The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.


Advertise here

Closed Thread
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #12351    
Old November 19th, 2009, 11:18 AM
Tropical Sunlight's Avatar
Tropical Sunlight
The Faltine
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenia
Age: 18
Gender: Male
Send a message via Windows Live Messenger to Tropical Sunlight

Advertise here
Quote:
Originally Posted by xmouvelianx View Post
What do you mean?
Any tutorials?
Just use the old doors, but recolor them.
They should work.
Don't insert any new ones. But if you must, see Juan's tutorial of adding new animations.
Or you could just edit those in the first place.
__________________
  #12352    
Old November 19th, 2009, 11:28 AM
Haku.'s Avatar
Haku.
(FLAME)...H....A...K..U
 
Join Date: Jan 2008
Location: Singapore :D
Gender: Male
Nature: Quiet
Send a message via Windows Live Messenger to Haku.
Okay thnks H20_turqoise
Really did help.
__________________

  #12353    
Old November 19th, 2009, 02:33 PM
lord_kratos's Avatar
lord_kratos
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2009
can someone answer my question pl0x?
__________________
"My name is Kratos Aurion.I am of cruxis,an organisation bent on the revival of the goddess martel...You people are unworthy to be in my pressence..Sacred powers,cast your purifying light upon these corrupt souls,rest in peace sinners....JUDGEMENT!"
  #12354    
Old November 19th, 2009, 02:39 PM
Juan
Brazilian with a bad English
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pindamonhangaba - SP
Age: 23
Nature: Adamant
Quote:
Originally Posted by lord_kratos View Post
I have 2 questions:
1.How do i add in different tile sets?For example,i want to get some tile sets from ruby and use it in my fire red hack.Is this at all possible?

2.Im doing a hack of fire red,and i would like to use certain tile sets from one city(eg cerulean) and place them in another city(eg saffron)
I already know about switching the tile sets but when i do so,the other tiles that are currently in the map get messed up

THXS FOR YOUR HELP
~lord_kratos~
Quote:
Originally Posted by lord_kratos View Post
can someone answer my question pl0x?
1 - Export, Import and change the palettes.

2 - Change the tileset number or repeat the number 1
__________________
  #12355    
Old November 19th, 2009, 02:42 PM
lord_kratos's Avatar
lord_kratos
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by Juan View Post
1 - Export, Import and change the palettes.

2 - Change the tileset number or repeat the number 1
I dont understand fully what u mean dude sry.Can u simplify?lol
__________________
"My name is Kratos Aurion.I am of cruxis,an organisation bent on the revival of the goddess martel...You people are unworthy to be in my pressence..Sacred powers,cast your purifying light upon these corrupt souls,rest in peace sinners....JUDGEMENT!"
  #12356    
Old November 19th, 2009, 02:50 PM
Juan
Brazilian with a bad English
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pindamonhangaba - SP
Age: 23
Nature: Adamant
Quote:
Originally Posted by lord_kratos View Post
I dont understand fully what u mean dude sry.Can u simplify?lol
  • Save the Ruby tileset in a .DIB file, and import in FireRed.
  • Save the Ruby tileset in a .DIB file, edit it, and import in FireRed.
  • Save the FireRed tileset in a .DIN file, copy and paste in another tileset, and import in FireRed.

Read tutos about A-Map/Tilesets, you'll understand it better.
__________________
  #12357    
Old November 19th, 2009, 03:41 PM
colcolstyles's Avatar
colcolstyles
Yours truly
 
Join Date: May 2008
Location: The Bay Area
Gender: Male
Nature: Lonely
Quote:
Originally Posted by H2O Turquoise View Post
Just use the old doors, but recolor them.
They should work.
Don't insert any new ones. But if you must, see Juan's tutorial of adding new animations.
Or you could just edit those in the first place.
Actually, Juan's tutorial teaches how to insert Tile Animations. They are different from Door Animations. If you're looking to insert new door animations, I would advise downloading the Door Manager in ZodiacDaGreat's toolbox.
__________________

Brother of Vrai
  #12358    
Old November 19th, 2009, 04:28 PM
lord_kratos's Avatar
lord_kratos
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by Juan View Post
  • Save the Ruby tileset in a .DIB file, and import in FireRed.
  • Save the Ruby tileset in a .DIB file, edit it, and import in FireRed.
  • Save the FireRed tileset in a .DIN file, copy and paste in another tileset, and import in FireRed.

Read tutos about A-Map/Tilesets, you'll understand it better.
Thxs man i think i get what ur talking bout.
One more thing,when u say "import in firered" what do u mean there?
Also,do u have any tuts?
__________________
"My name is Kratos Aurion.I am of cruxis,an organisation bent on the revival of the goddess martel...You people are unworthy to be in my pressence..Sacred powers,cast your purifying light upon these corrupt souls,rest in peace sinners....JUDGEMENT!"
  #12359    
Old November 19th, 2009, 04:29 PM
NTA's Avatar
NTA
Where?
 
Join Date: Nov 2007
Nature: Adamant
how can i edit t he priority of an image on the titlescreen?
when i use the i/o viewer, it changes it but when i reopen the rom it resets

would there be any way to make it permanent?
this is how it looked before
Spoiler:


and this is how it looked after
Spoiler:



anty help will be appreciated :D
__________________

  #12360    
Old November 19th, 2009, 05:52 PM
Pokepal17's Avatar
Pokepal17
More cowbell~
 
Join Date: Oct 2008
Location: Steeltown
Age: 19
Gender: Male
Nature: Modest
Quote:
Originally Posted by NTA View Post
how can i edit t he priority of an image on the titlescreen?
when i use the i/o viewer, it changes it but when i reopen the rom it resets

would there be any way to make it permanent?
this is how it looked before
Spoiler:


and this is how it looked after
Spoiler:



anty help will be appreciated :D
I believe this happens because the game isrefreshing itself very quickly all the time, so when you edit and then go back into game, the thing will have reset. I dunno properly, maybe an ASM hacker will be able to shed some more light on this. :3
__________________
Pokémon Stardrop
  #12361    
Old November 19th, 2009, 05:56 PM
Juan
Brazilian with a bad English
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pindamonhangaba - SP
Age: 23
Nature: Adamant
Quote:
Originally Posted by NTA View Post
how can i edit t he priority of an image on the titlescreen?
when i use the i/o viewer, it changes it but when i reopen the rom it resets >_>

would there be any way to make it permanent?
this is how it looked before
Spoiler:


and this is how it looked after
Spoiler:



anty help will be appreciated :D
VBA only monitors it and 'edit in run time'.

If you want to change it in your hack, you must use assembly.
http://nocash.emubase.de/gbatek.htm#gbaiomap
__________________

Last edited by Juan; November 19th, 2009 at 06:05 PM.
  #12362    
Old November 20th, 2009, 03:51 AM
torcoal's Avatar
torcoal
Ketsu!
 
Join Date: Oct 2008
Gender: Male
Nature: Bold
Does anyone know how to extend a ruby rom?
I don't know how,but I need to know how.
  #12363    
Old November 20th, 2009, 04:43 AM
Pokepal17's Avatar
Pokepal17
More cowbell~
 
Join Date: Oct 2008
Location: Steeltown
Age: 19
Gender: Male
Nature: Modest
Quote:
Originally Posted by torcoal View Post
Does anyone know how to extend a ruby rom?
I don't know how,but I need to know how.

XSE has a rom resizer. Open your rom in XSE and goto tools -> rom resizer and pick the new size of the rom.
__________________
Pokémon Stardrop
  #12364    
Old November 20th, 2009, 11:14 AM
Jm20's Avatar
Jm20
A.k.a. Zig :-)
 
Join Date: Sep 2009
Location: The Netherlands
Age: 22
Gender: Male
I have added some Pokémon-grass to my map. Through A-map, I chose Charmander and Squirtle to appear. However, besides those two, I get "????????" (big round question mark) appearing all the time. I dó have given the player a Pokémon.
As for the offset of the grass, I left it blank (well, default: $000000). Should I edut that somehow?
  #12365    
Old November 20th, 2009, 11:19 AM
0m3GA ARS3NAL's Avatar
0m3GA ARS3NAL
Im comin' home...
Community Supporter Tier 1
 
Join Date: Jan 2008
Location: Superjail Penitentiary
Age: 21
Gender: Male
Nature: Gentle
Quote:
Originally Posted by Jm20 View Post
I have added some Pokémon-grass to my map. Through A-map, I chose Charmander and Squirtle to appear. However, besides those two, I get "????????" (big round question mark) appearing all the time. I dó have given the player a Pokémon.
As for the offset of the grass, I left it blank (well, default: $000000). Should I edut that somehow?
If your list only show Charmander, and squirtle, then a bunch of blank spaces, then you are going to see a bunch of blank pokemon...

Instead of your wild pokemon list looking like this...

Charmander
Squirtle
--------
--------
--------
--------
--------etcetc

Try like this...

Charmander
Squirtle
Charmander
Squirtle
Charmander
Squirtle... and so on..

PROTIP: The pokemon nearest the bottom of the list are the ones that show up less... IE: RARER
__________________
>Boot Jailbot
>Pass *****
.
.
Jailbot OS Ver 1.1.2
Greetings Warden
of Superjail Penitentiary
Awaiting user input...

>Display User_Info
╠══User Info══╣
Username:
0m3GA ARS3NAL
Age: 18
Sex: Male ♂
Race: Caucasian
Quote:
"What is this
I don't even..."

M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
╠══End of File══╣
Awaiting user input...

>
  #12366    
Old November 20th, 2009, 12:17 PM
Jm20's Avatar
Jm20
A.k.a. Zig :-)
 
Join Date: Sep 2009
Location: The Netherlands
Age: 22
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by 0m3GA ARS3NAL View Post
If your list only show Charmander, and squirtle, then a bunch of blank spaces, then you are going to see a bunch of blank pokemon...

Instead of your wild pokemon list looking like this...

Charmander
Squirtle
--------
--------
--------
--------
--------etcetc

Try like this...

Charmander
Squirtle
Charmander
Squirtle
Charmander
Squirtle... and so on..

PROTIP: The pokemon nearest the bottom of the list are the ones that show up less... IE: RARER
:O so I have to fill in every box...? That's weird, but it does make sense. Thanks for your answer!
  #12367    
Old November 20th, 2009, 12:45 PM
NarutoActor's Avatar
NarutoActor
The rocks cry out to me
Community Supporter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brooklyn/Marlboro
Age: 20
Gender: Female
Nature: Bashful
Send a message via AIM to NarutoActor Send a message via Windows Live Messenger to NarutoActor
um its not realy weird, it helps if you want a certin pokemon to apear 30% and another 50% it adds for more persician.
__________________
~There are those people who understand hex, F the rest
  #12368    
Old November 20th, 2009, 01:10 PM
NTA's Avatar
NTA
Where?
 
Join Date: Nov 2007
Nature: Adamant
Quote:
Originally Posted by Pokepal17 View Post
I believe this happens because the game isrefreshing itself very quickly all the time, so when you edit and then go back into game, the thing will have reset. I dunno properly, maybe an ASM hacker will be able to shed some more light on this. :3
Quote:
Originally Posted by Juan View Post
VBA only monitors it and 'edit in run time'.

If you want to change it in your hack, you must use assembly.
http://nocash.emubase.de/gbatek.htm#gbaiomap

thnx i had i smallidea on what todo but didnt know howto do it xD

what about ther debugger gba? would that help too?
__________________


Last edited by NTA; November 20th, 2009 at 01:20 PM.
  #12369    
Old November 20th, 2009, 03:49 PM
Chaos Rush's Avatar
Chaos Rush
im sexy and i know it
 
Join Date: May 2007
Location: Taylor Swift
Gender: Male
Nature: Adamant
Does anybody know how to change the Hoenn Pokedex order in Ruby/Sapphire/Emerald?

And before you say anything, let me say this: Team Snagem's Pokedex order editor CANNOT do this, it can only modify the National Dex order, and when you edit the "regional" numbers, all it does is change the number that displays on a Pokemon's summary, not the actual Pokedex. The actual Hoenn Pokedex remains exactly the same no matter what.

So is there anyway to change the Pokemon in the Hoenn Dex?
  #12370    
Old November 20th, 2009, 05:02 PM
Gamer2020's Avatar
Gamer2020
This love is a sickness...
 
Join Date: Jun 2008
Location: Violet city!
Gender: Male
Nature: Bold
Send a message via AIM to Gamer2020 Send a message via Windows Live Messenger to Gamer2020 Send a message via Yahoo to Gamer2020 Send a message via Skype™ to Gamer2020
Quote:
Originally Posted by AztecFire View Post
Does anybody know how to change the Hoenn Pokedex order in Ruby/Sapphire/Emerald?

And before you say anything, let me say this: Team Snagem's Pokedex order editor CANNOT do this, it can only modify the National Dex order, and when you edit the "regional" numbers, all it does is change the number that displays on a Pokemon's summary, not the actual Pokedex. The actual Hoenn Pokedex remains exactly the same no matter what.

So is there anyway to change the Pokemon in the Hoenn Dex?
Not my fault you don't know how to use it...

http://www.youtube.com/watch?v=XAFqVgPT-wE

thethethethe told me how to do this and there is no other way as far as I know. If you would like to try yourself with a hex editor then pm me.
__________________
I find it amusing how people my steal ideas and then claim to be the first one to do something.

A present to people learning to make ROM hacking tools. - https://dl.dropboxusercontent.com/u/..._Functions.zip

http://www.romhack.me/file/pic/photo...=53fd7ad13e496

This site likes to keep things quiet and buries things. Over the years I have seen many injustices on this website to members of the ROM hacking community. Some where even very important people in the community that are now gone. If you want a website where you will be treated fairly and you can voice your opinion while learning more about ROM hacking then please join the following website.
http://pokemonhackersonline.com/[IMG]http://www.pokecommunity.com/data:image/gif,GIF89a%12%00%12%00%B3%00%00%FF%FF%FF%F7%F7%EF%CC%CC%CC%BD%BE%BD%99%99%99ZYZRUR%00%00%00%FE%01%02%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00!%F9%04%04%14%00%FF%00%2C%00%00%00%00%12%00%12%00%00%04X0%C8I%2B%1D8%EB%3D%E4%00%60(%8A%85%17%0AG*%8C%40%19%7C%00J%08%C4%B1%92%26z%C76%FE%02%07%C2%89v%F0%7Dz%C3b%C8u%14%82V5%23o%A7%13%19L%BCY-%25%7D%A6l%DF%D0%F5%C7%02%85%5B%D82%90%CBT%87%D8i7%88Y%A8%DB%EFx%8B%DE%12%01%00%3B[/IMG]

Last edited by Gamer2020; November 20th, 2009 at 05:15 PM.
  #12371    
Old November 20th, 2009, 07:07 PM
Jacob91
Beginning Trainer
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Male
How would I, if it's even possible, look into the ROM of Pokemon RBY to see what the encounter rate of specific areas is (Example: What the percentage is of encountering a pokemon when you step on a specific tile, grass, water, etc.)

Also, would it be possible to look into the ROM and look at what pokemon appear on each route and what the probability of each is? Would it be possible for me to determine the relative possibilities of each level they can be encountered at, as well?

I could really use a resource for looking into the ROM of these games, everything I've found here is related to Fire Red, Ruby, and Emerald. Help would be greatly appreciated.
  #12372    
Old November 20th, 2009, 08:36 PM
thethethethe
Gym Leader
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne, Australia
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Jacob91 View Post
How would I, if it's even possible, look into the ROM of Pokemon RBY to see what the encounter rate of specific areas is (Example: What the percentage is of encountering a pokemon when you step on a specific tile, grass, water, etc.)

Also, would it be possible to look into the ROM and look at what pokemon appear on each route and what the probability of each is? Would it be possible for me to determine the relative possibilities of each level they can be encountered at, as well?

I could really use a resource for looking into the ROM of these games, everything I've found here is related to Fire Red, Ruby, and Emerald. Help would be greatly appreciated.
There aren't too many documents on those ROM's here. Unfortunately, you have to look for documents on RBY games elsewhere. Here's a good document that covers the editing of wild Pokemon amongst other things.
http://www.romhacking.net/docs/%5B75%5Dgmg2hpgr2c.txt
__________________
Gone.
  #12373    
Old November 20th, 2009, 08:54 PM
Chaos Rush's Avatar
Chaos Rush
im sexy and i know it
 
Join Date: May 2007
Location: Taylor Swift
Gender: Male
Nature: Adamant
Quote:
Originally Posted by Gamer2020 View Post


Not my fault you don't know how to use it...

http://www.youtube.com/watch?v=XAFqVgPT-wE
Uh dude... let me say this:
I know how to use it, but I'M NOT TRYING TO EDIT THE NATIONAL DEX!!!!!!!!! Your video shows a re-arranged National Dex, that is not what I'm trying to do. I would like to modify the Hoenn Regional Dex. The one with 202 Pokemon, not 386.
  #12374    
Old November 20th, 2009, 10:48 PM
Gamer2020's Avatar
Gamer2020
This love is a sickness...
 
Join Date: Jun 2008
Location: Violet city!
Gender: Male
Nature: Bold
Send a message via AIM to Gamer2020 Send a message via Windows Live Messenger to Gamer2020 Send a message via Yahoo to Gamer2020 Send a message via Skype™ to Gamer2020
Quote:
Originally Posted by AztecFire View Post
Uh dude... let me say this:
I know how to use it, but I'M NOT TRYING TO EDIT THE NATIONAL DEX!!!!!!!!! Your video shows a re-arranged National Dex, that is not what I'm trying to do. I would like to modify the Hoenn Regional Dex. The one with 202 Pokemon, not 386.
IT"S THE SAME THING!
I just haven't updated the editor. Editing the National affects the Regional Dex somehow. I don't know exactly how but it does. I wanted to figure out exactly how it works before updating the tool.

Switch the National numbers of 2 Hoenn Dex Pokemon and take a look at the pokedex.

Try it with ruby. Here are some codes to help
Spoiler:
[M] Must Be On
97726CAE9184
8F7AAA5C15FE
B85E5A770386

Have Pokedex & Pokenav
70722D73C1B0

Complete Pokedex
CBDAAE69BFD5
8B4DD03454A1
533A3DB37FD9
EC4ABD5C4B38
8F76DA15170C
64A2B94C6BE1
DF9836061585
FC0E4912436A
DF9836061585


Now stop saying the tool doesn't work when it in fact does. Just because I didn't specify on how it works doesn't mean it doesn't.
__________________
I find it amusing how people my steal ideas and then claim to be the first one to do something.

A present to people learning to make ROM hacking tools. - https://dl.dropboxusercontent.com/u/..._Functions.zip

http://www.romhack.me/file/pic/photo...=53fd7ad13e496

This site likes to keep things quiet and buries things. Over the years I have seen many injustices on this website to members of the ROM hacking community. Some where even very important people in the community that are now gone. If you want a website where you will be treated fairly and you can voice your opinion while learning more about ROM hacking then please join the following website.
http://pokemonhackersonline.com/[IMG]http://www.pokecommunity.com/data:image/gif,GIF89a%12%00%12%00%B3%00%00%FF%FF%FF%F7%F7%EF%CC%CC%CC%BD%BE%BD%99%99%99ZYZRUR%00%00%00%FE%01%02%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00%00!%F9%04%04%14%00%FF%00%2C%00%00%00%00%12%00%12%00%00%04X0%C8I%2B%1D8%EB%3D%E4%00%60(%8A%85%17%0AG*%8C%40%19%7C%00J%08%C4%B1%92%26z%C76%FE%02%07%C2%89v%F0%7Dz%C3b%C8u%14%82V5%23o%A7%13%19L%BCY-%25%7D%A6l%DF%D0%F5%C7%02%85%5B%D82%90%CBT%87%D8i7%88Y%A8%DB%EFx%8B%DE%12%01%00%3B[/IMG]
  #12375    
Old November 20th, 2009, 11:49 PM
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
This is mainly question for FR hackers.
Guys have you tried to resize OWs with OW Changer?
My question is if it worked in ROM and if not if there's some way to make it work.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links


Advertise here
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 02:50 AM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.