Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #18126    
Old April 7th, 2011 (05:44 AM).
CrazyShooter's Avatar
CrazyShooter CrazyShooter is offline
Team Johto
 
Join Date: Apr 2011
Location: Tartarus; come visit me some time! :)
Gender: Male
Posts: 58
Quote originally posted by Complans:
Does anybody know if it's possible...?
I though there WERE double battles in fire red?
  #18127    
Old April 7th, 2011 (05:59 AM).
Quilava's Master's Avatar
Quilava's Master Quilava's Master is offline
Shattered Dreams '13
Team Kalos
 
Join Date: Jul 2007
Nature: Adamant
Posts: 694
Quote originally posted by Crimson Stardust:
I don't know if this have been ask,
since i cant go all the single post to search and i don't know what keyword to use to search for my problem.
Basically the problem i have is that i make a new map, insert it to replace Vidrian city/town/or whatever..
The problem is in-game, when i enter the map, just after a few steps the rom reset itself, and this go on every time i enter the map.
This is a troublesome problem.
Remove all of the map scripts on the map and delete any person event with the event movement "Hidden" from the map (By default there is one in Viridian City.) That should will remedy your problem.

Quote originally posted by CrazyShooter:
I though there WERE double battles in fire red? :S
He's referring to Tag Battles not double battles. And no as of right now there isn't a way to add tag battles though I believe there may be a thread about it in Research & Develpoment section.
__________________
The return of Pokemon Shattered Dreams! Click the screenshot to visit the thread, you know you want to.
  #18128    
Old April 7th, 2011 (06:01 AM).
Crimson Stardust's Avatar
Crimson Stardust Crimson Stardust is offline
Anime Addiction
Team Johto
 
Join Date: Mar 2009
Location: It is for me to noe and all of you to find out
Age: 22
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 1,296
Send a message via AIM to Crimson Stardust Send a message via Windows Live Messenger to Crimson Stardust
Quote originally posted by Quilava's Master:
Remove all of the map scripts on the map and delete any person event with the event movement "Hidden1" by default there is one in Viridian City. That should will remedy your problem.
xD..i actually have fixed it yeah, forgot to say i here..xD
__________________



  #18129    
Old April 7th, 2011 (07:54 AM).
LuVrDiSC's Avatar
LuVrDiSC LuVrDiSC is offline
pokéGirL Power !
Team Hoenn
 
Join Date: Aug 2010
Location: Floe Island Day-Care, Kanto
Gender: Female
Nature: Modest
Posts: 157
not sure if this is the rite spot, but i'ono.

is it at all possible with hacks? or action replays, to switch the "ability" of a pokemon in generation 5 ? or in any of the games

for example, to change it from Serene Grace, to Natural Cure?

also, not that i could ever find,
but is there anyway to change the name of pokemon who you are not the Original Trainer?
any kind of hack / code / trick ?
__________________
ss/fc: 0990 6380 9632 ((retired))
blk/fc: 2795 0584 5756 ((retired))
  #18130    
Old April 7th, 2011 (07:58 AM).
Cold Rock's Avatar
Cold Rock Cold Rock is offline
Team Johto
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 11
How can I change the starter place?
I tried to use SMEA but it gaves me an error like: 'Run-time error '339': Component 'COMDLG32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a ile is missing of invalid"
So, I put this file on System32 but doesnt work :s

Have any other way to change the starter place?

Thank you!
  #18131    
Old April 7th, 2011 (09:34 AM).
pikachick1991_22 pikachick1991_22 is offline
Growluvr
Team Kalos
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canada
Gender: Female
Posts: 2
Nobody has answered my question yet. I am hacking and playing Pokemon Mystery Dungeon Red Rescue Team and I have managed to make Growlithe available as the player's first partner, but how can I make it so that instead of Machop, Growlithe is the choice for "brave" males? And how can I make it so that Clefairy, instead of Mudkip, is the choice for "timid" females? Thanks in advance for your help!
  #18132    
Old April 7th, 2011 (11:12 AM).
Blender's Avatar
Blender Blender is offline
Will it blend?
Team Kalos
 
Join Date: Apr 2011
Location: Good ol' Africa
Age: 19
Gender: Male
Nature: Lax
Posts: 4
If I'm using PPRE,how can I insert new Pokemon into Platinum?
Also,anyone got a download link for PokéDSPic Platinum?
  #18133    
Old April 7th, 2011 (12:44 PM).
leogrecchi leogrecchi is offline
Team Hoenn
 
Join Date: Oct 2010
Gender: Male
Posts: 64
bump, no one looks one page under



Quote originally posted by leogrecchi:
What are the flags tied to Deoxys event, and how can I make it appear at Birth Island?
in other words, what's the flag tied at AuroraTicket event in Emerald?

I want to make him catchable in my hack, but I've messed with the script and nothing worked (unlike Mew event, which went on a breeze)
  #18134    
Old April 7th, 2011 (12:59 PM). Edited April 7th, 2011 by Complans.
Complans's Avatar
Complans Complans is offline
Trainer
Team Johto
Gold Tier
 
Join Date: Mar 2010
Location: United Kingdom
Age: 21
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 98
Quote originally posted by Cold Rock:
How can I change the starter place?
I tried to use SMEA but it gaves me an error like: 'Run-time error '339': Component 'COMDLG32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a ile is missing of invalid"
So, I put this file on System32 but doesnt work :s

Have any other way to change the starter place?

Thank you!
Open cmd as administrator and type in

regsvr32 C:\Windows\System32\COMDLG32.OCX

That registers it to your system.

Quote originally posted by LuVrDiSC:
hehe, this ^
||
Use YAPE to edit a Pokemon's ability/ies.
  #18135    
Old April 7th, 2011 (01:04 PM).
Pokepal17's Avatar
Pokepal17 Pokepal17 is offline
More cowbell~
Team Sinnoh
Silver Tier
 
Join Date: Oct 2008
Location: Steeltown
Age: 20
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,517
Quote originally posted by leogrecchi:
bump, no one looks one page under
It won't appear due to a level script. To fix this, make a script with:
clearflag 0x1AC
clearflag 0x1AD
and activate it before you get to faraway island.
That should make Deoxys appear. :3
__________________
Pokémon Stardrop
  #18136    
Old April 7th, 2011 (01:13 PM).
Cold Rock's Avatar
Cold Rock Cold Rock is offline
Team Johto
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 11
Complans:

Dude, that worked like a glove :D
Thanks a lot!!
  #18137    
Old April 7th, 2011 (01:14 PM). Edited April 7th, 2011 by Jokuc.
Jokuc's Avatar
Jokuc Jokuc is offline
']['he Master of Horror Movies
Team Johto
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sweden
Gender: Male
Posts: 15
Quote originally posted by Cold Rock:
How can I change the starter place?
I tried to use SMEA but it gaves me an error like: 'Run-time error '339': Component 'COMDLG32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a ile is missing of invalid"
So, I put this file on System32 but doesnt work :s

Have any other way to change the starter place?

Thank you!

[EDIT] Oh.. too late =( :'( :'(

Here's how you do it. (For Windows 7, But you could try.)
Note! The Paths does not contain "
%Systemroot% is the Path to your system folder.
IF YOU USE WINDOWS VISTA OR W7 32-Bit, USE "System32" instead

Put COMDLG32.OCX in the following folder:
"%Systemroot%\SysWOW64\"
("%Systemroot%\SysWOW64\COMDLG32.OCX")

Here's the path I use on my PC:

"C:\Windows\SysWOW64\"
("C:\Windows\SysWOW64\COMDLG32.OCX)

Press the START button and then chose Run.
("Start\Run.exe")

Type the following:
"regsvr32 %Systemroot%\SysWOW64\COMDLG32.OCX"
(In my case it's:
"regsvr32 C:\Windows\SysWOW64\COMDLG32.OCX"
)

Now you should see a message saying that the module is registered.
Make sure you are logged in as Admin.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
If this don't work, try this:

1. Go to:
"Start\"

2. Search for:
"CMD"

3. Rightclick CMD.exe.

4. Choose
"Run as Administrator"

5. Type:
"regsvr32 %Systemroot%\SysWOW64\COMDLG32.OCX"
(In my case it's:
"regsvr32 C:\Windows\SysWOW64\COMDLG32.OCX"
)

Now you should see a message saying that the module is registered.
-------------------------------
Hm it became a little bit too long lolz
__________________
Whatever works works
  #18138    
Old April 7th, 2011 (03:12 PM). Edited April 8th, 2011 by leogrecchi.
leogrecchi leogrecchi is offline
Team Hoenn
 
Join Date: Oct 2010
Gender: Male
Posts: 64
Quote originally posted by Pokepal17:
It won't appear due to a level script. To fix this, make a script with:
clearflag 0x1AC
clearflag 0x1AD
and activate it before you get to faraway island.
That should make Deoxys appear. :3
Well, somehow it didn't work. Do I need to give the player the Auroraticket with this to work?
I've even tried (and then restored the backup after) deleting the level scripts from Birth Island, then creating a new level script with a clean "clearflag 0x2FC" (which is the usual flag for Deoxys), and still no results.
I'm using warps to go to the place, maybe there is the problem (?)

edit: if I use the GS code (4A99A22B 58284D2D), it works smoothly, but not within my warp (and yes, i've toyed a bit with that warp)
  #18139    
Old April 7th, 2011 (03:58 PM).
Complans's Avatar
Complans Complans is offline
Trainer
Team Johto
Gold Tier
 
Join Date: Mar 2010
Location: United Kingdom
Age: 21
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 98
Quote originally posted by Thrasher24:
How do i battle my friend on a diff comp/server?
What do you mean? I don't think it's possible.
  #18140    
Old April 7th, 2011 (11:02 PM). Edited April 7th, 2011 by Prof.David.
Prof.David's Avatar
Prof.David Prof.David is offline
Team Unova
 
Join Date: Apr 2011
Gender: Male
Posts: 9
In my game I am trying to make it so later on in the game you can pick a starter from another region like in HG/SS but I don't know how.So if it is possible could someone tell me how to?I would prefer to use ruby as a base rom but I will change to fire red if necessary.P.S I am not trying to sound demanding.
__________________
Lord N:You are hurting your Pokemon,do you just think this is some kind of game?!

Me:Yes....
  #18141    
Old April 7th, 2011 (11:20 PM).
Crimson Stardust's Avatar
Crimson Stardust Crimson Stardust is offline
Anime Addiction
Team Johto
 
Join Date: Mar 2009
Location: It is for me to noe and all of you to find out
Age: 22
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 1,296
Send a message via AIM to Crimson Stardust Send a message via Windows Live Messenger to Crimson Stardust
Quote originally posted by Prof.David:
In my game I am trying to make it so later on in the game you can pick a starter from another region like in HG/SS but I don't know how.So if it is possible could someone tell me how to?I would prefer to use ruby as a base rom but I will change to fire red if necessary.P.S I am not trying to sound demanding.
You could always just make a script later in the game to give you another starter..
Or a sidequest or something.
__________________



  #18142    
Old April 8th, 2011 (12:17 AM).
CrazyShooter's Avatar
CrazyShooter CrazyShooter is offline
Team Johto
 
Join Date: Apr 2011
Location: Tartarus; come visit me some time! :)
Gender: Male
Posts: 58
Quote originally posted by Cold Rock:
How can I change the starter place?
I tried to use SMEA but it gaves me an error like: 'Run-time error '339': Component 'COMDLG32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a ile is missing of invalid"
So, I put this file on System32 but doesnt work :s

Have any other way to change the starter place?

Thank you!
Since you're probably using Vista or Windows 7 and not XP, here goes:

http://www.pokecommunity.com/showpost.php?p=6555302&postcount=1
  #18143    
Old April 8th, 2011 (03:59 AM).
Spikain's Avatar
Spikain Spikain is offline
Team Kalos
 
Join Date: Apr 2011
Gender: Male
Posts: 1
Hey, I'm looking for a tool to edit the title screen of Pokemon Yellow. The one with Pikachu, etc. I mean graphics, but a tool to edit the sound would be appreciated, too.
Also, if someone could gimme a url to a site that has other Yellow tools (one that works, cause nowadays most don't work and if they do, they don't have much stuff).
Thanks in advance!
  #18144    
Old April 8th, 2011 (06:54 AM). Edited April 8th, 2011 by Prof.David.
Prof.David's Avatar
Prof.David Prof.David is offline
Team Unova
 
Join Date: Apr 2011
Gender: Male
Posts: 9
Quote originally posted by Crimson Stardust:

You could always just make a script later in the game to give you another starter..
Or a sidequest or something.
You see I want to make it so you meet a professor after you already have a pokemon in a town that allows you to pick one of his 3 pokemon.In my hack you start off in a small village(I am yet to decide the name but I am still only planning the hack)on an island called Uata(pronounced you-at-a but the name will probably be changed soon)and your Dad gives you a zigzagoon and he lets you choose one out of 3 pokemon he caught when he was young for your birthday after that you go on a boat to the mainland(which is called Atovan pronounced at-o-van)and you arrive in a village where professor Alder lives and if you want you can pick one of three(if four is possible I will definitely do four to make it different to other hacks)pokemon and as a test Alder makes you battle his co-worker.That basically somes up the introduction of my game and that is also why I need to allow the player to get another starters from somebody else.
__________________
Lord N:You are hurting your Pokemon,do you just think this is some kind of game?!

Me:Yes....
  #18145    
Old April 8th, 2011 (07:57 AM).
Pokepal17's Avatar
Pokepal17 Pokepal17 is offline
More cowbell~
Team Sinnoh
Silver Tier
 
Join Date: Oct 2008
Location: Steeltown
Age: 20
Gender: Male
Nature: Modest
Posts: 1,517
Quote originally posted by leogrecchi:
Well, somehow it didn't work. Do I need to give the player the Auroraticket with this to work?
I've even tried (and then restored the backup after) deleting the level scripts from Birth Island, then creating a new level script with a clean "clearflag 0x2FC" (which is the usual flag for Deoxys), and still no results.
I'm using warps to go to the place, maybe there is the problem (?)

edit: if I use the GS code (4A99A22B 58284D2D), it works smoothly, but not within my warp (and yes, i've toyed a bit with that warp)
Okay, but if you can't get the in-game event to work without codes, I suggest you script a new one. :3
__________________
Pokémon Stardrop
  #18146    
Old April 8th, 2011 (08:08 AM).
Complans's Avatar
Complans Complans is offline
Trainer
Team Johto
Gold Tier
 
Join Date: Mar 2010
Location: United Kingdom
Age: 21
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 98
Just.... when the auroraticket is given a flag is set, and when you go to the port the flag is checked and if it is it takes you to [whateverisle].
  #18147    
Old April 8th, 2011 (08:09 AM).
Crimson Stardust's Avatar
Crimson Stardust Crimson Stardust is offline
Anime Addiction
Team Johto
 
Join Date: Mar 2009
Location: It is for me to noe and all of you to find out
Age: 22
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 1,296
Send a message via AIM to Crimson Stardust Send a message via Windows Live Messenger to Crimson Stardust
Quote originally posted by Prof.David:
You see I want to make it so you meet a professor after you already have a pokemon in a town that allows you to pick one of his 3 pokemon.In my hack you start off in a small village(I am yet to decide the name but I am still only planning the hack)on an island called Uata(pronounced you-at-a but the name will probably be changed soon)and your Dad gives you a zigzagoon and he lets you choose one out of 3 pokemon he caught when he was young for your birthday after that you go on a boat to the mainland(which is called Atovan pronounced at-o-van)and you arrive in a village where professor Alder lives and if you want you can pick one of three(if four is possible I will definitely do four to make it different to other hacks)pokemon and as a test Alder makes you battle his co-worker.That basically somes up the introduction of my game and that is also why I need to allow the player to get another starters from somebody else.
I know, that's what i answer..
Just make another give Pokemon script then for the prof.
Just a new script like the one you script for your dad.
__________________



  #18148    
Old April 8th, 2011 (08:43 AM). Edited April 8th, 2011 by Prof.David.
Prof.David's Avatar
Prof.David Prof.David is offline
Team Unova
 
Join Date: Apr 2011
Gender: Male
Posts: 9
Quote originally posted by Crimson Stardust:

I know, that's what i answer..
Just make another give Pokemon script then for the prof.
Just a new script like the one you script for your dad.
Ok thanks I was guessing something like that but I wanted to make sure because a lot of times in the past I just assumed things like that and I ended up have to restart my whole hack.P.S What is zigzagoon's ID in pokemon Ruby?
__________________
Lord N:You are hurting your Pokemon,do you just think this is some kind of game?!

Me:Yes....
  #18149    
Old April 8th, 2011 (08:52 AM).
Thrasher24's Avatar
Thrasher24 Thrasher24 is offline
~Legendary Master~
Team Sinnoh
 
Join Date: Mar 2011
Location: Outside of Pallet Town, Kanto
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 55
Quote originally posted by Complans:
What do you mean? I don't think it's possible.
Ive seen tournament brackets on this site & ive seen ppl do it on youtube, but no tutorial on HOW 2do it.
  #18150    
Old April 8th, 2011 (09:10 AM).
Prof.David's Avatar
Prof.David Prof.David is offline
Team Unova
 
Join Date: Apr 2011
Gender: Male
Posts: 9
IDs are such a pain in the neck.Does anyone know a list of pokemon IDs in Ruby?Because everything else about the givepokemon scripts are really easy but I forget how to find out the IDs of pokemon.
__________________
Lord N:You are hurting your Pokemon,do you just think this is some kind of game?!

Me:Yes....
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 02:27 PM.