Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub > Beginner’s Lounge
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

Beginner’s Lounge Where all good (and bad) ideas start. This is the Beginner’s Lounge, where if you need a helping hand or want to develop your small ideas, you bring it here. We won't bite.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #9401    
Old May 19th, 2009 (09:37 PM).
VGAura's Avatar
VGAura VGAura is offline
 
Join Date: Oct 2008
Age: 24
Posts: 61
How do you enable or disable running/using fly/bike for a map?
  #9402    
Old May 19th, 2009 (10:06 PM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
where can I get a tool to edit the evulotions on platinum?
  #9403    
Old May 19th, 2009 (11:39 PM).
Ninja Caterpie's Avatar
Ninja Caterpie Ninja Caterpie is offline
Sitting by the back window
 
Join Date: Mar 2008
Location: Best City OCE
Age: 19
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 5,989
Hm. How does the Trainer Tower get the trainers to have your max level...?

Checking doesn't work, a whole list of errors with post zero this that comes up.
__________________
Brony represent.
  #9404    
Old May 19th, 2009 (11:52 PM).
Teknoe's Avatar
Teknoe Teknoe is offline
The one, the only.
 
Join Date: May 2009
Gender:
Posts: 4
The little pokemon sprites when you check your pokemon that bob up and down, how would I go about editing these in Firered?
  #9405    
Old May 20th, 2009 (01:30 AM).
fizzmaister's Avatar
fizzmaister fizzmaister is offline
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
I know that there is a list of used flags in the XSE tutorial (the included one and Diego's (I believe)), but is there a list of flags and what they flag. I've google and searched through this forum and couldn't find one. Thanks in advance.
  #9406    
Old May 20th, 2009 (01:35 AM).
Ninja Caterpie's Avatar
Ninja Caterpie Ninja Caterpie is offline
Sitting by the back window
 
Join Date: Mar 2008
Location: Best City OCE
Age: 19
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 5,989
No there isn't.

Why would you need to know what they flag, anyway? Just look through scripts if you want to know a certain one.
__________________
Brony represent.
  #9407    
Old May 20th, 2009 (01:59 AM).
fizzmaister's Avatar
fizzmaister fizzmaister is offline
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
Quote originally posted by Ninja Caterpie:
No there isn't.

Why would you need to know what they flag, anyway? Just look through scripts if you want to know a certain one.
I'm trying to figure out the mystic ticket and aurora ticket mechanics. The guy by the SS ANNE has a lot of check flags so it's slow going figuring out which ones are which. I guess I'll just work it out myself, it shouldn't be too hard, although I'll probably have to draw it out for it to make sense. Thanks for the info though.
  #9408    
Old May 20th, 2009 (02:21 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by onyx79:
this is what I found,I haven't touch anything here:
what to do now?
As you can see the first bytes are different. Change the ones on your hack so that they're the same as the original, clean ROM.


Quote originally posted by PaulH:
On the other hand, I have yet another question (yay..). How would you go about adding a new Type into Pokémon Fire-Red? Any tools or tutorials around for this? (I have searched, but it came up empty).
If you want to add new types, ASM is needed. Anyway, if you just need one new type you might replace "???" and change the weakness/strength data accordingly.


Quote originally posted by VGAura:
How do you enable or disable running/using fly/bike for a map?
Go to the header view and experiment with the map type (Village, Route, etc.).


Quote originally posted by Ninja Caterpie:
Hm. How does the Trainer Tower get the trainers to have your max level...?

Checking doesn't work, a whole list of errors with post zero this that comes up.
Yeah, AM sucks sometimes. Just make sure the "Show sprites" option is not enabled.
__________________
  #9409    
Old May 20th, 2009 (02:42 AM).
Ninja Caterpie's Avatar
Ninja Caterpie Ninja Caterpie is offline
Sitting by the back window
 
Join Date: Mar 2008
Location: Best City OCE
Age: 19
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 5,989
O.o

Argh, that script is hell confusing.
__________________
Brony represent.
  #9410    
Old May 20th, 2009 (02:54 AM).
Kalsard's Avatar
Kalsard Kalsard is offline
Looking for time travellers.
 
Join Date: May 2009
Location: New Zealand
Age: 20
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 95
Quote:
how do i implement a script file into a rom?
Use XSE and compile, its this gear looking button, then copy the offset that is produced into the offset space on advance map (if you have it)
__________________

"What I have shown you is reality. What you remember, that is the illusion."

  #9411    
Old May 20th, 2009 (03:52 AM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
my rom works! no white screen~!~!!
my hack is alive!~!!!!!!!!!!!!1
hack mew you're a god!
  #9412    
Old May 20th, 2009 (04:03 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by onyx79:
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
my rom works! no white screen~!~!!
my hack is alive!~!!!!!!!!!!!!1
hack mew you're a god!
Thanks LOL
Happy hacking.
__________________
  #9413    
Old May 20th, 2009 (04:05 AM).
Sweet Jasmine's Avatar
Sweet Jasmine Sweet Jasmine is offline
s m i l e :)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chi Town
Age: 23
Gender: Female
Nature: Bold
Posts: 1,041
Send a message via Windows Live Messenger to Sweet Jasmine Send a message via Yahoo to Sweet Jasmine Send a message via Skype™ to Sweet Jasmine
Hey can someone Help me?
I Cant use Advance Mart?
When i click it The Program does not appear >.>
Help please >3 *sad*

-Yasumin >3 Your Sweet Friend
__________________
all i ever wanted was happiness
  #9414    
Old May 20th, 2009 (04:07 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Yasumin:
Hey can someone Help me?
I Cant use Advance Mart?
When i click it The Program does not appear >.>
Help please >3 *sad*

-Yasumin >3 Your Sweet Friend ^_^
And no error messages appear at all? Are you sure?
__________________
  #9415    
Old May 20th, 2009 (04:14 AM).
Sweet Jasmine's Avatar
Sweet Jasmine Sweet Jasmine is offline
s m i l e :)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chi Town
Age: 23
Gender: Female
Nature: Bold
Posts: 1,041
Send a message via Windows Live Messenger to Sweet Jasmine Send a message via Yahoo to Sweet Jasmine Send a message via Skype™ to Sweet Jasmine
Yes im Sure.. It looks like nothing in the program was scripted
>3 *sad* Please Help? Need to use it for my hack
Really Need it.. Thanks For Reading *giggles*

-Yasumin >3 Your Sweet Friend
__________________
all i ever wanted was happiness
  #9416    
Old May 20th, 2009 (04:14 AM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
damn! here's a problem I try to save the game without quick save and I see this:

I start a new game,try to save and it says:save error,please exchange the backup memory.
what now? -____-
  #9417    
Old May 20th, 2009 (04:19 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Yasumin:
Yes im Sure.. It looks like nothing in the program was scripted
>3 *sad* Please Help? ^_^ Need to use it for my hack
Really Need it.. Thanks For Reading ^_^ *giggles*

-Yasumin >3 Your Sweet Friend ^_^
That's weird... What Windows version are you using? Also, did you install the VB6 runtime files?


Quote originally posted by onyx79:
damn! here's a problem I try to save the game without quick save and I see this:

I start a new game,try to save and it says:save error,please exchange the backup memory.
what now? -____-
There are two possible causes.
1. Emulator
2. ROM

You better hope it's just the emulator. So delete any savegame you may have and try again. Just to be sure, move the ROM (and only the ROM) into a new folder.
__________________
  #9418    
Old May 20th, 2009 (04:22 AM).
Sweet Jasmine's Avatar
Sweet Jasmine Sweet Jasmine is offline
s m i l e :)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chi Town
Age: 23
Gender: Female
Nature: Bold
Posts: 1,041
Send a message via Windows Live Messenger to Sweet Jasmine Send a message via Yahoo to Sweet Jasmine Send a message via Skype™ to Sweet Jasmine
Sorry dind't install the files Thanks Again your The Best HackMew *kisses*
Hihi >3 *Giggles*
Kawaii~

-Yasumin >3 Your Sweet Friend
__________________
all i ever wanted was happiness
  #9419    
Old May 20th, 2009 (04:27 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Yasumin:
Sorry dind't install the files Thanks Again your The Best HackMew *kisses*
Hihi >3 *Giggles*
Kawaii~

-Yasumin >3 Your Sweet Friend ^_^
He he, you're welcome :)
__________________
  #9420    
Old May 20th, 2009 (04:39 AM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
I've deleted the .sav files and the .sgm and I still see that,what do I need to delete,backup file?
and when I insert the game into VBA,it allways creates a new .sav file
  #9421    
Old May 20th, 2009 (04:48 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by onyx79:
I've deleted the .sav files and the .sgm and I still see that,what do I need to delete,backup file?
and when I insert the game into VBA,it allways creates a new .sav file
Are you sure you set all the settings properly? Double check them.
__________________
  #9422    
Old May 20th, 2009 (04:58 AM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
I have flash 128K new 1.8.0 emu
delete the .sav and the .bak that it created?
also I see this when the game starts Do I see this message because of the problem or not?
maybe I need to change things on hex editor?
you see,I guess I can play without save cause I can use quick save but when I beat the pokemon league it saves,and it will probablly show me the blue massege which means that I cannot beat the game....
  #9423    
Old May 20th, 2009 (05:16 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by onyx79:
I have flash 128K new 1.8.0 emu
delete the .sav and the .bak that it created?
also I see this when the game starts Do I see this message because of the problem or not?
maybe I need to change things on hex editor?
you see,I guess I can play without save cause I can use quick save but when I beat the pokemon league it saves,and it will probablly show me the blue massege which means that I cannot beat the game....
Please use the search function next time. Solutions here or here.
__________________
  #9424    
Old May 20th, 2009 (07:20 AM).
diegoisawesome's Avatar
diegoisawesome diegoisawesome is offline
Please understand
Silver Tier
 
Join Date: Dec 2007
Location: Goldenrod City, Johto
Age: 18
Gender: Male
Nature: Quirky
Posts: 974
Does anybody know how to disable the Start menu temporarily in FR?
ASM code is fine, too.
__________________


My other resources:
My Website
diegoisawesome's MEGA-HUGE XSE Scripting Tutorial
diegoisawesome's Miscellaneous Finds
The Ruins of Alph Puzzles
Diego's Miscellaneous Patches
GBA Intro Manager
  #9425    
Old May 20th, 2009 (07:21 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by diegoisawesome:
Does anybody know how to disable the Start menu temporarily in FR?
ASM code is fine, too.
Hmm, I've got an idea already but right now I can't try it. Basically the Start button should be disabled temporarily. ASM? Sure.
__________________
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 04:41 AM.