Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #12126    
Old October 28th, 2009 (09:31 PM).
Larvitar170's Avatar
Larvitar170
Noobie hacker
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kentucky.
Gender: Male
Nature: Modest
Quote originally posted by NarutoActor:
did you walk to your mom. if you game allows you to get defeated without first taking to your mom that will happen.
I fixed that. Does it all have to do with level hacking and things like that? When I lose, I get the right script, saying I scurried home before my first pokemon center, but it keeps sending me to map 0.0
__________________
Current project: Pokemon Mud Brown (Working Title, will be changed.)
No link because I haven't made a page for it yet.
Team: Myself as mapper, scripter, and spriter.Brandinokthx as spriter.

  #12127    
Old October 29th, 2009 (04:16 AM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon
The Master of Pokemon Breeding
Community Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
How do I change the title screen on Pokemon FireRed to be whatever I want it to be?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
[/sig-reason]
  #12128    
Old October 29th, 2009 (05:00 AM).
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
Quote originally posted by Konekodemon:
How do I change the title screen on Pokemon FireRed to be whatever I want it to be?
Check tutorials
Tutorial's section has lots of tuts for title screen editing
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
  #12129    
Old October 29th, 2009 (05:27 AM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon
The Master of Pokemon Breeding
Community Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
Yes, but there very hard for me to understand any of it.
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
[/sig-reason]
  #12130    
Old October 29th, 2009 (07:47 AM).
Larsie13
Gone
 
Join Date: Oct 2006
Location: The Netherlands
Age: 23
Nature: Modest
Quote originally posted by Drakuaza:
I have a song that lasts 1:24. and it loops at 50 or so.So its not the song. its the timing, and the original title loops, add it to a map, it will loop.
Well, I guess it's different for FR than it is for R/S/E, then. In Emerald at least, and probably in R/S too, it happens like I said in my previous post. Don't know how it works in FR...
  #12131    
Old October 29th, 2009 (11:03 AM). Edited January 2nd, 2013 by Bozster.
Bozster's Avatar
Bozster
Chief Lunatic
 
Join Date: Jul 2008
Gender: Male
I'm about to install Sappy 1.2 on my laptop.
I'd downloaded it from the Helmeted Rodent website.
Is it safe(ie are there any more viruses, like in Elite Map)?
Thanks

Yeah, sorry, another problem!
Can anyone explain why this happens:
Attachment 50726
Thanks again
  #12132    
Old October 29th, 2009 (11:44 AM).
Sora's Nobody's Avatar
Sora's Nobody
The Official Roxas
 
Join Date: Jun 2009
Location: Destiny Island
Gender: Male
Nature: Brave
Send a message via Windows Live Messenger to Sora's Nobody
so my problem is that any ruby rom i download theres some kind of defect to it, no matter where i download the rom from, the groudon is gone, do any of you know how to fix that
__________________

Sora's Nobody ★ Nothing Yet!
♠The Official Roxas♠ My Stuff:


  #12133    
Old October 29th, 2009 (12:07 PM).
panthers4091
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
Quote originally posted by Bozster:
I'm about to install Sappy 1.2 on my laptop.
I'd downloaded it from the Helmeted Rodent website.
Is it safe(ie are there any more viruses, like in Elite Map)?
Thanks

Yeah, sorry, another problem!
Can anyone explain why this happens:
Attachment 50726
Thanks again
Download the advanced series in the tools section and use the sprite position editor.
  #12134    
Old October 29th, 2009 (02:16 PM).
Bozster's Avatar
Bozster
Chief Lunatic
 
Join Date: Jul 2008
Gender: Male
Quote originally posted by panthers4091:
Download the advanced series in the tools section and use the sprite position editor.
Great! Thanks for the help!

Now, another query(sprry if I'm annoying anyone!):
Does anyone know where I can get the 4th gen Pokemon 'death cries'?
  #12135    
Old October 29th, 2009 (02:27 PM).
0m3GA ARS3NAL's Avatar
0m3GA ARS3NAL
Im comin' home...
Community Supporter Tier 1
 
Join Date: Jan 2008
Location: Superjail Penitentiary
Age: 22
Gender: Male
Nature: Gentle
Quote originally posted by Bozster:
Great! Thanks for the help!

Now, another query(sprry if I'm annoying anyone!):
Does anyone know where I can get the 4th gen Pokemon 'death cries'?
Chances are, the sounds are all just the regular sounds/cries, just slowed and lowered by the game's engine.
You'll have to either record it, or rip the cry and do it yourself with a sound editing program like Wavepad...
__________________
>Boot Jailbot
>Pass *****
.
.
Jailbot OS Ver 1.1.2
Greetings Warden
of Superjail Penitentiary
Awaiting user input...

>Display User_Info
╠══User Info══╣
Username:
0m3GA ARS3NAL
Age: 18
Sex: Male ♂
Race: Caucasian
Quote:
"What is this
I don't even..."

M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
╠══End of File══╣
Awaiting user input...

>
  #12136    
Old October 29th, 2009 (03:36 PM).
midnight ride
none
 
Join Date: Jun 2009
Age: 22
Gender: Male
Nature: Timid
Hello again.
How does one(using advance map) make a snowy city? I dont want the whole rom to be snowy, just a city or route. And I dont mean just the weather i mean the palettes.

and here's a previous question I had that still needs some answering if anybody can help:

This is a Fire Red ROM.

Spoiler:
I was wondering if it was possible to make more room on a ROM for maps (areas), like having the name on the list instead of choosing to re-name an already named map and thus change all of the original map to what I re-named that one to.(ex. Changing Pallet town to something I want a new area to be called then having it save the name onto the original pallet town also.) Because my system of saving the names over old maps isn't the best.
  #12137    
Old October 30th, 2009 (02:07 AM).
Banjora Marxvile's Avatar
Banjora Marxvile
Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da
 
Join Date: May 2008
Age: 21
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote originally posted by midnight ride:
Hello again.
How does one(using advance map) make a snowy city? I dont want the whole rom to be snowy, just a city or route. And I dont mean just the weather i mean the palettes.

and here's a previous question I had that still needs some answering if anybody can help:

This is a Fire Red ROM.

Spoiler:
I was wondering if it was possible to make more room on a ROM for maps (areas), like having the name on the list instead of choosing to re-name an already named map and thus change all of the original map to what I re-named that one to.(ex. Changing Pallet town to something I want a new area to be called then having it save the name onto the original pallet town also.) Because my system of saving the names over old maps isn't the best.
1. To make a snowy route, you insert the Snowy tiles yourself into the Secondary Tileset (which is route and city specific, so pick which one first), and then use that.
2. There is no known way to insert new map names without replacing old ones. Yet.
__________________

Man of Steel
He harbors no shame
Got cut a raw deal
But he holds no blame
Gone and forgot to feel
Numb for pretentious pain
As he spins the wheel
There's no loss nor no gain...


Nerves o
f Steel
He must remain
Even if it kills
To remember my name
A view to a thrill
Like Campari and Champagne
I'm on the rocks
Please tell me, What Is My Name?

  #12138    
Old October 30th, 2009 (09:42 PM). Edited October 30th, 2009 by Konekodemon.
Konekodemon's Avatar
Konekodemon
The Master of Pokemon Breeding
Community Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
Can someone post a full Tutorial on how to use Pokemap please? I've looked all over the web and can't find any complete Tutorials for Pokemap.

Also how do I edit in newer generation Pokemon onto a GBC game without having to delete older generation Pokemon?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
[/sig-reason]
  #12139    
Old October 31st, 2009 (06:28 PM). Edited October 31st, 2009 by Darkest Shade of Light.
Darkest Shade of Light's Avatar
Darkest Shade of Light
Pokémon Midnight Sun
 
Join Date: Oct 2009
Location: In the empty void they call my soul
Age: 18
Gender: Male
Nature: Adamant
If this is already on here, then I apologize, I didn't feel like spending two hours going through 500 pages of questions. I have been repeatedly trying to hack Ruby/LeafGreen ROMs, but after I progress through the Hack to about the first or second Route, the game will completely freeze. I checked in A-Map and everything is f***ed up. Pokemon names are changed to something like (p,p,p,p,p) or (d;/) no parentheses, and item events are changed likewise. Sorry for the long post. Why does this keep happening?!?!?! All 5 times I've tried.
__________________
  #12140    
Old October 31st, 2009 (06:33 PM).
NarutoActor's Avatar
NarutoActor
The rocks cry out to me
Community Supporter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brooklyn/Marlboro
Age: 21
Gender: Female
Nature: Bashful
Send a message via AIM to NarutoActor Send a message via Windows Live Messenger to NarutoActor
the rom is obvously bricked, try downloading a fresh rom from diferent website.
__________________
~There are those people who understand hex, F the rest
  #12141    
Old October 31st, 2009 (10:06 PM).
Konekodemon's Avatar
Konekodemon
The Master of Pokemon Breeding
Community Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Age: 30
Gender: Female
Nature: Jolly
Send a message via ICQ to Konekodemon Send a message via AIM to Konekodemon Send a message via Windows Live Messenger to Konekodemon Send a message via Yahoo to Konekodemon Send a message via Skype™ to Konekodemon
On FireRed/LeafGreen how do I change the path that Professor Oak walks in when he's leading you to the lab?
__________________

Please check out my InuYasha fanfiction and tell me what you think.
Sign up for Vizzard to play free Retro Games online: http://www.vizzed.com/boards/profile.php?id=231549&ref=61528
[/sig-reason]
  #12142    
Old October 31st, 2009 (10:20 PM).
Aljam's Avatar
Aljam
Pierce the heavens
Community Supporter Tier 4
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Age: 21
Gender: Male
Nature: Modest
Quote originally posted by Konekodemon:
On FireRed/LeafGreen how do I change the path that Professor Oak walks in when he's leading you to the lab?
you have to do a little something called scripting. Look for tuts in the documents and tutorials section
__________________
Paired with Druyii.
  #12143    
Old October 31st, 2009 (10:44 PM).
Phantom_Spider's Avatar
Phantom_Spider
Beginning Trainer
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
Hi there,
Some ROM hacks like "Pokemon Ruby Destiny: Life of Guardians" have copyright notices before the title screen (I have included an example picture).
How would I make my own one and is this process reversible?
Thanks in advance
Attached Images
File Type: png map.png‎ (9.2 KB, 21 views) (Save to Dropbox)
  #12144    
Old November 1st, 2009 (03:57 AM).
Tropical Sunlight's Avatar
Tropical Sunlight
The Faltine
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenia
Age: 18
Gender: Male
Send a message via Windows Live Messenger to Tropical Sunlight
Quote originally posted by Phantom_Spider:
Hi there,
Some ROM hacks like "Pokemon Ruby Destiny: Life of Guardians" have copyright notices before the title screen (I have included an example picture).
How would I make my own one and is this process reversible?
Thanks in advance
There is a patch in ROM Hacking, a few pages back. It's in a thread posted by Hiroshi (forgot the last name), the creator of rijonAdventures.
The patch was originally created for FR, but thethethethe made it compatible in Ruby and Emerald also.
All you need to do is, download the patch and pathc it on your ROM with LIPS.

Also, I do not think this process is reversible.
__________________
  #12145    
Old November 1st, 2009 (05:36 AM).
siper x's Avatar
siper x
I'm Russia, Fear Russia
 
Join Date: Jul 2009
Age: 19
Gender: Male
Nature: Lonely
i have a problem. when ever i get to a certain part of a game i'm making, the game goes to the intro screen. i've been working on this game for a while, so i have 2 questions.
1. why does my game do this?
2. how do you export then import maps from game to game?
__________________
Never wish for death, but life. If you die, who will protect those precious to you?

Blood brother to Kroso
  #12146    
Old November 1st, 2009 (06:04 AM).
panthers4091
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
Quote originally posted by siper x:
i have a problem. when ever i get to a certain part of a game i'm making, the game goes to the intro screen. i've been working on this game for a while, so i have 2 questions.
1. why does my game do this?
2. how do you export then import maps from game to game?
For the second question:
To save a map:In advance map, go to the map you want, then go to file>map...>save map as...

Then in the new game, go to the map you want to replace and pick file>map...>open map...

Also this doesn't change any tiles so you will need the correct tile sets.
  #12147    
Old November 1st, 2009 (06:31 AM).
siper x's Avatar
siper x
I'm Russia, Fear Russia
 
Join Date: Jul 2009
Age: 19
Gender: Male
Nature: Lonely
it doesn't save the map in the game i want. why? how do i save it?
__________________
Never wish for death, but life. If you die, who will protect those precious to you?

Blood brother to Kroso
  #12148    
Old November 1st, 2009 (06:34 AM).
panthers4091
Beginning Trainer
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
Quote originally posted by siper x:
it doesn't save the map in the game i want. why? how do i save it?
I don't know what you mean, that is exactly what it does.
  #12149    
Old November 1st, 2009 (06:48 AM).
siper x's Avatar
siper x
I'm Russia, Fear Russia
 
Join Date: Jul 2009
Age: 19
Gender: Male
Nature: Lonely
when i open it then it shows it, but if i save it and go back to it, it is back to normal, not the opened one, and if i go to the header tab it only shows the area dimensions and the tileset used. nothing else
__________________
Never wish for death, but life. If you die, who will protect those precious to you?

Blood brother to Kroso
  #12150    
Old November 1st, 2009 (06:50 AM).
Banjora Marxvile's Avatar
Banjora Marxvile
Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da
 
Join Date: May 2008
Age: 21
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote originally posted by siper x:
it doesn't save the map in the game i want. why? how do i save it?
Do File - Map - Insert Map, select which Map No. you want to replace, or if you want to insert it into a new space, then it should appear in the List under "PALLET TOWN", but there is still more to do:

Go into Map Header and in the Dropdown list, select which map you want it under, such as VIRIDIAN CITY, or whatever you have already renamed..
__________________

Man of Steel
He harbors no shame
Got cut a raw deal
But he holds no blame
Gone and forgot to feel
Numb for pretentious pain
As he spins the wheel
There's no loss nor no gain...


Nerves o
f Steel
He must remain
Even if it kills
To remember my name
A view to a thrill
Like Campari and Champagne
I'm on the rocks
Please tell me, What Is My Name?

Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 03:00 AM.