Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub > Beginner’s Lounge
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

Beginner’s Lounge Where all good (and bad) ideas start. This is the Beginner’s Lounge, where if you need a helping hand or want to develop your small ideas, you bring it here. We won't bite.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #2426    
Old September 30th, 2007 (06:10 AM).
shuyinfair's Avatar
shuyinfair shuyinfair is offline
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 6
I have managed to make my pichu bros by overwritting the picture for dragonite. but now i cant stop it from being called dragonite and it also has the pokedex entry of dragonite. also, how can i stop the menu symbol for pichu bros from being a dragonite? please help
__________________
This may be the last song that i write for long.
Can you hear me smiling as i sing this song for you...
...This song's for you.
  #2427    
Old September 30th, 2007 (08:09 AM).
Quilava's Master's Avatar
Quilava's Master Quilava's Master is offline
Shattered Dreams '13
 
Join Date: Jul 2007
Nature: Adamant
Posts: 694
Quote originally posted by shuyinfair:
I have managed to make my pichu bros by overwritting the picture for dragonite. but now i cant stop it from being called dragonite and it also has the pokedex entry of dragonite. also, how can i stop the menu symbol for pichu bros from being a dragonite? please help
Okay I can honestly say I'm not sure wht you're talking about but here's what i gathered You removed Dragonite from the game and replaced it with Pichu Bros, now you want the name to be Pichu Bros instead of Dragonite?
to change it's name and POkedex Entry use this:
Spoiler:

1st. Download Amplifier 2006 AE i think it's in the toolbox.

2nd. Go to Name Changer and rewrite Dragonites name as Pichu Bros.

3rd. Make sure you have A Text (I'm positive you can get it at Whack A Hack) Type in Dragonites Pokedex description in the search box. Then click Save to INI.

Finally. Rewrite the description the way you want it.

Amplifier Ae is the best as it can change more things the Amplifier 2004 also the fact that it works with Fire Red is a big PLus.


to change it's Icon use IconEd also found at WAH



~Happy Hacking
__________________
The return of Pokemon Shattered Dreams! Click the screenshot to visit the thread, you know you want to.
  #2428    
Old September 30th, 2007 (08:48 AM).
shuyinfair's Avatar
shuyinfair shuyinfair is offline
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 6
Quote originally posted by Quilava's Master:
Okay I can honestly say I'm not sure wht you're talking about but here's what i gathered You removed Dragonite from the game and replaced it with Pichu Bros, now you want the name to be Pichu Bros instead of Dragonite?
to change it's name and POkedex Entry use this:
Spoiler:

1st. Download Amplifier 2006 AE i think it's in the toolbox.

2nd. Go to Name Changer and rewrite Dragonites name as Pichu Bros.

3rd. Make sure you have A Text (I'm positive you can get it at Whack A Hack) Type in Dragonites Pokedex description in the search box. Then click Save to INI.

Finally. Rewrite the description the way you want it.

Amplifier Ae is the best as it can change more things the Amplifier 2004 also the fact that it works with Fire Red is a big PLus.


to change it's Icon use IconEd also found at WAH



~Happy Hacking
wow thanks thats a great help. i dunno how to make it work thou and its all in german which doesnt help. what do i use on the amplifier to change its name
__________________
This may be the last song that i write for long.
Can you hear me smiling as i sing this song for you...
...This song's for you.
  #2429    
Old September 30th, 2007 (09:01 AM).
Quilava's Master's Avatar
Quilava's Master Quilava's Master is offline
Shattered Dreams '13
 
Join Date: Jul 2007
Nature: Adamant
Posts: 694
Quote originally posted by shuyinfair:
wow thanks thats a great help. i dunno how to make it work thou and its all in german which doesnt help. what do i use on the amplifier to change its name
when it opens it should say Name Changer nner the left jut open that and click the top bar (I think at first it says abilities I.e. Drizzle & Stench) and scroll down to Pokemon. The names should be in english...thats considering when you installed it they gave you the choice of English over German and you clicked English. Just double click the POkemon's name and there should be a little space in the center rewrite the name in hit Enter
Note: You letter limit is 11
__________________
The return of Pokemon Shattered Dreams! Click the screenshot to visit the thread, you know you want to.
  #2430    
Old September 30th, 2007 (09:55 AM).
shuyinfair's Avatar
shuyinfair shuyinfair is offline
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 6
Quote originally posted by Quilava's Master:
when it opens it should say Name Changer nner the left jut open that and click the top bar (I think at first it says abilities I.e. Drizzle & Stench) and scroll down to Pokemon. The names should be in english...thats considering when you installed it they gave you the choice of English over German and you clicked English. Just double click the POkemon's name and there should be a little space in the center rewrite the name in hit Enter
Note: You letter limit is 11
yay thankyou it works. i have one more question. this iconed i have now, i need to change the icon for tropius into the icon for pichu. is there a way to just copy the image of pichu or do i have to rub out tropius' design and draw pichu bit by bit?
__________________
This may be the last song that i write for long.
Can you hear me smiling as i sing this song for you...
...This song's for you.
  #2431    
Old September 30th, 2007 (10:43 AM).
Quilava's Master's Avatar
Quilava's Master Quilava's Master is offline
Shattered Dreams '13
 
Join Date: Jul 2007
Nature: Adamant
Posts: 694
Quote originally posted by shuyinfair:
yay thankyou it works. i have one more question. this iconed i have now, i need to change the icon for tropius into the icon for pichu. is there a way to just copy the image of pichu or do i have to rub out tropius' design and draw pichu bit by bit?
No prob. about Iconed i never used it before but i'll try it later and i tell you how it goes but there should be a way to do it without drawing out Pichu bit by bit
__________________
The return of Pokemon Shattered Dreams! Click the screenshot to visit the thread, you know you want to.
  #2432    
Old September 30th, 2007 (11:24 AM).
psyduckmaniac's Avatar
psyduckmaniac psyduckmaniac is offline
Yes.I've played pkmn dungeon 2
 
Join Date: Sep 2007
Location: E4
Gender:
Posts: 25
ok i need help. can someone tell me how to look at/open/edit a script in the game by using its offset? what im basically trying to do is look at the shiny gyarados script from shiny gold. if you don't know how, could someone tell me the script for the shiny gyarados from shiny gold thx!
__________________
Pearl Name: ChrisB.
Pearl Code: 2019-6352-7778
( P.S. Pearl is my main game and ive done almost nothing on diamond and im using it as storage, therefore no diamond code!)

Favorite qoute from a book:
"Sawa, i got gwass"

ChrisB.'s PokePet

MYSTRY Mew the level 10 Mew!



98% of the population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo loser, copy and paste this into your signature

hall of ppl who battle me who don't tell me im doing somethign wrong and then accuse me of it-
Smarties-chan. ill take this out of my sig if you take the hall of shame out of your thread

[br]Click here to feed me a Rare Candy![br]Get your own at PokePlushies!
[br]Click here to feed me a Rare Candy![br]Get your own at PokePlushies!
  #2433    
Old September 30th, 2007 (11:49 AM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by psyduckmaniac:
ok i need help. can someone tell me how to look at/open/edit a script in the game by using its offset? what im basically trying to do is look at the shiny gyarados script from shiny gold. if you don't know how, could someone tell me the script for the shiny gyarados from shiny gold thx!
There's a tutorial here. Use the search function next time.
__________________
  #2434    
Old September 30th, 2007 (12:50 PM).
Axaj's Avatar
Axaj Axaj is offline
Mi estas tre epiko.
 
Join Date: Sep 2007
Gender: Male
Nature: Impish
Posts: 13
When I change the world map with Elitemap, how do I edit the positions of the cities/towns/pokécenters?
  #2435    
Old September 30th, 2007 (01:53 PM).
ryan123456789019's Avatar
ryan123456789019 ryan123456789019 is offline
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 87
when i create a new map i also want to add a new route to it how do i do that. this is using eltie map pokemon ruby
  #2436    
Old September 30th, 2007 (02:21 PM). Edited September 30th, 2007 by psyduckmaniac.
psyduckmaniac's Avatar
psyduckmaniac psyduckmaniac is offline
Yes.I've played pkmn dungeon 2
 
Join Date: Sep 2007
Location: E4
Gender:
Posts: 25
Quote originally posted by - HackMew -:
There's a tutorial here. Use the search function next time.
ok well that tutorial is too confusing i saw it before o just simply want the script..but thans for the help anyway
oh ya i need it for pokescript
__________________
Pearl Name: ChrisB.
Pearl Code: 2019-6352-7778
( P.S. Pearl is my main game and ive done almost nothing on diamond and im using it as storage, therefore no diamond code!)

Favorite qoute from a book:
"Sawa, i got gwass"

ChrisB.'s PokePet

MYSTRY Mew the level 10 Mew!



98% of the population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo loser, copy and paste this into your signature

hall of ppl who battle me who don't tell me im doing somethign wrong and then accuse me of it-
Smarties-chan. ill take this out of my sig if you take the hall of shame out of your thread

[br]Click here to feed me a Rare Candy![br]Get your own at PokePlushies!
[br]Click here to feed me a Rare Candy![br]Get your own at PokePlushies!
  #2437    
Old September 30th, 2007 (04:44 PM).
thethethethe thethethethe is offline
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne, Australia
Gender: Male
Posts: 1,104
Quote originally posted by psyduckmaniac:
ok well that tutorial is too confusing i saw it before o just simply want the script..but thans for the help anyway
oh ya i need it for pokescript
Well, you need to do all of that first, because who have to shiny some parts of the ROM with the hex editor and then instead of writing the script in hex you can use a script like this. But if you don't do the other stuff first this script will either, not work at all or give you a normal Charmander.
Code:
CODE  
#org $start
checkflag 0x200
if b_true goto $done
callasm 0x71B771
nop
givepokemon 4 5 0
message $take
boxset 6
setflag 0x828
setflag 0x200
callasm 0x71B771
nop
release
end

#org $done
messag $hi
boxset 6
release
end

#org $take
$take 1 =Here, it looks like there is\nsomething wrong with this Charmander.\pYou take it.

#org $hi
$hi 1 =Hi
__________________
Gone.
  #2438    
Old September 30th, 2007 (08:28 PM).
johnlycett's Avatar
johnlycett johnlycett is offline
Not Booted Out - be like me!
 
Join Date: Feb 2007
Location: In the fridge
Gender:
Nature: Brave
Posts: 628
Umm guys i need the newest ampilfier! thnx
__________________
Know I'm know as Johnny know (New account), so all Pms or anything that account thanks
  #2439    
Old September 30th, 2007 (10:31 PM).
HackMew's Avatar
HackMew HackMew is offline
Mewtwo Strikes Back
Crystal Tier
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,314
Quote originally posted by johnlycett:
Umm guys i need the newest ampilfier! thnx
Amplifier 2006 Ae


Quote originally posted by psyduckmaniac:
ok well that tutorial is too confusing i saw it before o just simply want the script..
Remember: like thethethethe said that the script is sure not enough.
__________________
  #2440    
Old October 1st, 2007 (02:05 AM).
Milanor's Avatar
Milanor Milanor is offline
 
Join Date: Sep 2007
Gender:
Posts: 76
Uhm, i dont get your question johnlycett x_X
Anyway,
Aeonos (aka. Aeonmaster) is working on a 07 version.
I cant say soemthing about teh 07 version, because i am one of the testers.(i dont share it x_X)
__________________
My English isn't the best, sry
  #2441    
Old October 1st, 2007 (04:54 AM).
Kelg's Avatar
Kelg Kelg is offline
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 18
I have a problem... I read all the tutorials on how to use pokescript and i followed all the instructions but when i put in a script and load it to a npc the game just goes into a red screen and freezes. ive tried messing with the unknowns and person id but nothing really changes.. does anyone know a way to fix this or am I doing something wrong?
here is the script I was using and the rom is fire red
Spoiler:
#ORG $begin
lock
faceplayer
checkflag 0x200
if B_true goto $done
message $talk
boxset 6
giveitem 0xD 1
setflag 0x200
released
end

#org $done
message $talk 2
boxset 6
release
end

#org $talk
$talk 1 = Oh hello \v\h01./pHere take this potion!

#org $talk 2
$talk 2 = Hello.
  #2442    
Old October 1st, 2007 (10:00 AM).
OMNIPOTENT OMNIPOTENT is offline
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 55
maybe releaseD in the 10th line? O_O
  #2443    
Old October 1st, 2007 (11:47 AM).
ryan123456789019's Avatar
ryan123456789019 ryan123456789019 is offline
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 87
when i add a new map like a town i want to also want to connenct it to one of my newly made routes which is made form scatch how do i connecnt them it is using elte map
  #2444    
Old October 1st, 2007 (11:48 AM).
Naoshi Naoshi is offline
lawl
 
Join Date: Sep 2005
Gender:
Nature: Calm
Posts: 72
Quote originally posted by Kelg:
I have a problem... I read all the tutorials on how to use pokescript and i followed all the instructions but when i put in a script and load it to a npc the game just goes into a red screen and freezes. ive tried messing with the unknowns and person id but nothing really changes.. does anyone know a way to fix this or am I doing something wrong?
here is the script I was using and the rom is fire red
Spoiler:
#ORG $begin
lock
faceplayer
checkflag 0x200
if B_true goto $done
message $talk
boxset 6
giveitem 0xD 1
setflag 0x200
released
end

#org $done
message $talk 2
boxset 6
release
end

#org $talk
$talk 1 = Oh hello \v\h01./pHere take this potion!

#org $talk 2
$talk 2 = Hello.
The only problem I see is "released". It doesn't need a d.
  #2445    
Old October 1st, 2007 (12:06 PM).
OMNIPOTENT OMNIPOTENT is offline
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 55
Quote originally posted by ryan123456789019:
when i add a new map like a town i want to also want to connenct it to one of my newly made routes which is made form scatch how do i connecnt them it is using elte map
dunno using elite, but in advance map there's a thing named "connection manager". it's simple, use that
  #2446    
Old October 1st, 2007 (12:22 PM). Edited October 1st, 2007 by ryan123456789019.
ryan123456789019's Avatar
ryan123456789019 ryan123456789019 is offline
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 87
thanks that what i ment advadce map

where can i download a porgram what can chage the map of pokemon yellow. please help
  #2447    
Old October 1st, 2007 (01:38 PM).
OMNIPOTENT OMNIPOTENT is offline
 
Join Date: Jul 2007
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 55
i wanna hex edit the data for the intro-pokemon (the standard azurill in ruby or nidoran in red) i'm looking for this values in a ruby rom:

pic: &HE0F1C8
Pal: &HE0F490
value: 350

this should be the values to edit, in an english rom. i'd love to find them in my italian rom, then switch them with another sprite.

what i've to look for? this values? this values minus the &H? this values minus the &H then reversed? and before or after applying filtering (the thingy tables)?

i need some help cause the intro-editor (IntroEd, by mewthree) doesn't work with AXVI (italian ruby rom) and it doesn't work by ini so i can't try to set different offsets in the program to see if it works.

any kind of help is appreciated.

thx
  #2448    
Old October 1st, 2007 (03:51 PM).
Kelg's Avatar
Kelg Kelg is offline
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 18
Quote originally posted by Naoshi:
The only problem I see is "released". It doesn't need a d.
even after i fixed that it still does the same thing
I attached 2 pictures of what happens when i talk to the person
Attached Images
File Type: png Fire Red english_01.png‎ (5.8 KB, 8 views) (Save to Dropbox)
File Type: png Fire Red english_02.png‎ (509 Bytes, 7 views) (Save to Dropbox)
  #2449    
Old October 1st, 2007 (04:01 PM).
Ice Lightning's Avatar
Ice Lightning Ice Lightning is offline
Ya realy like that alien movie
 
Join Date: Jun 2007
Location: I live in a house, duh :F
Gender:
Nature: Adamant
Posts: 29
well I have a problem I'm debating wether I should use an Emerald ROM because it has the pokeblock mixing and the battle frontier, but Fire Red has better graphics, more maps, and the battle tower thing. But I just wanted to know which one would be better fo a n00b on hacking like me.
__________________
Stay in touch on the forums for *Da Da DaDa DaDa Da* POKEMON GOLDEN TREASURES!

Kyle's PokePet

Blaze the level 999 Raikou!
  #2450    
Old October 1st, 2007 (04:41 PM).
johnlycett's Avatar
johnlycett johnlycett is offline
Not Booted Out - be like me!
 
Join Date: Feb 2007
Location: In the fridge
Gender:
Nature: Brave
Posts: 628
Ok this sucks how can i edit the battle text boxes palletes!! Its strange i find the pallete and edit it nothing happens because there is so many of the same pallete!

Any one know the hex offset?
__________________
Know I'm know as Johnny know (New account), so all Pms or anything that account thanks
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links

You may also like.. (Beta)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 12:26 PM.