Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #11726    
Old September 20th, 2009 (06:48 PM).
TB Pro's Avatar
TB Pro TB Pro is offline
Old-timer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Midwestern USA
Age: 20
Gender: Male
Posts: 2,739
Quote originally posted by sandstone:
that really makes no sense to me

im trying to find the pal for oak. there are 2 pals for him just like the main hero

im not sure how your method would help me.... do anything

the finding the one i want is exactly what im trying to do...
What part did you not understand? It's a really simple concept, actually.
__________________
--I'm a creepin'..
  #11727    
Old September 20th, 2009 (07:22 PM).
Mr. Twister Mr. Twister is offline
 
Join Date: Jun 2009
Gender:
Posts: 2
Wheres the S.S Tidal in advancemap? Specifically the map coordinates? I cant find it anywhere.
  #11728    
Old September 20th, 2009 (08:50 PM). Edited September 20th, 2009 by thrilljack1.
thrilljack1 thrilljack1 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Where are people getting the desert / winter tiles from for the overworld? Is there a place to download those?

I'm noticing that a lot of people have desert / snow backgrounds. Where are people getting those tiles?
  #11729    
Old September 20th, 2009 (09:26 PM).
874521's Avatar
874521 874521 is offline
School days again...
 
Join Date: Dec 2008
Location: Philippines
Age: 17
Gender: Female
Nature: Naughty
Posts: 507
Quote originally posted by thrilljack1:
Where are people getting the desert / winter tiles from for the overworld? Is there a place to download those?

I'm noticing that a lot of people have desert / snow backgrounds. Where are people getting those tiles?
There are some in the Pixel Art forum. Or google it.
__________________
Hacks I Support:
Pokemon Ametrino





--------------------------
My Thread: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=201787
Post your suggestions on my thread.
Contains DPP and HGSS Tiles and Overworlds!



874521 Pair up with Napalm
  #11730    
Old September 20th, 2009 (11:31 PM).
thrilljack1 thrilljack1 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
I guess I should have phrased my question better. How do you get tiles onto A map for use?
  #11731    
Old September 21st, 2009 (06:31 AM).
Hohoo's Avatar
Hohoo Hohoo is offline
SOMG!1
 
Join Date: May 2009
Location: East from Sweden; west from Russia; south from Norway
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 38
I have a problem with Pokémon Gold.

I've made Cherrygrove City, Route 29, New Bark Town and Route 27 a big water route with no grass at all. The problem is that there was already water in Cherrygrove, New Bark and Route 27 but not in Route 29 - so no wild Pokémon appear in that map.

So, how do I create or remove wild Pokémon data?
  #11732    
Old September 21st, 2009 (07:50 AM).
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice Spherical Ice is offline
Moderator
CS
 
Join Date: Nov 2007
Location: UK
Posts: 3,393
Send a message via Skype™ to Spherical Ice
Quote originally posted by thrilljack1:
I guess I should have phrased my question better. How do you get tiles onto A map for use?
By inserting them..? They're PLENTY of tutorials in D&T (lol Design and Technology. I mean Docs and Tuts) for tile inserting and if that fails everyoen goes to Banjora. ;D.

I dunno if that's what you meant or not
__________________
  #11733    
Old September 21st, 2009 (07:52 AM).
EcoReck's Avatar
EcoReck EcoReck is offline
Just that guy
 
Join Date: Sep 2009
Age: 21
Gender: Male
Posts: 42
May someone please answer my question?
  #11734    
Old September 21st, 2009 (11:01 AM).
The Gambling Gallade's Avatar
The Gambling Gallade The Gambling Gallade is offline
Bored.
 
Join Date: Jul 2009
Location: USA
Age: 20
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 74
Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

Does anyone know how to fix this problem?


In addition to my previous problem, whenever I open up IconEd, I get the message "Run Time Error 13, Type Mismatch".
I get the program to open up, but when I load my ROM, it says that. I tried a clean ROM, and my hacked ROM. Any help here?
__________________
I wish that I had something cool to put into my signature.
  #11735    
Old September 21st, 2009 (11:05 AM). Edited September 21st, 2009 by sandstone.
sandstone's Avatar
sandstone sandstone is offline
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
Posts: 63
Quote originally posted by Jesse[TB Pro]:
You people know nothing these days. When you look at palette viewer in VBA, you see a lot of colors, right. Well find the string of colors you need. Click on the first one, and you get a hex value for it right? Just reverse it. Write it down in notepad, and continue doing this for all the colors needed(you might want to add a few to the front or end of it too, to be more accurate). Search for this string in a hex editor, and plug the offsets into APE until you find the one you want.
alright let me try and take this a step at a time...

yes of course there are alot of colors.
yes, the "string" i need is the sprite palete

alright i click the first and yes there is a hex value.. but reverse it? huh? you mean change it to dec form? how will that help?
and how does that get me the offsets for ape

and it jsut seems like a round about way of doing what i was already doing. which was saving the pal and importing it into ape to use the 'load from searched' feature

and when i didi that the issue was that ape told me the pal was not found

Quote originally posted by EcoReck:
May someone please answer my question?
alright. so the only way i can think to do it is to open up the scripts and edit each and every dialouge one at a time. but i wouldnt know much. i sugest you search out someone who's done what your trying to do and ask them directly

Quote originally posted by The Gambling Gallade:
Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

Does anyone know how to fix this problem?

In addition to my previous problem, whenever I open up IconEd, I get the message "Run Time Error 13, Type Mismatch".
I get the program to open up, but when I load my ROM, it says that. I tried a clean ROM, and my hacked ROM. Any help here?
maybe iconED isnt compatable with the rom your using. are you using a dppt rom or somthing? cus i dont think it will work with those

also maybe you have a random warp out in the middle of nowhere and thats where your going to. check for an extra warp you may have overlooked. if there isnt one then ive never heard of anything that weird happening. maybe you should open up your world map in game and see where you are after the warp. maybe thatll give you a place to start lookign for an answer
  #11736    
Old September 21st, 2009 (11:32 AM).
iTeruri's Avatar
iTeruri iTeruri is offline
iAm
 
Join Date: May 2006
Location: The Nederlands
Nature: Relaxed
Posts: 276
Quote originally posted by The Gambling Gallade:
Hmmm. I've had this question for almost a month. It has never been answered.

Before you attempt to answer it, understand that in Advance Map, I have all the map banks correct on the warps. Even when I hit "Goto", the warp works.

Now, when I play it in the game, and I walk into the door, it takes me to another map, except I cannot move, I'm invisible, and I believe I'm out of bounds. I changed the map height and width, and checked if I had a warp out of bounds. I did not.

Does anyone know how to fix this problem?
I found a simple solution: save to map some where on your computer, open it again and insert it over the map that gives you the problems. It's not the most elegant way of solving it, but it gets the job done and that's what counts.

To save a map go to: file > map... > save map as...
To open it again go to: file > map... > open map...
To insert it over the map: file > map... > insert map
  #11737    
Old September 21st, 2009 (12:21 PM).
sandstone's Avatar
sandstone sandstone is offline
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
Posts: 63
does anyone know what the images from 241 ish to 248ish (the charizard, venasuar, blastiose, and pikachu) are for

and also how do i find out the proper pal for objects in ape
  #11738    
Old September 21st, 2009 (12:31 PM).
Aljam's Avatar
Aljam Aljam is offline
Pierce the heavens
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Age: 21
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 578
241-248 are for the credits.
__________________
Paired with Druyii.
  #11739    
Old September 21st, 2009 (12:39 PM). Edited September 21st, 2009 by sandstone.
sandstone's Avatar
sandstone sandstone is offline
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
Posts: 63
oh thats an interesting tidbit. thanks.

how about the other q? do you know how to find the offsets for the pals i need in APE?

ex: the hero 1 and 2 pals on this tut

http://www.pokecommunity.com/showthread.php?p=4904923&highlight=replace+hero#post4904923


only i need them for the prof, rival and female ch.


and i need to learn to find them on my own. who should i ask?





heeeeeeeeeeeeeeeelp!!! lol



seriously. im editing so many things i need to learn how to edit pals and i dont know how to find the one that goes to what im editing in ape unless someone tells me
  #11740    
Old September 21st, 2009 (02:45 PM).
TB Pro's Avatar
TB Pro TB Pro is offline
Old-timer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Midwestern USA
Age: 20
Gender: Male
Posts: 2,739
Quote originally posted by sandstone:
alright let me try and take this a step at a time...

yes of course there are alot of colors.
yes, the "string" i need is the sprite palete

alright i click the first and yes there is a hex value.. but reverse it? huh? you mean change it to dec form? how will that help?
and how does that get me the offsets for ape

and it jsut seems like a round about way of doing what i was already doing. which was saving the pal and importing it into ape to use the 'load from searched' feature

and when i didi that the issue was that ape told me the pal was not found
Wth? How did you get "change to dec" from reversing. If you don't know how to reverse a hex value, you need to read a tut. Look for one by Thethethethe, he knows a lot on the subject. The value 13E5 reversed is E513. Continue this for the rest of the colors. Look for the string in a hex editor. Like I already said. very simple.
__________________
--I'm a creepin'..
  #11741    
Old September 21st, 2009 (03:02 PM).
Chaos Rush's Avatar
Chaos Rush Chaos Rush is offline
im sexy and i know it
 
Join Date: May 2007
Location: Taylor Swift
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 1,282
Does anybody know how to edit tiles in Crystal? I can't find a tileset editor.
  #11742    
Old September 21st, 2009 (03:11 PM). Edited September 21st, 2009 by sandstone.
sandstone's Avatar
sandstone sandstone is offline
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
Posts: 63
Quote originally posted by Jesse[TB Pro]:
Wth? How did you get "change to dec" from reversing. If you don't know how to reverse a hex value, you need to read a tut. Look for one by Thethethethe, he knows a lot on the subject. The value 13E5 reversed is E513. Continue this for the rest of the colors. Look for the string in a hex editor. Like I already said. very simple.
al right ill give it a whirl, thanks. i know ive been infuriating.
..mumbles to self.. yehaw lets go...


jesse i tried it and im still getting the pal not found msg... im not sure what im doing wrong

i opened the oak pal in pal viewer.
i wrote down all thyre values
i reversed them
i put them into ape
the colors were all the same as in the pal viewer window
i hit the search button
error msg
  #11743    
Old September 21st, 2009 (04:37 PM).
TB Pro's Avatar
TB Pro TB Pro is offline
Old-timer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Midwestern USA
Age: 20
Gender: Male
Posts: 2,739
Quote originally posted by sandstone:
al right ill give it a whirl, thanks. i know ive been infuriating.
..mumbles to self.. yehaw lets go...


jesse i tried it and im still getting the pal not found msg... im not sure what im doing wrong

i opened the oak pal in pal viewer.
i wrote down all thyre values
i reversed them
i put them into ape
the colors were all the same as in the pal viewer window
i hit the search button
error msg
You don't put them into APE, you put the string into a hex editor, and put the offset it gives you into APE.
__________________
--I'm a creepin'..
  #11744    
Old September 21st, 2009 (06:45 PM).
IIMarckus's Avatar
IIMarckus IIMarckus is offline
J946@5488AA97464
 
Join Date: Oct 2007
Gender:
Posts: 402
Quote originally posted by Hohoo:
I have a problem with Pokémon Gold.

I've made Cherrygrove City, Route 29, New Bark Town and Route 27 a big water route with no grass at all. The problem is that there was already water in Cherrygrove, New Bark and Route 27 but not in Route 29 - so no wild Pokémon appear in that map.

So, how do I create or remove wild Pokémon data?
How to edit wild Pokémon in G/S
__________________
iimarck.us / hax.iimarck.us

If you want me, please contact me by email. [email protected]

If you want to hack Pokémon RBY or GSC, read, read, and read some more. This has tons of valuable information.

Pokémon Red disassembly project

Rules that should be rethought: 25charlimit, bumping.
Bad posts are bad posts, regardless of how many words are in them or how old the thread is.
Good posts are good posts, regardless of how old the thread is—and brevity is underrated.
  #11745    
Old September 21st, 2009 (11:09 PM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Jesse[TB Pro]:
You don't put them into APE, you put the string into a hex editor, and put the offset it gives you into APE.
What's the point of wasting time with a hex editor, reversing etc.? Just export the the palette, import it into APE and search it. That's it.
__________________
  #11746    
Old September 22nd, 2009 (03:52 AM).
Pokepal17's Avatar
Pokepal17 Pokepal17 is offline
More cowbell~
Silver Tier
 
Join Date: Oct 2008
Location: Steeltown
Age: 20
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,517
Quote originally posted by HackMew:
What's the point of wasting time with a hex editor, reversing etc.? Just export the the palette, import it into APE and search it. That's it.
Yeah, but some of the palettes have an extra 00 00 in them (not at the end of the string) which the VBA palette viewer doesn't read so when exporting them into APE, they won't be found.
__________________
Pokémon Stardrop
  #11747    
Old September 22nd, 2009 (04:05 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Pokepal17:
Yeah, but some of the palettes have an extra 00 00 in them (not at the end of the string) which the VBA palette viewer doesn't read so when exporting them into APE, they won't be found.
Those are just compressed palettes.
__________________
  #11748    
Old September 22nd, 2009 (04:14 AM).
TB Pro's Avatar
TB Pro TB Pro is offline
Old-timer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Midwestern USA
Age: 20
Gender: Male
Posts: 2,739
Quote originally posted by HackMew:
Those are just compressed palettes.
The oak palette won't load in APE or so he says. Sorry HackMew, I thought that was the only way he could find it. xD
__________________
--I'm a creepin'..
  #11749    
Old September 22nd, 2009 (03:24 PM).
Aljam's Avatar
Aljam Aljam is offline
Pierce the heavens
Gold Tier
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Age: 21
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 578
Quote originally posted by Jesse[TB Pro]:
The oak palette won't load in APE or so he says. Sorry HackMew, I thought that was the only way he could find it. xD
I remember this type of thing happened with me awhile back. It's how you saved your palette. Save as a paint shop palette. The default palette vba saves it as is a microsoft palette, which doesnt seem to load. so try saving as a paint shop one. Don't for get to delete your old palette because vba doesnt save it if its already there... idk y DX
__________________
Paired with Druyii.
  #11750    
Old September 22nd, 2009 (04:52 PM).
justinufer justinufer is offline
Learner
 
Join Date: May 2008
Age: 19
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 14
Is there anyway to edit the other 3 maps in fire red?
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 06:09 PM.