The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.


Advertise here

Closed Thread
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #12576    
Old December 4th, 2009, 05:07 AM
Kaikai
Togepi
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Female

Advertise here
Im not sure if i inserted it over Porygon-Z, but i did change the cry and oddly their cry became the same. I dunno how this happened.
  #12577    
Old December 4th, 2009, 07:24 PM
Nash Bandicoot's Avatar
Nash Bandicoot
Dingodile use Flamethrower!
 
Join Date: Sep 2008
Location: Wouldn't you like to know
Age: 16
Gender: Male
Nature: Calm
So I changed what Bulbasaur looks like using UNLZ-GBA It wrote to the rom fine but when I switch him out the games colours go all demented and it crashes =(
__________________
'One man armed with the right word may do what an army of swordsmen cannot'- Robbin Hobb
  #12578    
Old December 5th, 2009, 02:45 AM
rokrdude's Avatar
rokrdude
POKEMON : SINNOH QUEST CREATOR
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
I want to make national dex (instead of normal region pokedex) available at the start of ruby game

What changes should i do in the script?
  #12579    
Old December 5th, 2009, 04:05 AM
Juan
Brazilian with a bad English
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pindamonhangaba - SP
Age: 23
Nature: Adamant
Quote:
Originally Posted by rokrdude View Post
I want to make national dex (instead of normal region pokedex) available at the start of ruby game

What changes should i do in the script?
You could search a little.

http://www.pokecommunity.com/search....archid=3397806

or

Quote:
Originally Posted by Forgotten Memory View Post


PokéScript
#raw 0x11 0x02 0x00 0x6B 0x02 0x02 0x11 0x03 0x01 0x6B 0x02 0x02
#raw 0x11 0xDA 0xBE 0x4E 0x02 0x02 0x11 0x67 0x5A 0x6A 0x02 0x02

XSE
writebytetooffset 0x2 0x2026B00
writebytetooffset 0x3 0x2026B01
writebytetooffset 0xDA 0x2024EBE
writebytetooffset 0x67 0x2026A5A
__________________
  #12580    
Old December 5th, 2009, 06:23 AM
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice
Community Supporter
 
Join Date: Nov 2007
Location: UK
Send a message via Skype™ to Spherical Ice
If it's a special, does anybody know the special for flash?

Basically, does anyone know the command the lightens up a dark cave?

An answer would be much appreciated.
__________________
  #12581    
Old December 5th, 2009, 07:20 AM
Pokepal17's Avatar
Pokepal17
More cowbell~
 
Join Date: Oct 2008
Location: Steeltown
Age: 19
Gender: Male
Nature: Modest
Quote:
Originally Posted by Spherical Ice View Post
If it's a special, does anybody know the special for flash?

Basically, does anyone know the command the lightens up a dark cave?

An answer would be much appreciated.
The scripting command "lighten" is what you need. You can find out more about it in XSE's command help, by pressing F1.
__________________
Pokémon Stardrop
  #12582    
Old December 5th, 2009, 07:49 AM
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice
Community Supporter
 
Join Date: Nov 2007
Location: UK
Send a message via Skype™ to Spherical Ice
Quote:
Originally Posted by Pokepal17 View Post
The scripting command "lighten" is what you need. You can find out more about it in XSE's command help, by pressing F1.
Oh, thanks, Pokepal17. Works like a charm~
__________________
  #12583    
Old December 5th, 2009, 09:56 AM
Saiba Aisu's Avatar
Saiba Aisu
Sophistiqué
 
Join Date: Nov 2009
Location: United States
Gender: Male
Nature: Bold
Okay, I'm having a very weird problem that's already caused me to start my hack over three times from scratch. I'm working on a Fire Red rom, and a certain (and totally random!) points, my character will stop moving and the music will die away. This forces me to reload the rom, because after this, the character won't budge. And also, even when the rom is reloaded, the problem persists... It's like an invisible barrier, or something!

I've tried everything I can think of, and I'm confident that I'm not doing anything that would cause this kind of problem... Please, does anybody know what I could to fix it?
__________________

Discover the shocking circumstances that set the birth of the legendary crime syndicate into motion
...

Witness Team Rocket like never before.


  #12584    
Old December 5th, 2009, 10:22 AM
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice
Community Supporter
 
Join Date: Nov 2007
Location: UK
Send a message via Skype™ to Spherical Ice
Quote:
Originally Posted by Saiba Aisu View Post
Okay, I'm having a very weird problem that's already caused me to start my hack over three times from scratch. I'm working on a Fire Red rom, and a certain (and totally random!) points, my character will stop moving and the music will die away. This forces me to reload the rom, because after this, the character won't budge. And also, even when the rom is reloaded, the problem persists... It's like an invisible barrier, or something!

I've tried everything I can think of, and I'm confident that I'm not doing anything that would cause this kind of problem... Please, does anybody know what I could to fix it?
Are you sure that it isn't the ROM that you are working on was corrupted to begin with?

Because I've never encountered this problem, and haven't heard of it, either.
Does it happen with your backups, too?

...you do have backups, right?
__________________
  #12585    
Old December 5th, 2009, 10:22 AM
Haku.'s Avatar
Haku.
(FLAME)...H....A...K..U
 
Join Date: Jan 2008
Location: Singapore :D
Gender: Male
Nature: Quiet
Send a message via Windows Live Messenger to Haku.
Quote:
Originally Posted by Saiba Aisu View Post
Okay, I'm having a very weird problem that's already caused me to start my hack over three times from scratch. I'm working on a Fire Red rom, and a certain (and totally random!) points, my character will stop moving and the music will die away. This forces me to reload the rom, because after this, the character won't budge. And also, even when the rom is reloaded, the problem persists... It's like an invisible barrier, or something!

I've tried everything I can think of, and I'm confident that I'm not doing anything that would cause this kind of problem... Please, does anybody know what I could to fix it?
Can you show us a screenshot of the events in A-Map?
And also the movement permission.
__________________

  #12586    
Old December 5th, 2009, 12:45 PM
Kaikai
Togepi
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Female
How do I make certain wild pokemon alone appear?

For example, Lugia at Whirl Islands appears itself.

I want to make Shellder appear itself at lvl 30. How do i do this?
(Pokemon Gold, continues below)

also, how do i change the cries of the starter pokemon when you are about to choose them? And how do you change the text on them?

also, how do i change the pictures of the title screen? i wanna make a shellder-based title screen.
  #12587    
Old December 5th, 2009, 01:00 PM
NarutoActor's Avatar
NarutoActor
The rocks cry out to me
Community Supporter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brooklyn/Marlboro
Age: 20
Gender: Female
Nature: Bashful
Send a message via AIM to NarutoActor Send a message via Windows Live Messenger to NarutoActor
1) a "S" script.

2)a hex editor

3) look at a tutorial.
__________________
~There are those people who understand hex, F the rest
  #12588    
Old December 5th, 2009, 01:06 PM
TheAppleFreak's Avatar
TheAppleFreak
If it works, make it better.
 
Join Date: Oct 2009
Location: New Aperture
Age: 20
Gender: Male
Nature: Lax
I have searched for a while, but I cannot find any answer to this question.
Is there a map/script editor compatible with Mac OS X? I know I can run A-Map under Darwine in OS X, but I would appreciate something that would run natively rather than through emulation. Also, there are no script editors for OS X as far as I am aware.
__________________


blind engy modding isn't up yet
  #12589    
Old December 5th, 2009, 01:16 PM
Kaikai
Togepi
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Female
Quote:
Originally Posted by NarutoActor View Post
1) a "S" script.

2)a hex editor

3) look at a tutorial.
More info please.

Plus, I dont know how to use a Hex editor.
  #12590    
Old December 5th, 2009, 01:32 PM
Saiba Aisu's Avatar
Saiba Aisu
Sophistiqué
 
Join Date: Nov 2009
Location: United States
Gender: Male
Nature: Bold
I'm not totally incompetent, you know, guys... I know all about movement scripts and scripts - besides, those wouldn't prevent me from doubling back! I'm also positive that the Fire Red rom isn't corrupted... I've downloaded it from Coolrom.com, and I haven't done anything that could corrupt it. I do have backups, I think. Are you referring to the one that VBA automatically creates, or a copy of the Fire Red rom stored in a different location? But sure, I'll provide several screenshots:

Here I am, walking along as primly as you please...



But wait! Something's happened! I'm frozen in a walking position!



Events of Viridian City:



Movement Permissions of Viridian City:



===

So, yeah, if you have any ideas at all, it would be a huge help to me!
__________________

Discover the shocking circumstances that set the birth of the legendary crime syndicate into motion
...

Witness Team Rocket like never before.


  #12591    
Old December 5th, 2009, 01:51 PM
Ninja Caterpie's Avatar
Ninja Caterpie
Sitting by the back window
 
Join Date: Mar 2008
Location: Best City OCE
Age: 18
Gender: Male
Nature: Bold
Quote:
Originally Posted by Saiba Aisu View Post
I'm not totally incompetent, you know, guys... I know all about movement scripts and scripts - besides, those wouldn't prevent me from doubling back! I'm also positive that the Fire Red rom isn't corrupted... I've downloaded it from Coolrom.com, and I haven't done anything that could corrupt it. I do have backups, I think. Are you referring to the one that VBA automatically creates, or a copy of the Fire Red rom stored in a different location? But sure, I'll provide several screenshots:

Here I am, walking along as primly as you please...



But wait! Something's happened! I'm frozen in a walking position!



Events of Viridian City:



Movement Permissions of Viridian City:



===

So, yeah, if you have any ideas at all, it would be a huge help to me!
There's something wrong with the route above, it appears.

Not exactly sure how, but it seems the data is corrupted.

Open up the route to the north in Profession Header View mode in A-Map.

And open it up in another clean ROM, from a different source.

Check for any differences.
__________________
Brony represent.
  #12592    
Old December 5th, 2009, 05:34 PM
Saiba Aisu's Avatar
Saiba Aisu
Sophistiqué
 
Join Date: Nov 2009
Location: United States
Gender: Male
Nature: Bold
That's not a bad idea... Still, I've looked at it, and I can't find anything that would make a difference:

Here are the events for the original Route 2 from a (Clean!) Rom:



Here are the events for the slightly edited Route 2 from my Rom Hack:



I can't spot any differences that would cause this kind of a problem... It's like I'm cursed, or something similarly undesirable...
__________________

Discover the shocking circumstances that set the birth of the legendary crime syndicate into motion
...

Witness Team Rocket like never before.


  #12593    
Old December 5th, 2009, 10:46 PM
Haku.'s Avatar
Haku.
(FLAME)...H....A...K..U
 
Join Date: Jan 2008
Location: Singapore :D
Gender: Male
Nature: Quiet
Send a message via Windows Live Messenger to Haku.
What do i use for the palletemap of the POKEMON FIRERED LOGO in NTME?
Tried using 0 like panda said but the 5th color of the pallete replaces my entire titlescreen..
__________________

  #12594    
Old December 5th, 2009, 10:48 PM
Satoshi Ookami's Avatar
Satoshi Ookami
Memento Mori
Community Supporter
 
Join Date: Jul 2008
Location: Abyss of Time, Great Seal
Age: 22
Gender: Male
Nature: Calm
@Saiba : Isn't problem just connection between those 2 maps?
It might cause those freezes.
__________________
ROM hacking FAQ - Read before asking how to play a hack. | Previous Sign 2 | Previous Sign

Anime List | PSN Trophy List
  #12595    
Old December 5th, 2009, 10:49 PM
0m3GA ARS3NAL's Avatar
0m3GA ARS3NAL
Im comin' home...
Community Supporter Tier 1
 
Join Date: Jan 2008
Location: Superjail Penitentiary
Age: 21
Gender: Male
Nature: Gentle
Quote:
Originally Posted by xmouvelianx View Post
What do i use for the palletemap of the POKEMON FIRERED LOGO in NTME?
Tried using 0 like panda said but the 5th color of the pallete replaces my entire titlescreen..
You COULD just rip the tilemap from the ROM, and look at it in NTME yourself...
That way you could not only see it, but change it how you see fit...
__________________
>Boot Jailbot
>Pass *****
.
.
Jailbot OS Ver 1.1.2
Greetings Warden
of Superjail Penitentiary
Awaiting user input...

>Display User_Info
╠══User Info══╣
Username:
0m3GA ARS3NAL
Age: 18
Sex: Male ♂
Race: Caucasian
Quote:
"What is this
I don't even..."

M/O: Often acts out to get attention, but recently has changed that. Has been studying up on hacking information and hopes to participate in more advanced hacking discussion.
╠══End of File══╣
Awaiting user input...

>
  #12596    
Old December 5th, 2009, 11:36 PM
Ninja Caterpie's Avatar
Ninja Caterpie
Sitting by the back window
 
Join Date: Mar 2008
Location: Best City OCE
Age: 18
Gender: Male
Nature: Bold
Quote:
Originally Posted by Saiba Aisu View Post
That's not a bad idea... Still, I've looked at it, and I can't find anything that would make a difference:

Here are the events for the original Route 2 from a (Clean!) Rom:



Here are the events for the slightly edited Route 2 from my Rom Hack:



I can't spot any differences that would cause this kind of a problem... It's like I'm cursed, or something similarly undesirable...
First off, check the level scripts as well.

Then, like I said, open up the map information in Professional Header View and check for any differences.

Also, get a new rom from a different source.
__________________
Brony represent.
  #12597    
Old December 6th, 2009, 12:08 PM
Chaos Rush's Avatar
Chaos Rush
im sexy and i know it
 
Join Date: May 2007
Location: Taylor Swift
Gender: Male
Nature: Adamant
What's the script offset for Prof Birch's talk in the intro for Emerald?

And no, don't suggest AdvanceText. AdvanceText sucks.
  #12598    
Old December 6th, 2009, 12:17 PM
Saiba Aisu's Avatar
Saiba Aisu
Sophistiqué
 
Join Date: Nov 2009
Location: United States
Gender: Male
Nature: Bold
Okay, various things I'd like to address:

Ash, what are you suggesting? I can't think of anything that would have tampered with the connection between Viridian City and Route 2.

Ninja, how do I check the Level scripts? I'm not familiar with those. Also, how do I access Professional Header View?

And alright, I'll download a Fire Red Rom from a different source... Which would you suggest?
__________________

Discover the shocking circumstances that set the birth of the legendary crime syndicate into motion
...

Witness Team Rocket like never before.


  #12599    
Old December 6th, 2009, 12:19 PM
rokrdude's Avatar
rokrdude
POKEMON : SINNOH QUEST CREATOR
 
Join Date: Oct 2009
Gender: Male
I want to make national dex (instead of normal region pokedex) available at the start of ruby game

What changes should i do in the script?


Originally Posted by Forgotten Memory


PokéScript
#raw 0x11 0x02 0x00 0x6B 0x02 0x02 0x11 0x03 0x01 0x6B 0x02 0x02
#raw 0x11 0xDA 0xBE 0x4E 0x02 0x02 0x11 0x67 0x5A 0x6A 0x02 0x02

XSE
writebytetooffset 0x2 0x2026B00
writebytetooffset 0x3 0x2026B01
writebytetooffset 0xDA 0x2024EBE
writebytetooffset 0x67 0x2026A5A


Not 100% sure but i think the xse commands are not valid for new version

Also i am using advance map and xse and Script editor but i am not able to find the script where pokedex menu is activated.

1) Pls some can tell me the correct commands and where to place it to activate national dex in Ruby at the start!!!!

2)Also is there any other program other than a-trainer to edit pokemon of trainers and
gym-leaders
  #12600    
Old December 6th, 2009, 02:23 PM
Kaikai
Togepi
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Female
is there a tool for Diamond and Pearl that edits RIval's pokemon other than Sebbe's Trainer Editor?

Sebbe's Trainer Editor works properly, just a problem.

I replaced a pokemon and saved. I then clicked the x button and clicked to see it again. When i saw it again, it became a Blastoise and right after i saw it it got an error and closed. :/

So, is there a tool other than Sebbe's Trainer Editor that can edit the pokemon of the rival? (DP!)
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links


Advertise here
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 02:01 AM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.