Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #10526    
Old July 20th, 2009 (05:58 AM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
Quote originally posted by Charon the Ferryman:
Um... lol?

I would just learn how to assemble the music via hex editing. So much more reliable than crappy Sappy.

My question - how can I set the Pokemon Seen/Caught flags (namely in Emerald)? I want to make it so that when you first get the Pokedex you have Murkrow caught.
there are no tuts for this and also I've erad the sappy tut and he didn't talk about that error
__________________
my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
  #10527    
Old July 20th, 2009 (06:08 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Charon the Ferryman:
My question - how can I set the Pokemon Seen/Caught flags (namely in Emerald)? I want to make it so that when you first get the Pokedex you have Murkrow caught.
In FR/LG there's a special for setting the Seen (and only that). I believe there could be something similar in R/S/E. If not, you'll need to make a custom ASM routine to do the job.
__________________
  #10528    
Old July 20th, 2009 (06:21 AM).
Kingprawny's Avatar
Kingprawny Kingprawny is offline
 
Join Date: Sep 2008
Gender:
Nature: Relaxed
Posts: 1
Im trying to edit pokemon Ruby so that there is a new type called light. I also want to change the way some of the types effect each other. (If it is not possible in Ruby i could do it in crystal.)
Any help would be much apreciated, thanks!
  #10529    
Old July 20th, 2009 (07:20 AM).
TuRbO-LuT's Avatar
TuRbO-LuT TuRbO-LuT is offline
 
Join Date: Jul 2009
Location: Scotland
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 49
I have just started to learn how to map, script etc etc. My qeustion is....... How do i make it so that a pokemon will only evolve when leveled up at a certain location?? e.g Eevee evolves into Glaceon while leveled up at that Icy Rock place in Diamond/Pearl/Platinum. Oh & im going to be hacking Fire Red! :D
Ta :D
Turbo~
__________________

Platinum Team -
Platinum FC -
Turbo~
  #10530    
Old July 20th, 2009 (07:40 AM).
hashtag's Avatar
hashtag hashtag is offline
the man in black
Crystal Tier
 
Join Date: Nov 2008
Location: Salisbury, England
Age: 20
Gender: Male
Posts: 6,684
Unless you are a very advanced ASM/Hex hacker, you can't.
__________________
#
  #10531    
Old July 20th, 2009 (08:27 AM).
IIMarckus's Avatar
IIMarckus IIMarckus is offline
J946@5488AA97464
 
Join Date: Oct 2007
Gender:
Posts: 402
Quote originally posted by Kingprawny:
Im trying to edit pokemon Ruby so that there is a new type called light. I also want to change the way some of the types effect each other. (If it is not possible in Ruby i could do it in crystal.)
Any help would be much apreciated, thanks!
Doable in both versions.
__________________
iimarck.us / hax.iimarck.us

If you want me, please contact me by email. [email protected]

If you want to hack Pokémon RBY or GSC, read, read, and read some more. This has tons of valuable information.

Pokémon Red disassembly project

Rules that should be rethought: 25charlimit, bumping.
Bad posts are bad posts, regardless of how many words are in them or how old the thread is.
Good posts are good posts, regardless of how old the thread is—and brevity is underrated.
  #10532    
Old July 20th, 2009 (09:41 AM).
JerisEnigma1337's Avatar
JerisEnigma1337 JerisEnigma1337 is offline
Rocket Recruited Trainer
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Female
Posts: 21
Okay, I have ONE question and one question ONLY.

How do I import tilesheets in Elitemap/Advancemap to edit an area?

Like, say I want to use Lavaridge Gym's tiles in Dewford's gym... Lava's are on page 4-1 I believe and Dew's are on 3-3. I'm learning both programs but can't move/add/edit tiles without leaving the map's page... I'm a super newbie, so maybe I should be using a different program altogether...

Please help me with this major headache... ;
  #10533    
Old July 20th, 2009 (09:49 AM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
Quote originally posted by JerisEnigma1337:
Okay, I have ONE question and one question ONLY.

How do I import tilesheets in Elitemap/Advancemap to edit an area?

Like, say I want to use Lavaridge Gym's tiles in Dewford's gym... Lava's are on page 4-1 I believe and Dew's are on 3-3. I'm learning both programs but can't move/add/edit tiles without leaving the map's page... I'm a super newbie, so maybe I should be using a different program altogether...

Please help me with this major headache... ;
use only advance map elite map s.u.x like pokescript and for changing the tiles,just select a diffrent tileset on adnace map
__________________
my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
  #10534    
Old July 20th, 2009 (09:55 AM). Edited July 20th, 2009 by JerisEnigma1337.
JerisEnigma1337's Avatar
JerisEnigma1337 JerisEnigma1337 is offline
Rocket Recruited Trainer
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Female
Posts: 21
Quote originally posted by onyx79:
use only advance map elite map s.u.x like pokescript and for changing the tiles,just select a diffrent tileset on adnace map
Thanks for the answer! Where... exactly do I find this button/option? I've been focusing more on Elitemaps and couldn't find that sort of thing anywhere...

EDIT: I'm playing with AdvanceMaps as we speak and I found the Block editor. Is there a way to import the other tilesets without remaking them all from scratch? Because I'm not finding that...
  #10535    
Old July 20th, 2009 (11:32 AM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
Quote originally posted by JerisEnigma1337:
Thanks for the answer! Where... exactly do I find this button/option? I've been focusing more on Elitemaps and couldn't find that sort of thing anywhere...

EDIT: I'm playing with AdvanceMaps as we speak and I found the Block editor. Is there a way to import the other tilesets without remaking them all from scratch? Because I'm not finding that...
go to map header and select the tileset number that you want.....
__________________
my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
  #10536    
Old July 20th, 2009 (11:41 AM).
Beesafree's Avatar
Beesafree Beesafree is offline
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Posts: 3
eh does anyone know the answer to my question?
does anyone know Rayquaza's palette offset for platinum?
please and thank you
__________________
  #10537    
Old July 20th, 2009 (02:54 PM). Edited July 20th, 2009 by JerisEnigma1337.
JerisEnigma1337's Avatar
JerisEnigma1337 JerisEnigma1337 is offline
Rocket Recruited Trainer
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Female
Posts: 21
Quote originally posted by onyx79:
go to map header and select the tileset number that you want.....
EH?! Aha! Thank you so much! You just saved me sooo much time! -- I just need to do a lot of digging before I can really dive into this project. Thanks for the welcome, too, everyone!

@Beesafree: You can find it with PokeTex I think... I started to go search for you, but I don't have a working platinum rom. Sorry!
  #10538    
Old July 20th, 2009 (03:49 PM). Edited July 20th, 2009 by Beesafree.
Beesafree's Avatar
Beesafree Beesafree is offline
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Posts: 3
thank you - i will try that

EDIT: i couldn't find pokeTEX English.....
i did find a German one though, although all i saw was a list that i ran into before it starts off:


hero,4350808
heroine,4353C30
herobike,4357058
heroinebike,4359BA0
tower01,4381698
tower02,4383100
tower03,4384B68
tower04,43865D0
tower05,4388038

that's not helpful because i don't need those palettes....
anyone know rayquaza's palette offset?

now i am getting frustrated >_<
__________________
  #10539    
Old July 20th, 2009 (08:05 PM).
thereefernander's Avatar
thereefernander thereefernander is offline
4:20
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Nature: Docile
Posts: 7
Quote originally posted by onyx79:
just change the patlate until you find the color mewtwo uses,and then recolor the rest of the things....
When I go to recolor the sprite it says runtime error 9 subscript out of range
  #10540    
Old July 20th, 2009 (08:07 PM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
Quote originally posted by thereefernander:
When I go to recolor the sprite it says runtime error 9 subscript out of range
this happpends me too sometimes,so do this again -____-
__________________
my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
  #10541    
Old July 20th, 2009 (08:07 PM).
Lawnmower's Avatar
Lawnmower Lawnmower is offline
Chibi Ninja
 
Join Date: Jul 2009
Location: The East Coast
Age: 25
Gender: Female
Nature: Hasty
Posts: 5
Hi everybody, I'm kind of new to hacking (as in, just started today), yadda yadda.

So I have a bit of an issue. I wrote a simple little script for FireRed (I'll put it up at the end), and planned to pop it on the little girl in Pallet Town. So I go to compile the script (in ScriptEd), and it doesn't work. I tried both the little girl's offset (16575C) and the empty offset (800000). Still nothing. And of course the script doesn't pop up when I ctrl-click the icon in EliteMap either.

So I realize this is a common problem, and the obvious solution is to go to Folder Options and uncheck the "hide extensions for known file types" box. But that doesn't help.

When I try to compile, notepad opens with the message "Loading command database...
Empty command database detected. Program halted." Does it have anything to do with using Windows Vista? Am I missing something blatantly obvious? If someone could please help me, or refer me to the correct thread for this kind of nooby remark, or both, then I would be grateful and deeply indebted. Because gratitude and debt are so desirable.

Anyway, here's the script.

#org 0x800000
lock
faceplayer
msgbox 0x800100
callstd 0x5
compare LASTRESULT 0x0
if 0x0 goto 0x800300
msgbox 0x800200
callstd 0x2
release
end

#org 0x800300
msgbox 0x800400
callstd 0x2
release
end

#org 0x800100
= The weather's nice,\n isn't it?

#org 0x800200
= I think I'll head\n down to the beach\n today.

#org 0x800400
= Is that so?\p Well then, what did\n I do with that\n umbrella?

Thank you!
  #10542    
Old July 20th, 2009 (08:29 PM).
MC Blaze's Avatar
MC Blaze MC Blaze is offline
The Breeder
 
Join Date: Jun 2009
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 35
Ok, I just started to hack a few days ago but I already hate scripting. On a totally diferent note, I need help with these:

1.- Is there a way to change the player´s battle sprite (backsprite, trainer card sprite...)? I don´t want to modify it very hard, I just want to change the colors.

2.- I downloaded a program to change the way pokemon evolve, but it was for DP, is there such a program for the advance generation?

3.- I wanted to change the Rival´s Cerulean City script in FireRed, but in the A-Map I couldn´t locate the right target. I mean, where do I put the script, over the S flags or the Rival´s OW?

Please, any help would be really apreciated.
__________________
  #10543    
Old July 20th, 2009 (08:39 PM).
Mr.Silver's Avatar
Mr.Silver Mr.Silver is offline
Say Hello To Nurse Barbra
 
Join Date: Jun 2009
Location: The Ushimi region.
Age: 20
Gender: Male
Posts: 670
Send a message via Windows Live Messenger to Mr.Silver
As for 1 and 3 i have NO clue but for 2 use YAPE (yet another pokemon editor)
__________________







  #10544    
Old July 20th, 2009 (08:57 PM).
Lawnmower's Avatar
Lawnmower Lawnmower is offline
Chibi Ninja
 
Join Date: Jul 2009
Location: The East Coast
Age: 25
Gender: Female
Nature: Hasty
Posts: 5
Actually, MC Blaze, for #1 couldn't you use the unLZ app in the EliteMap pack? There's a tutorial somewhere...
  #10545    
Old July 20th, 2009 (09:34 PM).
onyx79's Avatar
onyx79 onyx79 is offline
Red Dead Revolver
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orange Islands (=
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 503
Quote originally posted by MC Blaze:
Ok, I just started to hack a few days ago but I already hate scripting. On a totally diferent note, I need help with these:

1.- Is there a way to change the player´s battle sprite (backsprite, trainer card sprite...)? I don´t want to modify it very hard, I just want to change the colors.

2.- I downloaded a program to change the way pokemon evolve, but it was for DP, is there such a program for the advance generation?

3.- I wanted to change the Rival´s Cerulean City script in FireRed, but in the A-Map I couldn´t locate the right target. I mean, where do I put the script, over the S flags or the Rival´s OW?

Please, any help would be really apreciated.
1-use ape
2-there is evulotion editor pro by dartharon
3-change the script on the s flags
__________________
my room base: http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=5397075&postcount=64
  #10546    
Old July 20th, 2009 (11:13 PM).
thereefernander's Avatar
thereefernander thereefernander is offline
4:20
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Nature: Docile
Posts: 7
Is there a way to make custom palettes or get different ones in the program included with elitemap; "Spread"?
  #10547    
Old July 20th, 2009 (11:32 PM).
Aljam's Avatar
Aljam Aljam is offline
Pierce the heavens
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Age: 21
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 578
Quote originally posted by thereefernander:
Is there a way to make custom palettes or get different ones in the program included with elitemap; "Spread"?
never EVER use elite map, it is outdated. try going with Advanced map(has a palette editor for the tiles) and Advanced Palette editor (APE)(edits ANY palette)
__________________
Paired with Druyii.
  #10548    
Old July 21st, 2009 (12:31 AM).
thereefernander's Avatar
thereefernander thereefernander is offline
4:20
 
Join Date: Jul 2009
Gender: Male
Nature: Docile
Posts: 7
Quote originally posted by Archon:
never EVER use elite map, it is outdated. try going with Advanced map(has a palette editor for the tiles) and Advanced Palette editor (APE)(edits ANY palette)
I can't seem to find the Hero's sprites in Advance Map.
  #10549    
Old July 21st, 2009 (12:38 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Lawnmower:
Hi everybody, I'm kind of new to hacking (as in, just started today), yadda yadda.

So I have a bit of an issue. I wrote a simple little script for FireRed (I'll put it up at the end), and planned to pop it on the little girl in Pallet Town. So I go to compile the script (in ScriptEd), and it doesn't work. I tried both the little girl's offset (16575C) and the empty offset (800000). Still nothing. And of course the script doesn't pop up when I ctrl-click the icon in EliteMap either.

So I realize this is a common problem, and the obvious solution is to go to Folder Options and uncheck the "hide extensions for known file types" box. But that doesn't help.

When I try to compile, notepad opens with the message "Loading command database...
Empty command database detected. Program halted." Does it have anything to do with using Windows Vista? Am I missing something blatantly obvious? If someone could please help me, or refer me to the correct thread for this kind of nooby remark, or both, then I would be grateful and deeply indebted. Because gratitude and debt are so desirable.

Anyway, here's the script.

Spoiler:
#org 0x800000
lock
faceplayer
msgbox 0x800100
callstd 0x5
compare LASTRESULT 0x0
if 0x0 goto 0x800300
msgbox 0x800200
callstd 0x2
release
end

#org 0x800300
msgbox 0x800400
callstd 0x2
release
end

#org 0x800100
= The weather's nice,\n isn't it?

#org 0x800200
= I think I'll head\n down to the beach\n today.

#org 0x800400
= Is that so?\p Well then, what did\n I do with that\n umbrella?


Thank you!
May I suggest you downloading XSE (eXtreme Script Editor) ? The syntax is not that different from ScriptEd but it's way easier and better. Also, it comes with a guide too. You can get it in my Tools Factory thread in the Toolbox. Oh, and by the way... we have a thread specific for script help, you better ask there next time ;)
__________________
  #10550    
Old July 21st, 2009 (04:11 AM).
Trainer 11's Avatar
Trainer 11 Trainer 11 is offline
 
Join Date: Jun 2009
Age: 19
Gender: Female
Nature: Quiet
Posts: 13
How do I change the sprite of Prof. Birch at the into? I can't find him on unLZ-GBA.
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 04:57 AM.