Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub > Beginner’s Lounge
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

Beginner’s Lounge Where all good (and bad) ideas start. This is the Beginner’s Lounge, where if you need a helping hand or want to develop your small ideas, you bring it here. We won't bite.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #13776    
Old March 7th, 2010 (07:50 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,741
Quote originally posted by ElBurrito:
Im wandering if it's possible to edit the movie that appears before the title screen. and if theres a way to edit attack animations.
Attack animations: UnLZgba. Be sure you know what graphic you're editing, though.

Pre-movie- IDK. That remains a mystery to me.
__________________


voler avec moi
  #13777    
Old March 8th, 2010 (12:49 PM).
Skara's Avatar
Skara Skara is offline
THIS. IS. SEMPITERNAL.
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manchester, England
Age: 20
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 350
I can't find the thread with the rombases D:
where is it?
__________________
I'VE LEFT THIS ACCOUNT. Here is my new profile
  #13778    
Old March 8th, 2010 (01:35 PM).
altariaking's Avatar
altariaking altariaking is offline
Needs NO VMs...
 
Join Date: Dec 2009
Location: Scotland, Lesmahagow
Age: 41
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 1,098
Send a message via Windows Live Messenger to altariaking
it's in the resources thread.
now, how do i expand tilesets?
__________________
http://www.pokecommunity.com/member.php?u=253113
  #13779    
Old March 8th, 2010 (01:58 PM).
Skara's Avatar
Skara Skara is offline
THIS. IS. SEMPITERNAL.
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manchester, England
Age: 20
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 350
Quote originally posted by altariaking:
It's in the resources thread.
now, how do I expand tilesets?
Link? I've searched it and found nothing
__________________
I'VE LEFT THIS ACCOUNT. Here is my new profile
  #13780    
Old March 8th, 2010 (02:19 PM).
Team Fail's Avatar
Team Fail Team Fail is offline
fun in the sun
Platinum Tier
 
Join Date: May 2009
Age: 20
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 10,741
Quote originally posted by Skara:
Link? I've searched it and found nothing
Here: http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=193327

There are many of them. Most are in the first post.
__________________


voler avec moi
  #13781    
Old March 8th, 2010 (08:33 PM).
icychill66 icychill66 is offline
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 126
I feel dumb asking this, but I've looked around and I can't figure out how! I am releasing my first beta soon, and I can't figure out how to put the download in my thread... Could someone tell me how? Please and thank you!
  #13782    
Old March 8th, 2010 (09:03 PM).
PeregrineFig's Avatar
PeregrineFig PeregrineFig is offline
Starting Pokémon Obsidian
 
Join Date: Feb 2010
Location: Michigan, USA
Age: 21
Gender: Male
Nature: Hardy
Posts: 202
Quote originally posted by icychill66:
I feel dumb asking this, but I've looked around and I can't figure out how! I am releasing my first beta soon, and I can't figure out how to put the download in my thread... Could someone tell me how? Please and thank you!
Don't feel dumb, it took me a while to figure out too. When you're making your post, click Go Advanced rather than using the quick reply box, and scroll down to Additional Options. Manage your attachments, and upload the file(s), then submit the post from additional options.
__________________
Current Projects:
POKéMON AQUA SAPPHIRE
POKéMON OBSIDIAN

  #13783    
Old March 9th, 2010 (08:36 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by PeregrineFig:
Don't feel dumb, it took me a while to figure out too. When you're making your post, click Go Advanced rather than using the quick reply box, and scroll down to Additional Options. Manage your attachments, and upload the file(s), then submit the post from additional options.
That, or you upload your file(s) to some free, reliable, no-wait hosting and then put the link in the thread.
__________________
  #13784    
Old March 9th, 2010 (09:08 AM).
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice Spherical Ice is online now
ModeratorCS
 
Join Date: Nov 2007
Location: Leicester, UK
Posts: 3,833
Quote originally posted by Pinkprincess893:
1. I changed the look of the lab to the look of a secret base and now (without changing or even moving the warp) it leads to " 's BASE". How can I fix this? Please help.
I think it's related to the tileset. Try changing the tileset to something else, and if it stays as " 's BASE", then I'm afraid I can't help you, but if it doesn't, then you may have to import the Secret Base tileset to another one that you won't be using.
Quote originally posted by Pinkprincess893:
2. Because I fail at life I can't work out how to make a berry already be growing in soft, loamy soil. I would really to be able to do this.
I'm not sure about this one, but you could always make a script that does what you want.
Quote originally posted by Pinkprincess893:
3. What would happen if you ran into a trainer if you had no Pokemon?/Is it possible to make them just say something until you obtain your starter and if so, how?
Yes, but the player would have a placeholder Pokémon which will "faint" by the end of the end of the round and the player will "white-out"./The trainer's script could have a checkflag command at the start, which, if not set, will make the script only display text, and when it is set, the battle takes place.
__________________
  #13785    
Old March 9th, 2010 (11:26 AM).
colcolstyles's Avatar
colcolstyles colcolstyles is offline
Yours truly
Crystal Tier
 
Join Date: May 2008
Location: The Bay Area
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 1,592
Quote originally posted by Pinkprincess893:
2. Because I fail at life I can't work out how to make a berry already be growing in soft, loamy soil. I would really to be able to do this.
Create a new person event and copy over the following data:

1. Set the Picture No. to '60'
2. Set Unknown (the one directly above Movement Type) to '03'
3. Set the Movement Type to 'Hidden'
4. Set the Script Offset to '$1A14DD' for Ruby and '$2742F9' for Emerald (you'll have to check for Sapphire)

Save. Then go to another map and then return to the map with the plant on it. Where the old "View Radius" box was there should be a "Plant-ID" box. Now, contrary to what I believed at first, the number that you put in that box is not the number of the berry that you want to be growing there at first. As I understand it, every berry plant has a number associated with it so that the game doesn't get one plant mixed up with another. If you insert a two berry plants that use the same Plant-ID, I would guess that they would both display the exact same growth and when you picked one, the other would disappear as well. My assumption is that there is a table inside the ROM somewhere which says "Plant-ID No. 1 starts off as an Oran Berry, No. 2 starts off as a Pecha Berry, No. 3 starts off as an Oran Berry, etc." (those are actually correct, by the way). So what you'll want to do is, in a separate ROM probably, create a whole bunch of new plants and set their Plant-IDs to 0-9 or whatever and observe which numbers start off with which berries. You can then document them fairly quickly and, when you want to add one to your own game, you can just use the Plant-ID from a plant that starts off with the berry that you want. Just be careful not to use the same Plant-ID twice.
__________________

Brother of Vrai
  #13786    
Old March 9th, 2010 (02:12 PM).
Team Rocket's Raichu Team Rocket's Raichu is offline
Bye-Bye!
 
Join Date: Mar 2009
Age: 20
Posts: 535
Can I use these hacking tools if I switch to Ubuntu (Linux)?
__________________

I'm a supermod of that forum.

I've left, bye PC.
  #13787    
Old March 9th, 2010 (02:19 PM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by Team Rocket's Raichu:
Can I use these hacking tools if I switch to Ubuntu (Linux)?
Well, most of them could work through Wine or Mono.
__________________
  #13788    
Old March 9th, 2010 (02:29 PM).
zehel zehel is offline
 
Join Date: Mar 2010
Gender: Male
Posts: 2
I'm sorry if this is a stupid question.
I downloaded pokemon emerald rom and I play It on No GBA without any problems.

Now I was trying to load some of the saves in the "Save File Exchange Thread"
showthread.php?t=77503

The problem is that all the files are .sav so my question is how do I make them load on no gba?
I tried changing the format to .gba but I get an error. :/

Sorry for my bad english and thank you for your help
  #13789    
Old March 9th, 2010 (02:35 PM).
Team Rocket's Raichu Team Rocket's Raichu is offline
Bye-Bye!
 
Join Date: Mar 2009
Age: 20
Posts: 535
Quote originally posted by HackMew:
Well, most of them could work through Wine or Mono.
Hmm. My friend who has Ubuntu says their is some programs that allows Windows programs to work on it, I guess I could ask him what he uses. Thank you, HackMew.

Quote originally posted by zehel:
I'm sorry if this is a stupid question.
I downloaded pokemon emerald rom and I play It on No GBA without any problems.

Now I was trying to load some of the saves in the "Save File Exchange Thread"
showthread.php?t=77503

The problem is that all the files are .sav so my question is how do I make them load on no gba?
I tried changing the format to .gba but I get an error. :/

Sorry for my bad english and thank you for your help
The .sav file is the save file. You need to move yours to a different location, and put your rom and .sav file in the same folder. Then load the rom.
__________________

I'm a supermod of that forum.

I've left, bye PC.
  #13790    
Old March 9th, 2010 (02:41 PM).
zehel zehel is offline
 
Join Date: Mar 2010
Gender: Male
Posts: 2
Oh :D

Thanks a lot for your help Team Rocket's Raichu :D
  #13791    
Old March 9th, 2010 (03:23 PM).
558122_DG's Avatar
558122_DG 558122_DG is offline
Learning how to make mistakes
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Male
Posts: 739
I have a really n00by hex editor/ASM question.
Ok, so which one represents free space, "00" or "FF"
further when I'm using the "callasm" function, and I place it at an offset like.... "00FFFF78"
in a hex editor, what would it look like, "Callasm 0x00FFFF78"... basically this offset:

__________________
This signature has been disabled.
Spoilers are forbidden in signatures
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
  #13792    
Old March 9th, 2010 (03:38 PM).
colcolstyles's Avatar
colcolstyles colcolstyles is offline
Yours truly
Crystal Tier
 
Join Date: May 2008
Location: The Bay Area
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 1,592
Quote originally posted by 558122_DG:
I have a really n00by hex editor/ASM question.
Ok, so which one represents free space, "00" or "FF"
further when I'm using the "callasm" function, and I place it at an offset like.... "00FFFF78"
in a hex editor, what would it look like, "Callasm 0x00FFFF78"... basically this offset:

Free space can really be any value, it's just that 00 and FF are the most commonly used. Free space is defined as a section of the ROM that is not accessed by the game, meaning that no matter how you edited that region, the game would always play the same way. Ruby, Sapphire, and Emerald all use '0x00' as their "free space byte" while Fire Red and Leaf Green use '0xFF'.
__________________

Brother of Vrai
  #13793    
Old March 9th, 2010 (03:43 PM).
558122_DG's Avatar
558122_DG 558122_DG is offline
Learning how to make mistakes
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Male
Posts: 739
Quote originally posted by colcolstyles:
Free space can really be any value, it's just that 00 and FF are the most commonly used. Free space is defined as a section of the ROM that is not accessed by the game, meaning that no matter how you edited that region, the game would always play the same way. Ruby, Sapphire, and Emerald all use '0x00' as their "free space byte" while Fire Red and Leaf Green use '0xFF'.
So if i were to use that circled offset in a callasm script would it be "callasm 0x00FFFF78
__________________
This signature has been disabled.
Spoilers are forbidden in signatures
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
  #13794    
Old March 9th, 2010 (03:53 PM).
altariaking's Avatar
altariaking altariaking is offline
Needs NO VMs...
 
Join Date: Dec 2009
Location: Scotland, Lesmahagow
Age: 41
Gender: Male
Nature: Naive
Posts: 1,098
Send a message via Windows Live Messenger to altariaking
Quote originally posted by altariaking:
i'm having a problem with emerald. when i open it on a-map, it's all blurry, and then the rom doesn't work. how do i fix that?
bumping my question. anyone know how to fix this?
__________________
http://www.pokecommunity.com/member.php?u=253113
  #13795    
Old March 9th, 2010 (04:07 PM).
colcolstyles's Avatar
colcolstyles colcolstyles is offline
Yours truly
Crystal Tier
 
Join Date: May 2008
Location: The Bay Area
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 1,592
Quote originally posted by 558122_DG:
So if i were to use that circled offset in a callasm script would it be "callasm 0x00FFFF78
No. First of all, you're going to want to replace the '0x00' with '0x08' or simply drop it altogether. Next, assuming you're using THUMB, you would actually type "callasm 0xFFFF79" which tells the game that the routine at that offset uses the THUMB instruction set, as opposed to ARM.
__________________

Brother of Vrai
  #13796    
Old March 9th, 2010 (04:12 PM).
558122_DG's Avatar
558122_DG 558122_DG is offline
Learning how to make mistakes
 
Join Date: Nov 2009
Gender: Male
Posts: 739
Quote originally posted by colcolstyles:
No. First of all, you're going to want to replace the '0x00' with '0x08' or simply drop it altogether. Next, assuming you're using THUMB, you would actually type "callasm 0xFFFF79" which tells the game that the routine at that offset uses the THUMB instruction set, as opposed to ARM.
Ok, great, thanks. I'll take another swing at that ASM tutorial.
__________________
This signature has been disabled.
Spoilers are forbidden in signatures
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
  #13797    
Old March 9th, 2010 (04:32 PM).
Shadow_Knux's Avatar
Shadow_Knux Shadow_Knux is offline
 
Join Date: Jan 2009
Gender: Male
Nature: Brave
Posts: 25
Quote originally posted by Shadow_Knux:
Does anyone know the XSE script commands to play music when you talk to someone (like the gym leaders) in FireRed? A brief explanation or link to a tutorial would be great; I can't find one anywhere.

Also, does anyone know how to change the battle backgrounds in Advance Map for FireRed? I was pretty sure it was under the "header" tab, but when I changed it, it was still the plain white background. Could the fact that I used the link cable maps be a problem?

Thanks so much in advance.
Just bumping my previous questions...
__________________
  #13798    
Old March 9th, 2010 (07:40 PM).
icychill66 icychill66 is offline
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 126
I'm trying to upload a patch for my first beta of my hack, Pokemon the Tempest, but apparently, pokecommunity won't let you upload APS files which is what HackMew's A-Ptch generates. How do I get and .ips patch so I can upload my beta?
  #13799    
Old March 9th, 2010 (07:42 PM).
colcolstyles's Avatar
colcolstyles colcolstyles is offline
Yours truly
Crystal Tier
 
Join Date: May 2008
Location: The Bay Area
Gender: Male
Nature: Lonely
Posts: 1,592
Quote originally posted by icychill66:
I'm trying to upload a patch for my first beta of my hack, Pokemon the Tempest, but apparently, pokecommunity won't let you upload APS files which is what HackMew's A-Ptch generates. How do I get and .ips patch so I can upload my beta?
You could .zip the .APS patch and then upload it.
__________________

Brother of Vrai
  #13800    
Old March 9th, 2010 (07:45 PM).
icychill66 icychill66 is offline
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 126
Quote originally posted by colcolstyles:
You could .zip the .APS patch and then upload it.
Oh, well that was simple! haha thanks a lot!
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 05:37 AM.