools -> Map connections at the very top of the window. Once there, you have to change the map bank and map number to that of the map that you want to link to. There are two connections out of Pallet Town so remember to change the right one. Also, you should go to the linked map (Route 5 in your case) and change one of the connections to Pallet Town.
__________________

Brother of Vrai
  #5372    
Old June 17th, 2008 (10:32 PM).
nemesish's Avatar
nemesish nemesish is offline
Azure Trainer
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lima, Perú
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 243
Thanks Colcolstyles.
I always wondered what was that tool for apart for easily navigating through maps.
I recently learned how to use the map banks.
  #5373    
Old June 18th, 2008 (04:19 AM).
Ninja Caterpie's Avatar
Ninja Caterpie Ninja Caterpie is offline
Sitting by the back window
 
Join Date: Mar 2008
Location: Best City OCE
Age: 19
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 5,989
Well, I made a tile (sideways stairs!).
Now, I have a problem.
How can i change how I walk through it?
Meaning: I walk UNDER it right now...How do I make it that I walk OVER it?
__________________
Brony represent.
  #5374    
Old June 18th, 2008 (04:21 AM).
destinedjagold's Avatar
destinedjagold destinedjagold is online now
Oh Hai Thar~ 'ω'
Silver Tier
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 7,247
erm, try this one. :\
__________________


3DS FC: 0061-1111-6462
TSV: 1364(X), 0790(OR)

~Serge,
Chrono Cross


  #5375    
Old June 18th, 2008 (05:46 AM).
Piplup-Trainer's Avatar
Piplup-Trainer Piplup-Trainer is offline
This is my custom user title.
 
Join Date: Nov 2007
Location: Europe. Many people haven`t heard about the country in which I live.
Age: 23
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 228
Quote originally posted by Cryomancer:
use free space finder to find free space. give unlzgba the number it comes up with in the image offset field. check automatically fix pointers.
I tryed it. Here is the result (look at the image) :
Attached Images
File Type: jpg Image Error.JPG‎ (11.3 KB, 9 views) (Save to Dropbox)
__________________
I LEFT PC!
http://www.pokecommunity.com/member.php?u=66475&vmid=2790824#vmessage2790824


Short summary :

2007 : ROM Hacking - asking some questions regarding Pokemon Ruby/Sapphire
2008 : Trading - mostly to complePokemon keDex in Pokemon Diamond until 2009
2009 : Battling - battles without ev'd Pokemon until 2009, competitive battles until 2010
2010 : Chatting - talking to pc friends, but more often on ut more often on MSN), having a good time
2011 : Less activity - it dropped more because of Windows Live Messenger and Facebook
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 06:38 PM.