Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub > Beginner’s Lounge
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

Beginner’s Lounge Where all good (and bad) ideas start. This is the Beginner’s Lounge, where if you need a helping hand or want to develop your small ideas, you bring it here. We won't bite.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #23001    
Old October 19th, 2012 (07:38 PM).
awipe1's Avatar
awipe1 awipe1 is offline
 
Join Date: Aug 2012
Gender: Male
Posts: 212
Quote originally posted by itman:
Are you trying to add more routes, as in route#26, or trying to just make a new route in general?

For the names, you can only replace the names; you can't add more. So if you wanted to make a "Route 26", you'd have to change that map to an existing name, and then edit that name. So if you changed it to, let's say "Tanoby Ruins" and then edited it to say "Route 26", that name will now permanently be "Route 26" for any map using the old "Tanoby Ruins" name.
Oh there is no possible way to add mroe? =(
__________________
Check out my Pokemon Rom! Click the Image Below!
  #23002    
Old October 19th, 2012 (11:34 PM).
IamInnocent's Avatar
IamInnocent IamInnocent is offline
 
Join Date: Sep 2012
Location: My mind... I'm lost?
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 4
Hi there, I'm not an experienced hacker so I'm here to ask some questions:

1. Is it possible to edit/hack the Intro script in Pokemon Ruby so that rather than choosing you are a boy or girl and insert your name, you get to answer some personality questions or choose where you want to start off and stuff.
2. Is it possible to add Emerald's 2v2 trainer spotting system to Pokemon Ruby?
3. Is it possible to make Pokemon Ruby to choose custom character's appearance in the intro section? Like Yu-Gi-Oh! 5ds World Championship 2011 Over the Nexus that you are able to choose multiple character features.
  #23003    
Old October 20th, 2012 (12:03 AM).
Skara's Avatar
Skara Skara is offline
THIS. IS. SEMPITERNAL.
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manchester, England
Age: 20
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 350
OK, I've added Johto leaders in my hack as trainers on Five Island. I want the champion music to play when you battle them. How do I do that? At the moment it plays the standard battle theme.
__________________
I'VE LEFT THIS ACCOUNT. Here is my new profile
  #23004    
Old October 20th, 2012 (03:44 AM).
PokemonMasters's Avatar
PokemonMasters PokemonMasters is offline
Always Remember Forever&After
 
Join Date: Jun 2012
Location: Nuvema Town, Unova
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 403
i need help. first go to tools. then click save block palette picture and save it. how do i import that to a new rom?
__________________

+ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
  #23005    
Old October 20th, 2012 (06:11 AM).
MrSandman64's Avatar
MrSandman64 MrSandman64 is offline
Pokemon Moon Creator
 
Join Date: Jul 2012
Location: Massachusetts
Gender: Male
Posts: 28
I edited Pallet Town and removed all the person events from the outside map
and for some reason whenever I add a new overworld onto the map they always apear on the same spot on the map even if I place them on the other side of the map in advance map
can someone help?
  #23006    
Old October 20th, 2012 (07:07 AM).
itman itman is offline
Back to ROM hacking. :D
 
Join Date: May 2007
Age: 21
Nature: Adamant
Posts: 100
Quote originally posted by Skara:
OK, I've added Johto leaders in my hack as trainers on Five Island. I want the champion music to play when you battle them. How do I do that? At the moment it plays the standard battle theme.
The trainer class needs to be set to "Champion".

Quote originally posted by PokemonMasters:
i need help. first go to tools. then click save block palette picture and save it. how do i import that to a new rom?
I'm confused as to whawt you're asking. If you want to save a tileset, you click save tileset 0 or 1, and to load them, you click load tileset 0 or 1.

For blocks, it's the same thing. There's a load block button right next to the save block button.

Quote originally posted by MrSandman64:
I edited Pallet Town and removed all the person events from the outside map
and for some reason whenever I add a new overworld onto the map they always apear on the same spot on the map even if I place them on the other side of the map in advance map
can someone help?
A-map sometimes messes up with that. Close it, reopen it, and try again. It also does it a lot when another tool is open using the same ROM, specifically a hex editor.
  #23007    
Old October 20th, 2012 (08:35 AM).
MrSandman64's Avatar
MrSandman64 MrSandman64 is offline
Pokemon Moon Creator
 
Join Date: Jul 2012
Location: Massachusetts
Gender: Male
Posts: 28
I tried it and it diddnt work also I should add that the person number is faded even when I add a new person
  #23008    
Old October 20th, 2012 (10:50 AM).
Skara's Avatar
Skara Skara is offline
THIS. IS. SEMPITERNAL.
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manchester, England
Age: 20
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 350
How do I make it so more than one trainer class can have gym leader music or champion music?
__________________
I'VE LEFT THIS ACCOUNT. Here is my new profile
  #23009    
Old October 20th, 2012 (12:05 PM).
PokemonMasters's Avatar
PokemonMasters PokemonMasters is offline
Always Remember Forever&After
 
Join Date: Jun 2012
Location: Nuvema Town, Unova
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 403
Quote originally posted by itman:

I'm confused as to whawt you're asking. If you want to save a tileset, you click save tileset 0 or 1, and to load them, you click load tileset 0 or 1.

For blocks, it's the same thing. There's a load block button right next to the save block button.
If I try to load the block for tileset number 2 A-Map crashes... how do I not make it crash?
__________________

+ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
  #23010    
Old October 20th, 2012 (06:39 PM).
YogiBerra YogiBerra is offline
 
Join Date: Oct 2010
Gender: Male
Posts: 48
Does anybody know how to add new TMs, over existing items perhaps, or just new TMs in general? Thank you.
  #23011    
Old October 20th, 2012 (06:42 PM). Edited October 20th, 2012 by PokemonMasters.
PokemonMasters's Avatar
PokemonMasters PokemonMasters is offline
Always Remember Forever&After
 
Join Date: Jun 2012
Location: Nuvema Town, Unova
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 403
Quote originally posted by YogiBerra:
Does anybody know how to add new TMs, over existing items perhaps, or just new TMs in general? Thank you.
check this his thread : http://www.pokecommunity.com/showthread.php?p=7374717#post7374717

i need help. whenever i try to import the block for tileset 2 it crashes help?
__________________

+ForeverDash on PC's Battle Server | Pair | VM/PM |Partner In Crime
  #23012    
Old October 21st, 2012 (02:01 AM).
DisesioN's Avatar
DisesioN DisesioN is offline
Most powerful pokemon trainer
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kaunas, Lithuania
Age: 18
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 21
What I should do? I can't insert tiles because they became nothing.

__________________
This signature has been disabled.
Exceeding width limit
Please review and fix the issues by reading the signature rules.

You must edit it to meet the limits set by the rules before you may remove the [sig-reason] code from your signature. Removing this tag will re-enable it.

Do not remove the tag until you fix the issues in your signature. You may be infracted for removing this tag if you do not fix the specified issues. Do not use this tag for decoration purposes.
  #23013    
Old October 21st, 2012 (10:56 AM). Edited October 21st, 2012 by Hacker Bisharp.
Hacker Bisharp's Avatar
Hacker Bisharp Hacker Bisharp is offline
Bug reporter
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 334
How do I change this? http://imageshack.us/photo/my-images/96/1350465464.png/
help please
__________________
Hacks I support:

And i'm a good bug reporter. Contact me if you want :D

  #23014    
Old October 21st, 2012 (11:40 AM).
Renegade's Avatar
Renegade Renegade is offline
Time for real life...
 
Join Date: Nov 2011
Location: United States
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 998
Quote originally posted by Hacker Bisharp:
The link is broken. Maybe you can explain your problem?
  #23015    
Old October 21st, 2012 (11:56 AM).
Hacker Bisharp's Avatar
Hacker Bisharp Hacker Bisharp is offline
Bug reporter
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 334
Quote originally posted by CrystalStatic:
The link is broken. Maybe you can explain your problem?
I have corrected the link.
__________________
Hacks I support:

And i'm a good bug reporter. Contact me if you want :D

  #23016    
Old October 21st, 2012 (01:42 PM).
Skara's Avatar
Skara Skara is offline
THIS. IS. SEMPITERNAL.
 
Join Date: Dec 2008
Location: Manchester, England
Age: 20
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 350
Quote originally posted by Skara:
How do I make it so more than one trainer class can have gym leader music or champion music?
This question has yet to be answered.
__________________
I'VE LEFT THIS ACCOUNT. Here is my new profile
  #23017    
Old October 21st, 2012 (01:58 PM).
Renegade's Avatar
Renegade Renegade is offline
Time for real life...
 
Join Date: Nov 2011
Location: United States
Gender: Male
Nature: Careful
Posts: 998
I have a question. Hope someone can answer.

In the Black Editor tab on Advanced Map, what is the difference between the Picture and the Block tab?
__________________
  #23018    
Old October 21st, 2012 (02:39 PM).
DrFuji's Avatar
DrFuji DrFuji is offline
Helfen, Wehren, Heilen
Crystal Tier
 
Join Date: Sep 2009
Location: Downia-upside
Age: 22
Gender: Male
Nature: Jolly
Posts: 1,322
Quote originally posted by MrSandman64:
I edited Pallet Town and removed all the person events from the outside map
and for some reason whenever I add a new overworld onto the map they always apear on the same spot on the map even if I place them on the other side of the map in advance map
can someone help?
Have you removed all of the level scripts from the map? Pallet Town's level scripts have a few movesprite2 commands in them which are the most likely reason why your sprite appears to be teleporting across the map.

Quote originally posted by DisesioN:
What I should do? I can't insert tiles because they became nothing.

When you're inserting a tile into a tileset they have to match the palette completely or else they appear like your picture. You just have 15 colours with which to make your tiles, any colours beyond that won't function.

Quote originally posted by Hacker Bisharp:
I have corrected the link.
Image is still dead for me :P

Quote originally posted by CrystalStatic:
I have a question. Hope someone can answer.

In the Black Editor tab on Advanced Map, what is the difference between the Picture and the Block tab?
While they look and perform similarly, they perform very different and useful roles. The picture tab allows you to load and save the tileset for editing in something like Paint or Photoshop, while the Block tab saves the 'blockset' which is mainly used within Advance Map itself. A good example to demonstrate what the blockset does is if you wanted to replace one tileset with a completely different tileset (eg replacing FR's default tileset 0 with the one used in the Safari Zone). Once you overwrite tileset 0 you will see that something horrible has happened - While the right-hand box of the block editor looks fine, the left appears to have been in a car crash. It would take quite a while to rebuild the blockset by hand, but it is far easier to go back to the Safari Zone, save its blockset and then overwrite tileset 0's just like you did with the tiles.

I guess you could say that if a tileset was a puzzle, the tiles would be the pieces and the blocks would tell them where to go and how to fit in with everything else; that's the best analogy :P
__________________
  #23019    
Old October 22nd, 2012 (04:25 AM).
Platinum Lucario's Avatar
Platinum Lucario Platinum Lucario is offline
The Legendary Master of Light!
Crystal Tier
 
Join Date: Jan 2008
Location: Warrnambool, Victoria, Australia.
Gender: Male
Nature: Calm
Posts: 1,526
Quote originally posted by DisesioN:
What I should do? I can't insert tiles because they became nothing.

Yep, as pretty much DrFuji said. So you'll basically need to use MS Paint to make the colours of the tile you inserted the same palette of the tileset image. It may take some trial and error, but here's good way of getting it to match the palettes... is by using the Colour Picker tool in Paint and then use the pencil or paintbucket to fill in those colours of that tile you inserted to match all the other colours in the tileset image.
__________________
[Platinum Lucario's Signature]
Researching the NDS ROMs...

sure does feel like a brand new adventure!

I'm gradually learning to use Microsoft Visual Studio!

Always focus on the present, best thing to do! Never look back into the past and never worry about anything bad of the future!
  #23020    
Old October 22nd, 2012 (04:29 PM).
Herpahermaderp's Avatar
Herpahermaderp Herpahermaderp is offline
I liek Mudkipz
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Age: 17
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 63
I don't know if this has been asked before, or if it has, if it's been answered, but what is the offset for the ASM routine where you pick your gender and name? I'm making a hack and I want the player to pick their name after a certain event happens.
__________________
Y: Roak || 1177-8023-4387
  #23021    
Old October 23rd, 2012 (02:04 AM).
Varaddude630's Avatar
Varaddude630 Varaddude630 is offline
The Insane
 
Join Date: Oct 2012
Location: On the Earth
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 4
Can you guys tell me how to hack games?
I dont know that script and all and all thingies so can any1 help me?
Sorry,I'm just 12 yrs old LOL.
__________________
"Truth is bitter, deal with it." ~Me


  #23022    
Old October 23rd, 2012 (04:02 AM).
IStreamSandwich's Avatar
IStreamSandwich IStreamSandwich is offline
Karen Gillan <3
Gold Tier
 
Join Date: Oct 2012
Location: Southport, England
Age: 22
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 117
Hey, quick question here.
In AdvanceMap, where you can edit the amount of Events, if i remove them all does that completely remove them from the game ?
I'm looking to start completely afresh and want to get rid of the scripts.
Also, with the Route Names/Map Names, how do i insert a map with its own name instead of the same name as another one ?
__________________
  #23023    
Old October 23rd, 2012 (04:11 AM). Edited October 23rd, 2012 by Herpahermaderp.
Herpahermaderp's Avatar
Herpahermaderp Herpahermaderp is offline
I liek Mudkipz
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Age: 17
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 63
Quote originally posted by PokeInfuse:
Hey, quick question here.
In AdvanceMap, where you can edit the amount of Events, if i remove them all does that completely remove them from the game ?
I'm looking to start completely afresh and want to get rid of the scripts.
Also, with the Route Names/Map Names, how do i insert a map with its own name instead of the same name as another one ?
Taking out all the events will remove them from the game,yes,but it will not remove their scripts,that has to be done manually. And the answer to your Map Header question is right here http://www.pokecommunity.com/showthread.php?t=212492. Unless if you just want to edit the headers you already have,then you can just rename them in the Header tab of A-Map.

Quote originally posted by Varaddude630:
Can you guys tell me how to hack games?
I dont know that script and all and all thingies so can any1 help me?
Sorry,I'm just 12 yrs old LOL.
You should check out the Tutorial section in Emulation then have fun learning about hacking.
  #23024    
Old October 23rd, 2012 (04:32 AM).
IStreamSandwich's Avatar
IStreamSandwich IStreamSandwich is offline
Karen Gillan <3
Gold Tier
 
Join Date: Oct 2012
Location: Southport, England
Age: 22
Gender: Male
Nature: Timid
Posts: 117
Everytime i add a new map with Advancemap then try changing the name, it also changes the name of the map that i was on.
__________________
  #23025    
Old October 23rd, 2012 (04:43 AM).
Herpahermaderp's Avatar
Herpahermaderp Herpahermaderp is offline
I liek Mudkipz
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Age: 17
Gender: Male
Nature: Relaxed
Posts: 63
Quote originally posted by PokeInfuse:
Everytime i add a new map with Advancemap then try changing the name, it also changes the name of the map that i was on.
That is because there are alot of maps that use the same header. If you change 3.0 (Pallet Town) to something else, it will also change all of 4.0-4.5,because those all use Pallet Town as their header.
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 05:51 AM.