ROM Hacking Need a helping hand? You can get help on any ROM Hacking-related problems or questions you have here.

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1476    
Old July 18th, 2007 (7:18 PM).
SuperMetroid SuperMetroid is offline
     
    Join Date: Jun 2007
    Nature: Adamant
    Posts: 5

    Is there another program like RSball that works with leafgreen and firred?


    Relevant Advertising!

      #1477    
    Old July 18th, 2007 (8:59 PM).
    mattheulmcinnis mattheulmcinnis is offline
       
      Join Date: Jul 2007
      Gender:
      Nature: Adamant
      Posts: 34

      How do you make a script for a pokemon or trainer to disappear, and if so can you please tell me.

        #1478    
      Old July 18th, 2007 (10:35 PM).
      Hiidoran's Avatar
      Hiidoran Hiidoran is offline

      ohey

      • Crystal Tier
       
      Join Date: Oct 2005
      Location: Indiana
      Age: 26
      Gender: Male
      Nature: Jolly
      Posts: 6,245

      Quote:
      Okay I want to know how to put the ruby sprites in advance map so I can put them in fire red. I know they are already in fire red but only for the battles and not outside.
      Now I'm sure as soon as I post this someone will post again with a better method... Technology. Anyway, here it goes.
      1. Open up Spread (Comes with Elitemap)
      2. Find the Ruby/Sapphire sprite you want online.
      3. Open a paint document and paste the sprite you found, magnify it to 8x.

      4. Go to the sprite you want to edit in Spread, and pixel by pixel change it to the new one.

      This may take some time, and I'm sure there is probably a program to insert new sprites, but this is how I do it.
      I've heard Tilemolester is good to insert the sprites directly, but then it would take some explaining on how to get the right format and pallet, and this way is easier to start off with.

      Quote:
      Is there another program like RSball that works with leafgreen and firred?
      I'm assuming you want to use this for PET, correct? Now, if your hacking FireRed this will be easy, just open up your Rom in RSball, go to trainers (or pokemon) and hit "Dump GFX bank". Now, just open PET and it will work. However, if you are hacking Leaf-Green, you cannot dump GFX with it. Instead, dump it with a Fire-Red rom and then open up your Leaf-Green rom in PET. It should work now.

        #1479    
      Old July 19th, 2007 (4:07 AM).
      HackMew's Avatar
      HackMew HackMew is offline

      Mewtwo Strikes Back

      • Crystal Tier
       
      Join Date: Jun 2006
      Posts: 1,314

      Quote:
      Originally Posted by Hiidoran View Post
      [...]

      4. Go to the sprite you want to edit in Spread, and pixel by pixel change it to the new one.

      This may take some time, and I'm sure there is probably a program to insert new sprites, but this is how I do it.

      OMG
      Importing the sprite would be a lot easier. BTW, The bitmap import/export function was implemented (and improved from the original one) since the first release of Overworld Editor RE.

      __________________

        #1480    
      Old July 19th, 2007 (6:01 AM).
      Smarties-chan's Avatar
      Smarties-chan Smarties-chan is offline
      Should've had that name change
         
        Join Date: Jan 2005
        Age: 15
        Posts: 3,966

        Is there any other command for removing an item in Pokéscript than Removitem? Removeitem doesn't seem to work for me, and I don't want a certain key item to spook around in my bag after you've already given it to someone. *edit* This is for Firered, by the way, in case that makes a difference.

          #1481    
        Old July 19th, 2007 (6:21 AM).
        HackMew's Avatar
        HackMew HackMew is offline

        Mewtwo Strikes Back

        • Crystal Tier
         
        Join Date: Jun 2006
        Posts: 1,314

        Quote:
        Originally Posted by Smarties-kun View Post
        Is there any other command for removing an item in Pokéscript than Removitem? Removeitem doesn't seem to work for me, and I don't want a certain key item to spook around in my bag after you've already given it to someone. *edit* This is for Firered, by the way, in case that makes a difference.

        AFAIK, there aren't any other commands. Anyway, the remove item syntax is the following:

        #raw 45
        #raw (item # to remove - 2nd byte)
        #raw (item # to remove - 1st byte)
        #raw (number of items - 2nd byte)
        #raw (number of items - 1st byte)

        Example:

        'remove 1x VS Seeker
        #raw 45
        #raw 6A
        #raw 01
        #raw 01
        #raw 00

        I've tried it successfully on FireRed using ScriptEd but since ScriptEd is fully compatible with Pokéscript it should work fine too.

        __________________

          #1482    
        Old July 19th, 2007 (7:22 AM).
        Squeenix's Avatar
        Squeenix Squeenix is offline
        Meow
           
          Join Date: Jul 2007
          Location: Next to teh computer
          Nature: Adamant
          Posts: 206

          can I insert MORE pokemon ? Or can I only change pokemon. I am going to make a whole past and future thingy in my upcoming game so do I have to CHANGE the maps I have or can I make new ones. Can I also make MORE tilessets and sprites or do I have to change existing ones.

            #1483    
          Old July 19th, 2007 (7:55 AM). Edited July 19th, 2007 by spunk.
          spunk spunk is offline
             
            Join Date: Jul 2007
            Gender:
            Nature: Adamant
            Posts: 1

            hello

            i'm hacking pokemon ruby

            i have two questions:
            1 I want to be able to use surf after i have battled one gym center. but i can't figure out how to make the gym leader battle me whithout four badges.

            2 how do I expand the rom so i have more space to put new things in.

              #1484    
            Old July 19th, 2007 (8:33 AM).
            Smarties-chan's Avatar
            Smarties-chan Smarties-chan is offline
            Should've had that name change
               
              Join Date: Jan 2005
              Age: 15
              Posts: 3,966

              Quote:
              AFAIK, there aren't any other commands. Anyway, the remove item syntax is the following:

              #raw 45
              #raw (item # to remove - 2nd byte)
              #raw (item # to remove - 1st byte)
              #raw (number of items - 2nd byte)
              #raw (number of items - 1st byte)

              Example:

              'remove 1x VS Seeker
              #raw 45
              #raw 6A
              #raw 01
              #raw 01
              #raw 00

              I've tried it successfully on FireRed using ScriptEd but since ScriptEd is fully compatible with Pokéscript it should work fine too.

              Ah, thank you very much for the information. I greatly appreciate the help.

                #1485    
              Old July 19th, 2007 (8:55 AM). Edited July 19th, 2007 by SuperMetroid.
              SuperMetroid SuperMetroid is offline
                 
                Join Date: Jun 2007
                Nature: Adamant
                Posts: 5

                Thanks a lot, although im not too sure why i wanted to extract the sprites for. I just woke up. / New Question!!! Why dosen't fire red extract starting sprites?
                As in the boy and the girl?

                  #1486    
                Old July 19th, 2007 (11:07 AM).
                mattheulmcinnis mattheulmcinnis is offline
                   
                  Join Date: Jul 2007
                  Gender:
                  Nature: Adamant
                  Posts: 34

                  I am using Icon ed and it is making me angry because you cannot import bitmap. Is there a firered pokemon icon editing program where you can import bitmap instead of making a new icon. This is starting to drive me crazy so can you please answer my question. I wanted to use pokepic but it does not work with fire red. Please help me.

                    #1487    
                  Old July 19th, 2007 (12:02 PM). Edited July 19th, 2007 by Forest Grovyle.
                  glenmont9413 glenmont9413 is offline
                     
                    Join Date: Jul 2007
                    Nature: Adamant
                    Posts: 12

                    i how do i insert sprites??? what program do i use??? can i use it in elitemap???

                    **I use elitemap cause i cant find advancemp so dont say any comments about why elitemap is worse than advancemap cause i already kno**

                    and how do you change the look of the title screen.. And How do You Make A New Intro???

                    EDIT by FG: do NOT double post. If you have something to add to a message, use the "Edit" button on your first post. Read the rules before posting again.

                      #1488    
                    Old July 19th, 2007 (12:44 PM). Edited July 19th, 2007 by Youji.
                    Youji's Avatar
                    Youji Youji is offline
                    Game Designer
                    • Crystal Tier
                     
                    Join Date: Jun 2007
                    Location: Germany
                    Age: 25
                    Gender: Male
                    Nature: Quiet
                    Posts: 600

                    Please merge your posts.
                    glenmont9413I how do i insert sprites???
                    You can use unLZ.gba which comes with elitemap. Open your ROM and go to numer 950 or so. There should be Bulbasaur. To change it save it as a pic and edid it. More read here.
                    And the tiltle scrren Editing tutorial is Ruby/Sapphirre here and Fire red/Leaf green here..
                    For the intro you have to have a text editor like advancetext(a-text.zip) on this site.

                      #1489    
                    Old July 19th, 2007 (12:49 PM).
                    glenmont9413 glenmont9413 is offline
                       
                      Join Date: Jul 2007
                      Nature: Adamant
                      Posts: 12

                      on the title screen editing for ruby or fr/lg wont work for my sapphire cause the offset numbers are different... i need it for sapphire and i need a sapphire pallate...

                        #1490    
                      Old July 19th, 2007 (12:51 PM).
                      Youji's Avatar
                      Youji Youji is offline
                      Game Designer
                      • Crystal Tier
                       
                      Join Date: Jun 2007
                      Location: Germany
                      Age: 25
                      Gender: Male
                      Nature: Quiet
                      Posts: 600

                      Quote:
                      Originally Posted by glenmont9413 View Post
                      on the title screen editing for ruby or fr/lg wont work for my sapphire cause the offset numbers are different... i need it for sapphire and i need a sapphire pallate...

                      The sapphire offset has to be in the near of the sruby offset. Believe me. Search for it closer the offset of Ruby. The pallete will also be there.
                      And merge your posts please.

                        #1491    
                      Old July 19th, 2007 (1:43 PM).
                      mattheulmcinnis mattheulmcinnis is offline
                         
                        Join Date: Jul 2007
                        Gender:
                        Nature: Adamant
                        Posts: 34

                        I am using Icon ed and it is making me angry because you cannot import bitmap. Is there a firered pokemon icon editing program where you can import bitmap instead of making a new icon. This is starting to drive me crazy so can you please answer my question. I wanted to use pokepic but it does not work with fire red. Please help me.

                          #1492    
                        Old July 19th, 2007 (2:29 PM).
                        clakes707 clakes707 is offline
                           
                          Join Date: Jun 2007
                          Gender:
                          Nature: Adamant
                          Posts: 49

                          In some posts on the forum, people have said( or typed, I guess) that it is possible to change the size of a ROM, by adding 0's to it. What do they mean by this, and where do I put the 0's? Thanks!

                            #1493    
                          Old July 19th, 2007 (3:01 PM).
                          mattheulmcinnis mattheulmcinnis is offline
                             
                            Join Date: Jul 2007
                            Gender:
                            Nature: Adamant
                            Posts: 34

                            Changing rom size is a bad Idea, because if you get it too big it will cause the rom to crash.

                              #1494    
                            Old July 19th, 2007 (4:57 PM).
                            shadowspriter3 shadowspriter3 is offline
                               
                              Join Date: Jul 2007
                              Gender:
                              Nature: Adamant
                              Posts: 1

                              Ok, this might be a really stupid question, but can someone give me a link to the program "LIPS"? I need it, and i cant find it anywhere i look. And if this a retarded question, sorry for wasting your time.

                                #1495    
                              Old July 19th, 2007 (9:19 PM).
                              mattheulmcinnis mattheulmcinnis is offline
                                 
                                Join Date: Jul 2007
                                Gender:
                                Nature: Adamant
                                Posts: 34

                                it's in elite map.

                                ----------------------------------
                                I need help, I am trying to do a wildbattle script. I already know how to do a wildbattle script but i need help because the pokemon does not disappear after the battle and I need the pokemon to disappear after the battle. Can you please help me?

                                  #1496    
                                Old July 19th, 2007 (11:43 PM).
                                Momoko's Avatar
                                Momoko Momoko is offline
                                OMGOODNESS THATS NOT TRUE WDF!
                                   
                                  Join Date: Jun 2007
                                  Location: ...R u stalkin' me? Me likey =)
                                  Age: 22
                                  Nature: Relaxed
                                  Posts: 745

                                  Hello i'm not good at hacking but i'm a pretty good spriter.

                                  Sorry if this has been asked before,but i was thinking about making a Gold Remake and my friend who isn't into pokemon,but is (apparently)good at maps made me a lot of maps about 3/4th of Johto's maps. Ok now on to the point,i think he did them on advanced map but he just sent me the maps alone and i was wondering if i got a scripter for my hack if they could still use the maps? Or if i would have to do it all over in advanced map. Right now i just have the images of the maps,so i'm not sure they can be put into a hack.

                                  Thx ahead of time!

                                  __________________


                                  My wonderful sissy-Soari

                                    #1497    
                                  Old July 20th, 2007 (12:44 AM).
                                  Diggeh's Avatar
                                  Diggeh Diggeh is offline
                                  A horoscope of ambitions.
                                     
                                    Join Date: Jun 2007
                                    Location: Somewhere.
                                    Age: 26
                                    Gender:
                                    Nature: Modest
                                    Posts: 194

                                    I have a few questions for my ROM hack.

                                    1) What program should I use to edit a Pokemon's name? Let's say I wanted to change "BULBASAUR" into "Togepi", just as an example.

                                    2) Is there a program that will let you edit what moves a Pokemon learns and at what level they learn it?

                                    3) Could somebody direct me to the English INIS files for Pokemon-Amplifier? :\

                                    Many, many thanks in advance.

                                    ~Diggeh

                                    __________________

                                      #1498    
                                    Old July 20th, 2007 (1:24 AM).
                                    Cartmic Cartmic is offline
                                    Hi there, it's been awhile.
                                       
                                      Join Date: Oct 2003
                                      Location: Balidmor City, Crion
                                      Gender: Male
                                      Posts: 619

                                      Elitemap wont allow me to load maps anymore when using my leaf green rom, has anyone had this problem before?

                                        #1499    
                                      Old July 20th, 2007 (1:46 AM).
                                      BlackDragonite's Avatar
                                      BlackDragonite BlackDragonite is offline
                                      Austrian Pokémon Expert
                                         
                                        Join Date: Apr 2007
                                        Location: Austria
                                        Age: 25
                                        Gender:
                                        Nature: Adamant
                                        Posts: 191

                                        Quote:
                                        Originally Posted by Diggeh View Post
                                        I have a few questions for my ROM hack.

                                        1) What program should I use to edit a Pokemon's name? Let's say I wanted to change "BULBASAUR" into "Togepi", just as an example.

                                        2) Is there a program that will let you edit what moves a Pokemon learns and at what level they learn it?

                                        3) Could somebody direct me to the English INIS files for Pokemon-Amplifier? :\

                                        Many, many thanks in advance.

                                        ~Diggeh

                                        Amplifier 2006 Ae. It´s in TreeckoLevel100´s toolressource thread.
                                        This program is easy to use, but ALWAYS make backups (it has ruined one of my Hacks)

                                        __________________

                                        Wanna adopt one too? Just come to my adoption-thread!!! (It got closed, so if you want one PM me)

                                        Click here to feed me a Rare Candy!

                                          #1500    
                                        Old July 20th, 2007 (2:17 AM).
                                        Diggeh's Avatar
                                        Diggeh Diggeh is offline
                                        A horoscope of ambitions.
                                           
                                          Join Date: Jun 2007
                                          Location: Somewhere.
                                          Age: 26
                                          Gender:
                                          Nature: Modest
                                          Posts: 194

                                          Oh, thanks.

                                          I've been looking for AE 2006, but I finally found it with an abbreviated file name.

                                          Thanks again.

                                          1500th topic post

                                          __________________

                                          Closed Thread
                                          Quick Reply

                                          Sponsored Links
                                          Thread Tools

                                          Posting Rules
                                          You may not post new threads
                                          You may not post replies
                                          You may not post attachments
                                          You may not edit your posts

                                          BB code is On
                                          Smilies are On
                                          [IMG] code is On
                                          HTML code is Off

                                          Forum Jump


                                          All times are GMT -8. The time now is 2:03 AM.