Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #5451    
Old June 23rd, 2008 (06:53 AM).
ℜªℳ's Avatar
ℜªℳ
RAM Corporation |\/| ][ |\/|
 
Join Date: Nov 2007
Gender: Male
Nature: Relaxed
Hacking gold with gold map 1.6 beta. Does anyone know where I can find the names/titles/description of all the warp numbers (like where warp 1 would lead to)? Also where can I get the title/name/description for all the events on goldmap (item 95 found, player chose cyndaquil, 42, etc.)? Are they on a table or a .txt or .ini? Where can I find them. Also, how do I change the color of the pallette and is importing .bmp or .png possible on TLP?
__________________
Let's play a requiem for reality, the most beautiful melody, for reality is dead like what you used to be...

Still spriting behind the curtains. I've tried splicing, I've tried scratching, I've tried pixel overs, I've tried revamps and am 90%+ awesome at it. Now its time for the devamps
  #5452    
Old June 23rd, 2008 (07:00 AM).
code4242's Avatar
code4242
Can You Crack The Code?
 
Join Date: May 2008
Gender:
Nature: Relaxed
no the tool bar is japanese so i can't do anything
  #5453    
Old June 23rd, 2008 (07:31 AM).
ℜªℳ's Avatar
ℜªℳ
RAM Corporation |\/| ][ |\/|
 
Join Date: Nov 2007
Gender: Male
Nature: Relaxed
Quote originally posted by code4242:
no the tool bar is japanese so i can't do anything
Unchk any choices you put under where it says japanese and look all the to your right side with the black font. As you scroll through it you'll see the texts and you can edit them there.

EDIT: wait what tool do you use? Translhextion is what I recommend for gsc hackers.
__________________
Let's play a requiem for reality, the most beautiful melody, for reality is dead like what you used to be...

Still spriting behind the curtains. I've tried splicing, I've tried scratching, I've tried pixel overs, I've tried revamps and am 90%+ awesome at it. Now its time for the devamps
  #5454    
Old June 23rd, 2008 (07:50 AM).
code4242's Avatar
code4242
Can You Crack The Code?
 
Join Date: May 2008
Gender:
Nature: Relaxed
yea i used translhextion
  #5455    
Old June 23rd, 2008 (08:13 AM).
BigSteve's Avatar
BigSteve
Pokemon Bright Gold
 
Join Date: Feb 2008
Location: North Lincolnshire, UK
Age: 22
Gender:
Nature: Jolly
Send a message via Windows Live Messenger to BigSteve
Quote originally posted by 現実として巨大なもの:
Hacking gold with gold map 1.6 beta. Does anyone know where I can find the names/titles/description of all the warp numbers (like where warp 1 would lead to)? Also where can I get the title/name/description for all the events on goldmap (item 95 found, player chose cyndaquil, 42, etc.)? Are they on a table or a .txt or .ini? Where can I find them. Also, how do I change the color of the pallette and is importing .bmp or .png possible on TLP?

How to Script In Gold Version! - The PokéCommunity Forums
Scripting Compendium Gold/Silver

BMP can be imported into TLP,
those 2 links contain the numbers
and, warps refer to map and bank numbers, warp 1 , 2 ,3 etc are unique to a map
for example
you would set a warp point on one map to warp number X on map Y bank Z
  #5456    
Old June 23rd, 2008 (08:46 AM).
ℜªℳ's Avatar
ℜªℳ
RAM Corporation |\/| ][ |\/|
 
Join Date: Nov 2007
Gender: Male
Nature: Relaxed
Thanks. This helped a lot. I've also picked repeated warp problems with the info. Also the thread linking is a great help. Thnx a bunch.
__________________
Let's play a requiem for reality, the most beautiful melody, for reality is dead like what you used to be...

Still spriting behind the curtains. I've tried splicing, I've tried scratching, I've tried pixel overs, I've tried revamps and am 90%+ awesome at it. Now its time for the devamps
  #5457    
Old June 23rd, 2008 (02:48 PM).
X-aveon's Avatar
X-aveon
IS BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Join Date: Jan 2008
Gender:
Nature: Naive
Send a message via Yahoo to X-aveon
could somebody plz answer my question on page 218?
__________________


I want that apple......
  #5458    
Old June 23rd, 2008 (05:14 PM).
Vrai
can you feel my heart?
Community Supporter
 
Join Date: Jun 2008
Age: 20
Gender: Male
Nature: Adamant
Send a message via Windows Live Messenger to Vrai
So I was attempting to edit FireRed with A-map. I put in a few scripts, and tried to test run it. All was going well, until the game suddenly reset. I tried to run it again, and the game reset once more, in the exact same spot. I remapped the area to go around that spot, and then, when I tested it, it reset on the same horizontal line. Does anyone have any idea why this would happen?
  #5459    
Old June 23rd, 2008 (10:10 PM).
Christos's Avatar
Christos
do you even gift?
 
Join Date: Feb 2006
Gender: Male
Nature: Serious
Send a message via Skype™ to Christos
Quote originally posted by Vrai Espoir:
So I was attempting to edit FireRed with A-map. I put in a few scripts, and tried to test run it. All was going well, until the game suddenly reset. I tried to run it again, and the game reset once more, in the exact same spot. I remapped the area to go around that spot, and then, when I tested it, it reset on the same horizontal line. Does anyone have any idea why this would happen?
In the map the game resets once you enter, check if there are any person events that are "Hidden"(first "Hidden" in the movement type list, if you use another "Hidden" type it won't reset). This is what causes the game to reset.
__________________
  #5460    
Old June 24th, 2008 (02:28 AM).
Ninja Caterpie's Avatar
Ninja Caterpie
Sitting by the back window
 
Join Date: Mar 2008
Location: Best City OCE
Age: 19
Gender: Male
Nature: Bold
I searched but did not find so...
How do you make the ROM bigger?
Can you delete all the scripts in the game?

And a completely random one...
What happens if you turn everything in a ROM (using Hex Editing) into empty space (FFFF)
__________________
Brony represent.
  #5461    
Old June 24th, 2008 (03:04 AM).
BigSteve's Avatar
BigSteve
Pokemon Bright Gold
 
Join Date: Feb 2008
Location: North Lincolnshire, UK
Age: 22
Gender:
Nature: Jolly
Send a message via Windows Live Messenger to BigSteve
Quote originally posted by dark lakitu:
I searched but did not find so...
How do you make the ROM bigger?
Can you delete all the scripts in the game?

And a completely random one...
What happens if you turn everything in a ROM (using Hex Editing) into empty space (FFFF)
I cant answer most of that, but if you made everything into empty space the rom wouldnt exist
there wouldnt be any data in it - data for everything is included in the rom when it's open in a hex editor
so there wouldnt just be no map headers, there would be no maps, and there would be no sprites to go in the maps
and when you tried opening it in vba you'd just get a cannot be opened error or a fatal error

Not that I've done that, it's just kinda obvious
  #5462    
Old June 24th, 2008 (03:21 AM).
Thrace's Avatar
Thrace
@tion
Community Supporter
 
Join Date: Jun 2007
Age: 24
Gender: Male
Quote originally posted by FriendsRoxYourSox:
well then where do i put the speed text? and whenever i use lunar ips, because my rom died....:(,(to recover it), it always says: Youre modified file has changes at or beyond the 16 MB mark. The Ips format is unable to address those offsets. The generated patch file will only contain changes below that point. plz help.
Eek, sounds pretty bad. To fix your original problem all you needed to do was to search for the offset of the text in A-text in a clean rom, then go to that offset copy a reasonable amount of hex (say 10 lines just to be safe) and then go to the offset in your hacked rom and replace the amount of lines you copied. I think what you must have done for Lunar IPS to say that is that you inserted bytes instead of replacing them.

I don't know if you can fix it and I don't think you should waste any more time trying too either. Just start again. Copy over the maps and scripts and you'll be up to where you were in no time.

Quote originally posted by dark lakitu:
I searched but did not find so...
How do you make the ROM bigger?
Can you delete all the scripts in the game?

And a completely random one...
What happens if you turn everything in a ROM (using Hex Editing) into empty space (FFFF)
The GBA rom files have pointers that are represented by 3 bytes that is why the rom files finish at approximately FFFFFF (FF is the largest byte in hex) so when it is increased, the pointers are now insufficient to point to all the data in the rom. I haven't actually researched this in-depth and what I've told is mostly common sense. I'm sure it is possible somehow, I remember reading that VBA is able to play roms of any size so the emulation will not be a problem. I also remember that Crystal Shards was going to have a rom expansion. Try searching for it on google. That probably should have been the first thing you did.

Yes you can delete all the scripts but if its quite dangerous as you risk deleting stuff that are needed for the game engine.

Nothing, you will not be able to do anything with it. It will be an empty file.
__________________
  #5463    
Old June 24th, 2008 (11:04 AM).
mattknux391
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2007
Nature: Adamant
How do i edit the growth rates of a pokemon in a rom cuz it kinda becomes a hassle to raise all of these pokemon that take up all the experience and training in the wild takes forever as well so i wanted to change the growth rates of gyarados aerodactyl snorlax and pikachu cuz they are the worst to raise but kinda become a payoff so if anyones got an idea or a certainty...
__________________
Yellow remaker
  #5464    
Old June 24th, 2008 (01:31 PM).
Jeff22
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2007
Gender:
Nature: Adamant
Has anyone had the problem where the effects of various attacks become messed up? For example, when you use Dig in battle, each turn it says "[POKEMON] dug a hole!" without it actually resurfacing to attack. Also, attacks like Stun Spore and Sleep Powder don't cause any status conditions, while the effects of other attacks are also not what they're supposed to be. I can't change it with A-Tack or AEP; if anyone knows how I could reset the attack data through Hex or something else, it would be greatly appreciated.

Also, I commonly encounter a problem where if you open the Pokemon menu in close proximity to an NPC and return, you are in control of that NPC's sprite instead of your own.
  #5465    
Old June 24th, 2008 (02:27 PM).
cooley's Avatar
cooley
///Keepin' it simple
Community Supporter
 
Join Date: Feb 2007
Location: United States
Age: 20
Gender: Male
Nature: Impish
Send a message via Windows Live Messenger to cooley Send a message via Skype™ to cooley
Quote originally posted by Jeff22:
Has anyone had the problem where the effects of various attacks become messed up? For example, when you use Dig in battle, each turn it says "[POKEMON] dug a hole!" without it actually resurfacing to attack. Also, attacks like Stun Spore and Sleep Powder don't cause any status conditions, while the effects of other attacks are also not what they're supposed to be. I can't change it with A-Tack or AEP; if anyone knows how I could reset the attack data through Hex or something else, it would be greatly appreciated.

Also, I commonly encounter a problem where if you open the Pokemon menu in close proximity to an NPC and return, you are in control of that NPC's sprite instead of your own.
Well for the first question, I have no idea. 0_0
Then for the second one, that means that the sprite is set to "look down", to fix it, change it to No movement, since it is the same thing.
__________________

  #5466    
Old June 24th, 2008 (04:31 PM).
Diggeh's Avatar
Diggeh
A horoscope of ambitions.
 
Join Date: Jun 2007
Location: Somewhere.
Age: 23
Gender:
Nature: Modest
Send a message via Windows Live Messenger to Diggeh
Does anybody know where I could find D/P Pokemon cries? If not, what should I use to rip them?

Also, does anyone have the D/P Music files? The link in ROM Hacking Resources doesn't open for me. :\
__________________
  #5467    
Old June 24th, 2008 (04:35 PM).
destinedjagold's Avatar
destinedjagold
Oh Hai Thar~ 'ω'
Community Supporter
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
here's a link towards DP cries... :\
__________________

3DS FC: 0061-1111-6462
TSV: 1364(X), 0790(OR)


  #5468    
Old June 24th, 2008 (08:26 PM).
Thrace's Avatar
Thrace
@tion
Community Supporter
 
Join Date: Jun 2007
Age: 24
Gender: Male
Quote originally posted by mattknux391:
How do i edit the growth rates of a pokemon in a rom cuz it kinda becomes a hassle to raise all of these pokemon that take up all the experience and training in the wild takes forever as well so i wanted to change the growth rates of gyarados aerodactyl snorlax and pikachu cuz they are the worst to raise but kinda become a payoff so if anyones got an idea or a certainty...
Use a program called YAPE, it has that feature.
__________________
  #5469    
Old June 24th, 2008 (11:28 PM).
thethethethe
Gym Leader
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne, Australia
Gender: Male
Quote originally posted by Jeff22:
Has anyone had the problem where the effects of various attacks become messed up? For example, when you use Dig in battle, each turn it says "[POKEMON] dug a hole!" without it actually resurfacing to attack. Also, attacks like Stun Spore and Sleep Powder don't cause any status conditions, while the effects of other attacks are also not what they're supposed to be. I can't change it with A-Tack or AEP; if anyone knows how I could reset the attack data through Hex or something else, it would be greatly appreciated.
You won't be able to 'reset' it with hex, but you could overwrite it with what it should be.
Here's the easiest way I can think of to fix up the attacks. Download a hex editor that supports a copy and paste function. If you can't find one, look for either Hexeccute or Hex Workshop.
Now in an unhacked fire red rom, go to 0x250C04, and highlight everything from 0x250C04 - 0x251CA8, and copy it.
Now open up your hacked rom, and go to 0x250C04, and paste all the data and save. That should hopefully fix it.
If that doesn't work, you wouldn't be able to fix it so easily.
__________________
Gone.
  #5470    
Old June 25th, 2008 (01:10 AM).
Eletj's Avatar
Eletj
Once Eletj, Always Eletj
 
Join Date: Dec 2007
Location: Palmerston North
Gender: Male
Nature: Rash
I just spent ages working on a map in A-map, and all of a sudden all the tiles changed!? Is there anyway to fix this?
__________________

I do not need a microphone... My voice is ******* POWERFUL!
Spoiler:
We missed you~ - UmbreonGirl
Badass Survivor - Diegoyayi
Princess of Plot - GhostPrincess
  #5471    
Old June 25th, 2008 (01:29 AM).
destinedjagold's Avatar
destinedjagold
Oh Hai Thar~ 'ω'
Community Supporter
 
Join Date: May 2007
Location: Philippines
Gender: Male
Nature: Careful
er, you can change the set of tiles in A-Map's Header View... :\
there, you can see 'Tileset 1' and Tileset 2'...
__________________

3DS FC: 0061-1111-6462
TSV: 1364(X), 0790(OR)


  #5472    
Old June 25th, 2008 (01:35 AM).
mattknux391
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2007
Nature: Adamant
Use a program called YAPE, it has that feature.

when i try openning it i get an error message about 0xc0000135 wut does that mean?
__________________
Yellow remaker
  #5473    
Old June 25th, 2008 (01:42 AM).
Thrace's Avatar
Thrace
@tion
Community Supporter
 
Join Date: Jun 2007
Age: 24
Gender: Male
Quote originally posted by mattknux391:
Use a program called YAPE, it has that feature.

when i try openning it i get an error message about 0xc0000135 wut does that mean?
Is this when you open the rom or the program? If its the program you need to download the .NET framework I think take a look at his thread it should say what you need. If its when you open the rom then there is a problem with your rom.
__________________
  #5474    
Old June 25th, 2008 (02:16 AM).
Amonitas's Avatar
Amonitas
Beginning Trainer
 
Join Date: Apr 2008
Gender:
I heard you get national dex in R/S when trading between FR/LG, but there is another way, with scripts maybe?
  #5475    
Old June 25th, 2008 (02:19 AM).
mattknux391
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2007
Nature: Adamant
Quote originally posted by dshayabusa:
Is this when you open the rom or the program? If its the program you need to download the .NET framework I think take a look at his thread it should say what you need. If its when you open the rom then there is a problem with your rom.

would the .NET framework happen to be like windows service pack 3 maybe?
\
and yea its when i try to open the program
__________________
Yellow remaker
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 02:19 AM.