The PokéCommunity Forums  

Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Sign Up Rules/FAQ Live Battle Blogs Mark Forums Read

Notices

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.


Closed Thread
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools
  #1401    
Old July 16th, 2007, 04:29 PM
clakes707
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2007
Gender:
Nature: Adamant
Whenever I attack with my Totodile( that the fat guy in LittleRoot Town gave me with a givepokemon script), the game freezes. Why is this? Thanks for your help!
  #1402    
Old July 16th, 2007, 04:34 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
Be careful when using that SMCA program.

I'll give you a screenshot once I have 15 posts.

It's pretty funny.
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1403    
Old July 16th, 2007, 04:46 PM
mattheulmcinnis
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Hiidoran can you please answer this question?

How do you edit the town map in fire red that gary's sister gives you so you can check where you are? Please give me a step by step explaintion please only if you can.
  #1404    
Old July 16th, 2007, 04:51 PM
Hiidoran's Avatar
Hiidoran
used Bone Club...?
Community Supporter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Indiana
Age: 23
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote:
Foget my above question, I figured it out. New question: In PET, with a Sapphire ROM, all of the trainers are messed up(or at leats I think they are). There are three trainers named Archie, but I think that is normal because in the game he has different pokemon when you battle him each time. The trainer images for him(and all of the others now that I have looked) are wrong. Archie has Elite Four Drake's image, and Brendan has the Rich Kid's image. Please tell me what is wrong or if there is nothing wrong, then tell me how to change this. Thanks in advacne!
Have you dumped the GFX bank with RS ball? That may be your problem.

Quote:
Is there a way to edit this without re-compiling the script, or can I delete the script at the old offset, and then write the fixed script to the offset? Thanks!
Find you text in a Hex-editor. It will be stored at the location you chose for the script.

Quote:
How do you edit the town map in fire red that gary's sister give you so you can check where you are? Please give me a step by step explaintion please.
Ok first off, We are not here just to answer your specific questions. There are other people here too. It gets flooded and we get busy; calm down, we'll answer you eventually.
Now, as for your question... Use Cyclone to edit the map image. As to re-calibrating where the towns are, your on your own there. I'm not sure if a program exists that can do that. There probably is, who knows...

Quote:
Whenever I attack with my Totodile( that the fat guy in LittleRoot Town gave me with a givepokemon script), the game freezes. Why is this? Thanks for your help!
Where did you get the script? Are you sure that the script is correct, because otherwise it's a rom image crash. Lot's of things can trigger this that may not even have to do with the Totodile.
  #1405    
Old July 16th, 2007, 05:06 PM
tomdotcom4
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Does anyone have the Emerald pokeroms.ini file so that i can use BaseEdit for emerald. I have looked all over the place for it and i cannot find it. If not does anyone know how i could use a hex editor to change pokemon stats to make them better. I dont know what i need to look for.
  #1406    
Old July 16th, 2007, 05:15 PM
clakes707
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2007
Gender:
Nature: Adamant
The script came from foulump, I just changed it from Cyndaquil to Totodile. It works fine. I get the Totodile, but when I battle, does that. I tried doing somethin other than using scratch, but it did the same thing.
  #1407    
Old July 16th, 2007, 06:06 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
Finally, you can see what SMCA does to your ROM.
The 2nd pic is just a random error that I thought was funny (the person I fought wasn't even a trainer)
Attached Images
File Type: png Steven's Journey.png‎ (3.6 KB, 23 views) (Save to Dropbox)
File Type: png Copy (2) of Sapphire_US.png‎ (4.6 KB, 17 views) (Save to Dropbox)
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1408    
Old July 16th, 2007, 06:19 PM
clakes707
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2007
Gender:
Nature: Adamant
Is there a way to completely erase all of the maps in your ROM? I don't mean to take away the banks, etc.(although that would help too)I just want to make them blank maps. Thanks!
  #1409    
Old July 16th, 2007, 07:10 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
Ok, there's one more question I need answered and then I should be fine for at least today.

I downloaded elitemap a few days ago and read the rubikon tutorial.
From what it told me, the script i have should work.

Quote:
#org 0x800000
message 0x800100
boxset 0x02
end
#org 0x800100
= Hello World!
When I compile it and set it to the fat guy, I go to talk to him and I just here the selecting noise and he walks off.

So what is wrong with it?
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1410    
Old July 16th, 2007, 07:53 PM
clakes707
Beginning Trainer
 
Join Date: Jun 2007
Gender:
Nature: Adamant
@Bxela1- That has happened to me before to. Try re-compiling the script(to another offset), and then setting that offset to the fat guy.
  #1411    
Old July 16th, 2007, 08:08 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
Nope. Nothing.

Also, if anybody knows what an indexed PNG actually is, that would be great if they could tell me.
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1412    
Old July 16th, 2007, 10:22 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
guess nobodys on right now.
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1413    
Old July 16th, 2007, 10:24 PM
mattheulmcinnis
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
what are you doing this is not a chit chat topic.
  #1414    
Old July 16th, 2007, 10:27 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
im waiting for somebody to help with my script issue and to tell me what an indexed png is.

I actually posted that so if somebody was on and was hiding, that they would prove me wrong by posting.
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1415    
Old July 16th, 2007, 10:36 PM
mattheulmcinnis
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
I know how to make script sorta, I want to know if you can make a script that can allow to travel to an Island that I created only after you beat the pokemon league. If this is Possible can you please tell me how to make the script or at least make or give me a tutorial on it. if not I want a script that can make you check to see if you beat the pokemon legue or not so you can access a new area.
  #1416    
Old July 16th, 2007, 10:37 PM
exedissolve's Avatar
exedissolve
Straight-edge
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Lax
in emerald, is there anyway to change the first pokemon.
I've already changed the sprite, but i need to change the actual zigzagoon you fight after you pick a pokemon.
__________________

Dissolve's PokePet

Bunsin the level 53 Flareon!
  #1417    
Old July 16th, 2007, 10:39 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
how did you change the sprite?
this might help my indexed png prob.


ADDED: regarding your problem.

Do you have spread? (comes with elitemap)

If you do, use spread and keep searching for the zigzagoon. Then edit all directions and you're done!

ADDED: I think it's number 208 in spread. I believe that is a zigzagoon (ignore the other pokemon in the frames)
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!

Last edited by bxela1; July 16th, 2007 at 10:45 PM.
  #1418    
Old July 16th, 2007, 10:47 PM
Hiidoran's Avatar
Hiidoran
used Bone Club...?
Community Supporter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Indiana
Age: 23
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote:
Does anyone have the Emerald pokeroms.ini file so that i can use BaseEdit for emerald. I have looked all over the place for it and i cannot find it. If not does anyone know how i could use a hex editor to change pokemon stats to make them better. I dont know what i need to look for.
Sorry, they are not complete yet. The only discussion on Emerald Ini's are the following: http://www.pokecommunity.com/showthr...ht=emerald+ini . This, however, does not have to do with BaseEdit, but instead, Advanced Text.

Quote:
The script came from foulump, I just changed it from Cyndaquil to Totodile. It works fine. I get the Totodile, but when I battle, does that. I tried doing somethin other than using scratch, but it did the same thing.
Hmm, sorry. I do not know what is causing the problem. Something must be wrong somewhere with the script. Try a different script. Also, what is the first thing you battled? That might also have something to do with it.

Quote:
Is there a way to completely erase all of the maps in your ROM? I don't mean to take away the banks, etc.(although that would help too)I just want to make them blank maps. Thanks!
Nope, sorry. Just erase the maps one at a time...:D

Quote:
Ok, there's one more question I need answered and then I should be fine for at least today.

I downloaded elitemap a few days ago and read the rubikon tutorial.
From what it told me, the script i have should work.
...
Also, if anybody knows what an indexed PNG actually is, that would be great if they could tell me.
Many people have this problem. Even I had this problem for about... 5 months! Anyway, try what I said here: http://www.pokecommunity.com/showthr...23#post2628123
It's the first question answered. Also, a PNG file is an image file. You can save in this format using Paint.

Quote:
I know how to make script sorta, I want to know if you can make a script that can allow to travel to an Island that I created only after you beat the pokemon league. If this is Possible can you please tell me how to make the script or at least make or give me a tutorial on it. if not I want a script that can make you check to see if you beat the pokemon legue or not so you can access a new area.
Yes it is possible, just find a flag that requires that says the Elite-Four have been defeated. Apply it to your script.

Quote:
what are you doing this is not a chit chat topic.
Quote:
actually posted that so if somebody was on and was hiding, that they would prove me wrong by posting.
Ok, guys that's enough. This discussion is for help with Fan-hacking, let's keep it this way, alright?
Also, we don't have to answer your question Blxea1, We do this out of the kindness of our hearts.

Quote:
in emerald, is there anyway to change the first pokemon.
I've already changed the sprite, but i need to change the actual zigzagoon you fight after you pick a pokemon.
Sorry, that script is untouchble so-far. The only way to change this is to change the Zigzagoon sprite itself.

Hope it helped!
-Hiidoran
  #1419    
Old July 16th, 2007, 10:50 PM
exedissolve's Avatar
exedissolve
Straight-edge
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Lax
sorry, i meant overworld sprite. yesterday i spent bout an hour going down my hex editor changing every single [20 01] zigzagoon to [97 00]mew, i just got bored so i thoght i'd ask. and wit your index png problem, i had the same problem, i'm not quite sure what causes that. i just decided not to make new pokemon. sorry
__________________

Dissolve's PokePet

Bunsin the level 53 Flareon!
  #1420    
Old July 16th, 2007, 10:53 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
Quote:
Originally Posted by Hiidoran View Post
Also, a PNG file is an image file. You can save in this format using Paint.



So there's no difference between indexed and normal PNG then?



Quote:
Also, we don't have to answer your question Blxea1, We do this out of the kindness of our hearts.

-Hiidoran
That's what I was waiting for
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1421    
Old July 16th, 2007, 10:54 PM
Hiidoran's Avatar
Hiidoran
used Bone Club...?
Community Supporter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Indiana
Age: 23
Gender: Male
Nature: Jolly
--------------------------------------------------------------------------------

Quote:
sorry, i meant overworld sprite. yesterday i spent bout an hour going down my hex editor changing every single [20 01] zigzagoon to [97 00]mew, i just got bored so i thoght i'd ask. and wit your index png problem, i had the same problem, i'm not quite sure what causes that. i just decided not to make new pokemon. sorry
Like Bxela1 said, Use the program Spread. It edits Pokemon sprites.

Quote:
So there's no difference between indexed and normal PNG then?
Ah an indexed PNG. I'm not sure exactly what that is. I probably use them all the time, but I'm bad at "Tech-lingo". Sorry, Good luck; try googling it. Where exactly did you hear this term?

Last edited by Hiidoran; July 16th, 2007 at 11:00 PM.
  #1422    
Old July 16th, 2007, 11:13 PM
bxela1's Avatar
bxela1
Jirachi's number 1 fan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Somewhere you aren't.
Gender:
Nature: Lonely
Quote:
Originally Posted by Hiidoran View Post
--------------------------------------------------------------------------------
Where exactly did you hear this term?
unLZ.GBA won't let me upload my pokemon because they aren't indexed sprites.

Also, your idea on the other thread doesn't work for me. I had to put the 1st gba extension on 'game' because i have hide extensions off.
__________________
CURRENTLY INACTIVE BUT WILL BE BACK SOONER THAN YOU THINK, OR LATER, DEPENDS WHAT YOU THINK.

WATCH THIS SPACE!
  #1423    
Old July 16th, 2007, 11:17 PM
mattheulmcinnis
Beginning Trainer
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Quote:
Yes it is possible, just find a flag that requires that says the Elite-Four have been defeated. Apply it to your script.
I cannot find the flag. I don't even know where to look on this forum or any search.

I just want a tutorial on how to do it. so that after I beat the pokemon league the ferry will take me to my newly created Island.
  #1424    
Old July 17th, 2007, 12:03 AM
Hiidoran's Avatar
Hiidoran
used Bone Club...?
Community Supporter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Indiana
Age: 23
Gender: Male
Nature: Jolly
Quote:
I cannot find the flag. I don't even know where to look on this forum or any search.

I just want a tutorial on how to do it. so that after I beat the pokemon league the ferry will take me to my newly created Island.
Sorry, but your not going to find an exact tutorial on what you want to do. Scriping takes a lot of trial-and-error to get right. I believe the flag given after beating the elite-four is "844". Though I am not sure. Read tutorials on Scripting, here at PC, and try to make a script yourself.
  #1425    
Old July 17th, 2007, 12:20 AM
UnitRico's Avatar
UnitRico
Trainer
 
Join Date: Jan 2007
Age: 21
Gender:
Nature: Relaxed
Well...umm...okay...I dumped the GFX bank from FR in RSBall, but everything is still messed up in PET. And I got 2 more problems...
1-Someone said I could use FR in AdvanceMap, well...I can't. Maybe it's the version, but I still want to change the wild Poké's, so plz I need help.
2-MAJOR problem...How can I make FR save? It just gives an error and I want to beat the Pokémon League...

Thanks again,

~Cya, UnitRico
__________________

Gogo Pokémon Gale!
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Minimum Characters Per Post: 25



All times are UTC -8. The time now is 04:07 PM.


Style by Nymphadora, artwork by Sa-Dui.
Like our Facebook Page Follow us on Twitter © 2002 - 2014 The PokéCommunity™, pokecommunity.com.
Pokémon characters and images belong to The Pokémon Company International and Nintendo. This website is in no way affiliated with or endorsed by Nintendo, Creatures, GAMEFREAK, The Pokémon Company or The Pokémon Company International. We just love Pokémon.
All forum styles, their images (unless noted otherwise) and site designs are © 2002 - 2014 The PokéCommunity / PokéCommunity.com.
PokéCommunity™ is a trademark of The PokéCommunity. All rights reserved. Sponsor advertisements do not imply our endorsement of that product or service. User generated content remains the property of its creator.