Go Back   The PokéCommunity Forums > ROM Hacking > ROM Hacking Hub
Reload this Page [ARCHIVE] Simple Questions (SEARCH BEFORE ASKING A QUESTION)

Notices
For all updates, view the main page.

ROM Hacking Hub General discussions about ROM Hacking and Emulation. Not sure where to start? This is the place for you.
Posting links to ROMs is illegal and is not tolerated anywhere on the forum.
New threads in this forum are to be approved by a moderator before they are displayed.



Closed Thread
 
Thread Tools
  #24951    
Old May 13th, 2013 (05:18 AM).
Hacker Bisharp's Avatar
Hacker Bisharp Hacker Bisharp is offline
Bug reporter
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 334
There are sprite of Ash ready for be inserted?
I mean ow and sprite,
preferably for ruby.
__________________
Hacks I support:

And i'm a good bug reporter. Contact me if you want :D

  #24952    
Old May 13th, 2013 (06:07 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,767
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote originally posted by Hacker Bisharp:
There are sprite of Ash ready for be inserted?
I mean ow and sprite,
preferably for ruby.
I found one on google images, but you will need to give the creator credit.
__________________

Paired with Simba
  #24953    
Old May 13th, 2013 (06:14 AM).
Hacker Bisharp's Avatar
Hacker Bisharp Hacker Bisharp is offline
Bug reporter
 
Join Date: Dec 2011
Gender: Male
Nature: Gentle
Posts: 334
Quote originally posted by karatekid552:
I found one on google images, but you will need to give the creator credit.
Yes, can i see it? Thank you for the quick reply.
__________________
Hacks I support:

And i'm a good bug reporter. Contact me if you want :D

  #24954    
Old May 13th, 2013 (03:43 PM).
LusoTrainer's Avatar
LusoTrainer LusoTrainer is offline
 
Join Date: Mar 2013
Gender: Male
Posts: 254
Quote originally posted by karatekid552:
1) I have no idea. Why not test it out?
I've tried, and apparently it does obey. When a Mew is disobedient, is it random or never obeys? If the latter, then I guess it's fixed.

Quote originally posted by karatekid552:
2) PGE by Gamer202 might work,
I've tried the Pokemon Editor inside it and unfortunately it gives me an "Invalid Argument" error.

Quote originally posted by karatekid552:
but you will find that v1.1 of FireRed is far more uncommon and less supported. I suggest switching to v1.0 before putting in too much work.
Yes, I know. I'm using v1.1 because it's the latest and with some bugfixes. Is there any other way to do this with this rom version?

Thanks in advance.
  #24955    
Old May 13th, 2013 (04:29 PM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,767
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote originally posted by LusoTrainer:
I've tried, and apparently it does obey. When a Mew is disobedient, is it random or never obeys? If the latter, then I guess it's fixed.



I've tried the Pokemon Editor inside it and unfortunately it gives me an "Invalid Argument" error.



Yes, I know. I'm using v1.1 because it's the latest and with some bugfixes. Is there any other way to do this with this rom version?

Thanks in advance.
1) Pretty much.

2) Hex editing. I suggest switching to 1.0. You will be much happier, trust me.
__________________

Paired with Simba
  #24956    
Old May 13th, 2013 (04:35 PM).
yram44 yram44 is offline
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
Posts: 11
how to create tileset or tilemap for new world map for pokemon ruby?

and to be use for 8bpp mode in ntme
  #24957    
Old May 13th, 2013 (04:38 PM).
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
http://GoGoJJTech.com (WIP!)
Silver Tier
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 16
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,977
Theres a thread on this here: http://sfc.pokefans.net/lesson.php?id=19
__________________
I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
The SoulSilver Music Patch - The Black Music Patch - Mega-Huge Sappy Tutorial
Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Pokemonhackersonline Profile - Youtube Channel

Join us in the romhacking chat
Pokémon Platinum Red and Blue
  #24958    
Old May 13th, 2013 (04:51 PM).
yram44 yram44 is offline
 
Join Date: Sep 2009
Gender: Male
Posts: 11
gogojjtech

yup I know but im looking for pokemon ruby map inserting not for firered beacause I want to insert my new world map in pokemon ruby
  #24959    
Old May 13th, 2013 (04:54 PM).
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
http://GoGoJJTech.com (WIP!)
Silver Tier
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 16
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,977
Ummm... Oh.
I used to hack Ruby and theres this Spanish tool called Positron Worldmap Master I got it here (direct download) http://wahackpokemon.com/descarga/herras/PWM.zip
__________________
I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
The SoulSilver Music Patch - The Black Music Patch - Mega-Huge Sappy Tutorial
Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Pokemonhackersonline Profile - Youtube Channel

Join us in the romhacking chat
Pokémon Platinum Red and Blue
  #24960    
Old May 13th, 2013 (06:32 PM). Edited May 13th, 2013 by Voltron.
Voltron's Avatar
Voltron Voltron is offline
 
Join Date: May 2013
Gender: Male
Posts: 11
Does anyone know how to input the physical/special/status image from gen 4 into the fire red rom?
I read Darthatron's post.... but I couldn't figure it out.....

Spoiler:
Quote originally posted by Darthatron:
I want to find a better place to put it. Right now, the image showing if it's physical/special/status appears a frame before the rest of the screen is loaded. :\ I mean, it's not that bad. I just don't love it.

Change these bytes:
Code:
@0813A130: 0x2F
@0813A17B: 0x47
@0813A1A0: [Pointer to Routine, plus 1 (one).]
Here's the source:
Code:
.align 2
.thumb
Start:
    push {r0-r4}
    ldr r0, .CurMoveIndex
    ldrb r1, [r0]
    lsl r1, r1, #1
    ldr r0, .Move_List
    add r0, r0, r1
    ldrh r3, [r0]
    lsl r0, r3, #1
    add r0, r0, r3
    lsl r0, r0, #2
    ldr r1, .MoveBase
    add r0, r0, r1
    ldrb r4, [r0, #10]
    lsl r0, r4, #1
    add r4, r4, r0
    lsl r4, r4, #6
    
    ldr r0, .SplitImages
    add r0, r4
    ldr r1, .VRAM
    mov r2, #0x30
    swi #0xB
    
    ldr r0, .SplitImages
    add r0, r4
    add r0, #0x60
    ldr r1, .VRAM
    mov r2, #0x1E
    lsl r2, #0x04
    add r1, r1, r2
    mov r2, #0x30
    swi #0xB
    
Finish:
    pop {r0-r4}
    ldr r4, .Some_Offset
    ldr r0, [r4]
    ldr r1, .Return_Addr
    bx r1

.align 2
.MoveBase:        .word 0x08250C04
.CurMoveIndex:    .word 0x0203B16D
.Move_List:        .word 0x02003268

.VRAM:            .word 0x06001800
.SplitImages:    .word 0xYYYYYYYY

.Some_Offset:    .word 0x0203B148
.Return_Addr:    .word 0x0813A17C+1
Change the .SplitImages (0xYYYYYYYY) pointer to where ever you have the images.
The images are uncompressed. And should look like this:
They need to be in this order. Use TileMolester or something to insert them.
They use the same palette as the Types, which is located at 0x08E95DBC in a clean FireRed ROM.
  #24961    
Old May 13th, 2013 (08:30 PM).
Exodrake Exodrake is offline
 
Join Date: May 2013
Gender: Female
Nature: Quirky
Posts: 30
Here's another problem that I searched for but didn't find any info on.

When I use PPRE to edit a Gym Leader on Platinum, their battle music becomes the standard trainer battle music instead of the gym leader theme. How do I fix this?
  #24962    
Old May 14th, 2013 (02:35 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,767
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote originally posted by Voltron:
Does anyone know how to input the physical/special/status image from gen 4 into the fire red rom?
I read Darthatron's post.... but I couldn't figure it out.....

Spoiler:

Well, it isn't too hard. You need to compile the ASM after changing the YYYYYY offset to that of the images you inserted. Now, place that in some free space ending in an even number of zero. Then, you place the very first ASM code (the "change these bytes"), at the location specified and the pointer will go to the new routine you just inserted +1.
__________________

Paired with Simba
  #24963    
Old May 14th, 2013 (02:43 AM).
Varion Bluefire's Avatar
Varion Bluefire Varion Bluefire is offline
A.K.A The Glitch
 
Join Date: Apr 2013
Age: 20
Gender: Male
Nature: Naughty
Posts: 663
Send a message via Skype™ to Varion Bluefire


I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
And what do they do?
__________________

Just strollin' to my next destination...
  #24964    
Old May 14th, 2013 (03:20 AM).
Shadowraze's Avatar
Shadowraze Shadowraze is offline
Love and Peace
 
Join Date: Apr 2013
Location: Philippines
Age: 16
Gender: Male
Nature: Adamant
Posts: 589
Send a message via Skype™ to Shadowraze
Quote originally posted by Varion:


I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
And what do they do?
I do not know what those are but I'm pretty much sure you're good even without those warps. :3
__________________
  #24965    
Old May 14th, 2013 (04:03 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,767
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote originally posted by Varion:


I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
And what do they do?
They aren't necessary, it is just a precaution Game Freak (or their compiler for that matter) inserted. There are a lot of things like this all over the game.
__________________

Paired with Simba
  #24966    
Old May 14th, 2013 (07:12 AM).
yozzyurubuza's Avatar
yozzyurubuza yozzyurubuza is offline
 
Join Date: Aug 2011
Gender: Male
Posts: 15
Is there a way to change/fix the bag? because my Pokemon Emerald ROM bag image got corrupted when I was editing.

Here look at these.

Spoiler:




  #24967    
Old May 14th, 2013 (07:40 AM).
Varion Bluefire's Avatar
Varion Bluefire Varion Bluefire is offline
A.K.A The Glitch
 
Join Date: Apr 2013
Age: 20
Gender: Male
Nature: Naughty
Posts: 663
Send a message via Skype™ to Varion Bluefire


This happened, a while back, i thought you could disable the help, but that's in GSC.
So, how would i fix this?
__________________

Just strollin' to my next destination...
  #24968    
Old May 14th, 2013 (07:46 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,767
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote originally posted by yozzyurubuza:
Is there a way to change/fix the bag? because my Pokemon Emerald ROM bag image got corrupted when I was editing.

Here look at these.

Spoiler:




Reinserting the images is probably the best way to go.
__________________

Paired with Simba
  #24969    
Old May 14th, 2013 (07:57 AM).
yozzyurubuza's Avatar
yozzyurubuza yozzyurubuza is offline
 
Join Date: Aug 2011
Gender: Male
Posts: 15
Quote originally posted by yozzyurubuza:
Is there a way to change/fix the bag? because my Pokemon Emerald ROM bag image got corrupted when I was editing.

Here look at these.

Spoiler:




Quote originally posted by karatekid552:
Reinserting the images is probably the best way to go.
I don't know where and how can I edit the bag image. It just messed up while I'm editing the other parts of the game. I already changed a lot so I can't turn back and start from a fresh new ROM again.
  #24970    
Old May 14th, 2013 (08:12 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,767
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote originally posted by yozzyurubuza:
I don't know where and how can I edit the bag image. It just messed up while I'm editing the other parts of the game. I already changed a lot so I can't turn back and start from a fresh new ROM again.
Well, get a copy of NSE Classic. If you play with it enough on a clean rom, you can probably find the image in there (it may even be bookmarked in NSE) and then insert it into your rom.
__________________

Paired with Simba
  #24971    
Old May 14th, 2013 (08:30 AM).
Spherical Ice's Avatar
Spherical Ice Spherical Ice is offline
Moderator
CS
 
Join Date: Nov 2007
Location: Leicester, UK
Posts: 3,492
Send a message via Skype™ to Spherical Ice
Quote originally posted by Varion:


I need to add scripts, where these side warps are, but, do I need those 2 extra warps?
And what do they do?
In any case, you can put both a Script tile and a warp tile in the same place and they'll both work - even then, you could probably just make whatever you're doing a map / level script (look it up) and safe space, time, and make things more professional and fluent.
__________________
  #24972    
Old May 14th, 2013 (09:14 AM).
Voltron's Avatar
Voltron Voltron is offline
 
Join Date: May 2013
Gender: Male
Posts: 11
Quote originally posted by karatekid552:
Well, it isn't too hard. You need to compile the ASM after changing the YYYYYY offset to that of the images you inserted. Now, place that in some free space ending in an even number of zero. Then, you place the very first ASM code (the "change these bytes"), at the location specified and the pointer will go to the new routine you just inserted +1.
Cool thanks! My only problem now is inserting the image using tile molester.
How do I do it, and should I put it anywhere? Or at the offset specified by darthatron?
I couldn't find a tutorial on this anywhere!

Thanks, and sorry for so many questions
  #24973    
Old May 14th, 2013 (09:42 AM).
karatekid552's Avatar
karatekid552 karatekid552 is offline
What happens if I push it?....
 
Join Date: Nov 2012
Location: Do you really want to know? Really?
Gender: Male
Nature: Bold
Posts: 1,767
Send a message via AIM to karatekid552 Send a message via Windows Live Messenger to karatekid552 Send a message via Skype™ to karatekid552
Quote originally posted by Voltron:
Cool thanks! My only problem now is inserting the image using tile molester.
How do I do it, and should I put it anywhere? Or at the offset specified by darthatron?
I couldn't find a tutorial on this anywhere!

Thanks, and sorry for so many questions
I would say that you should get a copy of NSE 2.X. Then, open up the image and insert it into the rom uncompressed. Take the location you put it at and change the YYYYYY in the routine to that location.
__________________

Paired with Simba
  #24974    
Old May 14th, 2013 (11:18 AM).
xYggdrasill xYggdrasill is offline
 
Join Date: May 2013
Gender: Male
Posts: 12
Hi everyone,

I've a question regarding ADVANCE MAP (using 1.95)

I want to make a hack together with a friend, and we both wanna map on the same ROM.
Is it possible to import and export maps from Advance Map?

Like: If he makes a map and saves it somehow. And when he sends it to me, can I load (import) it in or something?

If that's possible, could anyone please tell me how?

Many thanks in advance.
  #24975    
Old May 14th, 2013 (01:40 PM).
GoGoJJTech's Avatar
GoGoJJTech GoGoJJTech is offline
http://GoGoJJTech.com (WIP!)
Silver Tier
 
Join Date: Nov 2012
Location: Earth
Age: 16
Gender: Female
Nature: Jolly
Posts: 1,977
File -> Map -> Save Map As
File -> Map -> Import Map -> Insert Map
You need to do these steps. Also, you can't just import the map without pressing insert as well. It just opens the map file if you do that.
__________________
I believe in Jesus Christ my Savior. If you do too, and aren't scared to admit it, then copy and paste this into your signature.
The SoulSilver Music Patch - The Black Music Patch - Mega-Huge Sappy Tutorial
Romhack.me Profile - Pokecommunity Profile - Pokemonhackersonline Profile - Youtube Channel

Join us in the romhacking chat
Pokémon Platinum Red and Blue
Closed Thread
Quick Reply

Sponsored Links
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are UTC -8. The time now is 10:08 PM.